Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   832 padło po wgraniu nowego firmware (https://forum.cdrinfo.pl/f15/832-padlo-po-wgraniu-nowego-firmware-40919/)

tomeki 08.10.2004 02:15

832 padło po wgraniu nowego firmware

Witam,

Dwa miesiace temu kupilem Liteon 832, wgralem nowy firmware, ale niestety nagrywarka przestala działać, mtugala tylko diodą na pomarańczowo. Po potraktowaniu firmware Omnipatcherem Litek zaczął dzialac, ale ja sie wkurzylem, wgralem ponownie oryginalny i oddalem do serwisu. Dostalem nową nagrywarkę, znowu wgralem firmware, tym razem za radą serwisu uzywajac innego komputera i znowu to samo. Tylko tym razem po uzyciu Omnipatchera nagrywarka przez caly czas swieci diodką na czerwono. Czy ktoś wie co może byc przyczyna takiego zachowania wypalarki? Co ja robię źle?

pozdrawiam,
Tomek

mbar 08.10.2004 07:07

Pewnie dostajesz przerobione 812S hehehe.

icemac 08.10.2004 07:43

@tomeki
a bios wgrywales oryginalny czy zhackowany ???
a co do omni to zaznacz w nim osatnia opcje - nie pamietam nazwy ale dead blink czy jakos tak - zwiazane jest to z dioda aby nie mrugala po wgraniu biosu :)

i powinno wszycho byc ok, a jak nie to mtkflash, bios w wersji *.bin i flash pod dosem

tomeki 08.10.2004 12:36

Tez myślałem, że dają mi 812, ale to już druga nagrywarka, ktora ma takie same objawy. Obie zostaly kupione w firmie Action, maja oryginalne naklejki 832 na obudowie. Może zrobilem błąd, że przed flashowaniem nie zrobilem backupu oryginalnego firmware, bo mozna sprawdzić w Omnipatcher, czy byla aktywna opcja "blinking LED", co by pozwoliło stwierdzic, czy było w niej coś grzebane.
Wgrywałem oczywiście oryginalne firmaware ze strony Liteon, Omnipatcher pomaga usunąc problem z migającą na pomarańczowo diodą LED, ale nie pomaga na ciągłe świecenie tej diody na czerwono. Czerwona dioda gaśnie tylko po nagraniu płyty, ale po ponownym właczeniu kompa znowu się zapala.
Czy ktos ma pomysł jak sobie z tym poradzić?

pozdrawiam,
Tomek

slawekj 08.10.2004 12:54

Cytat:

Napisany przez tomeki
Obie zostaly kupione w firmie Action, maja oryginalne naklejki 832 na obudowie.
Czy ktos ma pomysł jak sobie z tym poradzić?
pozdrawiam,
Tomek

Trzeba dokładnie czytać forum. W firmie Action reklamuje napędy kolega @Turboni i nie tylko. :> Może trafiłeś na "przetestowane" napędy? :haha: Zmień firmę :taktak:

Turboni 08.10.2004 12:54

no fajnie sie u nich reklamuje zawsze nowa dostaje i lepsza :)
a masz znaczek DL na tacce ???

tomeki 08.10.2004 13:36

Cytat:

Napisany przez Turboni
no fajnie sie u nich reklamuje zawsze nowa dostaje i lepsza :)
a masz znaczek DL na tacce ???

Mam znaczek DL, ale mam problem z rekalamacją, bo kupilem na firme jednego gościa, ktory nie ma u nich rejestracji internetowej i nie ma zamiaru jej robic, a bez tego nie moge zglosić rekalmacji :smutny:

Turboni 08.10.2004 13:40

ja tez nie mam rejestracji internetowej i nie mam klopotow.
jade do nich z papierami ( FV i WZ z magazynu - gwarancja ) i przyjmuja bez problemu

tomeki 08.10.2004 14:00

Cytat:

Napisany przez Turboni
ja tez nie mam rejestracji internetowej i nie mam klopotow.
jade do nich z papierami ( FV i WZ z magazynu - gwarancja ) i przyjmuja bez problemu

