![]() |
U kogo dzi¶ się zatrzęsło?
Cze¶ć!
U kogo dzi¶ się zatrzęsła ziemia? Ja tak ok. 13-tej sobie siedzę w pracy, rozmawiam przez telefon, a tu mi się lekko biurko trzęsie i monitor ??? Ciekawe odczucie... Jak było u Was? Poczuł kto¶ co¶? Pozdrawiam... |
Cytat:
U mnie, czyli w Podlaskiem. E tam... |
Trzęsienie było podobno tylko na wschodzie Polski.
|
Na zachodzie :spoko:, tylko wieje...
|
"Kolejne wstrz±sy ziemi odnotowano w Gdańsku ok. godz. 15.35. Dwa wstrz±sy trwały ł±cznie kilkana¶cie sekund i były silniejsze niż wstrz±s odnotowany w centrum miasta przed godz. 14. Ponowny wstrz±s sejsmiczny odnotowano również w Suwałkach (Podlaskie), gdzie na ¶cianach kilku budynków pojawiły się pęknięcia."
A jednak na północy |
Na Warmi i Mazurach:
http://info.onet.pl/982649,11,item.html |
nic nie poczulem!
|
U mnie nic. ¦l±sk.
|
u mnie tez nic :( a szkoda bo mogloby byc ciekawie :>
|
Braniewo, ok 5,2 w skali Rihtera :) Cale pietro latalo i dach niezle skakal. W wielu sklepach szklanki lataly.
|
Cytat:
|
wypijmy piwo za kazdy stopien w skali richtera;P
a tak powaznie.. to na slasku(tarnowskie góry) nic... czyzby powoli polska zblizala sie do standardow Los Angeles??:P |
W dniu 21 wrze¶nia wyst±piły dwa odczuwalne wstrz±sy sejsmiczne na Warmii, Mazurach i Pomorzu. Wstrz±s ten został zarejestrowany przez wszystkie polskie obserwatoria sejsmologiczne.
Wyst±pienie tych wstrz±sów jest zjawiskiem wyj±tkowym. W historii Polski nie odnotowano podobnego zjawiska na tym terenie. Wstrz±sy takie mog± powodować drobne uszkodzenia wskutek spadaj±cych przedmiotów, mog± uszkadzać licho trzymaj±ce się konstrukcje, np. rusztowania, nieremontowane stare domy. Ponieważ takie zjawiska sejsmiczne nie występowały w tym rejonie, nie można autorytatywnie wypowiadać się o stopniu zagrożenia sejsmicznego. Na pewno jest ono większe niż dotychczas mniemano ale wyst±pienie wstrz±sów nie zmienia faktu że Polska zaliczana jest do krajów asejsmicznych. Wstrz±sy jednak najprawdopodobniej naruszyły rozkład naprężeń w tym rejonie, więc w najbliższym okresie czasu ryzyko wyst±pienia kolejnych wstrz±sów jest tam podwyższone, aż do czasu ustalenia się nowego stanu równowagi naprężeń. Kolejne ewentualnie występuj±ce wstrz±sy powinny być jednak z upływem czasu coraz mniejsze i występować coraz rzadziej. |
Na ¶l±sku takie wstrz±sy mamy przeciętnie raz na tydzień (w Bytomiu to chyba codziennie) i się już przyzwyczaili¶my. ^_^
|
w gdyni-oksywiu tez było czuć wstrz±sy. wrażenie ¶rednio przyjemne.
kolega biurko obok nic nie poczuł :) |
No we Wrocku spokój :) Ale nie zazdroszczę Wam tych wstrz±sów... chociaż pewnie niektórzy uznaj± to za jakie¶ miłe urozmaicenie codziennej monotonii życia... ;) no i można się poczuć jak rasowy amerykanin z LA :P
|
No, Panowie i Panie, mamy już z polski drug± japonie ||
|
Cytat:
a fakt jest faktem,ze bytom sie zapada, juz sie zapadl dobrych kilka(nascie?)metrow. oj nie chcialbym mieszkac w bytomiu...... |
Cytat:
|
U mnie w Olsztynie kolo 13 tez dalo sie odczuc ;).
W koncu epicentrum bylo w okolicach Kaliningradu, czyli dosc niedaleko :). |
Cytat:
pozdro ;) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:58. |