![]() |
No u mnie nie pasuje ani obrazek nr 1 ani nr 2 - bo mam przebicia z C+ i HBO i niekiedy coś widać :P Ciekawe czy dałoby się jakoś poprawić tę jakość przebicia ;)
|
i raczej się jakos nie zanosi na to, aby na nowych connexantach jakieś dekodry programowe się szybko pojawiły...
|
sorry nie doczytalem wczesniejszego - nie zauwazylem "nie"
dokladnie obrazek nr1 jest taki jak mam ale na conexancie 23881 bardzo ciezko to teraz odkodowac - brak softu mi sie udalo ale bardzo slabo to rozkodowac ExoTV 5.0.17 ale do idealu bardzo duzo mu brakuje obraz jest ale czarno-bialy i nie pomaga zmiana systemu :( |
heh, no jak nie zgadłem? :D
obraz w canal+ masz zapewne taki składający się z szarych pozamienianych ze sobą linii (nagravision) http://alfa.icis.pcz.pl/~moretv/tvinpc/kod/canalbig.jpg a nie kolorowy i "latający" (cable crypt). http://hacktv.metropoliglobal.com/scrambled.gif W tym pierwszym wilma chodzi idealnie (ja osoboście jak miałem kiedyś tak kodowany canal+ to używałem CPlusWin, uważam że lepszy od wilmy), w tym drugim jest nieskuteczna, no bo przecież to inny system kodowania... |
no nie zgadles mam jakac telewizje kablowa z pruszkowa - telkab
|
Cytat:
|
ja dzwiek rozkodowuje willma i chodzi pieknie :D
|
Cytat:
Jeśli pracujesz pod winxp to proponuję do cabel cryptu programik ccdxp :D (najrzadziej zrywa synchronizację pionową), niestety do fonii żadnego progsa nie ma :/ aghhh (słyszałem, że aby słyszeć dźwięk przy kodowaniu w cabel crypcie trzeba mieć tuner stereo, choć to zapewne pogłoski. Sam słyszałem wsio na hbo...zanim nie zakodowali dźwięku...) A jeśli chodzi o nagravision to najlepszy jest moretv :D (achhhh pamiętam jak w tym systemie był kodowany C+, ech... kiedy to było....) btw, tu jest wsio do cabelcryptu :) http://www.alvilag.hu/cablecrypt/download/ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
nie ma problemu milej zabawy z karta :)
|
Cytat:
A kabelek sobie jutro kupię, już kontaktowałem się ze sprzedającym, czy na pewno będzie to pasować do mojej karty i będzie, więc super :) |
mozesz poscic obraz albo po cinchach albo po svideo wolnosc wyboru ale po svideo jest lepszy:)
|
Cytat:
|
tez
|
Cytat:
|
dokladnie cinch to cinch a svideo to tak jak @kizio napisal
|
s-video to taki okragly wtyk.. podobny do wtyku klawiatury jak o to chdoziło
|
Cytat:
|
ja polece moze... do 350 SkyStar 2 - wypasiona karta w niskiej cenie - mozliwosc dekodowania zakodowanych programów. Albo do 700zł - TechnoTrend PCLine Premium S PCI rev. 1.3
Albo tak jak poprzednicy Averki. lub jakas Vision Plus. Możesz popatrzeć na karty na www.sirius.pl i www.yansat.pl |
ja mowisz o tym kablu co jest na allegro to jest 2x wejscie (cinch i svideo) i 2x wyjscie - tak samo cinch i svideo.
dzwiek moze isc tylko przez karte muzyczna wersja bez vivo ma zamias 2 bolcy plastikowy bolec jeden tak bardziej po srodku |
Cytat:
Dzięki jeszcze raz, pewnie to sobie w takim razie zamówię. Co najwyżej poszukam jeszcze, czy któs przypadkiem nie ma czegoś takiego taniej. I jeszcze jedno - tak patrzę na ten kabel. Czyli jednak w VIVO na pewno jest też wejście, czyli jak to wygląda, mam wyjście na jednego chincha, wejście pewnie też i zostają dwa jacki. Na co to? Dzwięk też może iść przez kartę graficzną? |
Od prawie trzech lat uzywam Averka i nie narzekam. Owszem jakość obrazu jest gorsza niż w tradycyjnym TV, ale da się powiesić oko.