Ale kupujesz na siebie, czy korzystasz z uprzejmości innej osoby? Nowe zasady wprowadzili od poczatku sierpnia, udalo mi się zalatwic reklamacje pierwszej nagrywarki w sierpniu, ale musialem dlugo prosić panow, żeby zgodzili się ja przyjąc.

memorando 08.10.2004 14:08

Cytat:

Napisany przez tomeki
Ale kupujesz na siebie, czy korzystasz z uprzejmości innej osoby? Nowe zasady wprowadzili od poczatku sierpnia, udalo mi się zalatwic reklamacje pierwszej nagrywarki w sierpniu, ale musialem dlugo prosić panow, żeby zgodzili się ja przyjąc.

bzdura muszą przyjąć....ja biorę ze szczecina często przez znajomka i niemam jazd jak padnie w sumie nic mi niepadlo z action i też mam tego litka co ty ale już w poznaniu bralem i ladnie się flashuje jazd niemam może jakaś uwalona partia wyszla???

Turboni 08.10.2004 14:12

Cytat:

Napisany przez tomeki

kupuje na kumpla i nie mam z tym problemu

legion 09.10.2004 15:31

@tomeki moze wrzuc bin sam i tym:http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=11265

tomeki 09.10.2004 16:17

Cytat:

Napisany przez legion

Oddalem dzisiaj do reklamacji, nie było większego problemu, tylko panowie ponarzekali, że będę musial załatwic ta rejestrację internetowa. Poprzednim razem na poczatku sierpnia, zaraz po wprowadzeniu nowych zasad rekalmacji probowali ich sciśle przestrzegać, więc musialem stoczyć potyczke słowną, żeby to w koncu przyjeli.
Wydaje mi się, że numer seryjny na obudowie i w Nero info tool sa rózne. Jak to się mogło stać? Czy z tego powodu mogą nie uznać reklamacji?
Wgrywalem firmware róznymi programami, najlepszy jest mtkflash, ale nawet ten program nie potrafił sobie poradzić ze stale świecącą na czerwono diodą.

legion 09.10.2004 18:53

no to czekajmy tylko na pozytywne zalatwienie w servisie:)

Turboni 09.10.2004 19:51

Cytat:

Napisany przez tomeki
Oddalem dzisiaj do reklamacji, nie było większego problemu, tylko panowie ponarzekali, że będę musial załatwic ta rejestrację internetowa. Poprzednim razem na poczatku sierpnia, zaraz po wprowadzeniu nowych zasad rekalmacji probowali ich sciśle przestrzegać, więc musialem stoczyć potyczke słowną, żeby to w koncu przyjeli.
Wydaje mi się, że numer seryjny na obudowie i w Nero info tool sa rózne. Jak to się mogło stać? Czy z tego powodu mogą nie uznać reklamacji?
Wgrywalem firmware róznymi programami, najlepszy jest mtkflash, ale nawet ten program nie potrafił sobie poradzić ze stale świecącą na czerwono diodą.

zadzwon do nich po 10 dniach roboczych jak ci kaza przyjechac dostaniesz swistek z serwisu ze do wymiany. pojdz z min do kolesia w dziale handlowym co zajmuje sie zwrotami i pogadaj z nim ladnie zeby wymienili ci na wyzszy model - kolo jest wpozadku da sie z nim dogadac :)

tomeki 20.10.2004 01:34

Cytat:

Napisany przez Turboni
zadzwon do nich po 10 dniach roboczych jak ci kaza przyjechac dostaniesz swistek z serwisu ze do wymiany. pojdz z min do kolesia w dziale handlowym co zajmuje sie zwrotami i pogadaj z nim ladnie zeby wymienili ci na wyzszy model - kolo jest wpozadku da sie z nim dogadac :)

Dzieki za pomoc. Oczywiście przyszedlem do nich po tygodniu, zamiast mojej 832s OEM dostalem 1633 BOX. Brawa dal firmy Action za sposob załatwienia reklamacji. Ten nowy egzemplarz bez problemu przeszedl flashowanie firmaware i mam nadzieję, ze to juz koniec mooich kloptow z nagrywarkami DVD.

pozdrawiam,
Tomek

PS:
Probowalem przegrać plyte z filmem, ale Nero 6 odpowiedziało, że nie moze zrobic obrazu tej plyty bo jest zabezpieczona przed kopiowaniem. Sprobowalem z decss, ale tez nic nie pomoglo. Jakiego programuuzyc, zeby zrobic zwykła kopie jednowartwowej plyty bez dodatkowej kompresji?

