![]() |
zacinanie filmów przy odczycie z DVD
Witam
Czy ktoś mi powie co to jest że filmy na DVD nagrywa... ale nie kopia DVD tylko zwykłe AVI po prostu co jakiś czas się zacinają. Wydaję się jakby płyta stawała i znowu się się rozpędza. Denerwuje mnie to mam nowiutką 1213s Litka i już mnie to wpienia i znowu myśle o oddaniu na gwarancji tylko że jest lipa. Na gwarancji właśnie dali mi 1213s a miałem 451s :) a w karcie gwarancyjnej ciągle jest 451s :cisza: Czy ktoś też ma takie denerwujące motywy podczas oglądania plików AVI na DVD? Płytka to Verbatim 4x, jak coś chodzi o Shreka 2 :-) |
moze cos ci chodzi w tle i dlatego :D
albo lipna kopia shreka :> |
Turboni może mieć rację jak komp jest słaby, radzę powyłączać to i owo.
Sprawdz gdzie indziej bo może się okazać że ta płyta tak ma :( |
Nie. Właśnie wyłączyłem wszystko a wersja jest bardzo dobra, wcześniej ją oglądałem z dysku, więc to coś z napędem.
|
Nie martw sie o gwarancje - normalnie jest rok od zakupu i wymieniony sprzet podlega tak samo gwarancji. Chyba ze masz jeszcze dluzsza gwarancje producenta. A co do filmu, popatrz na plytke czy nie jest brudna , albo przed wypaleniem nie zostal odcisk palca. Zla kopia? Potem kodeki. Mozesz sprobowac tez w odwrotnej kolejnosci. Powodzenia
|
jesli ci sie tnie jak idzie z cd to cos z przeplywem danych miedzy dvd a reszta.
nie masz antyvira odpalonego albo jakiegos robaczka :D |
Cytat:
|
Tym lepiej , jak wszystko wypobujesz - wymieniaj. Mialem podobny problem. W ostatecznosi skopiowalem film na twardziela - mozna obejrzec - jezeli sie bedzie biesilo ti kodeki i potem zeby zachowac film, wypalilem sobie go na CD - to przeciez avi.
|
No tak wszystko ładnie ale płyta jest idealnie czysta, nie ma rys, żaden program nie jest odpalony tle: antywirusy, Kazzy, DC++, nawet gg wyłączyłem... NIC.... Ale wpienia to że spoko nagrywam na CD i dobrze chodzi (no kiedyś chodziło bo dawno nie oglądałem nic z CD) a na DVD co 10 min napęd się zatrzymuje (no i film) też i po 10-15 sek wszystko wraca do normy to można dostać szału...... :zly:
|
No to usiasc i :buu: i czekac na otwarcie serwisu w poniedzialek. Im nowsze sprzety tym gorsze. Na stacjonarnym mas 411s kupiona 2 lata temu i wszystko biega, dzis sie nawet zdziwilem kopiujac dvd na HDD pokawywal predkosc odczytu x16. A nowy laptop - moj post patrz nizej ma problem - tez nie chcial mi czytac avi z dvd pozostalo przegrac na twardziela - ale mi nie chodza jeszcze niektore filmy dvd oryginalne i tez :buu: :buu: :buu:
z wyrazami wspolczucia |
A normalny film DVD idzie ci ok?
|
No właśnie dobrze chodzi normalny film DVD.. a przynajmniej jeden bo nie miałem kiedy sprawdzić innych.... według mnie to może coś w stylu..... za małe pliki są odtwarzane i on jakoś buforuje no nie wiem 20MB i płytka staje a jak się kończą te zapisane dane od nowa rozpędza płyte żeby wczytać kolejne do pamięci.... czy to może być coś z tym? No i jak tak to jak temu zaradzić??
|
Miałem podobny problem
U mnie też był podobny problem a wiązało się to ze sterownikami nvidii do płyty głównej szczególnie kontrolery ata ich nie trawiły najlepsze są same od windy i jakieś programy aby je kontrolować np. dma check .
|
Miałem podobny problem
U mnie praktycznie niemozliwe bylo ogladanie filmow z DVD, zainstalowalem dolaczony do nagrywaki PowerDVD w wersji 5 i ciely sie jak jasna ch...ra. Rozwiązanie okazalo sie banalne , zmienilem soft na WinDVD 3.1 i chodzi bez problemow. Zastanawia mnie jedna rzecz, przeciez nowy software powinien z zalozenia byc wydajniejszy a tu niespodzianka, program ktory zakupilem 3-4 lata temu chodzi lepiej niz nowy software.
|
a DMA to kolega ma powlaczne ???
|
No właśnie powiem Ci że nie wiem... od kąd mam XP nie sprawdzałem a teraz znowu nie mogę znaleźć gdzie to jest....
Czy ktoś mi powie gdzie włączyć/wyłączyć DMA nie tylko dysków ale i DVD? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:22. |