Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   CHWDP - 500 zł -Policja ma juz świra :[ (https://forum.cdrinfo.pl/f5/chwdp-500-zl-policja-ma-juz-swira-40942/)

kizio 08.10.2004 19:36

CHWDP - 500 zł -Policja ma juz świra :[

http://kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1192143

To chore! I jeszcze koło mojego miasta.

kodziu 08.10.2004 21:32

Chodźmy wszyscy do pizzeri...
Chowaj wszystko do plecaka.
:ASD
Fajny ten skrót i już dawno nie jest chyba używany do obrażania milicji :P

Predi 08.10.2004 21:45

taaa ja piewrwszy raz slysze :) z rozwiniec najbardziej mi sie podoba "Chwala Dobrym Policjantom" oraz "Chowaj Windowsa Do Piwnicy" :D

Smartek 08.10.2004 21:48

Chyba Wieje, Drzwi Pozamykac - to jest debesciarskie :)
pozdro ;)

adixo 08.10.2004 21:53

:haha: :haha: :haha: z chęcią kupił bym sobie taką bluzę i chciałbym aby mnie za nią aresztowali to dopiero dałbym im popalić :bicz:

47 08.10.2004 22:23

Cosik mi sie wydaje że nie było tak jak ten gościu to przedstawił. A prasa tylko to nie potrzebnie nagłośniła, terza byle gówniaż spod bloku założy sobie bluze z takim napisem i skoczy z bejem pobiegac po parku a jak go zgarną to powie że to za napis.
Z drugiej strony Policjanci to też ludzie, ciekawe co by było jak by ich zabrakło?? Pomyślcie o tym zamiast tylko na nich najeżdzać.
Pozdro

kodziu 08.10.2004 22:53

Cytat:

Napisany przez Smartek
Chyba Wieje, Drzwi Pozamykac - to jest debesciarskie :)
pozdro ;)

:ASD
Albo to: Chowaj warez do piwnicy.

Pawel_k 08.10.2004 23:22

Mikolow moje miasto!! :P
mam zgrany reportarz o tym z polsratowych informacji jakby ktos chcial ;)

Remix 09.10.2004 00:22

Witam!

Buahahaa dobrze tak gowniarzowi!

Bardzo dobrze, ze policja robi porzadek z takimi cwaniaczkami... jasna rzecza jest, ze dobrze wiedzial, co znaczy ten skrot i dobrze wiedzial, ze nosi ta bluze z premedytacja, wiec jego tlumaczenie jest dla mnie smieszne...

Trafila kosa na kamien i chlopaczek beknie na 500zl :) moze sie oduczy cwaniakowania...

Ogolnie ludzi z bluzami lub koszulkami ChWDP lub HWDP uwazam za lamerow.

Macio.Men 09.10.2004 00:44

Cytat:

Napisany przez Remix
Witam!

Buahahaa dobrze tak gowniarzowi!

Bardzo dobrze, ze policja robi porzadek z takimi cwaniaczkami... jasna rzecza jest, ze dobrze wiedzial, co znaczy ten skrot i dobrze wiedzial, ze nosi ta bluze z premedytacja, wiec jego tlumaczenie jest dla mnie smieszne...

Trafila kosa na kamien i chlopaczek beknie na 500zl :) moze sie oduczy cwaniakowania...

Ogolnie ludzi z bluzami lub koszulkami ChWDP lub HWDP uwazam za lamerow.

Dobrze gada! Piwa mu! ;)

Air 09.10.2004 03:40

Każdy gówniaż wie co to znaczy ale kiedy dostanie w***ane to od razu na policję biegnie że go pobili. Taka jest jego ideologia, jeżeli *******isz policjanta to nie oczekuj od niego pomocy jeżeli kolega dres wsadzi Ci kosę w płuca.

Dla każdego trzeba mieć szacunek (respect jak to mówią prawdziwi Hip Hopowcy) a nie mieszasz z gównem osoby które Ci dupe ratują na osiedlu lub blokowisku.

andrzejj9 09.10.2004 07:36

Cytat:

Napisany przez Air
Każdy gówniaż wie co to znaczy ale kiedy dostanie w***ane to od razu na policję biegnie że go pobili. Taka jest jego ideologia, jeżeli *******isz policjanta to nie oczekuj od niego pomocy jeżeli kolega dres wsadzi Ci kosę w płuca.

Dla każdego trzeba mieć szacunek (respect jak to mówią prawdziwi Hip Hopowcy) a nie mieszasz z gównem osoby które Ci dupe ratują na osiedlu lub blokowisku.

Wiesz co? Ja i tak nie oczekuję pomocy od policjanta w sytuacji, w której mogę tego potrzebować. Po prostu zdaję sobie sprawę, że tak, jak na pewno zjawią się, kiedy źle zaparkuję, albo w konkretnym miejscu przekroczę prędkość, tak, kiedy rzeczywiście będę potrzebował ich pomocy, nie mogę na nich liczyć.

Kilka postów wcześniej pojawiło się stwierdzenie, co by było, gdyby nie było policji. Powiem Wam szczerze, że na podstawie moich dotychczasowych doświadczeń, nie miałbym nic przeciwko temu. Przynajmniej nie tliłoby się jeszcze gdzieś we mnie błędne przekonanie, że w sytuacji kryzysowej, oni zjawią się i zrobią to, po co przede wszystkim istnieją - pomogą.

@Remix

Piszesz właściwie słusznie, ale nie możesz zakładać, że właśnie z taką osobą masz do czynienia. Sam, gdyby dana bluza podobała mi się kolorystycznie i materiałowo, nie zwróciłbym specjalnej uwagi na napis. I co wtedy - za czyjąś nadinterpretację ja mam ponosić szkody? Na pewno bym nie zapłacił, a sprawę od razu oddał do sądu.

Ale kim naprawdę był ten chłopak nie wiemy. Mnie tylko smuci kolejny dowód na to, że policjanci zajmują się pierdołami, a kiedy są naprawdę potrzebni, można o nich tylko pomarzyć...

