Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Lite-On SOHW-1633S Parę pytań, wszystko w jednym. (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lite-sohw-1633s-pare-pytan-wszystko-jednym-40951/)

boczi 06.11.2004 15:50

Cytat:

Napisany przez kamoreks
No! Nie opłaca się kupować BOX. Liteon 1633 to dobry wybór szczególnie że możesz go przerobic w prosty sposób na najnowszego LITEONA 1653 Który ma DL 4x i -r12 +r 16x. A liteon 1633 ma DL 2,4x -r x8 +r 16x. Kup liteona 1633 i potem możesz go przerobić ściagając tu: http://codeguys.rpc1.org/firmwares/1...patched-cf.rar
ZARAZ ZARAZ. Ja przecież też dostałem śrubki w wersji OEM.

Muisz tylko zainstalowac i juz masz LITKA 1653 bo to to samo co 1633 tylko oprogramowanie nowsze.

To dziś to raczej zrobię. Z tego linku. Pozdrawiam. Szkoda, że strona po angielsku, znam, ale wygodniej byłoby w ojczystym języku... :czytaj: :papa:

Morris 06.11.2004 02:34

VIZZARD ma rację.
Jak będziesz postępował wg standardowej procedury (niestety jeszcze oficjalnie nie ztwierdzonej przez wszystkie państwa UE ^_^ ) to nie ma prawa się nic stać, o ile np. nie zawiesi Ci się komp, nie braknie Ci prądu, nie zresetujesz maszyny, itp, itd...
:papa:

VIZZARD 06.11.2004 01:21

Cytat:

Napisany przez boczi
To chyba zainstaluję. A jak można powrócić? Można nagrywarkę spierniczyć?

Przy nieograniczonych możliwościach ludzkich

Wszystko się da spierniczyć :>

Ale przy odrobinie wiedzy, rozsądku i stoickim spokoju

To raczej trudne - spsuć Liteona :D

A opis i biosy są np. TU :czytaj:

boczi 05.11.2004 23:10

To chyba zainstaluję. A jak można powrócić? Można nagrywarkę spierniczyć?

Morris 05.11.2004 18:59

Cytat:

Napisany przez Rokipat
No ja tez zrobilem upgrade do 1653 ale jeszcze nie wiem jak sie nagrywa bo narazie nie mam zbytnio co nagrac :)

U mnie lepiej się spisywał niż z BIOSEM Memorexa F16 BWSE, który teraz wgrałem. Nie ma co - wracam do 1653.

Cytat:

Napisany przez kamoreks

Ja też + jeszcze Nero Exrpress.

Rokipat 05.11.2004 08:29

No ja tez zrobilem upgrade do 1653 ale jeszcze nie wiem jak sie nagrywa bo narazie nie mam zbytnio co nagrac :)

kamoreks 04.11.2004 20:48

Ja zaistalowałem i wszystko jest OK. Jak coś bedzie nie tak zawsze mozna wrócić do starego.

boczi 04.11.2004 19:25

Oczywiście. Srubki w OEM nawet są... Nero Express, Power DVD 5, kabel audio.

Czy zainstalowanie tego, co podałeś jest w jakiś sposób niebezpieczne? Instalować bez obaw?

kamoreks 04.11.2004 10:19

No! Nie opłaca się kupować BOX. Liteon 1633 to dobry wybór szczególnie że możesz go przerobic w prosty sposób na najnowszego LITEONA 1653 Który ma DL 4x i -r12 +r 16x. A liteon 1633 ma DL 2,4x -r x8 +r 16x. Kup liteona 1633 i potem możesz go przerobić ściagając tu: http://codeguys.rpc1.org/firmwares/1...patched-cf.rar

Muisz tylko zainstalowac i juz masz LITKA 1653 bo to to samo co 1633 tylko oprogramowanie nowsze.

boczi 03.11.2004 22:19

Dostałem dokładnie to samo, o czym mówi icemac.

tengu 12.10.2004 13:53

eeeee tam srubek to mam na tony a nosniki to wole sobie kupic pewniejsze wiec jeszcze raz dzieki za podpowiedz. Narka

