![]() |
Nagra³em p³yte VCD z filmem, ale ona nie startuje !!!
Witam!!!
Nagra³em p³ytke VCD z filmem na Nero 5.5.9.9 no i jak sie okazuje po w³o¿eniu jej do napêdu film nie startuje!!! Otwiera siê tylko okienko exploratora windows z zawarto¶ci± tej p³ytki, ale pliku .mpeg niestety na niej nie ma!!! :| Nagrywa³em p³yte z prêdko¶ci± x8. Za pomoc z góry WIELKIE DZIÊKI !!! Pozdrófki |
sprawd¿ w Nero ...Nagrywarka/Wybór nagrywarki/ czy nie masz wybranej Image Recorder.
|
Cytat:
|
Plyte vcd odtwarzamy programami do dvd np. powerdvd, windvd itp.
W ogole powinines dokladniej opisac na czym polega problem. Bo samo, ze plyta automatycznie nie startuje znaczyc moze wiele ale i nic nie znaczy. Pliku mpeg nie ma bo teraz jest nim plik dat. |
troche za szybko i bez zrozumienia przeczyta³em pytanie ...ehhh.
Weron ma racjê ...sprawd¿ czy istnieje plik filmowy AVSEQ01.dat w katalogu MPEGAV. |
No dok³adnie jak teraz sprawdzi³em to film mi sie nagra³ w katalogu MPEGAV i ma rozszerzenie *.dat.
Mam zainstalowanego PowerDVD alo mimo to p³yta sama nie odpala?! Jak wejde w ten katalog i wybiore plik.dat to wtedy sie wlacza PowerDVD i film gra, ale boje sie oto ¿e jak dam koledze ta p³ytke to on na swoim odtwarzaczu VCD nie bedzie mog³ go odtworzyæ?! Komputer jakby mia³ to by bylo bez problemu ale on ma zwyk³y odtwarzacz VCD i moze mu nie ruszyæ! Pozdro |
Cytat:
Ja juz nie wiem co z tym sie dzieje !!! (( |
Szczerze mowiac to nie rozumiem o co teraz chodzi?
Przeciez tak ma byc.Na tym polega vcd. Poczytaj sobie troche o tym to nie bedziesz sie dziwil. |
Cytat:
|
Cytat:
Czyli koledze bêdzie normalnie odtwarza³o?? No to spoko, bo ba³em siê ¿e poprostu nic z tego nie bêdzie :) Ja dopiero pierwszy raz nagrywa³em p³yte VCD no i st±d te problemy i ta niewiedza :D Dziêki za pomoc~!!! Pozdrófki ;) |
|
Cytat:
Tak wyszlo, ze ostatnio nagrywam wiecej vcd niz zwyklych danych i jakos sie nie spotkalem z czyms taki.Tylko no wlasnie z czym? Z tym, ze plyta nie startuje? Z tym, ze nie ma mpg tylko jest dat? Problemy ciawaresa po prostu wynikaja z jego niewiedzy (co sam stwierdzil) o standardzie vcd. |
Cytat:
tylko pytanie po co to? jesli kolega kolegi bedzie to ogl±da³ na odtwarzaczu stacjonarnym || |
Cytat:
Kolega nie ma komputera tylko odtwarzacz VCD i chodzi oto aby on zdo³a³ odczytaæ te p³yty co nagra³em ;) A ¿e sie nie zanm na sprawach zwiazanych ze standardem VCD itp. to sie przyzna³em sam :D Narka |
a jaka rozdzielczosæ tego mpg-a
aha jeszcze trzeba zaznaczyc utworzenie zgodnie ze standardami i zazna opcje cd-i |
jeszcze jedno nie musisz palic VCD zeby nagrac mpeg mo¿esz w trybie cd data nagrac mpeg-a na plytke
po co kombinowac? :-))) pozdrawiam |
Cytat:
Pozdro |
Cytat:
Wszystko zrobi³em tak jak piszesz, poprostu ciekawy jestem czy jemu ta p³yta wystartuje na odtwarzaczu VCD a nie na kompie :ysz: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:24. |