Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Która nagrywarka lepsza?? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/ktora-nagrywarka-lepsza-41103/)

Jagal 12.10.2004 17:11

Która nagrywarka lepsza??

Prosze o opinię, którą nagrywarkę lepiej kupić??

Asus DRW-1604P
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13463

czy
NEC DVD+/-RW ND-3500A
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13107

chodzi mi głównie o jakość nagrywanych płyt dvd i o zapis DVDR DL.

VIZZARD 12.10.2004 20:55

Cytat:

Napisany przez Jagal
Prosze o opinię, którą nagrywarkę lepiej kupić??

Asus DRW-1604P
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13463

czy
NEC DVD+/-RW ND-3500A
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13107

chodzi mi głównie o jakość nagrywanych płyt dvd i o zapis DVDR DL.

A cóż to za pytanie?

Tylko SAMSUNG Mocium Panie! :>

^_^

Turboni 12.10.2004 22:03

nie lepsze benq :>

Pio 13.10.2004 14:01

Liteona kupuj i tyle. Po co kombinować, jak najłatwiejsze rozwiązanie jest pod ręką

legion 13.10.2004 14:04

LG panie super wydajnasc 100% servisu :haha:

icemac 13.10.2004 14:05

SAMSUNG lub LG

a tak na powaznie tani i dobry, bo jest doby i tani to TYLKO LITEK a teraz 1633s

Dziadek 13.10.2004 14:11

Nie róbicie z człeka wariata, bo jeszcze Samsunga kupi i będzie wam wdzięczny do smierci. :klnie:

icemac 13.10.2004 14:18

Cytat:

Napisany przez Dziadek
... do smierci. :klnie:

smierci uzytkownika czy sprzetu :> ||

no moze zabije serwisanta || jak ja tego wczesniej nie zrobie :>

KUP LITE-ona 1633s i bedziesz szczesliwy

eavo 13.10.2004 15:32

Nec 3500

KUP NECA 3500 jestem w jego posiadaniu i jestem bardzo z niego zadowolony mialem wczesniej litka i nie mowie ze jest zly ale dopiero po 3 wymianie serwisowej zaczal chodzic taj jak powinien zreszta wystarczy zerknac na forum najwiecej jest pytan od uzytownikow majactch problemy z litkami

VIZZARD 13.10.2004 15:52

Cytat:

Napisany przez eavo
zreszta wystarczy zerknac na forum najwiecej jest pytan od uzytownikow majactch problemy z litkami

A wiesz dlaczego? ???

Wracamy do punktu wyjścia :taktak:

Zobacz TU :czytaj:

I znajdź analogie :idea:

:taktak:

legion 13.10.2004 18:03

Cytat:

Napisany przez eavo
KUP NECA 3500 jestem w jego posiadaniu i jestem bardzo z niego zadowolony mialem wczesniej litka i nie mowie ze jest zly ale dopiero po 3 wymianie serwisowej zaczal chodzic taj jak powinien zreszta wystarczy zerknac na forum najwiecej jest pytan od uzytownikow majactch problemy z litkami

o kolega widze ze czyta tylko nazwy tematow a nie zawrtosc
nec sie nie psuje co :haha: ja jakos mam litka od nowosci 812 i jeszcze sie ani razu nie popsul:D

piotrek123 13.10.2004 19:54

Odpowiedź będzie krótka - kup neca albo pioneera 8 )

VIZZARD 13.10.2004 20:03

Cytat:

Napisany przez piotrek123
Odpowiedź będzie krótka - kup neca albo pioneera 8 )

A myślałem piotrek123

Że już cię przekonałem do Samsunga :mruga:

:D

piotrek123 13.10.2004 20:07

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A myślałem piotrek123

Że już cię przekonałem do Samsunga :mruga:

:D

Samsunga narazie nie kupię, bo jeszcze mi mój benq działa|| :D

Wooody 13.10.2004 20:45

Samsung samse żądzi! Albo litek very lite! Kup litka. Taki jest popularny i masz szansę, że 80% kupiło rudymenta a Ty bedziesz w szczęśliwych 20% kupujacych dobry. Ja już Ci wyrobiłem jakieś 5%! Milion w środę milion w sobotę! I jeszcze jedno, jak kupisz neca, to niczego się nie nauczysz. Ja kupiłem 2 litki i dzięki temu trafiłem na to forum. Litek gwarantuje skokowy rozwój wiedzy na temat zapisu optycznego i Twojego komputera. Popatrz, taki Legion (poważnie) ma taką wiedzę, że mógłby sam składać napędy, litka przynajmniej. Ja rozstałem się z litkami po trzech miesiącach i mogę mu tylko piwo nalewać...:)

eavo 13.10.2004 22:30

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A wiesz dlaczego? ???