Turboni 12.10.2004 13:42

w oemie jak kupujesz dostajesz kabelek audio , nero 6 express i powerdvd5 a w boxie masz dodatkowo tylko plytke dvd+r x8 i dvd-r x4 i srubki

tengu 12.10.2004 13:20

Acha jesli to sie potwierdzi to nie bede przeplacal (wole sobie kupic TDKi) a kabelek audio to mam swój heheheh

edit

Bo na pewno w pudelku sa czyste plytki i kabelek audio :)

icemac 12.10.2004 12:47

ostatnio we Wrocku skladalem kumplowi kompa i w wersji OEM dostal nero i powerdvd

tengu 12.10.2004 12:31

To ja mam jeszcze jedno głupie pytanie: Czy warto Dopłacac te ok 40 PLN na wersje pudelkowa (zalezy mi na oryginalnym oprogramowaniu), tzn czy wersja bulk tez ma oprogramowanie. Bo za trzy dni dostaje kase i ide sobie zakupic taki sprzet. (oczywiscie chodzi mi o 1633S). Do tego jeszcze Dysk 120GB (Na razie Hitachi jest moim faworytem :)))) [stwierzdzilem ze moje 40GB moze nie wystarczyc]

VIZZARD 11.10.2004 22:52

Cytat:

Napisany przez boczi
Czyli Lite-On SOHW 1633 jest najlepszym wyborem, ma się rozumieć?

Dzięki za odp., pozdrawiam

;)

Czy najlepszym - to pojęcie względne :taktak:

Przednim - tak bym to ujął :D

boczi 11.10.2004 22:44

Czyli Lite-On SOHW 1633 jest najlepszym wyborem, ma się rozumieć?

Dzięki za odp., pozdrawiam

;)

elbawa 10.10.2004 18:49

O to mi chodziło, dziekuje
jutro jade do Wrocławia i kupie tą nagrywarkę.

VIZZARD 10.10.2004 17:18

Cytat:

Napisany przez elbawa
Jutro będe zmawiał nagrywarke i chciałbym troche przyszłościowo z DL czy dobry zrobie zakup tej ? Lite-On SOHW-1633S.
Może proponujesz inną?

Powiem tak:

Sam w tej chwili chętnie wymieniłbym swoją 832 na 1633 :D

elbawa 10.10.2004 14:37

Jutro będe zmawiał nagrywarke i chciałbym troche przyszłościowo z DL czy dobry zrobie zakup tej ? Lite-On SOHW-1633S.
Może proponujesz inną?

VIZZARD 10.10.2004 12:15

Cytat:

Napisany przez elbawa
Również jestem zainteresowany tematem poruszonym przez BOCZI ,
poniewaz jestem na etapie wyboru nagrywarki i myśle o Lite-On SOHW-1633S, nie wiem czy to bedzie dobry wybór, nie moge znaleść o niej opisu.
W związku z tym prosze w swoim i kolegi imieniu o informacje zawarte w jego poscie, moze ktos bedzie miał chwile wolnego czasu i zgromadzi to w jednym miejscu.
Dziękuje

1633 to to samo co 1213 :taktak:

Tylko pali DL i DVD+R x16

Dlatego można przerobić 1213@1633

Poszukaj więc opisu do 1213

Zobacz np. TU :czytaj:

elbawa 10.10.2004 12:04

Również jestem zainteresowany tematem poruszonym przez BOCZI ,
poniewaz jestem na etapie wyboru nagrywarki i myśle o Lite-On SOHW-1633S, nie wiem czy to bedzie dobry wybór, nie moge znaleść o niej opisu.
W związku z tym prosze w swoim i kolegi imieniu o informacje zawarte w jego poscie, moze ktos bedzie miał chwile wolnego czasu i zgromadzi to w jednym miejscu.
Dziękuje

VIZZARD 08.10.2004 23:57

Cytat:

Napisany przez boczi
Macie rację... Dziś już mi się nie chce wchłaniać masy informacji na ten temat :D

Jutro poczytam, i zamontuję. Miłej nocy życzę!

Ode mnie masz plusa :spoko:

Przynajmniej jeden co nie bluzga i nie pyszczy :nie:

Jak się go do skarbnicy wiedzy odeśle :taktak:

boczi 08.10.2004 23:53

Macie rację... Dziś już mi się nie chce wchłaniać masy informacji na ten temat :D

Jutro poczytam, i zamontuję. Miłej nocy życzę!