Teraz słowo do krytyków... Panowie odłóżcie monitory do kartonów, a w ich miejsce postawcie najnowsze TV philipsa ! |
na 100% jest to to jak masz vivo
ale cena nie jest az tak zabujcza :) |
Cytat:
W każdym razie dzięki za link, niewykluczone, że się na to skuszę. Tylko cholera, musi to być takie drogie? |
kabelek do vivo jest 9 pinowy i nie ma roznicy od jakiej karty poniewaz wszystkie karty musza miec tak samo (taki standary) a do zwyklego wyjscia 7 pinowy
na allegro znalazlem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31778168 |
Cytat:
@yahol Ten mój kabelek wygląda inaczej, ma 8 pinów w trzech rzędach. I właśnie z tym jest problem, bo taki do SVideo to można wszędzie od ręki kupić. |
Ja szwagrowi kupowałem właśnie wersję expert :D
expert jest droży o jakieś 20-30zł od wersji deluxe, heh ...no ale jeśli ktoś chce bawić się w dekodowanie, to już obojętne co kupi, aby to było na kości BT848, BT848A, BT878 btw z odkodowaniem w systemie nagravision nie ma problemu, ale już w cabel crypt jest to troszkę uciążliwe :/ (ciągłe zrywanie synchro oraz brak dekodera fonii :() |
inna ale na tym chipie PixelView Play TV Pro Ultra HD i zaluje ze ja kupilem bo ma do dupy soft i nie mozna w min zgrywac do mpeg-2 tylko do nieskompresowanego AVI
:( musze ja opylic i kupic sobie Experta |
Cytat:
|
expert jest nowsza konstrukcja nie da sie ukryc a przez to szybsza sam mam na conexancie 23881 karte i czekam juz na soft prawie rok ale narazie nie ma :(
ale mam nadzieje ze sie pojawi. |
No ale wszyscy polecają wersję Expert - tak więc chyba lepiej na nią się zdecydować, nie? W końcu ma chyba nowszy czy lepszy chipset - a odpowiednie oprogramowanie pewnie pojawi się w swoim czasie...
|
na 878 raczej da (nawet napewno) a na cx23881 bedzie ciezko brak softu.
mi sie narazie na cx 23881 udalo odkodowac dzwiek - super a obraz bardzo lipnie :( chodzi o canal + |
A tych kilku ciekawych kanałów filmowych do nie da rady na nich oglądać, nie???
|
expert jest na conexant cx23881 (10bit) rozdzielczosc max 720x576
deluxe jest na conexant fusion 878a (8bit) rozdzielczosc max 640x480 |
Cytat:
W tej nowszej jest napewno conexant a w tej starszej to jeszzce oparty na bt. Sprawdz na stronie producenta to bedziesz wtedy wiedzial napewno |
Cytat:
|
a czym sie roznia wersje deluxe od expert?
|
Widzę, że wszyscy wychwalają tego Winfast'a Expert :) Na razie jeszcze nie przymierzam się tak solidnie do zakupu - ale pomału już planuję. Karta przyda mi się do oglądania TV na kompie (bo niestety w domu tylko jeden TV - a niekiedy jak chcę coś obejrzeć to nie mogę :( ). A przy okazji pobawię się w zrzucanie wideosów z MTV :P
|
|
mozesz podlaczyc pod to wszystko po niskiej czyli po cinch (podlacz sobie video i masz tv na kompie ). a co do kabla powinienes miec razem z karta taki, jak nie to moze na allegro znajdziesz :D
|
Podepnę się pod temat, chociaż nie do końca chodzi mi o kartę telewizyjną. Mam kartę graficzną: GAIWARD Golden Sample GeForce 4 Titanuim 4200 128 MB DDR 128 bit. Według specyfikacji producenta (i w praktyce wygląda na to, że też) ma ona wejśce/wyjście VIVO. I teraz zastanawiam się, co to właściwie jest. Na pewno mogę przez to puścić kabel na telewizor i ogladać tam filmy (zakładam, że opcja klonowania obrazu również jest dostępna, ale tego jeszcze nie sprawdzałem), natomiast wydaje mi się, że tu również można puścić jakiś sygnał do komputera. Tylko jaki? Nie jest to zapewne odpowiednik karty telewizyjnej, więc raczej oglądanie telewizji nie wchodzi w grę, ale nagranie filmy z kamery lub magnetovidu już być może tak. Miał ktoś może do czynienia z tym wejściem i mógłby powiedzieć coś więcej.
I jeszcze jedno - od kilku tygodni szukam kabla do tego całego VIVO, ale tego po prostu nigdzie nie ma. Gdzie można tego szukać? |
Ja mam ta wczesniejsza wersje, wtedy deluxe ani experta jeszzce nie bylo.