Andrexxl 20.10.2004 07:16

DVD Decrypter powinnien dać radę.

VIZZARD 20.10.2004 10:50

Cytat:

Napisany przez tomeki
Probowalem przegrać plyte z filmem, ale Nero 6 odpowiedziało, że nie moze zrobic obrazu tej plyty bo jest zabezpieczona przed kopiowaniem. Sprobowalem z decss, ale tez nic nie pomoglo. Jakiego programuuzyc, zeby zrobic zwykła kopie jednowartwowej plyty bez dodatkowej kompresji?

DVDDecrypter :taktak:

+ AnyDVD :>

Turboni 20.10.2004 10:58

Cytat:

Napisany przez tomeki
Dzieki za pomoc. Oczywiście przyszedlem do nich po tygodniu, zamiast mojej 832s OEM dostalem 1633 BOX. Brawa dal firmy Action za sposob załatwienia reklamacji. Ten nowy egzemplarz bez problemu przeszedl flashowanie firmaware i mam nadzieję, ze to juz koniec mooich kloptow z nagrywarkami DVD.

pozdrawiam,
Tomek

PS:

no widzisz jak ladnie :)
pozadna firma zawsze daja lepszy palnik

ps. dvddecrypter

tomeki 07.11.2004 14:21

No i nie nacieszylem się długo nowa nagrywarką. Pomózcie mi, bo juz nie mam sily na to dziadostwo z Liteona. Od polowy października mam juz trzecią nagrywarke. Poprzednie dwie padly przy wgrywaniu nowego oryginalnego firmaware. Ta trzecia SOHW 1633 przeżyla dwie zmiany firmware i myślałem, że juz wszytsko bedzie ok. Wczoraj ściagałem z netu nowe Nero itp, generalnie uaktualnienia i postanowiłem w końcu sprawdzic, czy przy pomocy DVD Genie bez problemu uda mi sie uruchomic film z Regionu 1.
Zainstalowalem DVD Genie, wybralem opcje ustawienia Windowsa na region 0, wlozylem plytę do odtwarzacza i to byl koniec. Litek już tylko mrugal do mnie lampka, tym razem na zielono. Nie wiem o co w tym chodzi, no przeciez DVD Genie nie zmienia nic w napędzie, tylko w Windowsie. Poprzednio mialem DVD ROM Litka i wszystko chodziło doskonale, DVD Genie nie robiło mu najmniejszej krzywdy. Oczywiście Omnipatcher i opcja FiX dead drive pomogła, ale dlaczego takie rzeczy sie u mnie dzieją? Probowalem wgrywac inne firmware, także ten, ktory byl fabrycznie w nagrywarce i bez zmian, lampka miga. Ma ktoś jakis pomysł?

Turboni 07.11.2004 19:07

ta zdejmij zabezpieczenie rpc w litku i uzyj np starego programu - ale darmowego dvd region killer i po klopocie :)

VIZZARD 08.11.2004 14:04

Cytat:

Napisany przez Turboni
ta zdejmij zabezpieczenie rpc w litku i uzyj np starego programu - ale darmowego dvd region killer i po klopocie :)

No właśnie!

Tak zrób! :taktak:

Zresztą nie zwalaj od razu winy na Litka :nie:

Jeżeli to już kolejny raz na kolejnym egzemplarzu

To może coś w twoim kompie robi im kuku :>

tomeki 09.11.2004 21:07

To nie jest tak, ze wszystkie napedy padly w moim kompie. Pierwszy tak, natomiast drugi zdechł po wgraniu firmware na kompie w pracy. Przy czym byl to bardzo dobry markowy komp Compaq. Trzeci znowu u mnie w domu, tym razem bez ingerencji w firmware. Zresztą na moim kompie flashowalem juz wiele napedow i nigdy nie było najmniejszych problemow.
Blokade RPC zdjąłem na samym poczatku przy pomocy tego programu do flashowania. Bez tego DVD Genie nic nie poradzi, bo najpierw trzeba zdjąc blokadę regionalną z napedu.
Nie mam juz ochoty na kolejna reklamacje tego chłamu, szkoda mi czasu i pieniedzy, Omnipatcher ozywił Litka, ale wkurza mnie, że wywala sie przy wgraniu oryginalnego firmware. Tak wiec drodzy moi Liteon to chłam jakich mało i nie kupujcie tego, chyba, że chcecie mieć problemy.