Wracamy do punktu wyjścia :taktak:

Zobacz TU :czytaj:

I znajdź analogie :idea:

:taktak:

A skad kolega ma taka statystyke prosze o linka

Zreszta to do liteona jak sie wciska ludziskom ze liteon i tylko liteon to pozniej jest jak kolega twierdzi 50 % moze zrobic nowy dział problemy liteon skoro jest ich tak duzo

eavo 13.10.2004 22:33

Cytat:

Napisany przez legion
o kolega widze ze czyta tylko nazwy tematow a nie zawrtosc
nec sie nie psuje co :haha: ja jakos mam litka od nowosci 812 i jeszcze sie ani razu nie popsul:D

Nie nie mowie ze nec sie nie psuje ale pisanie ze liteon i tylko on to jak dobrze sie domyslam snobizm czyli nowy dział dla snobow liteona i wszysczy ktorzy beda mieli problemy z tymi nagrywarkami nie bede musieli dlugo szukac

VIZZARD 13.10.2004 23:49

Cytat:

Napisany przez eavo
A skad kolega ma taka statystyke prosze o linka

Zreszta to do liteona jak sie wciska ludziskom ze liteon i tylko liteon to pozniej jest jak kolega twierdzi 50 % moze zrobic nowy dział problemy liteon skoro jest ich tak duzo

Czasami to trzeba jak krowie na rowie:

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A wiesz dlaczego?

Przykład:
Jeżeli pierwsza grupa ludzi ma napędy Liteon (około 50%)
druga grupa - napędy LG (około 30%)
trzecia grupa to Teac (około 10%)
czwarta grupa - inne: Plextor, Yamaha, BenQ, it.

to jak myślisz - z rachunku prawdopodobieństwa - która grupa będzie miała największą awaryjność?

Po prostu dużo ludzi kupuje te napędy celowo bo są dobre i niedrogie, a i inni kupują to w zestawach złożonych przez sprzedawców sklepów oraz w marketach - bo są tanie.

Dodam tylko, że z tymi procentami to strzelam zupełnie.

A swoją drogą może warto byłoby zrobić taką ankietę: mam nagrywarę firmy ....., a druga pozycja tabeli to: była czy nie była awaria. Każdy by tylko wpisywał dwie rzeczy i ciekawe jak wtedy to by wypadło. Może ktoś bardziej biegły wymodzi coś takiego - jeżeli oczywiście jest sens.

Starczy?

Polecam uważne czytanie, a nie tylko dziamdzianie :czytaj:

A jeżeli to nie dociera

To zróbmy taką ankietę jak już wtedy proponowałem

Wtedy to było dla CDR/RW, ale dla DVD/RW będzie całkiem adekwatnie :taktak:

Ostrzegam tylko, że wyniki mogą kolegę pogrążyć

Ponadto uważam, że nie jest potrzebny żaden nowy dział dla Liteona :nie:

Znowu wyjaśnić?

Bo widzę, że kolega ma sporo pytań

Ano dlatego, że prawie całe to forum CD i DVD na Liteonie stoi :taktak:

To po co nowy dział? :O

^_^

I tak na koniec jeszcze jedno

Polecam przejrzenie tematów o Liteonie

A zwłaszcza wykresów, na temat sensu których całe dysputy już były i będą

Wykresy te są jednak najbardziej sensownym i obrazowym odzwierciedleniem rzeczywistości jakości sprzętu oraz wypalanych na nim płytek

I proponuję zerknąć co potrafi Litek

A dopiero potem gadać o dupie Maryni

Bo takie gadki mamy tu na co dzień

I jakże pięknie podsumowałby kolega legion

Treść i sens tych wypowiedzi:

"blebleblebleblebleblebleblebleblebleblebleblebleb lebleblebleblebleblebleblebleblebleblebleble

bleblebleblebleblebleblebleblebleblebleblebleblebl ebleblebleblebleblebleblebleblebleblebleble"

Więc bądźmy duzi

I rozmawiajmy o faktach :czytaj:

A fakty są niestety takie, że Liteon jest jednym z najlepiej sprzedających się napędów

I bynajmniej nie dlatego, że ktoś w Polsce na forum powiedział:

"Kup Liteona. To dobry sprzęt"

Cytat:

Napisany przez eavo

Akwizytorzy z nożami w walizkach też wciskają ludziskom że te noże są the best i tylko te noże

I coś jakoś te ludziska nie kupują tego tak chętnie :nie:

Jarzy kolega analogie? :czytaj:

Czy znów dać didaskalia?

Cytat:

Napisany przez eavo
moze zrobic nowy dział problemy liteon skoro jest ich tak duzo

A ja proponuję, żeby założyć dział PROBLEMY SFRUSTROWANYCH GAWĘDZIARZY:sciana:

W którym twoje mogłyby być nawet przyklejone

To co głosujemy?

