![]() |
jak z tego zrobic plik muzyczny?
Witam!
Zwracam sie z prosba do was specjalisci ;) Otorz sprawa wyglada tak, ze kupilem se niedawno zestway maturalne na CD z wyborczej. No i chcialem stamtad wyciagnac sobie czytanki ze skilla listening. No i znalazlem cos co moze tym, byc, tylko to ma rozszezenie *.swf. No i jak z takich plikow zrobic jakiegos *.wav czy *.mp3 ? Wielkie dzieki Pozdro ;) |
A to .sfw to nie jest przypadkiem związane z flashem?
|
no wlasnie jest, ale jak to zrobic, zeby tak zrobic, zeby byl z tego jakis pliczek muzyczny. potrzebny po to zeby przy nagrywaniu na kasete normalna jakosc byla ;)
pozdro ;) |
Według mnie trzeba by przerobić *.swf na *.avi a potem z avi wyciągnąć audio programem vDub ;)
http://www.angelfire.com/clone/makli..._0.3_setup.zip |
ok gallus, a teraz mi powiedz jak vdubem z avi wyciagnac muzyke ? :>
|
jest taki program jak super mp3 recorder -> puszczasz muze czy cokolwiek na kompie i nagrywa Ci do mp3 bez utraty jakosci moge podeslac na priv ale nie mam slodzika a w wersji nieoslodzonej mozna nagrac plik do 40s max
kodziu:A to .sfw to nie jest przypadkiem związane z flashem? tak, swf jest jak najbardziej zwiazany z flashem :) |
Cytat:
|
No juz wlasnie scagnalem ten mp3 rec. no ale nie wiem jak go ustawic zeby mi zgrywal te dzwieki co na kompie leca. Bo jak naciskam record to pisze i silence i nagrywa sie 1 sec szumu... pomoze ktos ?? :>
|
Haj :) :czar:
Nie znam "mp3 recordera" ale jeśli to pomoże proponowałbym ściągnąć Cool Edit jaką kolwiek wersje ze "słodzikiem" łatwa obsługa ja sam używam do zgrywania muzyczki z radia net. i z filmów i z czego popadnie. Wpisać na googlarce i przylepić na harda, waży średnio 8 MB. Ach ewentualnie apropo "em3 recordera" i "Cool edita" sprawdzić czy w właściwościach nagrywania jest zaznaczona opcja "miks stero" ja tak przynajmniej musze mieć. :papa: :papa: |
Cytat:
pozdro Predi |
Hm, wszystko pieknie na tym recorderze, ale jest jedno ale: Chodzi o to ze nagrany dzwiek, ma jakos starego "buczącego" radia. Da sie zrozumiec ale jednak jest to znaczne obnizenie jakosci. Moze mam cos zle ustawione czy cos. Nie wiecie co moznaby z tym zrobic?
pozdro ;) |
musisz poprobowac z ustawieniami (sprawdz jaka masz jakosc mp3 ustawiona w programie), wycisz mikrofon i wejscie liniowe itd. mi dziala na tyle dobrze, ze golym uchem nie slysze roznicy na nagranym
edit: mozliwe ze akurat z swf jest tak kiepawo, ja nagrywalem z filmow i inyczych pliczkow mp3/wav itd (proby :) ) |
Jak mozesz zrob mi screena jak masz poustawiana "Regulacje glosnosci" bo kurde probuje i nic nie wychodzi :|
|
Ilość załączników: 1
oto wyniki mojej pracy :/
|
w "nagrywanie" mam wszystko normalnie, tylko "mikser stereo" dalem "zaznacz", a w odwarzaniu mam wyciszone: "Mik", "Wejscie liniowe", "Wideo", i "Aux"
w mp3 recorder -> mp3 setting -> sample rate: 4410, bitrate 128, mode: stereo, w mixer setting -> recording device: audio via (wave) i zaznaczony mikser stereo mam nadzieje ze Ci to cos pomoze :) |
no niestety bez efektow :/
|
to nie mam pojecia, pliku od Ciebie nie moge otworzyc :( wiec nie wiem jak Ci wyszlo,
ostatnia deska ratunku to sproboj sciszyc w opcjach windowsowych nagrywania nak najmniejsza glosnosc dla miksera stereo (najlepiej zeby suwak byl miedzy ostatnia i przedostatnia kreska) i scisz tak do polowy odtwarzanie oto moj plik: (ustawilem bitrate 192 bo taka mila orginalny plik) http://www.predi.cad.pl/rec/rec.mp3 (900kb) pozdro Predi edit: jakbys nie wierzyl to nagralem Ci jeszcze kawalek sesji ET: http://www.predi.cad.pl/rec/rec2.mp3 (300kb) |
No i walcze z Cool Editem, bo wszelkie proby MP3 Recorderem sie skonczyly buczeniem :/ Kto mi pomoze, zaczynam od zera z Cool Editem :/
|
Cytat:
|
mallow a probowales sciszyc nagrywanie?