Zetoxa 09.10.2004 09:48

... trzeba mieć trochę zaskoku i polotu, takze w policji, zapytali kiedyś komendanta głównego policji by rozszyfrował ten skrót, a on z uśmiechem na ustach, że to bardzo proste: CHodźmy Wszyscy Do Policji :cool: , poprostu , troche jaj i oleju w głowie nikomu nie zaszkodziło.

sayan 09.10.2004 10:47

Hugo Wraca Do Polsatu :D

Smartek 09.10.2004 11:36

Cytat:

Napisany przez sayan

to mialo byc na "CH" :P
pozdro ;)

epol 09.10.2004 13:29

Cytat:

Napisany przez sayan

Dobre :P ^_^

A tak wracając do sedna sprawy to:
Noszenie takiej bluzy nie jest zle, ale zależy kto ją nosi i jak sie odnosi do policji.

czero 09.10.2004 14:42

Wg. mnie samo noszenie takiej bluzy swiadczy o stosunku danej osoby do policji.
I jest to wg. mnie swojego rodzaju prowokacja.

forest 09.10.2004 14:54

Ten koleszka dostał mandat za używanie wulgarnych słów w miejscu publicznym, tylko się głupio tłumaczy.
andrzej9@
ja widziałem co sie działo w JGórze jak nie było przez jakiś czas drogówki.
150km/h w centrum miasta na każdym prostym odcinku.
Więc nie ******* tu o tym jak by było fajnie bez policji bo to śmieszne zgoła.
F.

legion 09.10.2004 15:00

jak zawsze jest problem z policja oni tylko potrafia sie o byle co przyczepic zalezy czy trafisz na burak czy na spoko goscja ale takich malo sam mam kolege w policji opowiadal mi jakie ciekawe rzeczy dzieja sie tam i niby oni porzadek trzymaj a sam widzialem jak 6 w radiowozie sobie flaszeczke obrabialo a potem przechodniow lapali no pieknie gratulacje dla naszych funkcjonrjuszy chowac to sie potrafja :D

Predi 09.10.2004 15:15

do mnie jeszcze nigdy watow nie mieli, wiec nie mam co na nich pomyj wylewac,

z tego co piszecie, to policji mogloby nie byc - nie zgadzam sie - wtedy to by dopiero byla "Polska"

a co do bluzy to wg zalezy co gostek oprocz bluzy soba prezentuje, bo jak ktos "jest grzeczny" to nic mu nie zrobia, a jak ktos zachowuje sie tak jak w opisanym przypadku to policja tez ludzie i moga nerwy puscic

edit:
andrzejj9:
"Kilka postów wcześniej pojawiło się stwierdzenie, co by było, gdyby nie było policji. Powiem Wam szczerze, że na podstawie moich dotychczasowych doświadczeń, nie miałbym nic przeciwko temu. Przynajmniej nie tliłoby się jeszcze gdzieś we mnie błędne przekonanie, że w sytuacji kryzysowej, oni zjawią się i zrobią to, po co przede wszystkim istnieją - pomogą. "

wyobraz sobie zatem drogi Andrzeju mecz pilki noznej BEZ obstawy policji, juz z obstawa sa co chwila burdy.... ciekawe co by sie dzialo bez he?

legion 09.10.2004 15:49

Cytat:

Napisany przez Predi
do mnie jeszcze nigdy watow nie mieli, wiec nie mam co na nich pomyj wylewac,

z tego co piszecie, to policji mogloby nie byc - nie zgadzam sie - wtedy to by dopiero byla "Polska"

a co do bluzy to wg zalezy co gostek oprocz bluzy soba prezentuje, bo jak ktos "jest grzeczny" to nic mu nie zrobia, a jak ktos zachowuje sie tak jak w opisanym przypadku to policja tez ludzie i moga nerwy puscic

edit:
andrzejj9:
"Kilka postów wcześniej pojawiło się stwierdzenie, co by było, gdyby nie było policji. Powiem Wam szczerze, że na podstawie moich dotychczasowych doświadczeń, nie miałbym nic przeciwko temu. Przynajmniej nie tliłoby się jeszcze gdzieś we mnie błędne przekonanie, że w sytuacji kryzysowej, oni zjawią się i zrobią to, po co przede wszystkim istnieją - pomogą. "

wyobraz sobie zatem drogi Andrzeju mecz pilki noznej BEZ obstawy policji, juz z obstawa sa co chwila burdy.... ciekawe co by sie dzialo bez he?

kolego policja jest potrzeban ale nie taka ktora robi sobie co chce i kiedy nie ma kasy albo potrzeba na wyskokowe napoje obstawia kszaki by zlapac przechodnia lub kierowce a gdzie sie leja tam oni daleko
sam mieszkam nie daleko stadionu wks ostanio sie naparzali 1rok ponad temu policja jakos im w tym nie przeszkodzila :) ale jak zawsze to tylko ludzie ale tam gdzie ich nie trzeba zawsze sa a gdzie potrzeba to nigdy ich nie ma:)

andrzejj9 09.10.2004 16:03

Cytat:

Napisany przez forest
Ten koleszka dostał mandat za używanie wulgarnych słów w miejscu publicznym, tylko się głupio tłumaczy.
andrzej9@
ja widziałem co sie działo w JGórze jak nie było przez jakiś czas drogówki.
150km/h w centrum miasta na każdym prostym odcinku.
Więc nie ******* tu o tym jak by było fajnie bez policji bo to śmieszne zgoła.
F.

ehh... no dobra. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale napisałem - na podstawie własnego doświadczenia. Oczywistym jest, że z punktu widzenia innej osoby będzie to wyglądało inaczej. A ja napisałem tak, jak ja to widzę i nie cofam tego, bo w miejscu, gdzie mieszkam tylko takie wnioski mogę wyciągnąć.

Teoretycznie policja zapewnia poczucie bezpieczeństwa, teoretycznie dzięki nim nie (powinno) ma sytuacji takich, jak opisana przez Ciebie i wielu innych. A jak w praktyce. W praktyce wczoraj przez moją osiedlową uliczkę (gdzie jechać można 30) przejechał samochód dobrze ponad stówą, kilka dni temu przez ładne 2 godziny ścigało się kilka osób na motorach. Dość reguralnie odbywają się nocne wyścigi na ulicy obok. W praktyce nie puściłbym bliskiej osoby samej na nocny spacer po mieście, towarzyszyłbym jej również w pewnych rejonach miasta. W praktyce również nie zostawię roweru pod jakimkolwiek sklepem bez zabezpieczenia, a na dłużej nawet z, nie zostawię niczego cennego w samochodzie na widoku, nie zostawię w nim radia, nie zostawię nic w kurce oddając ją do szatni na uczelnii.... Wymieniać można by naprawdę długo, chociażby nie tak dawną próbę włamania do sklepu, gdzie pracują moi rodzice. Złodzieje przez 2 - 3 godziny walili czym popadnie w drzwi, co słyszeli wszyscy w budynku. Po policję zadzwoniono, ale oczywiście mieli ważniejsze sprawy. A może też szkoda im było benzyny. Co swoją drogą jest ciekawe biorąc pod uwagę, że komenda jest około 500 metrów dalej w linii prostej... Drzwi kosztowały około 2500zł. I czemu my mamy za to płacić. Gdzie wtedy była policja?