memorando 09.11.2004 21:27

Cytat:

Napisany przez tomeki
To nie jest tak, ze wszystkie napedy padly w moim kompie. Pierwszy tak, natomiast drugi zdechł po wgraniu firmware na kompie w pracy. Przy czym byl to bardzo dobry markowy komp Compaq. Trzeci znowu u mnie w domu, tym razem bez ingerencji w firmware. Zresztą na moim kompie flashowalem juz wiele napedow i nigdy nie było najmniejszych problemow.
Blokade RPC zdjąłem na samym poczatku przy pomocy tego programu do flashowania. Bez tego DVD Genie nic nie poradzi, bo najpierw trzeba zdjąc blokadę regionalną z napedu.
Nie mam juz ochoty na kolejna reklamacje tego chłamu, szkoda mi czasu i pieniedzy, Omnipatcher ozywił Litka, ale wkurza mnie, że wywala sie przy wgraniu oryginalnego firmware. Tak wiec drodzy moi Liteon to chłam jakich mało i nie kupujcie tego, chyba, że chcecie mieć problemy.

wiesz co wiedzę jak królik masz a co myślisz że winny jest litek weź się czlowieku póknij i po wiedzę marsz najpierw test pamięci jak są oki to dysk jak hjest oki to prime 95 i tyle na ten temat mi poprawnie np sflashowala się mobo msi i co??? winny okazal się chip epromu posiadający skazę na krzemie że raz litek ci podczas flasza padl to nieznaczy że on jest chlamem ale że ty nim jesteś:) sorrki ale trzeba być obiektywnym dzisiaj każdej firmy sprzęt może paść z niczego i tyle więc nieklnij lobuzie na litka ale troszkę inaczej pomyśl odpoczniesz dostaniesz dobrego litka i zmienisz zdanie na gorąco piszesz jesteś wnerwiony heh:) odpocznij:)

legion 09.11.2004 21:30

Cytat:

Napisany przez tomeki
Tak wiec drodzy moi Liteon to chłam jakich mało i nie kupujcie tego, chyba, że chcecie mieć problemy.

nie wiem po co to piszesz jak narazie to tylko ty masz taki problem wiec nie mow
z to chlam bo znowusz sie zacznie jak sie nie podoba to kup sobie nec i po klopocie po co pisac takie komentarze :D

tomeki 09.11.2004 23:46

Cytat:

Napisany przez memorando
wiesz co wiedzę jak królik masz a co myślisz że winny jest litek weź się czlowieku póknij i po wiedzę marsz najpierw test pamięci jak są oki to dysk jak hjest oki to prime 95 i tyle na ten temat mi poprawnie np sflashowala się mobo msi i co??? winny okazal się chip epromu posiadający skazę na krzemie że raz litek ci podczas flasza padl to nieznaczy że on jest chlamem ale że ty nim jesteś:) sorrki ale trzeba być obiektywnym dzisiaj każdej firmy sprzęt może paść z niczego i tyle więc nieklnij lobuzie na litka ale troszkę inaczej pomyśl odpoczniesz dostaniesz dobrego litka i zmienisz zdanie na gorąco piszesz jesteś wnerwiony heh:) odpocznij:)

Kolego powinieneś czytac ze zrozumieniem. Liteon padl trzy razy, z tego dwa podczas flashowania, a obie operacje flashowania odbyły sie na innych komputerach, żeby wykluczyć możliwość, że to moj komputer jest zepsuty i powoduje uszkodzenia tych napędów. Oczywiście jest możliwe, że oba komputery sa uszkodzone i spowodowały awarie wypalarek, ale to raczej tylko czysta teoria.