|
mallow - na 99% masz zle zrodlo nagrywania, najprawdopodobniej masz mic lub "what u hear" - zmien na wav i bedzie dobrze
jak nie mozesz znalesc odpowiedniego ustawienia to sprobuj w innym programie do nagrywania, ja uzywam creativ recorder, ale on wymaga karty dzwiekowej creative z konpatybilnymi sterami ale jest mnostwo programow tego typu w sieci, chocby wszystkie do zgrywania medii strumieniaowych dzialaja na tej zasadzie wpisz w googla recorder albo streaming recorder albo asf recorder... co do samego pliku swf, to jesli nie jest zabezpieczony przed importem (mozna tak zrobic i czasem firmy tak robia) to mozesz stworzyc nowa kompilacje we flashu i importowac do niej plik swf i potem wyciaganac z niego bezposrednio podklad, ale szczerze to nie oplaca sie bawic - o wiele latwiej nagrac dzwiek recorderem |
Sciszanie probowalem, zrodlo dzwieku mam na bank dobre tak jak mi wszyscy radzili, wszystko mam posciszne, co nie potrzeba wyciszane. Dzisiaj mam zamiar poprobowac Cretive Recorder, nie wiem tylko czy mi bedzie dzialac bo mam SB PCI, no ale to tez chyba creative :D A jaki mam problem z cool editem? Lepiej zapytac jakiego nie mam, bo poki co to tylko go wlaczyc umiem, cala reszta to czarna magia :D
pozdro ;) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Wyjaśniam jak odpalić nagrywanie w Cool Edit dołączam obrazek: 1.klikasz "file" dajesz "new" i potwierdzasz w okienku "ok" albo możesz coś zmienić jak chcesz. 2.otrzymujesz plik roboczy.Włączasz teraz żródło z którego chcesz nagrywać np.film w jakimś plajerze np.bestplayer. 3.naciskasz "rec" i sie nagrywa. Jak skończysz to dajesz jeszcze raz "file" i "save as" i dajesz np. mp3 i gotowe jak coś to jeszcze moge udzielić inne info. |
cos nie dziala :( nie chwyta dzwieku z foobara :( zaraz sprawdze z innymi :(
UPDATE: Zaczelo chwytac, ale niestety efekt taki sam jak poprzednio :( |
Cytat:
tak jak na obrazku u mnie w winampie i dopiero spróbuj jak nie pomoże to wszystko co moge ci zaoferować,sorki :zawstydz: |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Jest programik, co go swfdecoder nazwano i robi to wszystko sam 8 ) W załączniku nienajnowsza wersja. Pozdrawiam :) |
no niestety to co chce wyeksportowac nie da rady wyciszyc, a SWF decoder exportuje z bledami i pliku nie da rady odsluchac :/
|
mallow - duzy ten swf? kopnij mi go na emila, jutro zobacze co sie da zrobic i odesle wyniki ;)
|
uno momento ;)
|
wszystko poszlo
daj znac czy doszlo, jakby byly jakies problemy to wrzuce to na serwer i po sprawie :) |
Siemanko. Wielkie dzieki nimal :piwo:, nie wiem czy tylko 3 pliki mi przeslales czy reszta nie doszla, bo bylo tego troszki wiecej, ale i tak jestes wiellki :piwo:
pozdro ;) |
dziwne, wyslalaem Ci wszystkie
juz pakuje ja na serwer a na emila wysle Ci linka pliki zostawie na serwerze przynajmniej kilka dni, jakbys potrzebowal dluzej to daj znac |
ok, dzieki! Cos Ci juz 3 dzien nie moge dac reputy :/
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:02. |