Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   ACDSee 7 Power Pack (https://forum.cdrinfo.pl/f5/acdsee-7-power-pack-40856/)

Turboni 06.10.2004 23:25

ACDSee 7 Power Pack

mam ten programik jest fajny ale poszukuje spolszczenia.
google naszym przyjacielem ale nie ma :( lub nie widzialem
jak ktos ma lub wie skad zassac to wielkie :piwo: dla niego

frog 07.10.2004 00:52

przylaczam sie do prosby. Jakies spolszczonko do 7 wersji..

icemac 07.10.2004 07:34

a czy ta angielska wersja to jakis kosmos jezykowy, trza poszukac

Turboni 07.10.2004 10:39

Cytat:

Napisany przez icemac
a czy ta angielska wersja to jakis kosmos jezykowy, trza poszukac

nie jest kosmos jezykowy ale zyjemy w polsce wiec warto miec program w ojczystym jezyku :>

javor 07.10.2004 15:31

A wiecie co mi się nie podoba w wersji 6.0 oraz 7.0?? To, że jak sobie przeglądam cały katalog zdjęć i dojdę do ostatniego zdjęcia to po wciśnięciu spacji od nowa zaczynam przeglądać to samo... :/ (a chciałbym aby po wciśnięciu spacji cały czas "stał" na ostatnim zdjęciu)
Dokładnie to ta opcja była dostępna do ver.5.0 i się nazywała "wrap around" w zakładce Slide Show....
...a teraz ni ma :/ i dlatego cały czas siedzę na ver.5.0....

Remix 07.10.2004 16:28

Witam!

Ja jestem bardzo zadowolony z wersji 7.0 - dziala mi znacznie szybciej niz wersja 6.0
Tez bym chcial polska wersje, ale nie ma dla mnie problemu z angielska :)

Pawel_k 07.10.2004 21:07

Ilość załączników: 1
ja tam nadal lece na....
i zero problemow :)

Turboni 07.10.2004 21:20

ja mam 5,6,7 power packi i tylko do 7 nie mam pl
:D

adbok 07.10.2004 21:21

Witam ja mam 7.0 i jestem bardzo zadowolony:) dziala szybko jest ladniejsza a i chyba naj naj to to ze smiga mi teraz bez problemow a nie jak v6 otwierala sie z 10s poprostu polecam ta 7 a jak ktos posiada starsza lub inna przegladarke to takze sie z nimi godze ;) " nowe nie oznacza lepsze "

Smartek 07.10.2004 22:00

wlasnie, nie rozumiem dlaczego ludzie jak wyjdzie nowa wersja jakiegos programu to odrazu zmieniaja na najnowsza wersje? norton, windows, total commander, winrar, winzip, acdsee itp. Mi starsze wersja chodza bardzo dobrze - wiec po co zmieniac? dla nowej szaty graficznej? no chyba, ze chodzi tu o roznice np. WinRar 2.90 a 3.00 (nowa "metoda?" kompresowania).
pozdro ;)

adbok 07.10.2004 22:27

No to tez rozumiem ( przyklad WinRar ) ja staram sie korzystac z nowych wersji programow :) dlatego ze zalerzy mi na poprawnym ich dzialaniu :) i sprawdzeniu czy sa dobre (nowsze=lepsze=wydajniejsze:). Nie zawsze sie to sprawdza tak mialem z kilkoma programami ktorych nowsza wersja wariowala a starsza chodzila stabilnie :) Instalowac co chwila nowych programow to sie chyba nie oplaca :) bo raz ze jak stare chodzi to chodzi i po co w to ingerowac a po 2 to prosto mowiac zasmiecanie systemu :) czeste inst\deinstalowanie programow to chyba nie zadobrze dziala na system ?? rozumiem po formacie od razu nowa wersje i jest oki a tak to moze byc wiecej problemow niz pociechy z nowego .............. "a mialo byc tak pieknie " :)

-Sid-The-Rat=> 07.10.2004 23:46

acdsee? a co to jest acdsee?

jest to irfanview i xnview - reszta sie nie liczy :)

do katalogowania zdjec - picassa, do przegladania - jeden z dwoch powyzszych, acdsee - do niczego, wielki, ciezki, przeladowany, kolorowy jak czasopisma dla kobiet - wersja 3.9 byla ostatnia warta uwagi, zreszta od tamtego czasu to chyba wymaga to slodzenia...

Remix 07.10.2004 23:54

Witam!

Dziwie Ci sie Sid... szczerze, uzywalem zarowno irfanview, jak i xnview (ten jeszcze jako tako), ale ACDSee bije je jak chce... mi sie ACDSee bardzo przydaje i uwazam go za jeden z niezbednych mi programow (oczywiscie mam wersje Powerpack)... systemu mi nie obciaza, uruchamia sie blyskawicznie, miejsce jakie zajmuje na dysku jest dla mnie niezauwazalne, kolorowy? i fajnie lubie pracowac na czyms, co ladnie wyglada... do niczego? no moze niektorym sie nie przydaje - zawsze znajdzie sie ktos, komu nie przydaje sie dany program.

