Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Polacy to jednak szybki naród (https://forum.cdrinfo.pl/f5/polacy-jednak-szybki-narod-40465/)

Tribunal 01.10.2004 21:45

Ja z serii eXtra Klasyka mam Tactical Opsa PL i Tony Hawka 4PL :D I czekam az te @#$$%$@ z cd projektu Gotchica 2 Noc kruka wydały bo miał byc we wzesniu i jeszcze nie ma

mallow 30.09.2004 16:38

jak nowosci beda w cenie eXtra gier to zaczne kupowac oryginaly, a poki co rowniez czekam na Diablo 2 ;)

legion 29.09.2004 23:52

no mozliwe ze tak bylo szkoda ze najpierw unia potem polska:D ale tego juz chyba sie nie zmieni:) moze kiedys....

andrzejj9 29.09.2004 23:18

Cytat:

Napisany przez legion
no tak ale ceny jeszcze nie sa zbyt przystepne jedynie moze fajnym wydaniem byl painkiller za 19.99 ale go zrobili polacy wiec nie trzeba bylo tlumaczyc :)

Zdziwisz się, ale trzeba było :) (przynajmniej tak mi się wydaje). Polskie gry, które tworzone są z myślą o rynkach zagranicznych, robione są po angielsku i potem dopiero ewentualnie tłumaczone na język polski. Dziwne to, ale takie są realia. I w sumie dobrze, bo przynajmniej daje to szanse naszym rodzinym twórcom na zarobienie większych pieniędzy. Bo polski rynek niestety w żaden sposób nie daje takiej możliwości.

legion 29.09.2004 22:49

Cytat:

Napisany przez Air
Z tym się nie zgodzę, bo ostatnio Cdprojekt wydał nówkę Spellforce za 19 zł. Całkiem przyjemna gra. Ale ta gra to i tak igła w stogu siana, bo za nowości i tak trzeba zapłacić 149 zł.

no wlasnie mialem to na mysli ze nowosci zatko pokazuja sie za przystepna cene

Air 29.09.2004 22:30

Cytat:

Napisany przez legion
no tak ale ceny jeszcze nie sa zbyt przystepne jedynie moze fajnym wydaniem byl painkiller za 19.99 ale go zrobili polacy wiec nie trzeba bylo tlumaczyc :)

Z tym się nie zgodzę, bo ostatnio Cdprojekt wydał nówkę Spellforce za 19 zł. Całkiem przyjemna gra. Ale ta gra to i tak igła w stogu siana, bo za nowości i tak trzeba zapłacić 149 zł.

legion 29.09.2004 22:07

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
To wcale nie zawsze musi być taki zły pomysł. Na przykład niedawno wydani Desperador za 19.99, po polsku (to akurat traktuję jako wadę, chociaż może spolszczenie nie jest złe) to według mnie bardzo dobry pomysł. A jest jeszcze więcej starszych trochę gierek, których chętnie zobaczyłbym wznowienia po przystępnych cenach.

andrzejj9 29.09.2004 20:39

Cytat:

Napisany przez legion
pieknie to teraz bedziemy sie cieszyc nowoscjami z minionych lat ale po polsku :haha:

To wcale nie zawsze musi być taki zły pomysł. Na przykład niedawno wydani Desperador za 19.99, po polsku (to akurat traktuję jako wadę, chociaż może spolszczenie nie jest złe) to według mnie bardzo dobry pomysł. A jest jeszcze więcej starszych trochę gierek, których chętnie zobaczyłbym wznowienia po przystępnych cenach.

legion 29.09.2004 19:46

Cytat:

Napisany przez Air
To poprostu rewelacja!! Gra wyszła na zachodzie w 2001 roku. Trzy lata jak na grę to jednak sporo czasu. Tak stare gry to powinni za 9.99 zł sprzedawać, a oni jeszcze się bawią w spolszczanie.

Ale może Cdprojekt chce trafić do księgi rekordów Guinessa. Skoro można się tam dostać za zrobienie 2000 litrów zupy z ryby to czemu nie za nabardziej opóźnioną premierę gry :peace:

pieknie to teraz bedziemy sie cieszyc nowoscjami z minionych lat ale po polsku :haha:

Pawel_k 29.09.2004 19:33

ja tam czekam na diablo2+bonusy za 19.99

andrzejj9 29.09.2004 18:17

Cytat:

Napisany przez mallow
teraz Painkillera sprzedaja za dwie dychy :D ale to chybaniecd project :) pozdro ;)

Chyba nie cd-project, ale jego i tak od początku po tyle sprzedawali. Co jakiś czas i cd-project wydaje jakąś nową, dobrą grę za 20 złotych - vide Spellforce ostatnimi czasy.

epol 29.09.2004 18:08

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Wiesz, że wcale nie jest wykluczone, że taką zrobią :) Jeszcze zobaczymy ;)

Zobaczymy sam jestem ciekaw, ale jeśli tak zrobią będzie to chore :)

mallow 29.09.2004 18:05

teraz Painkillera sprzedaja za dwie dychy :D ale to chybaniecd project :) pozdro ;)

andrzejj9 29.09.2004 17:58

Cytat:

Napisany przez epol
Widze, że super prędkość. Powinni jeszcze urządzić super kampanie reklamową :)

Wiesz, że wcale nie jest wykluczone, że taką zrobią :) Jeszcze zobaczymy ;)

epol 29.09.2004 17:41

Widze, że super prędkość. Powinni jeszcze urządzić super kampanie reklamową :)

andrzejj9 29.09.2004 17:38

Cytat:

Napisany przez Air
To poprostu rewelacja!! Gra wyszła na zachodzie w 2001 roku. Trzy lata jak na grę to jednak sporo czasu. Tak stare gry to powinni za 9.99 zł sprzedawać, a oni jeszcze się bawią w spolszczanie.