VIZZARD 08.10.2004 23:45

Cytat:

Napisany przez boczi
Ja rozumiem, chciałem uzyskać wszystko w jednym. No ale dzięki...

Trochę wysiłku intelektualnego jeszcze nikomu nie zaszkodziło :nie:

Jak to mówią:

"Nie od razu Kraków zbudowano" :D

boczi 08.10.2004 23:26

Ja rozumiem, chciałem uzyskać wszystko w jednym. No ale dzięki...

adax 08.10.2004 23:14

Cytat:

Napisany przez boczi
Witam. Właśnie dziś dokonałem zakupu, jestem szczęścliwym posiadaczem tej własnie nagrywarki.Lite-On SOHW-1633S . By wszystko poszło dobrze, chcę zadać parę pytań, upewnić się co do pewnych rzeczy. Nie jestem bardzo obeznzny w tej dziedzinie.

- Nagrywarka ta nie obsługuje formatu DVD-RAM. Czy ktoś może mi dokładnie przybliżyć, podać konkretne linki co do tego formatu. Czy jest opłacalne podkręcać tę nagrywarkę? Jak to zrobić dokłądnie? Czy są już nowe biosy do tej nagrywarki? Czy firmware to to samo, co bios - nagrywarki? Jak ją do kładnie podłączyć? Mam obecnie nagrywarkę CDRW firmy LG - HL -DT -ST CD-RW GCE-8320B ; oraz napęd DVD LG DVD-ROM DRD8160B. Z czego zrezygnować? Ja sądze, że lepiej zrezygnować z nagrywarki CDRW, wyjąć ją... Czy będę miał problemy z podłączeniem tej nagrywarki? Co jest z tym Master, Slave? ATA, SATA? Serdecznmie prosiłbym o przybliżenie mi wszystkich tych zagadnień, lub podania linków do nich. I czym się różni DVD-R od DVD+R ? Które bardziej polecacie?
No i jeszcze pytanie: Czy wersja nero 6.3.0.25 , którą używałem do nagrywania CD, będzie tak samo działać z DVD? Czy nagrywanie DVD jest inne, treudniejsze?

Pozdrawiam i bardzo proszę o wyrozumiałosc, nie jestem doświadczony w tej dziedzinie.

Na wszystkie twoje pytania znajdziesz odpowiedz na tym forum.Tylko czytaj-czytaj - czytaj !!!!!!

boczi 08.10.2004 23:09

Lite-On SOHW-1633S Parę pytań, wszystko w jednym.

Witam. Właśnie dziś dokonałem zakupu, jestem szczęścliwym posiadaczem tej własnie nagrywarki.Lite-On SOHW-1633S . By wszystko poszło dobrze, chcę zadać parę pytań, upewnić się co do pewnych rzeczy. Nie jestem bardzo obeznzny w tej dziedzinie.

- Nagrywarka ta nie obsługuje formatu DVD-RAM. Czy ktoś może mi dokładnie przybliżyć, podać konkretne linki co do tego formatu. Czy jest opłacalne podkręcać tę nagrywarkę? Jak to zrobić dokłądnie? Czy są już nowe biosy do tej nagrywarki? Czy firmware to to samo, co bios - nagrywarki? Jak ją do kładnie podłączyć? Mam obecnie nagrywarkę CDRW firmy LG - HL -DT -ST CD-RW GCE-8320B ; oraz napęd DVD LG DVD-ROM DRD8160B. Z czego zrezygnować? Ja sądze, że lepiej zrezygnować z nagrywarki CDRW, wyjąć ją... Czy będę miał problemy z podłączeniem tej nagrywarki? Co jest z tym Master, Slave? ATA, SATA? Serdecznmie prosiłbym o przybliżenie mi wszystkich tych zagadnień, lub podania linków do nich. I czym się różni DVD-R od DVD+R ? Które bardziej polecacie?
No i jeszcze pytanie: Czy wersja nero 6.3.0.25 , którą używałem do nagrywania CD, będzie tak samo działać z DVD? Czy nagrywanie DVD jest inne, treudniejsze?

Pozdrawiam i bardzo proszę o wyrozumiałosc, nie jestem doświadczony w tej dziedzinie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:42.