Wiem, że stwierdzenie, że policji mogłoby nie być jest przesadą. Ale jest to przesada świadoma. Jest to mój opis tego, jak policja działa w Polsce, w jakim stopniu można na nich liczyć i czy można czuć się bezpiecznie. Mieszkałem przez pewien czas w Stanach i może to stamtąd wyniosłem błędne w Polsce przekonanie, że policja jest dla uczciwych obywateli, a nie przeciwko nim... A kiedy będzie potrzebna - zjawi się i pomoże...

Predi 09.10.2004 16:25

Cytat:

Napisany przez legion
kolego policja jest potrzeban ale nie taka ktora robi sobie co chce i kiedy nie ma kasy albo potrzeba na wyskokowe napoje obstawia kszaki by zlapac przechodnia lub kierowce a gdzie sie leja tam oni daleko

och nie pier*** mi ze wszyscy tacy sa ok? wiadomo ze sa lepsi i gorsi

Mienthos 09.10.2004 16:28

Chodźmy wszyscy do pub'u

nimal 09.10.2004 17:14

eh, gadanie
policja wiadomo ze jest potrzebna, powinna byc skuteczniejsza, wieksza wage przykladac do przestepcow niz pierdul (wracajac do przykladu drogowki - lapac takicj co wyprzedzaja na przejsciach dla pieszych lub wymuszaja na nich pierwszenstwo, zamiast lepic za zle parkowanie)
a tmu mlodemu cwaniaczkowi najnormalniej nie wierze - pewnie cwaniakowal tak ze strach przejsc obok (czasem jak ide miastem to tez strach mnie oblatuje jak mam minac jakas grupke wyrostkow - dobrze ze takich policja choc czasem sciga) wiec teraz wielkie halo i odracania kota ogonem ze niby mandat za napis na bluzie...

Posłany 09.10.2004 17:49

Chwała Wszystkim Dobrym Polakom.

A poza tym gdzie tu wolność słowa że tak dziwnie zapytam?

legion 09.10.2004 18:42

Cytat:

Napisany przez Predi
och nie pier*** mi ze wszyscy tacy sa ok? wiadomo ze sa lepsi i gorsi

Kolego ja nie pier*** tylko taka jest prawda ze kiedy sa potrzebni to ich niema gdzie byli kiedy chlopaka sztacheta zaciukali na ulicy grabiszynskiej po meczu a najlepsze ze kibice byli obstawieni w kordonie policyjnym.
No niewiem czy za przeklinanie czy za koszulke dostal mandat ale powiem czy to nie jest zlosliwe ze by dac nawet madat 500 zl za przeklinanie no nie przesadzajmy ostanio na forum byl taki kolega ktory dostal mandat za robienie zdiecja policjantowi jak wypisuje mandat i co dostal tez mandat ale nie za zdiecje tylko za picie na lawce a teraz najlepsz kolega(sam bylem swiatkiem tej sytulacji) przeszedl przez ulice gdzie do swiatel obojetnie jakich jest ponad sto metrow i nagle wyskoczyl niewiadomo skad radiowoz zatrzymali go i co wcisneli mu mandat na 300zl on odmowil powiedzial ze nie podpisze mandatu nic to niedalo zabrali kolege bezprawnie na komisariat na dodatek jeszcze na nie ten na ktory powini go zawiesc po 6 godzina zamkniecja w pokoju bez klamek wypuscili go.
Wiec to jest juz komedia teraz sprawa jego jest w sadzie grocki sam jestem ciekaw co bedzie dalej:)

andrzejj9 09.10.2004 19:27

Cytat:

Napisany przez legion
Kolego ja nie pier*** tylko taka jest prawda ze kiedy sa potrzebni to ich niema gdzie byli kiedy chlopaka sztacheta zaciukali na ulicy grabiszynskiej po meczu a najlepsze ze kibice byli obstawieni w kordonie policyjnym.
No niewiem czy za przeklinanie czy za koszulke dostal mandat ale powiem czy to nie jest zlosliwe ze by dac nawet madat 500 zl za przeklinanie no nie przesadzajmy ostanio na forum byl taki kolega ktory dostal mandat za robienie zdiecja policjantowi jak wypisuje mandat i co dostal tez mandat ale nie za zdiecje tylko za picie na lawce a teraz najlepsz kolega(sam bylem swiatkiem tej sytulacji) przeszedl przez ulice gdzie do swiatel obojetnie jakich jest ponad sto metrow i nagle wyskoczyl niewiadomo skad radiowoz zatrzymali go i co wcisneli mu mandat na 300zl on odmowil powiedzial ze nie podpisze mandatu nic to niedalo zabrali kolege bezprawnie na komisariat na dodatek jeszcze na nie ten na ktory powini go zawiesc po 6 godzina zamkniecja w pokoju bez klamek wypuscili go.
Wiec to jest juz komedia teraz sprawa jego jest w sadzie grocki sam jestem ciekaw co bedzie dalej:)

No i właśnie takie sytuacje, a słyszę o nich niestety zbyt często, utwierdzają mnie w przekonaniu, że jeśli polska policja ma tak wyglądać, to już lepiej żeby jej nie było...

legion 09.10.2004 19:35

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No i właśnie takie sytuacje, a słyszę o nich niestety zbyt często, utwierdzają mnie w przekonaniu, że jeśli polska policja ma tak wyglądać, to już lepiej żeby jej nie było...

zgadza sie kolego(rodaka z wrocka:)) poieram w 100% twoja wypowiedz:taktak:

Predi 09.10.2004 19:40

eh jejku policje trzeba usprawnic i uleczyc a nie sprawic zeby nie bylo.... a co ze lekarze to sa tacy i siacy i jeszcze wiecej forsy cza dac niz za mandaty to tez lepiej zeby ich nie bylo????

legion 09.10.2004 20:08

Cytat:

Napisany przez Predi
eh jejku policje trzeba usprawnic i uleczyc a nie sprawic zeby nie bylo.... a co ze lekarze to sa tacy i siacy i jeszcze wiecej forsy cza dac niz za mandaty to tez lepiej zeby ich nie bylo????

kolego polskiej policji nie uleczysz tylko trzeba wywalic darmozjadow itp:) ale jak zawsze koles kolesia i kazdy ma rece czyste :D

CIAPEK 09.10.2004 20:13

chwdp od początku znaczyło jedno - ch** w du** policji potem powstały jakieś dziwne niby zabawne skróty.