No to nara!

Miło było pogadać :glaszcze:

:czar:

Czołgista 13.10.2004 23:56

Jejku , gawędziaże to moja specjalność !

Proszę więcej !

Turboni 13.10.2004 23:57

no ja tez podlacze sie do temaciku bo robi sie interesujacy :D

Morris 14.10.2004 05:53

Mam komplet dobrych noży. Może ktoś kupi? ^_^ :haha: ^_^

Wooody 14.10.2004 08:55

Tera Ja. Citizen of Oz, jestem pod wrażeniem kawaleryjskiego charakteru Twojej tyrady (co ja mówię, Tyrady). Spróbuję jednak na gwiazdę liteona spojrzeć z punktu, który nieco bardziej znam, czyli strategi marketingowo reklamowej. Liteon to dla mnie modelowy przykład ***8222;aspiranta" do roli lidera. Swego czasu pewna firma wypożyczająca samochody reklamowała się sloganem: ***8222;Jesteśmy drudzy, musimy się zatem starać bardziej":) Po cokacolę i pepsi nie sięgam, bo to za łatwe. Litek wszedł na rynek później i w dodatku role liderów zostały już rozdane. Pozostała mu tylko agresywna polityka cenowa i marketingowa oraz szybka rotacja modeli oraz ich całkiem przyzwoita (wystarczająca) jakość. Mówię przyzwoita, ale nie wybitna, bo w relacji do ceny musi ona spełniać niższe oczekiwania klienta. Z wyjątkiem FMCG takich jak żarcie, najwyższa jakość jest domeną marek niszowych, które mogą sobie pozwolić na mniejszą skalę produkcji, wolniejszą rotację modeli i wyższe ceny. Nie muszę chyba wymieniać... Nie zgadniecie, kto był tym liderem:) Nasz kochany LG (ponad 50% rynku napędów optycznych!). Owszem, każda nacja ma takiego volkswagena, na jakiego go stać. Hiszpanie seaty, amerykanie chewrolety, francuzi renówki a my... coż. Zresztą same seicento to całkiem udany według pewnych parametrów samochód:) Nie kwestionuję roli litka. Świetnie pamiętam, jak złamał ceny z poziomu 1300 zł na 350 zł zaledwie w ciągu roku. To niewątpliwie jego zasługa i zawsze będę mu wdzieczny. Tyle, że teraz, tak jak u nieboszczki DajEwoo, wyścig cenowy sięgnął pułapu opłacalności i za podobną kasę można kupić inne, często bardziej dopracowane napędy. Tu mam i drugie zastrzeżenie. Moje złe przejścia dotyczą modeli sprzed ok 6-8 miesięcy. Wschodnie firmy mają jednak to do siebie, że jakośc ewoluuje u nich z generacji na generację. Może teraz rzeczywiście jest to już bezpieczny zakup. Jednak po dwóch fallstartach nie odważę się już tej firmie zaufać. Tym bardzię, że odwrotnie niż parę miesięcy temu, mam zbliżony cenowo i technicznie wybór spośród pionków, neców itp.

Wooody 14.10.2004 09:05

Jeśli zaś chodzi o LG... Firma apple miała kiedyś romans z tym ***8222;liderem". Miałem więc okazję zetknąć się z kilkoma nagrywarkami tego producenta (jakieś 6-7 sztuk). Żaden nie przeżył więcej niż 1,5 roku. 3 padłu po ok. 2 mies. Jeden nigdy nie wystartował. Wszystkie odznaczały się manieryczną i niepewną pracą. W przypadku iBooków niemal od nowości po napędzie fruwały jakieś plastikowe kostki. Być może aktualne modele to conajmniej hondy, jeśli nie toyoty. Ale ja już nigdy nie kupię nawet okularów przeciwsłonecznych tej firmy:( Apple jak widać już również nie:)

legion 14.10.2004 11:16

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Czasami to trzeba jak krowie na rowie:

Starczy?

Polecam uważne czytanie, a nie tylko dziamdzianie :czytaj:

A jeżeli to nie dociera

To zróbmy taką ankietę jak już wtedy proponowałem

Wtedy to było dla CDR/RW, ale dla DVD/RW będzie całkiem adekwatnie :taktak:

Ostrzegam tylko, że wyniki mogą kolegę pogrążyć

Ponadto uważam, że nie jest potrzebny żaden nowy dział dla Liteona :nie:

Znowu wyjaśnić?