Co tam mozna kombinowac?Skanowalem na opcji cable i antena rezultat ten sam wszystkich kanalow mi nie zlapal.W ogole zly jestem na ta karte.Sciagnalem nowsze oprogramowanie to mi pilot nie dziala na poczatku myslalem, ze nie dosc, iz karta taki szrot to jeszzce pilot sie sypnal ale po zmianie oprogramowania na wczesniej sze to problem znikl. Wkurza mnie jeszzce strona producenta bo teraz tak maja tam namieszane, ze nawet nie mozna sciagnac oprogramowania dla mojej karty.Wszedzie juz pisza, ze to jest do tych nowszych wersji.Napisalem do producenta to mi nie odpowiedzial do tej pory.A to bylo chyba z rok temu.Co prawda nie jestem biegly z angielskiego ale napewno zrozumiale to bylo.Kompletnie olewaja.Kiedys jak napisalem to ahead'u to ci przynajmniej odpwoeidzieli. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Widze, ze klepiecie tutaj psalmy pochwalne na temat winfasta.
Kupilem leadtek winfast tv 2000xp i nie odpiera pelnego zakresu tv kablowej tzn., nie lapie mi wszystkich kanalow. Dla mnie to gowno jest. |
yahol - ja mam karte juz w drugim kompie, uzywam codziennie, do kolejnego tez pewnie kupie
teraz mam AverMedia Studio i jestem zadowolny, ale teraz kuowalbym Winfasta ze wzgledu na 10bitowy filt grzebuiebiowy, ktory zdecydowanie poprawia jakosc obrazu |
Cytat:
Ja mam mały pokoik i już raczej u mnie nie zmieści się jeszcze tv, więc jak dla mnie tuner tv w kompie jest idealnym rozwiązaniem :) ale czy się nie opłaca? a co powiesz o cyfrowych tunerkach? nie są wcale takie drogie a to jest tańsza alternatywa dla cyfrowych dekoderów. oczywiście każdy ma swoje zdanie i wiadome jest, że szybciej włączy się tv aniżeli kompa, tak samo jasne jest, że nigdy nie osiągnie się na kartach tv takiego kontrastu co na normalnym odbiorniku tv, ech... ale najfajniejsze jest to, że można wybrać co sie lubi (a nie tak jak kiedyś tylko Rubin :D). |
Cytat:
nie zawsze jest to niepotrzebny gadget 8 ) |
no nie wiem czy taki gadzet.....zalezy co kompu jest potrzebne.
wujek ma biuro i chcial miec radio w biurze.... jakas wieza odpada, bo koszt za wysoki(musilo miec wejscie antenowe,bo sygnal slaby,konieczna byla antena dachowa), samej karty radiowej do radia nie mogl dostac,wiec zostala tylko karta TV z radiem. i jest to najlepsze rozwiazanie. a jesli ktos kupuuje karte TV zeby ogladac TV na kompie...rozne sa gusta... ja jednak preferuje zwykle odbiorniki... |
Odpowiadam serio! :D
Zadna - nie oplaca sie, to zwykly zbedny gadget!!! Swojej pozbylem sie po 1/2 roku, a nikt ze znajomych nawet tyle czasu nie uzywal!!! Wywalali albo zapominali o karcie TV prawie natychmiast. |
dokladnie sam mam pixelview play tv ultra hd i mnie juz denerwije musze ja opchnac i kupic sobie experta <D
|
tak jak koledzy wyżej ale pamiętaj żeby wziąć własnie Expert :D
btw ale o dekodowaniu kanałów takich jak hbo i canal+ możesz zapomnieć, jednak nie z przyczyny samego chipu Connexant a dlatego, że nikomu jakoś nie chciało się zacząć pisać progsów od nowa, hehe Jeśli jednak zamierzasz się pobawić w dekodowanie ww kanałów (oczywiście w celach edukacyjnych :D) to poszukaj tunerów na chipie BT878 albo jeszcze starszych BT848. Sam mam stauszka na BT848A i wszystko działa cudownie (choć trzeba się było troszkę namęczyć, szczególnie przy przejściu na winXP) jednak aby urządzenie zaczęło chodzić tak jak powinno (czyli czujka powinna reagować nawet jak nie masz włączonego programu obsługującego sam tuner :D) muszę mieć 2progsy w pamięci do obsługi pilota, natomiast w Winfaście wsio masz jak na talerzu :) wszystko od razu chodzi na dołączonym sofcie. |
dokladnie winfast 2000 xp expert i zadna inna :D
|
Winfast 2000 XP Expert 8 )
|
Cytat:
|
moze taki averek???
od dawna uzywam produktow avera [teraz mam avertv studio] i niemoge na nie narzekac :P a i polecam zagladac czasami na strone internetowa avera bo jak ci brakuje jakies funkcji to napewno bedzie ona w nowszym oprogramowaniu/sterownikach :) |
Karta telewizyjna - jaka? w cenie 250-300zł
Witam i o radę pytam :)
Tym razem chciałbym się dowiedzieć jaką kartę telewizyjną możecie polecić tak do 250-300 zł. Wymagań jakichś hiper nie mam - chodzi tylko o to aby był dźwięk stereo i dobra (bardzo dobra) jakość obrazu - czekam na propozycje i z góry dzięki za pomoc :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:26. |