Skrót stał się modny i bez powodu popularny wśród osób którym policji nie zrobiła nic i to jest dla mnie śmieszne.

Dlatego niech niektórzy się pohamują z tą nienawiścią do policji bo niejednokrotnie może ona Wam pomóc, a prawo jakie jest takie jest i stety albo niestety trzeba je przestrzegać mimo tego że jesteśmy karani za bzdurne dla nas rzeczy a na wolności biegają prawdziwi przestępcy... tak jest.

kodziu 09.10.2004 20:19

A znacie jeszcze jakieś śmieszne rozwinięcia skrótu CHWDP bądź HWDP.

Ja tam do policji to nic nie mam ale to takie buraki są. I mają jeszcze te śmieszne kamizelki - świetliki się zrobiły z nich :D

andrzejj9 09.10.2004 20:27

Cytat:

Napisany przez Predi

Toż i ja przecież patrzę realnie i wiem, że policji zlikwidować nie można. Ale powiedz szczerze - widzisz w ciągu ostatnich kilku lat jakiekolwiek zmiany na lepsze?

legion 09.10.2004 20:32

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Dlatego niech niektórzy się pohamują z tą nienawiścią do policji bo niejednokrotnie może ona Wam pomóc, a prawo jakie jest takie jest i stety albo niestety trzeba je przestrzegać mimo tego że jesteśmy karani za bzdurne dla nas rzeczy a na wolności biegają prawdziwi przestępcy... tak jest.

nikt tu nie mowi o nienawisci do policji tylko taka jest prawda ze placisz na nich uczciwie podatki a jak ci ukradna auto to po tygodniu umorza sprawe wiec czy to nie ironia:)
a po drugie jeszcze nigdy nie pomogla mi policja i mam nadzieje ze nigdy nie bedzie mi musial pomagac niewiem czy da rade :D

Predi 09.10.2004 21:09

moze i nie widze zmian ale ja sie przyczepilem stwierdzenia "lepiej zeby jej nie bylo" bo nie rozumiem jak mozna tak myslec, jaka jest taka jest bez byloby tylko gorzej i o to mi chodzi

CIAPEK 09.10.2004 21:12

ludzie macie jakieś dziwne podejście do życia w Polsce chyba komuna Was za bardzo wychowała i przyzwyczaiła kiedy żyło się chwilą a potem długi się liczyło.

Może powróćmy do ZOMO?

Nie od razu Rzym zbudowano. Zresztą nie dziwie się policji jeden z najsłabiej opłacanych zawodów i jaki to doping do dobrej pracy? :|

Predi 09.10.2004 21:30

no wiesz Ciapek, komune to mysmy poznali dokladnie nie? ile mielismy latek jak byla? kilka?

CIAPEK 09.10.2004 21:37

Cytat:

Napisany przez Predi
no wiesz Ciapek, komune to mysmy poznali dokladnie nie? ile mielismy latek jak byla? kilka?

hmmm nie myśl że moja ostatnia wypowiedź tyczyła się Twojej bo własnie Twoją chcialem pochwalic :D

No kilka latek kilka :) z mamą stałem za rączke jak były zakupy na kartki, a jak było znam z opowieści, ze szkoły i inne... a w końcu to nie tak odległe czasy.

P.S.
I nie mądruj się bo ty jeszcze młodszy ode mnie jesteś :] ;)

legion 09.10.2004 21:47

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
ludzie macie jakieś dziwne podejście do życia w Polsce chyba komuna Was za bardzo wychowała i przyzwyczaiła kiedy żyło się chwilą a potem długi się liczyło.

Może powróćmy do ZOMO?

Nie od razu Rzym zbudowano. Zresztą nie dziwie się policji jeden z najsłabiej opłacanych zawodów i jaki to doping do dobrej pracy? :|

o tu sie grubo mylisz jak myslisz ze policjant malo zarabia tak ci sie tylko wydaje ale ok komuna mnie wychowala wiec sie nie znam chyba wiec kolego malo wiesz o komunie jaka byla w Polsce a Rzymu nigdy nie z budyjesz kiedy pelno brutusow :)przeciwko tobie:D

Predi 09.10.2004 22:09

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
I nie mądruj się bo ty jeszcze młodszy ode mnie jesteś :] ;)

hehe ja sie nie mądruje :) zauwazam tylko ze kto jak kto ale o komunie to my MALO wiemy

CIAPEK 09.10.2004 22:13

Cytat:

Napisany przez legion
o tu sie grubo mylisz jak myslisz ze policjant malo zarabia tak ci sie tylko wydaje ale ok komuna mnie wychowala wiec sie nie znam chyba wiec kolego malo wiesz o komunie jaka byla w Polsce a Rzymu nigdy nie z budyjesz kiedy pelno brutusow :)przeciwko tobie:D

nie rozumiem Ciebie co miałeś na myśli mówiąc że mało wiem? na serio! Pisz jaśniej bo napisałeś tylko że mało wiem o komunie a Cie komuna wychowała wiec sie nie znasz.
Co ty pitolisz? Mów do mnie po polskiemu.

Jeśli uważasz że zarobki od 900 zł (wzrasta ze stażem jeśli ok. 15 lat to ok. 1500 zł) są godne narażania swojego życia i walczenia z *****izmem to sory :|.
To co w Polsce opłaca państwo zazwyczaj nie jest godziwymi pieniędzmi.
Grubo się akurat nie myle - dane z bardzo dobrego źródła :P

I nie bądz taki do przodu bo Cie sznurowadła wyprzedzą.

Kris 09.10.2004 22:14

Dla mnie to tragedia! To teraz jak ktoś będzie miał koszulkę PKO to zinterprtują to jako Policyjna Kur..wa Opierda...cz czy jakoś dowolnie inaczej i tego kogoś wsadzą???
W życiu nie zgodzę się z twierdzeniem niektórych z Was, że ten napis na koszulce obraża Policję. Nie mogą nakładać kar za "domysły". Winę trzeba UDOWODNIĆ!
Można ukarać osobę jeżeli miałaby na koszulce napisane imię i nazwisko konkretnej osoby i jakieś wulgarne odniesienie - wówczas OK, ale w przypadku muszą mu UDOWODNIĆ winę!

