![]() |
Jakie najlepsze DVD+/-R z najtanszych ?
Jakie beda najlepsze plytki DVD-R lub DVD+R z tych najtanszych
z przedzialu 1.50zł - 1.90zł / szt. Chodzi o takie plyty na ktore mozna skopojnie nagrywac bo np. esperanzy po 19zł/10szt. sa do dupy :klnie: czy ktos nagrywal na MEMOREX'ach DVD+R 4,7GB/120min 4x ? są po 19zł/10szt. na allegro i zastanawiam się nad kupnem ich bo mam w domu 2 sztuki MEMOREX DVD-RW i sprawuja sie dobrze. Pozdro. |
Platinum + i - 8x (1,99pln)
|
BLUPOP - smigaja az milo! W Selgrosie pakowane po 25 sztuk wychodza po 1.30 za sztuke a chodze lepiej niz platynki czy mediastore'y!
|
Ja polecam jednak espere R+ od AML ładnie się palą na 832 i 1633. Tylko kup z wałka te po 10 szt, bo pakowane luzem to niby ten sam producent podkładu jednak owiele gorsze wykonanie. Aha kupuje je za 1.7 zł i polecam do danych jak i filmów, ale i tak filmy palę na verbatimkach :jem: w kprobe błędy PI/PO ok 40/2, ogólni palą się równo raz na kamień raz na g..wno. ||
|
MEMOREX sa dobre :D
|
Ricki ja juz chyba nie kupie esperanz bo kupilem 2x 10szt. Cack box R- i sa *****we wiec do nich mam juz uraz, jak przegrywalem kumplowi film wloska robota na TDK'a to ladnie sie nagralo a na esperanze sie nie chcialo nagrac wyskakiwal na poczatku jakis blad w Alcoholu :/
legion na serio memorex nie sa zle? |
Ale ja mówie o DVD R+ x4 a nie R-, R- są ponoć dobre te z indeksem x8 od TY.
|
TU maniek997 wypalał Bulkpaq od TY
Wyniki oceńcie sami :\ Jeżeli te espery będą podobne, to :worek_tre |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
w takim razie chyba kupie po ok 10-25 sztuk
Platinum + blupop memorex + i sprawdze ktore beda najlepsze ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Blupopy, które ja miałem były od Optodisc Te mogę naprawdę polecić, jeżeli cena jest konkurencyjna do Verbatimów :D A tu przykładowy Longten Hawk x4 DVD-R burn x4 832VS08 :podbite: |
potwierdzam, u mnie hawki od longtena pala sie tak jak na wykresie VIZZARDa, polowalem na te od MCC i kupa, teraz mam 10 plytek, ktorych wykresy rokuja rychle ich wyrzucenie do kosza
|
Cytat:
maniek |
gigastore od AML
Ilość załączników: 1
Gigastore od AML x4, nie wyglądają źle
maniek |
Cytat:
|
Mysle że kolega stawia źle pytanie i nie ma jednoznacznej odpowiedzi.Wystarczy poczytac tylko posty w tej dyskusji zeby dojśc do wniosku że to co pali się dobrze jednemu drugiemu już nie.Wszystko zależy od modelu palnika i w najwiekszym stopniu od biosu który masz zaistalowny.I musisz dojsc do tego sam.Tylko kupujac po kilka płytek poszczególnych producentów wypalając je i testujac połapiesz sie co u Ciebie pali sie dobrze.Pamietaj ze dwa identyczne modele z wgranym różnym biosem bedą sie zachowywały diametralnie inaczej. Taka sytuacje miałem ze swoim Litonem 451S.Na orginalnym biosie nie tolerował Esperanzy,Mediastore,Vakossa..Po aktualizacji na nowszy rewelacyjnie palił Verbatim DVD-R, a po tunningu na 832S i z biosem VS08 wypalał wszystkie tanie gówna ,natomiast rewelacyjnie zaczął palic Verbatim DVD+R.I jak ma Ci tu ktoś odpowiedzie jakie płytki sa dobre ?Moja rada jest taka żebyś trzymał sie sprawdzonych i markowych nosników, i mogę zarekomendowac Platinum z paru powodów.1 Mieszczą sie w podanym przez ciebie przedziale cenowym,2.Na pewno jest to dobry jakosciowo nosnik z dobrej i cenionej na swiecie wytwórni i po 3 najwazniejsze.Kupujac pltinuma DVD+R masz 100% gwarancji że to RICOH a DVD-R że to RITEK.I nie musisz sie zastanawiac tak jak w przypadku np.Esperanzy jaka partia ci sie trafi.A oni dosc czesto zmieniaja wytwórnie,nawet Verbatim tak robił i robi( CMC, teraz jakies Indyjskie wynalazki).A tak wiesz na podsawie testów co ci lepiej pali + czy - i masz pewnośc ze kupisz to co chcesz.
|
z tymi platinium to sie zagalopowales bo dvd+r mozna tez od cmc nabyc
|
Cytat:
|
z tymi platinium to sie zagalopowales bo dvd+r mozna tez od cmc nabyc
No może faktycznie ale wykopciłem naprawde duzo Platinuma i nigdy nie widziałem nic od CMC.Kupowałem tez w róznych sklepach z internetem włącznie.Moze juz CMC nie robi dla Platinuma.No ja bynajmniej nie spotkałem |
Dym Tez Doceniam Waszą Wiedze I Osobiste Doswiadczenia Ja Moge Polecic Mediastore +r I -r Moj Phillips Pali Je Ok W Stacjonarnym Tez No Problem Plytki Do Dostania W Ca-four Po 89gr Sztuka Nie Mysl O Howk-ah
|
pOGADAMY o tYCH mEDIASTORE zA kILKA mIESIĘCY - cZY oPŁACAŁA sIĘ oSZCZĘDNOŚĆ...
|
Moge Zaproponowac Mediastore Oba Typy Sa W Ca-4 Po 89gr Sztuka Na 50 Sztuk Tylko Jedna Nie Wypalila I To Raczej Przez Moj Blad Niz Jej Na Stacjonarnym Tez No Problem A Mam Zwyklego Gru-ga Tez Z Ca-4
|
Cytat:
|
DVD+R Verbatim 16x - 1,5 PLN
DVD+R TDK 16x - 1,5 PLN DVD+R Sony 8x - 1,3 PLN DVD-R Sony 8x - 1,2 PLN DVD-R TDK 16x - 1,5 PLN DVD-R Verbatim 16x - 1,5 PLN Wszystkie płyty w wersji OEM [??] tzw. bez jakiegokolwiek pudełka (sprzedawane ze szpindli) :) Ja tylko takie kupuję. |
Cytat:
|
Cytat:
no i czekam na foty w dziale Fotografia :) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:12. |