Zanim kupiłem nagrywarke czytalem sporo postow na tym forum i na temat Liteon były w większoci negatywne opinie. Ja jednak mialem już kilka napedow CD RW i DVD ROM Litka i bylem z nich bardzo zadowolony, nie było z nimi najmniejszych problemów. Pomyslałem wiec podobnie jak Ty, że Ci ktorzy źle pisza o tych napedach albo sie nie znaja, albo mieli strasznego pecha. Nie mam zwyczaju, w przeciwieństwie do Ciebie wydawać pochopnych sądow, zwłaszcza o ludziach. Tak wiec 3 zwalone Liteony na 3 zakupione, to już jest pewna probka statystyczna, ktora pozwala mi wydac umotywowaną opinie, że to chłam. Ja nie bawię sie w przerabianie nagrywarek na wyższe modele itp, bo obawialem się że moga sie pojawic sie jakieś problemy.
Dwie nagrywarki padly podczas wgrywania firmware ze strony Liteona, a trzecia właściwie sama z siebie. Ta ostatnia nie zdążyła chyba jeszcze wypalić żadnej płyty. Od lipca użeram sie z tymi nagrywarkami i z pewnością juz nigdy nie kupie wyrobu tej firmy. Chetnie bym wymienil na np. Neca, ale teraz to juz raczej nie jest możliwe, bo w Action wymieniaja raczej na modele tej samej firmy. Ja już nie mam ochoty na 4 Litka, bo może sie okazać jeszcze gorszy niż ten, ktorego mam.

VIZZARD 09.11.2004 23:58

Cytat:

Napisany przez tomeki
Kolego powinieneś czytac ze zrozumieniem. Liteon padl trzy razy, z tego dwa podczas flashowania, a obie operacje flashowania odbyły sie na innych komputerach, żeby wykluczyć możliwość, że to moj komputer jest zepsuty i powoduje uszkodzenia tych napędów. Oczywiście jest możliwe, że oba komputery sa uszkodzone i spowodowały awarie wypalarek, ale to raczej tylko czysta teoria.

Zanim kupiłem nagrywarke czytalem sporo postow na tym forum i na temat Liteon były w większoci negatywne opinie. Ja jednak mialem już kilka napedow CD RW i DVD ROM Litka i bylem z nich bardzo zadowolony, nie było z nimi najmniejszych problemów. Pomyslałem wiec podobnie jak Ty, że Ci ktorzy źle pisza o tych napedach albo sie nie znaja, albo mieli strasznego pecha. Nie mam zwyczaju, w przeciwieństwie do Ciebie wydawać pochopnych sądow, zwłaszcza o ludziach. Tak wiec 3 zwalone Liteony na 3 zakupione, to już jest pewna probka statystyczna, ktora pozwala mi wydac umotywowaną opinie, że to chłam. Ja nie bawię sie w przerabianie nagrywarek na wyższe modele itp, bo obawialem się że moga sie pojawic sie jakieś problemy.
Dwie nagrywarki padly podczas wgrywania firmware ze strony Liteona, a trzecia właściwie sama z siebie. Ta ostatnia nie zdążyła chyba jeszcze wypalić żadnej płyty. Od lipca użeram sie z tymi nagrywarkami i z pewnością juz nigdy nie kupie wyrobu tej firmy. Chetnie bym wymienil na np. Neca, ale teraz to juz raczej nie jest możliwe, bo w Action wymieniaja raczej na modele tej samej firmy. Ja już nie mam ochoty na 4 Litka, bo może sie okazać jeszcze gorszy niż ten, ktorego mam.

Jedno tylko ale ...

Liteon nie jest to mistrzostwo świata :nie:

Aczkolwiek jest - niestety dla niektórch - w ścisłej czołówce nagrywarek

Skoro tak dużo jest negatywnych opinii na ten temat :wsciekly:

To dlaczego Liteon jest ciągle kupowany?