Pozdrawiam,

Predi 09.10.2004 22:23

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Jeśli uważasz że zarobki od 900 zł (wzrasta ze stażem jeśli ok. 15 lat to ok. 1500 zł) są godne narażania swojego życia i walczenia z *****izmem to sory :|.

dobrze powiedziane

KristofS; poczytaj od poczatku, bo z tego co wywnioskowalismy do on nie tylko za koszulke dostal

andrzejj9 09.10.2004 22:25

Cytat:

Napisany przez CIAPEK

Może powróćmy do ZOMO?

Najsłabiej to może nie, ale na pewno niewystarczająco. Jednak - przecież to nie jest żadne usprawiedliwienie! Nikt nikogo nie zmusza do bycia policjantem. Zgadzam się, że w Polsce jest ogromne bezrobocie i każda robota jest dobra, ale akurat policja to nie jest taki jeden z wielu zawodów. To praca, którą wykonywać powinni tylko specjalnie do tego przygotowani ludzie, o określonych predyspozycjach. A kiedy już się taki zawód wykonuje - obowiązkiem jest robienie tego dobrze. I płaca nie może tu mieć nic do rzeczy.

A co do dziwnego podejścia do życia, to jeśli możesz, rozwiń to.

andrzejj9 09.10.2004 22:31

Cytat:

Napisany przez Predi
KristofS; poczytaj od poczatku, bo z tego co wywnioskowalismy do on nie tylko za koszulke dostal

Tak, tu już się zgodziliśmy, teraz kłócimy się o coś innego ;)

KristofS ma rację, to paranoja, żeby za własne domysły nakładać jakąkolwiek karę. Chociaż jakby się tak zastanowić, to często to tak wygląda. Mimo, że prawo z natury nie powinno podlegać subiektywnej interpretacji, tylko jasno definiować przewinienia i kary, w praktyce tak niestety nie jest.

Ale jeśli chodzi o tę sprawę, to zostańmy przy tym, że to nie za bluzkę koleś został ukarany, a tylko, jak zawsze dla afery, prasa to potem w ten sposób nagłośniła.

andrzejj9 09.10.2004 22:35

Cytat:

Napisany przez Predi
moze i nie widze zmian ale ja sie przyczepilem stwierdzenia "lepiej zeby jej nie bylo" bo nie rozumiem jak mozna tak myslec, jaka jest taka jest bez byloby tylko gorzej i o to mi chodzi

Może lepiej, może gorzej... pomyśl o weterynarzu, który został przez policję zastrzelony podczas obławy na jakieś zwierzę w środku miasta, postaw się na miejscu rodzin okaleczonych osób podczas różnych "interwencji" (chyba na całym świecie oprócz Polski policjanci wiedzą, że kiedy strzela się gumowymi kulami, żeby opanować tłum, to nie robi się tego na wysokość twarzy...) ... Właśnie tego typu sytuacje wskazują, że czasami bez policji było by po prostu lepiej. I bezpieczniej...

Ale nie wracajmy już do tego stwierdzenia. Tak, jak napisałem wcześniej. Zdaję sobie sprawę, że policja, jako pewien organ przymusu bezpośredniego musi istnieć. Tyle tylko, że zdecydowanie nie powinna wyglądać tak, jak bardzo często prezentuje się w Polsce...

legion 09.10.2004 22:35

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
nie rozumiem Ciebie co miałeś na myśli mówiąc że mało wiem? na serio! Pisz jaśniej bo napisałeś tylko że mało wiem o komunie a Cie komuna wychowała wiec sie nie znasz.
Co ty pitolisz? Mów do mnie po polskiemu.

Kolego jak mnie nie rozumiesz to wes sobie slownik:) ty napisales cytuje "chyba komuna Was za bardzo wychowała" to myslalem ze masz jakies pojecie ale widze
ze :smutny: nie a co do zarobkow to nikt im nie kaze pracowac tam za 900 tyle jest bezpiecznych zawodow a do policji raczej idzie sie z powolania a nie z cwaniactwa:)

Predi 09.10.2004 22:41

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Może lepiej, może gorzej... pomyśl o weterynarzu, który został przez policję zastrzelony podczas obławy na jakieś zwierzę w środku miasta, postaw się na miejscu rodzin okaleczonych osób podczas różnych "interwencji" (chyba na całym świecie oprócz Polski policjanci wiedzą, że kiedy strzela się gumowymi kulami, żeby opanować tłum, to nie robi się tego na wysokość twarzy...) ... Właśnie tego typu sytuacje wskazują, że czasami bez policji było by po prostu lepiej. I bezpieczniej...

Ale nie wracajmy już do tego stwierdzenia. Tak, jak napisałem wcześniej. Zdaję sobie sprawę, że policja, jako pewien organ przymusu bezpośredniego musi istnieć. Tyle tylko, że zdecydowanie nie powinna wyglądać tak, jak bardzo często prezentuje się w Polsce...

sluchaj, a wracajac do dygresji o lekarzach, to ile osob zmarlo w wyniku bledow lekarskich? a ile mialo potem powiklania itd? to tez by bylo bezpieczniej gdyby ich nie bylo?
to jest regula wsrod policjantow to co piszesz czy nieliczne patologie? bo wg Twoich slow to faktycznie policja tylko szkodzi?

legion 09.10.2004 22:46

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

no i wlasnie mowi to czlowiek ktory sie w komunie wychowal no niezly lol :)
P.s madre slowa kolego:)

CIAPEK 09.10.2004 22:52

Cytat:

Napisany przez legion
Kolego jak mnie nie rozumiesz to wes sobie slownik:) ty napisales cytuje "chyba komuna Was za bardzo wychowała" to myslalem ze masz jakies pojecie ale widze
ze :smutny: nie(...)

jakie mam pojęcie to napisałem

jeezu daj sobie spokój

andrzejj9 09.10.2004 22:53

Cytat:

Napisany przez Predi
sluchaj, a wracajac do dygresji o lekarzach, to ile osob zmarlo w wyniku bledow lekarskich? a ile mialo potem powiklania itd? to tez by bylo bezpieczniej gdyby ich nie bylo?
to jest regula wsrod policjantow to co piszesz czy nieliczne patologie? bo wg Twoich slow to faktycznie policja tylko szkodzi?