Bo widzę, że kolega ma sporo pytań

Ano dlatego, że prawie całe to forum CD i DVD na Liteonie stoi :taktak:

To po co nowy dział? :O

^_^

I tak na koniec jeszcze jedno

Polecam przejrzenie tematów o Liteonie

A zwłaszcza wykresów, na temat sensu których całe dysputy już były i będą

Wykresy te są jednak najbardziej sensownym i obrazowym odzwierciedleniem rzeczywistości jakości sprzętu oraz wypalanych na nim płytek

I proponuję zerknąć co potrafi Litek

A dopiero potem gadać o dupie Maryni

Bo takie gadki mamy tu na co dzień

I jakże pięknie podsumowałby kolega legion

Treść i sens tych wypowiedzi:

"blebleblebleblebleblebleblebleblebleblebleblebleb lebleblebleblebleblebleblebleblebleblebleble

bleblebleblebleblebleblebleblebleblebleblebleblebl ebleblebleblebleblebleblebleblebleblebleble"

Więc bądźmy duzi

I rozmawiajmy o faktach :czytaj:

A fakty są niestety takie, że Liteon jest jednym z najlepiej sprzedających się napędów

I bynajmniej nie dlatego, że ktoś w Polsce na forum powiedział:

"Kup Liteona. To dobry sprzęt"

Akwizytorzy z nożami w walizkach też wciskają ludziskom że te noże są the best i tylko te noże

I coś jakoś te ludziska nie kupują tego tak chętnie :nie:

Jarzy kolega analogie? :czytaj:

Czy znów dać didaskalia?

A ja proponuję, żeby założyć dział PROBLEMY SFRUSTROWANYCH GAWĘDZIARZY:sciana:

W którym twoje mogłyby być nawet przyklejone

To co głosujemy?

No to nara!

Miło było pogadać :glaszcze:

:czar:

podpisuje sie pod tym :) :spoko:

legion 14.10.2004 11:24

Cytat:

Napisany przez Wooody
Samsung samse żądzi! Albo litek very lite! Kup litka. Taki jest popularny i masz szansę, że 80% kupiło rudymenta a Ty bedziesz w szczęśliwych 20% kupujacych dobry. Ja już Ci wyrobiłem jakieś 5%! Milion w środę milion w sobotę! I jeszcze jedno, jak kupisz neca, to niczego się nie nauczysz. Ja kupiłem 2 litki i dzięki temu trafiłem na to forum. Litek gwarantuje skokowy rozwój wiedzy na temat zapisu optycznego i Twojego komputera. Popatrz, taki Legion (poważnie) ma taką wiedzę, że mógłby sam składać napędy, litka przynajmniej. Ja rozstałem się z litkami po trzech miesiącach i mogę mu tylko piwo nalewać...:)

No nie przesadzajmy jest tu wielu ludzi ktorzy sie znaj na liteonie
moze zlozymy firme "skaldamy litki uwalone przez nerwowych userow" :D o nec i pionnkach oraz lg a nie mowiac o szajsungu tez sie cos wie itp
szkoda ze sie rostales z litkami ale piwa sie napie :piwo:
Cytat:

Napisany przez Wooody
Jeśli zaś chodzi o LG... Firma apple miała kiedyś romans z tym ***8222;liderem". Miałem więc okazję zetknąć się z kilkoma nagrywarkami tego producenta (jakieś 6-7 sztuk). Żaden nie przeżył więcej niż 1,5 roku. 3 padłu po ok. 2 mies. Jeden nigdy nie wystartował. Wszystkie odznaczały się manieryczną i niepewną pracą. W przypadku iBooków niemal od nowości po napędzie fruwały jakieś plastikowe kostki. Być może aktualne modele to conajmniej hondy, jeśli nie toyoty. Ale ja już nigdy nie kupię nawet okularów przeciwsłonecznych tej firmy:( Apple jak widać już również nie:)

dlatego ktos podpalil im fabryke niedawno :D albo jakies LG sie przegrzalo:)
Cytat:

Napisany przez Wooody
Tera Ja. Citizen of Oz, jestem pod wrażeniem........

piekny wywod no nikt tu nie neguje nec'a czy pionka ale kazdemu sie wydaje ze to sa nie zawodne napedy prawda jest tak ze tak nie jest bo przy nich jest tez wiele problematycznych sytulacji ktore doprowadzaj do rwania wlosow z glowy przez nerwowych userow nie wazne co uzywasz czy litka czy nec'a oraz pionka zawsze jakis zonk sie znajdzie :)
jak nie zna sie podstawowych prawidel wypalnia plyt lub zmiany biosu i nie czyta sie forum tylko idzie sie na latwizne:D

WIEC NERWOWI UZYTKOWMIC NIE KUPOJCIE LITKA PO CO SIE DENERWOWAC JAK MOZNA MIEC NEC LUB PIONNIERA

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:50.