![]() |
Cytat:
A taki fajny topic był :D |
juz kupiona wypalareczka, dzieki za sugestie,dziala lux, oczywiscie NEC 3500A
|
tyle co za nowy + vat :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Posluchaj mozesz kupic za nie wielka kase Nec 1300A,mam taki sam wypalam wszystko bez problemow. Polecam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Że kolejny model Neca Będzie OEMem Liteona :czar: |
Cytat:
|
Cytat:
Dziś mamy przyjazne komputery Zaś Liteon jest zupełnie bezkonfliktowy :mruga: A ceny sprawdź np. TU :czytaj: |
Dzięki
A Liteon bedzie współgral z moim LG 8525B Chodzi mi o sterowniki czy nie będą sie gryzły A co do cen to kupię gdzieś taniej te same modele Pozdrawiam |
Cytat:
Liteon 1633 Pioneer 108 Nec 3500A Losuj :D |
Takie ceny podaje ( za duże czy za małe) www.Format.com.pl
To którą brac do mojego sprzętu- i na której mógłbym zrobić najlepszą kopię drugiego DVD. Pozdrawiam |
Jakie ceny ^_^ Co to za sklep???
|
Cytat:
DVD/CD-RW 16/32/52/52 LG BOX 210 zł DVD/CD-RW 16/32/52/52 LITEON BOX 197 zł ) modele to sa combo CD-RW, czyli odtwarzaja tylko DVD z predkoscia 16x - a nie nagrywaja takie ceny to chyba kolega z KOSMOSU wytrzasnal :\ :ysz: :-o |
Proszę o radę Mój komputer to:
Pentium 4 2,8 Asus P4P800se 512 ram creative sb audigy karta aver tv 303 Radeon 9600 PRO Sterowniki (najnowsze-Chyba) 1.MAXTOR 6L040J2 40 2.ST3120026As 120 3.ST340014A 40 4.HL-DT-ST CD-RW GCE-8525B 5.SONY DVD-ROM DDU1621 6.Logitech-compatible Mouse PS/2 7.FLATRON 774FT Chciłbym kupić nagrywarkę DVD .Jaką mam kupić w przystępnej cenie aby współgrała z moim sprzętem.Takie znalazłem modele i ceny DVD/CD-RW 16/32/52/52 LG BOX 210 zł DVD/CD-RW 16/32/52/52 LITEON BOX 197 zł DVD-RW LDW851Smulti LITEON 355 zł DVD-RW SOHW-812Smulti LITEON 355 zł DVD-RW SOHW-1213Smulti LITEON 340 zł DVD-RW 1633 LITEON BOX 410 zł DVD-RW 4081 LG BOX 376 zł DVD-RW 4120 LG BOX 417 zł DVD-RW 4160 LG BOX 499 zł Proszę o radę Pozdrawiam |
Ta nagrywarka nagrywa płyty dwuwarstwowe (czyli 8.5 GB). Jest raczej dobrym produktem, ja bym ją polecił.
|
Cytat:
Cena 369PLN/kg Neca jest naprawdę rewelacyjna! ^_^ |
Czy jest ta nagrywarka dobra i czy nagrywa 8.5 GB
NEC ND-3500A 16x OEM Gwarancja: 24 miesiące Kategoria: Nagrywarki Pod kategoria: NEC Rezerwacje: 100% Wygaśnięcie najbliższej rezerwacji: 2004-09-30 Czwartek Najbliższa dostawa: 2004-09-29 Środa Kod produktu: NEC_ND-3500A Waga procentowa: 1% Stany magazynowe: Centrala (sklep internetowy): Towar w dostawie Wrocław: Bliska wyczerpaniu Poznań: Bliska wyczerpaniu Lubin: Brak towaru Kalisz: Bliska wyczerpaniu Katowice: Średnia ilość Wieluń: Dzwoń: 43 8432786 Kępno: Dzwoń: 62 7821617 Gliwice: Brak towaru Wołów: Dzwoń: 71 3804755 typ napędu DVD-Multi szybkość zapisu DVDR 16 x (16x DVD+/-R) szybkość zapisu DVDRW 4 x (4x DVD+/-RW) szybkość zapisu DVDR DL 4 x (4x DVD+R9) szybkość zapisu CD-R 48 x szybkość zapisu CD-RW 24 x szybkość odczytu CD-ROM 48 x szybkość odczytu DVD-ROM 16 x czas dostępu dla CD 120 ms czas dostępu dla DVD 140 ms pojemnośc pamięci podręcznej 2 048 kb interfejs IDE ATA/33 metody zapisu dla CD Variable Packet, Track at Once, Session at Once, Multi-session, Fixed Packet, Disc at Once metody zapisu dla DVD DAO formaty zapisu dla CD CD-RW, CD-R formaty zapisu dla DVD DVD-RW, DVD-R, DVD+RW, DVD+R9, DVD+R odczytywane formaty CD CD-DA, CD-Bridge, CD-Extra, CD-I, CD-R, CD-ROM, CD-ROM XA, CD-RW, CD-Text, Hybrid CD, Photo-CD, Video-CD odczytywane formaty DVD DVD+R, DVD+R9, DVD+RW, DVD-R, DVD-ROM, DVD-RW, DVD-Video wsparcie technologii typu Burn-Proof Tak oprogramowanie brak wysokość 42 mm szerokość 148 mm głębokość 190 mm masa netto 1 kg Cena brutto: 369,00 zł - (netto: 302,46 zł) |