Wiesz, czytuje sobie czasami Angorę, sporadycznie Nie, od czasu do czasu różne artykuły na internecie - takie jak na przykład ten przytoczony tutaj. I powiem szczerze, że sam nie wiem, dlaczego to robię, bo czasami po takiej lekturze nachodzi mnie smutna refleksja, w jakiej ja ruinie żyję. I czy to w ogóle można nazwać państwem...

Oczywiście masz rację, historie o lekarzach pojawiają się w mediach regularnie i w najlepszym wypadku są tylko smutne, częściej niestety tragiczne. To nawet temat dla mnie gorszy od policji, bo w jej przypadku moim najczęstszym zarzutem jest to, że nie ma ich, kiedy są potrzebni, ale szkodzić z natury (w sensie bardziej fizycznym) nie szkodzą. Natomiast w przypadku lekarzy jest tak, jak napisałeś i naprawdę szkoda nawet o tym mówić (chociaż mówić trzeba). Ale co można zrobić? Tu znowu, kontrola nad tym, co dzieje się w tym państwie jest żadna. Do pracy na odpowiedzialnych stanowiskach, w odpowiedzielnych zawodach przyjmowani są ludzie, którzy kompletnie się do tego nie nadają. Zresztą przez takich, którzy również nie nadają się do podejmowania takich decyzji. To błędne koło, które prowadzi do nikąd. A czasami mam smutne wrażenie, że coraz bardziej się ono rozkręca.

Nie atakuję policji. Nie mam jakiś osobistych urazów z nią związanych (wspomnianą gdzieś wyżej historię z drzwiami też już praktycznie zapomniałem) - bardziej piętnowałbym głupotę, nieprofesjonalizm i nieuczciwość - i to w każdym zawodzie. Nie mam złudzeń - świat nie jest doskonały i pewnie jego niedoskonałości zawsze będą wychodzić. Ale dobrze by chociaż było, gdyby zmierzał w dobrą stronę, w stronę poprawy stanu obecnego. A u nas niestety chyba jest dokładnie odwrotnie.

A zresztą, sam nie wiem.... Można przeżyć całe życie z klapkami na oczach. I można w ten sposób przeżyć je szczęśliwie. Czy to jednak jest metoda? Czy sposobem na to, żeby w Polsce żyło się dobrze, jest nie zauważanie absurdów, które się tutaj dzieją? A ta krótka historyjka, która rozpoczęła ten temat, jest właśnie takim małym absurdem. Niestety jednym z milionów innych...

Predi 09.10.2004 22:55

co do absurdow w Polsce to sie zgadzamy, mimo wszystko policja JEST potrzebna

legion 09.10.2004 22:56

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
jakie mam pojęcie to napisałem

jeezu daj sobie spokój

jeezu wlasnie widze wiec juz daje spokoj :)

Weron 10.10.2004 06:45

Widze, ze niezla dyskusje rozpetaliscie na ten temat
Moim zdaniem jak w kazdej sprawie jest pare mozliwosci.
A wiec koles byl zwyklym kibolem-bandyta-dresem-cwaniaczkiem i w tym wypadku mu sie nalezalo.Mozna sie jeszzce zapytac dlaczego tak malo?
Koles chcial poszpanowac przed kolegami jaki to on jest twardy i w tym wypadku mu sie tez nalezalo z tym, ze kara powinna byc mniejsza.
Koles byl nieswiadomy co nosi. Nie nalezalo sie ale bardzo watpliwe.
Zabronilbym sprzedawania takich bluz od tego trzeba zaczac bo sa obrazliwe dla Policji.
Zreszat zaden porzadny czlowiek czegos takiego nie zalozy. Tylko najwyzej jakis glupi dres a takich nalezy tepic.

kizio 10.10.2004 12:50

"Życie byłoby o wiele łatwiejsze do zrozumienia, gdyby matka natura dała nam kod źródłowy."
--- Graeme McWilliam ---

Powiem tylko tyle.

legion 10.10.2004 17:55

Cytat:

Napisany przez kizio
"Życie byłoby o wiele łatwiejsze do zrozumienia, gdyby matka natura dała nam kod źródłowy."
--- Graeme McWilliam ---

Powiem tylko tyle.

o to prawda piekne slowa :spoko:

Morris 10.10.2004 19:49

Jasne, że szczyla cwaniakował, a policja nie bojących się przestępców tylko tych, co przekraczają prędkość powyżej 10-50 km/h, bo jak szybciej jedzie, to i tak go nie złapią, a jakby próbowali, to by się zasapali, albo wylecieli na drugi dzień z roboty.

Dla mnie CHWDP to:
CH...WD...Przestępcom
CH...WD...Politykom

Proponuję, aby koszulki CDRINFO obok swojego LOGO miały: "CHWDD", "CHWDCH", "CHWDŁ" albo "CHWDR" ;)
Ostatnie literki oznaczałyby odpowiednio: Dresom, Chuliganom, Łysolom, Recydywistom.

Warto poczytać o ludziach w policji:
http://uwaga.onet.pl/1,118,8,7789797...9,0,forum.html
http://uwaga.onet.pl/1,118,8,7801406...9,0,forum.html

Nasze państwo w wielu miejscach gnije od gangreny przekupstwa, strachu, marazmu i bezradności. Jeśli sami nie będziemy tego zmieniać, to będzie tylko gorzej.

CHODŹMY WSZYSCY DO PARKU (WWD - Wytępić Wszystkie Dresy)
:bicz:

Don Laser 10.10.2004 21:00

Cytat:

Napisany przez Weron
Zabronilbym sprzedawania takich bluz od tego trzeba zaczac bo sa obrazliwe dla Policji.

