![]() |
Kaspersky (Nortona do szuflady )
Ilość załączników: 1
Nowa wesja :piwo:
zdecydowanie najlepszy i najmniej obcizajacy system //??//!! |
co za stek bzdur.....
po1. naj mniej obciazajacym system AV jakiego uzywalem (a uzywalem wielu w tym NAV i Kasperskiego) jest NOD32 po2. w pentagonie uzywaja systemow unix a jak na razie kasperskiego na unixy nie ma - a nawet jak by byl to siec pentagonu (poza niewielkim obszarem) jest odcieta od internetu a komputery w niej pracujace nie posiadaja stacji dyskietek lub tym podobnych napedow (cd/dvd; portow USB) wiec nie ma zagrozenia virusami. po3. wiekszosc antyvirusow ma czeste updaty a napisanie "co pol godziny" mija sie z prawda bo oznaczalo by to pojawienie sie kilku updatow w tym odstepie czasu - a takie sytuacje zdazaja sie sporadycznie. |
Kaspersky the best?
No!!..... Nod 32 rulez :ASD |
Taaaa... NOD32 i nie widzę alternatywy... ;)
|
Anti Vir lub F-prot Rulezz :D
|
uzywam noda od niedawna.. i jest super....
|
Czytałem sporo pozytywnych opinii o Kasperskim, tylko czy on znowu aż taki dobry jest?
A nie lepiej zainstalować sobie coś darmowego, równie skutecznego? Choćby AVG... działa w tle, nie muli systemu, aktualizuje się. Większość zachwyca sie płatnymi programami, zapominając, że istnieją darmowe, nie gorsze programy i przynajmniej człowiek nie ma wyrzutów sumienia, że znowu coś ukradł. Nie mam może wszystkiego darmowego na kompie, ale przynajmniej staram sie korzystać z darmowych alternatyw, jeśli tylko istnieją, a nie bezrozumnie instaluję tylko płatny soft, bo znany jest. |
Cytat:
Kozak z ciebie a winshit masz legalny? Joke. Ja też wole np. winamp 2.9 niż 5.05 full z cukierkiem. Dużo jest fajnych i darmowych programów, ale czasem potrzebne jest coś więcej, a wątpie żebyś znalazł darmowy odpowiednik chociażby corela... |
Cytat:
Czytaj uważniej. Napisałem, że też nie posiadam wszsytkiego legalnego, ale staram się minimalizować używanie płatnych programów, jeśli tylko są darmowe odpowiedniki i równie funkcjonalne. Nie znam darmowego odpowiednika Corela... bo nie korzystam z tego typu softu. Nie wiem, czy odpowiednikiem dla Corel'a nie jest przypadkiem GIMP, ale mogę się mylić, bo jak pisałem wcześniej, nie używam takiego oprogramowania! Co do WinAmp'a... przesiądź się na w pełni darmowego Foobar'a (przejrzysty i robi to, co do niego należy, czyli odtwarza tylko pliki muzyczne) i nie płacz, że darmowy WinAmp nie spełnia Twoich oczekiwań i musisz używać słodzika. |
Cytat:
|
Właśnie będę testował NAV 2005. Podobno mniej zajmuje pamięci, ma lepszy skaner etc. Jak przetestuje to opisze swoje wrazenia.
/edit Żeby dowiedzieć się coś więcej o nav2005 proszę zajrzeć tutaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=40696 |
Znalazłem taką informację na temat Kasperskiego"Dla zainteresowanych. kasperski antywirus dodaje do plików w systemie NTFS additional data stream z danymi CRC pliku każda taka informacja to około 60 bitów jednak jak wiecie klaster ma około 2-4 KB jeśli macie dużo plików na dysku ilość tych dodatkowych danych może być całkiem pokaźna NTFS ADS nie jest liczone jako zajęte miejsce na dysku i nie da sie z poziomu windows zobaczyć/usunąć tych danych (potrzebny jest specjalny dodatkowy program, bo microsoft nie dostarcza nic do obsługi ADS)"????Czyli niewiem czy dobrze zrozumiałem jak zainstaluje Kasperskiego zmniejszy mi się ilość miejsca na dysku ?????
|
Uzywalem NAV 2k4, AVG, AntiVirenKit 2k4. Jednak Kaspeersky ma najlepszy stosunek wydajnosc do ochrony przed wirusami tzn. nie jest moze programmem AV ktory najmniej obciaza procka/system ale wykrywa zdecydowanie wiecej vajrusow niz te pozostale z wyjatkiem AntVirenKita bo on ma enginie kasperskiego i podobnej wielkosci baze virusow.
Wiec zaczolem uzywac Kasperskiego i nie zaluje. Wiec jak ktos nie wie co wybrac niech wyprobuje kasperskiego,noda,nav,antiviren'a i sam oceni ktory lepiej sie u niego sprawuje. Pozdro |
macie moze "uaktualnienie" ;) do tego NOD32?
|
Cytat:
|
Cytat:
zrezygnowalem z niego |
eh po co sie meczyc, ja uzywam mksa online i nie ma problema
|
Cytat:
pozdro ;) |
Uzywam KAV'a i jestem zadowolony :)
|
Cytat:
|
no ale Predi - autoprotect jest do tego ze w danej chwili jak dostaniesz jakiegos chamskiego to potem moze byc placz ze nie wywalil od razu.
ps.ja uzywam Pandy - nie przechodzi nic...+ live update Ale Nod32 tez jest niczego sobie i obydwa dla mnie sa the best |
Jasne, przeciez zawsze lepsza jest profilaktyka, niz leczenie skutkow.
jak jest dobry/aktualny auto protect to i skonowac nie trzeba ;) |
Cytat:
pozdro ;) ps - kasprzak, odezwij sie do mnie na gygy jak mozesz :P |
no dobra, tylko ze mi jeszcze tak nie przydarzylo.......... jak sie przydarzy to zobaczymy :D wpadl mi blaster - zaraz patch, wpadl mi sasser - zaraz patch innych przypadkow nie pamietam, glowna zasada - byc ostroznym
|
Ale nod zrzera 7MB + 5MB = 12 MB ramu!
To chyba mało, co nie? |
na geteway'u linux'owym firewall (shorewall) antyvira nie posiadam ...
... co tydzien jak Predi@ skanuje komputer skaner.mks.com.pl, Ad-Aware SE i SpywareBlaster narazie styknie :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:16. |