![]() |
Cytat:
To dziś to raczej zrobię. Z tego linku. Pozdrawiam. Szkoda, że strona po angielsku, znam, ale wygodniej byłoby w ojczystym języku... :czytaj: :papa: |
VIZZARD ma rację.
Jak będziesz postępował wg standardowej procedury (niestety jeszcze oficjalnie nie ztwierdzonej przez wszystkie państwa UE ^_^ ) to nie ma prawa się nic stać, o ile np. nie zawiesi Ci się komp, nie braknie Ci prądu, nie zresetujesz maszyny, itp, itd... :papa: |
Cytat:
Wszystko się da spierniczyć :> Ale przy odrobinie wiedzy, rozsądku i stoickim spokoju To raczej trudne - spsuć Liteona :D A opis i biosy są np. TU :czytaj: |
To chyba zainstaluję. A jak można powrócić? Można nagrywarkę spierniczyć?
|
Cytat:
Cytat:
|
No ja tez zrobilem upgrade do 1653 ale jeszcze nie wiem jak sie nagrywa bo narazie nie mam zbytnio co nagrac :)
|
Ja zaistalowałem i wszystko jest OK. Jak coś bedzie nie tak zawsze mozna wrócić do starego.
|
Oczywiście. Srubki w OEM nawet są... Nero Express, Power DVD 5, kabel audio.
Czy zainstalowanie tego, co podałeś jest w jakiś sposób niebezpieczne? Instalować bez obaw? |
No! Nie opłaca się kupować BOX. Liteon 1633 to dobry wybór szczególnie że możesz go przerobic w prosty sposób na najnowszego LITEONA 1653 Który ma DL 4x i -r12 +r 16x. A liteon 1633 ma DL 2,4x -r x8 +r 16x. Kup liteona 1633 i potem możesz go przerobić ściagając tu: http://codeguys.rpc1.org/firmwares/1...patched-cf.rar
ZARAZ ZARAZ. Ja przecież też dostałem śrubki w wersji OEM. Muisz tylko zainstalowac i juz masz LITKA 1653 bo to to samo co 1633 tylko oprogramowanie nowsze. |
Dostałem dokładnie to samo, o czym mówi icemac.
|
eeeee tam srubek to mam na tony a nosniki to wole sobie kupic pewniejsze wiec jeszcze raz dzieki za podpowiedz. Narka
|
w oemie jak kupujesz dostajesz kabelek audio , nero 6 express i powerdvd5 a w boxie masz dodatkowo tylko plytke dvd+r x8 i dvd-r x4 i srubki
|
Acha jesli to sie potwierdzi to nie bede przeplacal (wole sobie kupic TDKi) a kabelek audio to mam swój heheheh
edit Bo na pewno w pudelku sa czyste plytki i kabelek audio :) |
ostatnio we Wrocku skladalem kumplowi kompa i w wersji OEM dostal nero i powerdvd
|
To ja mam jeszcze jedno głupie pytanie: Czy warto Dopłacac te ok 40 PLN na wersje pudelkowa (zalezy mi na oryginalnym oprogramowaniu), tzn czy wersja bulk tez ma oprogramowanie. Bo za trzy dni dostaje kase i ide sobie zakupic taki sprzet. (oczywiscie chodzi mi o 1633S). Do tego jeszcze Dysk 120GB (Na razie Hitachi jest moim faworytem :)))) [stwierzdzilem ze moje 40GB moze nie wystarczyc]
|
Cytat:
Przednim - tak bym to ujął :D |
Czyli Lite-On SOHW 1633 jest najlepszym wyborem, ma się rozumieć?
Dzięki za odp., pozdrawiam ;) |
O to mi chodziło, dziekuje
jutro jade do Wrocławia i kupie tą nagrywarkę. |
Cytat:
Sam w tej chwili chętnie wymieniłbym swoją 832 na 1633 :D |
Jutro będe zmawiał nagrywarke i chciałbym troche przyszłościowo z DL czy dobry zrobie zakup tej ? Lite-On SOHW-1633S.
Może proponujesz inną? |
Cytat:
Tylko pali DL i DVD+R x16 Dlatego można przerobić 1213@1633 Poszukaj więc opisu do 1213 Zobacz np. TU :czytaj: |
Również jestem zainteresowany tematem poruszonym przez BOCZI ,
poniewaz jestem na etapie wyboru nagrywarki i myśle o Lite-On SOHW-1633S, nie wiem czy to bedzie dobry wybór, nie moge znaleść o niej opisu. W związku z tym prosze w swoim i kolegi imieniu o informacje zawarte w jego poscie, moze ktos bedzie miał chwile wolnego czasu i zgromadzi to w jednym miejscu. Dziękuje |
Cytat:
Przynajmniej jeden co nie bluzga i nie pyszczy :nie: Jak się go do skarbnicy wiedzy odeśle :taktak: |
Macie rację... Dziś już mi się nie chce wchłaniać masy informacji na ten temat :D
Jutro poczytam, i zamontuję. Miłej nocy życzę! |
Cytat:
Jak to mówią: "Nie od razu Kraków zbudowano" :D |
Ja rozumiem, chciałem uzyskać wszystko w jednym. No ale dzięki...
|
Cytat:
|
Lite-On SOHW-1633S Parę pytań, wszystko w jednym.
Witam. Właśnie dziś dokonałem zakupu, jestem szczęścliwym posiadaczem tej własnie nagrywarki.Lite-On SOHW-1633S . By wszystko poszło dobrze, chcę zadać parę pytań, upewnić się co do pewnych rzeczy. Nie jestem bardzo obeznzny w tej dziedzinie.
- Nagrywarka ta nie obsługuje formatu DVD-RAM. Czy ktoś może mi dokładnie przybliżyć, podać konkretne linki co do tego formatu. Czy jest opłacalne podkręcać tę nagrywarkę? Jak to zrobić dokłądnie? Czy są już nowe biosy do tej nagrywarki? Czy firmware to to samo, co bios - nagrywarki? Jak ją do kładnie podłączyć? Mam obecnie nagrywarkę CDRW firmy LG - HL -DT -ST CD-RW GCE-8320B ; oraz napęd DVD LG DVD-ROM DRD8160B. Z czego zrezygnować? Ja sądze, że lepiej zrezygnować z nagrywarki CDRW, wyjąć ją... Czy będę miał problemy z podłączeniem tej nagrywarki? Co jest z tym Master, Slave? ATA, SATA? Serdecznmie prosiłbym o przybliżenie mi wszystkich tych zagadnień, lub podania linków do nich. I czym się różni DVD-R od DVD+R ? Które bardziej polecacie? No i jeszcze pytanie: Czy wersja nero 6.3.0.25 , którą używałem do nagrywania CD, będzie tak samo działać z DVD? Czy nagrywanie DVD jest inne, treudniejsze? Pozdrawiam i bardzo proszę o wyrozumiałosc, nie jestem doświadczony w tej dziedzinie. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:42. |