IMO doprowadziło by to do jakiegoś absurdu, bowiem za chwilę ktoś mógłby np. mnie zarzucić że litery "P P" na moim swetrze oznaczają P.....ol , P......ję i tak dalej i tak dalej, az doszłoby do tego że żadne litery na ubraniach nie mogły by istnieć.
Myślę, że obojęnie co by owy skrót by nie znaczył, Policja w sądzie nie ma szans (jeśli chłopak odwoła się w tej sprawie) póki co na rozprawie nie liczą się intencje i interpretacje takie czy inne ale dowody w postaci rzeczywistej obrazy słownej np. a taka jak wiemy nie miała miejsca.
Choc osobiście uważam ten skrót za głupi i postrzegam go jako sposób odreagowania młodych ludzi na poczynania Policji, które im nie odpowiadają to myślę że policjanci winni się zająć poważniejszymi sprawami niz interpretowanie skrótów na koszulkach , bluzach , swetrach, a może nawet gaciach. ;)

pykson 10.10.2004 21:16

sadzicie kolesia po gebie, wygladal jak dres wiec sie mu nalezalo.
moze i sie nalezalo, a za co dostal rzeczywiscie te 5 stowek ? - to juz kazdy inaczej wie (prasa, policja i jego mamusia)
ale jezeli to prawda, ze za bluze, to posiadaczy toyoty MR2 we francji powinni zostac ukarani kara grzywny bo po francuzku "MR2" brzmi tak jak g o w n o ('merde'), czyli b. nieladnie.

a czytywana przez andrzejja9 szmatlawa gazetka NIE powinna zmienic tytul, bo NIE mozna zinterpretowac np. jako Napierdzielcie Imbecylom Europarlamentu

paly potrzebne sa, ale jakie? pomijajac watpliwy profesjonalizm wielu naszych strozow prawa, nie mozna zapomniec o korupcji - sprobujcie ktorys dac w lape niemieckiemu policjantowi, bedziecie wiedziec co mam na mysli :D

ogolnie brak szacunku dla policji w polszcze nie wzial sie z niczego

Weron 10.10.2004 21:36

Cytat:

Napisany przez Don Laser
IMO doprowadziło by to do jakiegoś absurdu, bowiem za chwilę ktoś mógłby np. mnie zarzucić że litery "P P" na moim swetrze oznaczają P.....ol , P......ję i tak dalej i tak dalej, az doszłoby do tego że żadne litery na ubraniach nie mogły by istnieć.

Nie, za bardzo to poszerzasz.
W tym wypadku akurat dobrze wiadomo o co chodzi i nie ma sensu aby kombinowac z innymi przykladami,Litery sa obrazliwe i kazdy o tym wie.
To prawie tak samo jakbys wyszedl na ulice i zaczal wykrzykiwac rozwiniecie tych liter.

andrzejj9 10.10.2004 21:45

Cytat:

Napisany przez pykson

no właśnie, i to jest smutne...

Morris 10.10.2004 21:50

Cytat:

Napisany przez pykson
paly potrzebne sa, ale jakie? pomijajac watpliwy profesjonalizm wielu naszych strozow prawa, nie mozna zapomniec o korupcji - sprobujcie ktorys dac w lape niemieckiemu policjantowi, bedziecie wiedziec co mam na mysli :D

Pewnie że nie z niczego: niskie zarobki, niskie kompetencje, słabe przygotowanie, wykształcenie wyższych klas podstawówki... takich jest najwięcej i to potwierdza gośc, który próbował dostac się tam bez "pleców" (w poprzednim poście podałem linki).

Gdyby polski policjant (podobnie jak i każdy inny urzędnik, nauczyciel, lekarz, żołnierz, itp) miał lepsze warunki do pracy: lepiej zarabiał, był lepiej przygotowany do swojej pracy, miał zapewnione bezpieczeństwo (nie mylić z bezkanością) i miał możliwość doskonalenia się, tak jak policjanci (i inni urzędnicy, nauczyciele, lekarze, żołnierze, itp) w krajach rozwiniętych, to może coś takiego jak etos POLICJANTA, URZĘDNIKA, NAUCZYCIELA, LEKARZA, ŻOŁNIERZA itp stałby się wreszcie rzeczywistościa...

A na razie jest smutno...

epol 10.10.2004 22:11

A teraz kolej na mnie:

Policja wg mnie ma za mało prawa. Jak oni mają intwerweniować we dwóch czy trzech przeciwko kilkorom dresom jak oni nawet nie moga użyć pały, ani broni, bo im na to przepisy nie pozwalają. Dlatego oni to olewają. A jakby taki policjant spałował dresa to by dostał jeszcze nagane albo i wyleciał z pracy. Po prostu policja powinna mieć "wolną ręke" (nie do końca) do działania. A zarobki to druga sprawa. Powinni mieć oni je większe.

pykson 10.10.2004 22:19

Cytat:

Napisany przez Morris
Pewnie że nie z niczego: niskie zarobki, niskie kompetencje, słabe przygotowanie, wykształcenie wyższych klas podstawówki... takich jest najwięcej i to potwierdza gośc, który próbował dostac się tam bez "pleców" (w poprzednim poście podałem linki).

Gdyby polski policjant (podobnie jak i każdy inny urzędnik, nauczyciel, lekarz, żołnierz, itp) miał lepsze warunki do pracy: lepiej zarabiał, był lepiej przygotowany do swojej pracy, miał zapewnione bezpieczeństwo (nie mylić z bezkanością) i miał możliwość doskonalenia się, tak jak policjanci (i inni urzędnicy, nauczyciele, lekarze, żołnierze, itp) w krajach rozwiniętych, to może coś takiego jak etos POLICJANTA, URZĘDNIKA, NAUCZYCIELA, LEKARZA, ŻOŁNIERZA itp stałby się wreszcie rzeczywistościa...

A na razie jest smutno...

masz duzo racji, ale nie mozna rozgrzeszac nieudolnych policjantow i tlumaczyc ich wady brakiem gorszymi warunkami pracy, bo owszem, jak by panstwo docenialo policjanta to spoleczenstwo pewno tez by to zrobilo, ale nie wierze zeby polski policjant przestal brac lapowy po podniesieniu mu pensji do powiedzmy 4 tysiakow.

ale musze powiedziec, ze jednak w pewnym stopniu ich rozumiem - jak ja zarabiam 1 000 na reke to nie motywuje mnie do pracy, wiec robie na odpierdziel wypelniam obowiazki, no bo jaka placa taka praca.

pisze sie tu o policji, ale to tak samo zroznicowana grupa jak wszyscy obywatele, wiec sa wsrod nich rozni ludzie, bo obecny system nie wymusza dostatecznej selekcji i separacji jednostek nieodpowiednich, (czytaj cioty/tepole/skorumpowani cwaniacy).

przyczyny ogolnej niecheci do policji zauwazalnej w spoleczenstwie nalezy szukac dodatkowo w jeszcze jednej kwestii: wielu obecnych POLICJANTOW bylo MILICJANTAMI, milicja to generalnie byl aparat przesladujacy obywateli wiec nie bylo za co ich lubic.

andrzejj9 10.10.2004 22:26

Cytat:

Napisany przez epol
A teraz kolej na mnie:

Policja wg mnie ma za mało prawa. Jak oni mają intwerweniować we dwóch czy trzech przeciwko kilkorom dresom jak oni nawet nie moga użyć pały, ani broni, bo im na to przepisy nie pozwalają. Dlatego oni to olewają. A jakby taki policjant spałował dresa to by dostał jeszcze nagane albo i wyleciał z pracy. Po prostu policja powinna mieć "wolną ręke" (nie do końca) do działania. A zarobki to druga sprawa. Powinni mieć oni je większe.