Ale może Cdprojekt chce trafić do księgi rekordów Guinessa. Skoro można się tam dostać za zrobienie 2000 litrów zupy z ryby to czemu nie za nabardziej opóźnioną premierę gry :peace:

A ja kurcze ostatnio nawet pomyślałem, że chętnie bym w to sobie zagrał. Gdyby kosztowało 20 złotych to chętnie bym kupił, ale 50 to rzeczywiście trochę przesadzili.

andrzejj9 29.09.2004 17:37

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Eee to a propos szybkosci to w warszawie byla niezla akcja (wlasnie mi sie przypomnialo). Kaczynski mial pol roku na przedluzenia umow (lub nie) urzednikom dzielnic jak weszla nowa ustawa warszawska. No i tak okolo 16.00 ostatniego dnia (to byl piatek do tego :) ) do wiekszosci dzielnic zadzwonila pani z sekretariatu UM st. Warszawy i kazala burmistrzom zatrzymac wszystkich pracownikow do odwalania w budynku - pelnomocnik prezydenta juz jedzie. W wawrze (gdzie mieszkam) ochroniarze dostali rozkaz zeby nikogo nie wypuszczac z budynku. Drzwi zostaly zamkniete. Ludzie czekali po kilka godzin na pelnomocnika, czesto do polnocy. Zamieszanie, wrecz burdel niesamowity. Ludzie przetrzymywani w budynku, bardzo czesto zniszczone plany weekendowe, jeden wielki cyrk na kolkach bo urzedzie miasta innym urzednikom sie nie spieszylo z przygotowaniem przedluzenia umow o prace.

Wiecej mozna poczytac tutaj http://www.prw.waw.pl/news.php?id=514

W normalnym kraju posypałyby się pozwy sądowe. Jednak nie mieszkamy w takim, a ludzie pewnie jak zawsze - odpuszczą...

Posłany 29.09.2004 17:16

Ale powiem ale :) Z kolei Gothic II: Noc Kruka PL ma wyjść jako pierwsza nie-niemiecka na świecie :) Ale z tą grą to przegięli pięknie :D To powinni sprzedawać teraz jako "eXtra Klasykę" po 19.90 czy jak to bylo :)

Ziele 29.09.2004 14:55

Kaczyńskiego powinni za cos takiego zwolnić. Banda złodziei!!

pawelblu 29.09.2004 14:24

Eee to a propos szybkosci to w warszawie byla niezla akcja (wlasnie mi sie przypomnialo). Kaczynski mial pol roku na przedluzenia umow (lub nie) urzednikom dzielnic jak weszla nowa ustawa warszawska. No i tak okolo 16.00 ostatniego dnia (to byl piatek do tego :) ) do wiekszosci dzielnic zadzwonila pani z sekretariatu UM st. Warszawy i kazala burmistrzom zatrzymac wszystkich pracownikow do odwalania w budynku - pelnomocnik prezydenta juz jedzie. W wawrze (gdzie mieszkam) ochroniarze dostali rozkaz zeby nikogo nie wypuszczac z budynku. Drzwi zostaly zamkniete. Ludzie czekali po kilka godzin na pelnomocnika, czesto do polnocy. Zamieszanie, wrecz burdel niesamowity. Ludzie przetrzymywani w budynku, bardzo czesto zniszczone plany weekendowe, jeden wielki cyrk na kolkach bo urzedzie miasta innym urzednikom sie nie spieszylo z przygotowaniem przedluzenia umow o prace.

Wiecej mozna poczytac tutaj http://www.prw.waw.pl/news.php?id=514

Ziele 29.09.2004 13:23

hypercube to chyba nawet ponad 2 lata :D... gratuluje prędkości hehe :D:D:D:D

cana 29.09.2004 13:01

a ja tam lubię cdprojekt za rpgi które ładnie kinowo ujezykowiają ( serio ) i do tego jakośc tych tłumaczeń IMO jest ok + upGRAde dzięki któremu mialem np dodatki do nwn taniej niż w sklepie że już nie wposmne os tarszych grach za naprawde śmieszne sumy (rpg się nie starzeją tak szybko :) a i nie sama grafiką człowiek żyje)
w wypadku AitD mogło iść o siakieś problemy z prawami do wydania na naszym rynku

Pawel_k 29.09.2004 09:04

ut2003 cdprojekt wogole niewydal w polsce :|

nimal 29.09.2004 09:01

polacy zawsze byli szybcy, wiec juz mnie nic nie dziwi - ze tak przypomne "premiery" (bo slowo to zakrawa na ironie w tych przypadkach) 51 State oraz Hypercube... ponad rok kazda z nich :)

Air 29.09.2004 08:53

Polacy to jednak szybki naród

Cytat:

Napisany przez wp.pl
Jak poinformowała firma CD Projekt, zakończyły się prace nad polską wersją językową gry Alone in the Dark: Koszmar Powraca. W czwartej części legendarnej serii z gatunku survival horror otrzymamy do wyboru dwie postacie: detektywa Edwarda Carnby'ego oraz piękną archeolog - Aline Cedrac.
Czwarta część serii Alone in the Dark zostanie wydana w profesjonalnej, polskiej wersji językowej. Gra pojawi się w sklepach już 14 października, a kosztować będzie jedynie 49.99 PLN!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:54.