Nie będę dalej rozwijał tego tematu

Bo kto chce kupować Liteona - kupuje :taktak:

Kto nie - to nie :nie:

Jednakże zauważ proszę, że dużo tematów z serii:

"Liteon to syf"

Ma jednak happy end :slonik:

Po prostu trzeba mieć w tym przypadku trochę wiedzy, umiejętności, cierpliwości i rozumu

Nie wystarczy kupić nagrywarkę i napisać:

"Kupiłem Liteona i coś tam sflaszowałem - wiecie, co mi to daje?" :O

Zauważyłeś takie posty na forum? :mruga:

tytusdezoo 10.11.2004 00:06

Nie jestem fanem LITEONA, ale tak czytam to co piszesz i widzę duże barki wiedzy. Napędy które oddajesz do serwisu są uwalone programowo i to wyłącznie z twojej winy. Można je samemu naprawić ale ty jesteś do tego za bardzo nerwowy, a do tego trzeba podejść spokojnie. :\
Na moją ocenę wszystkie te napedy sa na 100% sprawne sprzętowo, alety je uwalasz w jakiś dziwny sposób. :buu:

legion 10.11.2004 00:43

@tytusdezoo co ci sie stalo ze jestes taki wyrozumialy i spokojny :D

VIZZARD 10.11.2004 00:49

Cytat:

Napisany przez legion
@tytusdezoo co ci sie stalo ze jestes taki wyrozumialy i spokojny :D

legion!

Tylko nie mów, że nie wiesz :O

Przecież Tytus de Zoo zawsze dążył do tego ażeby stać się człowiekiem :mruga:

tomeki 10.11.2004 02:19

Cytat:

Napisany przez tytusdezoo
Nie jestem fanem LITEONA, ale tak czytam to co piszesz i widzę duże barki wiedzy. Napędy które oddajesz do serwisu są uwalone programowo i to wyłącznie z twojej winy. Można je samemu naprawić ale ty jesteś do tego za bardzo nerwowy, a do tego trzeba podejść spokojnie. :\
Na moją ocenę wszystkie te napedy sa na 100% sprawne sprzętowo, alety je uwalasz w jakiś dziwny sposób. :buu:

Liteon kupilem tylko ze wzgledu na pozytywne doświadczenia z innymi napedami tej firmy i najnizszą na rynku cenę.
Wszystkie napedy działaly po właczeniu w Omnipatcherze opcji "Fix dead drive" i ponownym flashowaniu takim spatchowanym biosem. W jednym z napedow przez caly czas po takim przywroceniu do życia palila sie czerwona dioda. Napędy nie chcialy dzialać po wgraniu jakiejkolwiek wersji oryginalnego firmware ze strony Liteon. To właśnie mnie wkurza, co sie dzieje, ze musze uciekac się do programów typu Omnipatcher żeby Liteon laskawie zacząl robic to do czego jest przeznaczony, czyli nagrywac i odtwarzac płyty.
Bylbym bardzo wdzieczny, gdybys rozwinął temat braków mojej wiedzy, co mianowicie robię źle.

memorando 10.11.2004 05:38

Cytat:

Napisany przez tomeki

k**** naucz się mtkflash czlowieku to raz dwa seria 832s w górę są dopracowane i bardzo dobre jak masz serię 851s się niedziwię ja mialem dużo litkow w życiu i nigdy nieoddalem do serwisu bo mamoioooooo biosa uwalilem tylko mtkflash i po problemie qa ty widzę m,asz szare komorki ograniczone sorrki dzisiaj skończylo się zero odpowiedzi na takie posty czysty brutalizm bezwględność żegnam (( ((

icemac 10.11.2004 14:43

Cytat:

Napisany przez memorando
k**** naucz się mtkflash czlowieku to raz dwa seria 832s w górę są dopracowane i bardzo dobre jak masz serię 851s się niedziwię ja mialem dużo litkow w życiu i nigdy nieoddalem do serwisu bo mamoioooooo biosa uwalilem tylko mtkflash i po problemie qa ty widzę m,asz szare komorki ograniczone sorrki dzisiaj skończylo się zero odpowiedzi na takie posty czysty brutalizm bezwględność żegnam (( ((

dobrze powiedziane

ja tam mam drugiego litak i jeszcze nigdy mie sie nie udalo uwalic zadnego z nich :klnie:

P.S. biosami mieszam jak tylko sie da :>

legion 10.11.2004 14:49

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
legion!