A jeżeli rzeczywiście tak jest, to jest to jeden z powodów. W ogóle przepisy w Polsce dotyczące granicy obrony bezpośredniej są chore i powodują wiele tragicznych sytuacji. Inna sprawa to to, czy policji można dać większe uprawnienia. I tu niestety musze stwierdzić, że według mnie nie, bo po prostu za dużo jest tam zupełnie nieodpowiedzialnych osób...

andrzejj9 10.10.2004 22:30

Cytat:

Napisany przez pykson
masz duzo racji, ale nie mozna rozgrzeszac nieudolnych policjantow i tlumaczyc ich wady brakiem gorszymi warunkami pracy, bo owszem, jak by panstwo docenialo policjanta to spoleczenstwo pewno tez by to zrobilo, ale nie wierze zeby polski policjant przestal brac lapowy po podniesieniu mu pensji do powiedzmy 4 tysiakow.

Według mnie tak. Gdyby miał świadomość, że zarabia bardzo dobrze i cholernie trudno byłoby mu znaleźć inną - równie dobrze płatną pracę, to bardziej by ją szanował, a przed wzięciem łapówki dwa razy zastanowiłby się, czy warto ryzykować.

Cytat:

ale musze powiedziec, ze jednak w pewnym stopniu ich rozumiem - jak ja zarabiam 1 000 na reke to nie motywuje mnie do pracy, wiec robie na odpierdziel wypelniam obowiazki, no bo jaka placa taka praca.
Dokładnie. Brak motywacji to inna, jednak równie ważna sprawa.

Cytat:

pisze sie tu o policji, ale to tak samo zroznicowana grupa jak wszyscy obywatele, wiec sa wsrod nich rozni ludzie, bo obecny system nie wymusza dostatecznej selekcji i separacji jednostek nieodpowiednich, (czytaj cioty/tepole/skorumpowani cwaniacy).
Systemu selekcji to, poza znajomościami, nie ma niestety żadnego...

epol 10.10.2004 22:42

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A jeżeli rzeczywiście tak jest, to jest to jeden z powodów. W ogóle przepisy w Polsce dotyczące granicy obrony bezpośredniej są chore i powodują wiele tragicznych sytuacji. Inna sprawa to to, czy policji można dać większe uprawnienia. I tu niestety musze stwierdzić, że według mnie nie, bo po prostu za dużo jest tam zupełnie nieodpowiedzialnych osób...

To trzeba by do policji brać tylko odpowiednio wyselekcjonowane osoby.

andrzejj9 10.10.2004 22:52

Cytat:

Napisany przez epol
To trzeba by do policji brać tylko odpowiednio wyselekcjonowane osoby.

ha! Tylko kurcze to jest aż tak oczywiste, że as u nas w kraju niepraktykowane ;)

Znajomości, to słowo niestety u nas znaczy bardzo dużo..

legion 10.10.2004 23:19

a selekcja juz podobno jest ale jeszcze dziurawa troche :D

Predi 10.10.2004 23:54

Cytat:

Napisany przez legion
a selekcja juz podobno jest ale jeszcze dziurawa troche :D

a pewnie ze jest, nawet znam jedno z kryteriow: wzrost 175cm w gore :taktak:

legion 10.10.2004 23:59

Cytat:

Napisany przez Predi

to ja sie zalapie :D ale wzrost wzrostem liczy sie to czy sie ma rowno pod sufitem chodz osilkow nie brakuje w policji:D

Czołgista 11.10.2004 00:08

Cytat:

Napisany przez Predi

Mam paru kumpli , choć nie wszyscy to kryterium zaliczajš ?
Może kilka lub kilkanaœcie lat temu były inne kryteria ?
Ale co do tego co pod sufitem , to niemam zastrzeżeń (co do moich kumpli !)
I w ogóle policja jest OK !

andrzejj9 11.10.2004 00:42

Cytat:

Napisany przez Predi

No to akurat mamy kryterium głupie i kompletnie niepotrzebne. Ciekawe o czym ten wzrost ma świadczyć, o sile? Sprawności fizycznej? Brednie, po prostu nieprzemyślane brednie.

legion 11.10.2004 11:45

acha to znaczy ze policjant panowie przy wzroscie 160cm juz nie moze spelniac funkcji prewencjinych a jak stanie kibol 180cm tojuz moze na niego napluc :haha:

andrzejj9 11.10.2004 12:00

Cytat:

Napisany przez legion
acha to znaczy ze policjant panowie przy wzroscie 160cm juz nie moze spelniac funkcji prewencjinych a jak stanie kibol 180cm tojuz moze na niego napluc :haha:

Humorystycznie można to różnie rozumieć, ale że jest to oficjalny wymóg, to powinien mieć jakiś sens. Osobiście w swoim kilku (nasto) letnim kontakcie ze sztukami walki spotkałem wiele osób bardzo niskiego wzrostu, w tym także kobiet, którym mam nadzieję nigdy za bardzo nie podpaść ;)

Predi 11.10.2004 15:44

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No to akurat mamy kryterium głupie i kompletnie niepotrzebne. Ciekawe o czym ten wzrost ma świadczyć, o sile? Sprawności fizycznej? Brednie, po prostu nieprzemyślane brednie.

podejrzewam, ze chodzi o to, zeby sie policjant "prezentowal" tzn karypel raczej nie wzbudza posluchu

Posłany 12.10.2004 22:16

Jutro w TVP3 Katowice o 20:00 w Telekurierze będzie ten gość co dostał 500zł za bluzacza :)

Pawel_k 13.10.2004 10:52

moze zrobia relacje live z mikolowa :D

Smartek 13.10.2004 12:55

pawel, dobry pomysl :)
pozdro ;)

TORQUE 02.11.2004 13:48

chowaj wódę do plecaka jest cool

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:51.