Powiem tak ACDSee mozna porownac do ekstra laski, ktora jest rownie ekstra kosztowna (wedlug niektorych) i ja wole miec i uzywac ta ekstra laske o pieknym wygladzie pomimo kosztow (a co tam STAC MNIE), niz meczyc sie ze stara rura, ktora jest ze tak powiem tania w esploatacji. :)

Turboni 07.10.2004 23:58

@Remix ladnie powiedziane :spoko: dokladnie dlatego tez uzywam acdsee :)

legion 08.10.2004 01:03

no tez sie podpisze pod tym ze laska niezla z ACDSEE 7.0 nawet edytorek jest cool:D

-Sid-The-Rat=> 08.10.2004 10:18

zainstalowalem, przetestowalem, wywalilem

pewnie nie zwrociliscie na to uwagi crackujac drania, ale jak odetniesz program od netu to on sie na trialu strasznie burzy, i generalnie opoznia to start programu

wyglad ma zgodnie z moimi wspomnieniami okrutny, officexp pelna geba, i nie mozna go zmusic zeby uzywal mojego stylu windowsa - pala za glupote autora ktory chcial byc madrzejszy niz uzytkownik

szybkosc startu i przegladania zdjec, to pewnie moje wrazenie ale z na stocku gdzie mam 2300 7mb zdjec ten program po porstu umiera [zarabiam na zycie bawiac sie m.in. grafika]

koniecznosci instalacji pozal sie boze edytora zeby wykonac nie-defaultowego batch'a - ten edytor to jest obraza - albo sie robi edytor taki jak psp czy ps, albo sie wklada podstawowe akcje w program do przegladania i nie pretenduje do czegos wiecej - bo ten program robi wszsytko zeby nie wygladac jak paint, a umie.. coz.. niewiele wiecej

opcji ulatwiajacej sortowanie obrazkow [przenoszenie do zdefiniowanych wczesniej kilku katalgow] jakos nie znalazlem

spodobal mi sie wyglad opcji screen capture - dziala tak jak wszedzie ale tutaj wreszcie je porzadnie ktos opisal

a co do laski - nie wiem czy zauwazyliscie, ale najbardziej 'extra' laski - czyli takie przepalone, przemalowane i przestrojone [one naturalnie uwazaja ze wszsytko zrobily w dobrym guscie] chodza z dresami

Turboni 08.10.2004 11:07

o ostatnie zdanie bardzo mi sie podobalo - ale taka jest prawda.
a co do cracka to jest tego pelno :) i dzialaja
reasumujac kazdy lubi co innego i nie ma potrzeby aby sie o to klucic co jest lepsze
:piwo:

nimal 08.10.2004 11:27

mam podobne zdanie, od jakiegos czasu, na temat acdsee jak Sid
tworzenie przerosnietej bazy danych (jakis pajac zdecydowal ze zdaje sie od wersji 5 nie mozna wylaczyc jej tworzenia!) i straszliwie dlugie wczytywanie katalogow z obrazkami...
w 6 byla opcja move to i copy to - wlasnie do wczesniej zdefiniowanych katalogow
opcje batchowe... sa nawet niezle, ale edytor to faktycznie porazka, na szczescie w 6 mozna bylo zdefiniowac zewnetrzny, 7 nie testowalem i jakos mi sie nie pali
nie da sie tez ukryc ze freewarowy irfanview jest reklamowany jako najszybsza przegladarka grafiki i niewatpliwie to prawda :)

Kris 08.10.2004 11:45

he he... skrakowane g...
A tak poza tym, to mi do pracy służy wersja 3.1 i nie myślę zmieniać.
Pewnie Photoshopa też macie CS :) mojego Elements nie zamieniłbym na żadnego innego...
miłego słodzenia chłopaki...

PS. to są też takie laski "posłodzone" - dla mnie tu ku..wki się nazywa... ;)

legion 08.10.2004 11:51

jak chcecie sie pobawic za darmo to proponuje gimpa 2 i Photoshop oraz edytor acd sa zbedne :)

adbok 08.10.2004 16:19

nie zapominajmy o wbudowanej przegladarce graficznej w systemy win2k :) no moze jest "dziadowa" i posiada malo funkcji (albo ich nie posiada;) ale jak to zawsze nie mosily wydawac tych paru zł na inna przegladarke bo mamy juz dolaczona z systemem :) a jak nam nie odpowiada to taka lepsza od systemowej i za free jest irfanview posiada wiecej funkcji i chyba kazdy by wolal takiego view`era niz minuaturki wina:)

andrzejj9 09.10.2004 19:35

Ja też od pewnego czasu używam tylko InfranView i na jego korzyść zrezygnowałem z ACDSee. Moim podstawowym zarzutem przy którejś wersji stało się włąśnie to naładowanie multum różnych, nierzadko zbędnych opcji, i ogólna powolność programu. Od przeglądarki wymagam przede wszystkim funkcjonalności i szybkości działania. A to jakoś przy kolejnej wersji ACD się po prostu zagubiło.

Ale niewykluczone, że za sprawą wersji 7.0 przetestuję raz jeszcze dawny program. W każdym razie Wasze argumenty za i przeciw - a zwłaszcza niektóre - bardzo mi się podobają ;)

Maciej 09.10.2004 19:43

XnView ...używałem i używam, no i jest darmowy.
Nie posiada bezużytecznych "bzdetów" które nie potrzebnie zajmuję pamięć.
przeglądarka to przeglądarka ...powinna tylko przeglądać

MacGyver 09.10.2004 20:04

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
ja tam nadal lece na....
i zero problemow :)

To samo u mnie ;) :spoko:
Ale instalkę "siódemki" ściągnąłem...

andrzejj9 09.10.2004 20:18

Cytat:

Napisany przez Maciej
XnView ...używałem i używam, no i jest darmowy.
Nie posiada bezużytecznych "bzdetów" które nie potrzebnie zajmuję pamięć.
przeglądarka to przeglądarka ...powinna tylko przeglądać

Dla mnie jeszcze bardzo praktyczna jest fukcja zmiany wielkości obrazka, oraz jego rozszerzenia. Ale i Infranview doskonale sobie z tym radzi.

Turboni 09.10.2004 20:27

ja sie przyzwyczailem do acdsee i tak caly czas jade na niej

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:49.