![]() |
wielki problem z nowym kartridzem!
Ilość załączników: 1
witam. kupilem sobie od goscia z allegro czarny tusz do drukarki lexmark 1020 firmy drekker.
tusz byl hermetycznie zapakowany,ale po otwarciu go i wsadzeniu d drukarki okazalo sie ze nie drukuje... tzn cos tam jest na kartce,lecz w niczym nie przypomina to wydruku. wyglada to tak jakby nie bylo tuszu w srodku,lub dysze byly baaaaaardzo zaschniete(w oryginalnym opakowaniu??) a najdziwniejeze jest to ,ze po wydrukowaniu czegos i wykeciu tuszu z drukarki, spod jest "mokry"... tzn wyglada to tak jakby ten tusz byl za gesty i zapychal dysze. co z tym zrobic?? czy mozna cos zarzucac allegrowiczowi? bo w sumie to nie moja wina ze tusz nie dziala... |
Cytat:
Zarzucać możesz oszustwo i żadać zwrotu kasy lub wymiany. Jeżeli jest to uczciwy sprzedawca napewno wszystko się wyjaśni. A jak nie to :boks: -Edit- To napewno nie jest nówka. Dysza jest zajechana!! |
w oprogramowaniu drukarki powinny byc usługi konserwacyjne...takie jak np.czyszenie pojemnikow z tuszem, wyrównanie pojemników... Spróbuj.
|
Cytat:
pozdro ;) |
tusz jest regenerowany, to fakt.
kalibracje i czyszczenie glowic pzreprowadzilem na poczatku i nic. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31546073 |
Cytat:
|
pisalem,ale to jego pozostalosc po drukarce. napisal mi ze sprzedal drukarke i tusz mu zostal....dlatego go wystawil na allegro. wiec nie wiem czy wymieni.
|
tusz moze byc dobry ale elektronika w kardridzu uwalona :) sam tak zrobilem jak wsadzilem go do wrzatku :)
tusz byl ok i glowica byla mokra lecz nie drukowal :( |
Cytat:
|
i co mi po negatywie jak 45 zł pojdzie w bloto
|
Jesli masz dostęp do płynu do udrażniania głowić to nie ma problemu jesli tusz zaschnął,a le po twoim zdjeciu wyglada że on leci.
|
no wlasnie...
on wyglada tak jakby byl za gesty... i zapychal sie sam.. |
Ilość załączników: 1
dolaczam zdjecie wydruku z tego tuszu.
to ewidentnie wyglada na zapchane dysze,a nie na usszkodzona elektronike.... jak dzisiaj m,i sie nie uda z nim nic zrobic... odsylam go do goscia....i zazadam zwrotu poniesionych kosztow. |
przeczysc go jakims alcoholem
P.S. nie 120% ;) |
A ja mam troche inne pytanko:
Co stało się z twoją poprzednią głowicą? |
szlag ja trafil.... tzn siadla elektronika i byl niewykrywalny przez drukarke. a ten jest wykrywalny.
zamoczylem go w sroidku do glowic na kilka godzin.. zobaczymy co z tego bedzie. |
wysylam jutro tusz do goscia i hce zwrotu kasy......
i co mam teraz zrobic? powiadomic allegro o tym czy jak??negatywa za to czy neutrala(jesli odda kase).mial juz ktos taki przypadek? |
Cytat:
|
Cytat:
|
a to moja wina ze tusz nie działa??? wiec za co niby negatyw?
probowalem ten tusz jakos wskzresic do zycia lecz nic nie pomoaga, odelsanie go to jedyne wyjscie. jesli jest inne, to powoedzcie mi jakie... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:29. |