Cytat:
|
Cytat:
Dlatego napisałeś, że tyle pracy w tego 108 włożono :D |
Cytat:
Więc te twoje na pewno były Made by Teac :tak!: Może kiedyś Teac był kimś, ale nie dziś .... :D |
Cytat:
|
sonon - cos mi własnie switalo ze kolejne to juz nie byly konstrukcje TEACa ale nie chcialem sie osmieszyc jakby to sie okazalo nieprawda :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Podobno gadają, że jeden inżynier od Neca Tylko palcami pstryknął :O I od razu wyskoczył napęd, który nazwali od numeru tego inżyniera Czyli 3500 ... ^_^ |
VIZZARD
nie o to chodzi. Przy ostatniej zmienie podzespołów wymieniłem nagrywarke TEAC 24x i cdrom teac 40x na liteony i tak sie wnerwialem ich dzialaniem w porownaniu do napedow,które miałem wcześniej,że poprostu nabrałem wstrętu do Liteona nie patrząc na to że teac to niby i tak liteon. |
Cytat:
|
Cytat:
No to tutaj za 369 zł :) Sklep ma już kilkuletnią tradycję i jest naprawdę solidny. Polecam tam kupić. |
Cytat:
|
Cytat:
TU na przykład jest za 401PLN :O Ale ktoś podawał już linki i za 380PLN :taktak: |
Cytat:
Że Pioneer 108 i Nec 3500A są na tym samym chipsecie :D |
to chyba jedyny wybor to NEC 3500A, tylko ciekawe za jaka cene go otrzymam :(
|
Cytat:
Trzeba było polecić tego Teaca :taktak: A potem być może nastąpiłby komentarz: "Mam dosyć tego shitu Liteona. :klnie: Teraz mam Teaca i jestem bardzo zadowolony ... " ^_^ |
Dużo jest na temat wyboru nagrywarki DVD na forum, co dzień ktoś zadaje podobne pytanie. Jeśli się nie mylę, to ten Twój Teac to jest to samo co Lite-On, tylko z inną naklejką. Polecam NEC-a (sam mam model 2500A). Użytkownicy chwalą także Pioneery, ale sam nie miałem żadnego w swoich rękach. Generalnie nie skreślaj też od razu Litka - nie jest to zły sprzęt. Generalnie na rynku królują 3 marki:
Lite-On i jego oemy (czyli na przykład Sony i Teac, ale jest tego dużo więcej) Nec i jego oemy (czyli na przykład TDK i AOpen) Pioneer Poza tym jest LG, o którym można przeczytać wiele pozytywnych komentarzy oraz Samsung i Toshiba, które tak naprawdę chyba się niczym od siebie nie różnią, i niestety ustępują wielkiej trójce. O BenQ i jemu podobnych nie wspominam. Ale tak naprawdę czego byś nie wybrał będzie dobrze, jeśli tylko odpowiednio dobierzesz płyty do napędu. |
No i oczywiście Pioneer 108 :mruga:
Cytat:
:D |
a jak piszesz teac to cie uswiadomie ze to litek (oemy litka - sony , teac i jeszcze pare )
|
jak nie litek to sobie kup NECa
|
Zbyt duzy wybor nagrywarek DVD.Pomocy!
Witam. Przeglądając forum natknąłem się na wiele modeli,a jeszcze wiecej komentarzy do nich,raz dobrych,raz złych. Od tego wszystkiego dostaje już kręćka w głowie i proszę Was o małą pomoc przy wyborze odpowiedniej nagraywarki DVD. Nie znam się na tym praktycznie wogóle więc nawet nie wiem od czego zacząć. Rozglądałem się za TEAC-iem (TEAC DV-W512GK ) cena dość przystępna tylko nie wiem jak ten napęd się sprawuje. Może polecacie coś innego (LG i Lite-On odpadają na całej długości, na Plextora nie mam kasy, więc może coś pomiędzy). Liczę na poważne wypowiedzi. Suma jaką mogę wydać oscyluje w granicach 450-500 zł ale to już max jaki mogę wydać. Czekam na propozycje. Dzięki z góry.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:18. |