Tylko nie mów, że nie wiesz :O

Przecież Tytus de Zoo zawsze dążył do tego ażeby stać się człowiekiem :mruga:

no tak zapomnialem:D

tomeki 15.11.2004 02:33

Cytat:

Napisany przez memorando

Żal mi cie dziecko, idź się lepiej pouczyć, nie marnuj czasu na pisanie glupich wywodów na forum. Za parę lat może rodzice Ci kupią pierwszy samochod w życiu - Fiata 126p i pewnie na kazdym forum motoryzacyjnym będziesz skakał do oczu każdemu, kto osmieli sie napisać, że to kiepskie auto. :papa:

EOT!

Atronic 15.11.2004 06:20

Cytat:

Napisany przez tomeki
Żal mi cie dziecko, idź się lepiej pouczyć, nie marnuj czasu na pisanie glupich wywodów na forum. Za parę lat może rodzice Ci kupią pierwszy samochod w życiu - Fiata 126p i pewnie na kazdym forum motoryzacyjnym będziesz skakał do oczu każdemu, kto osmieli sie napisać, że to kiepskie auto. :papa:

EOT!

Czytam to forum i nie moge uwieżyć. Kupujesz palnik , zmieniasz mu softa a jak cos niedziała to w płacz i do mamy.
Firmware zmienia sie wtedy gdy stary nie obsługuje czegoś co chcemy wypalać , natomiast w twoich postach nie ma nic na temat " zmnieniałem bios , bo stary czegoś tam nie robił". Traktujesz zmiane biosu jak zmianę skarpetek , a jeśli coś się nie uda to oczywiście wina litka. Piszesz że litek nie nadaje sie do tego do czego jest stworzony czyli do wypalania. Mi się wydaje że to tobie rodzice kupią maluszka , a ty oczywiście zmienisz mu silnik na taki od Stara i zdziwisz sie czemu mu dupa siedzi .

Jeśli nie wiesz jak zmienić soft bez wielkiego ryzyka to tego nie rób , a jeśłi robisz to nie obwiniaj innych za swoje porażki .

Samo czytanie forum nie dowodzi że znasz się na nagrywarkach .

memorando 15.11.2004 06:34

Cytat:

Napisany przez tomeki

EOT!

lecz się niemasz podstaw wiedzy zachowujesz się jak ***** obrażając mnie czy ty masz mózg??? sam czytaj forum wielu ludzi mialo problemy takie jak ty ale z róznych marek nagrywarkami i co beczą??? pieluszki sobie zmień ******** a nie obrażasz ludzi!!! uwalilem w tym liteonie biosek 5 krotnie ale nigdy niepelzlem na serwis pozatym maluchem jesteś ty i jeszcze zezłomowanym. Wkurzasz mnie i dostaniesz reputkę. Liteon niejest maluchem ale klasą średnio wyższą to że mam plexa i neca nie oznacza że liteona uznalem za gowno po prostu mialem możliwośc to mam i ty zmień pieluszki albo sam pojadę do sklepu i ci kupię zapas na rok i myśl zanim coś napiszesz bo na razie inteligencja twoja jest tak samo mierna jak ty

legion 15.11.2004 13:04

Cytat:

Napisany przez Atronic
:fiu::fiu::fiu:

Ladna przemowa:D
I tu mozna dodac ze litka kupuje sie po... to... by cos z niego zrobic a nie zatrzymac sie na poziomie rutyny.
A jednak dalej rozwiamy umiejetnosci w dziedzinie smazenia tostow:) tak by staly sie jeszcze lepsze niz sa :D.
Czym wiecej nieznanych :> podczas modowania tym lepiej bo czlowiek uczy sie tego co nie pojete dla zwyklego zjadacza pelnowartosciowych kotletow schabowych:D
:peace:

ThanatoS 15.11.2004 18:26

Spokojnie wszyscy spokojnie, mozliwe ze masz kompa na sis'e albo via bo na nich pojawiaja sie schizy z flashowaniem napedow. A UDMA zostalo wylaczone podczas flashowania?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:52.