![]() |
UWAGA! tvn ... Hakerzy 8)
nie wiem czy ktos z was ogladal wczoraj (12.10) po 19 program Uwaga na tvn o hakerach i wlamach do kompow :D
usmialem sie setnie jak zaczeli opowiadac bajki o wlamach gwozdziem programu mial byc przeprowadzany wlam na strony UP i SLD gdzie mieli umiecic logo "uwagi" ... przestepstwo na zywo a wszystko to by piatkowa gazeta wyborcza z plyta a'la "zabezpiecz swoj komputer" lepiej sie sprzedala |
Cytat:
|
Mnie tam sie podobalo!
A szczegonie "betonowe klocki" z ktorych zbudowana jest strona internetowa SLD :D Tyle, ze bylo to poworzenie programu! Swoja droga facet z Symanteca - to sie nie popisal. |
juz wiem wiecej ... podobno jest jakis dzien "DzienBezpiecznego Komputera"
pod patronatem naszego prezydenta Kwa$niewskiego ze wsparciem ministerstwa edukacji narodowej i sportu oraz ministerstwa nauk i informatyzacji pompuja opinie masowa jakimis bredniami jak to latwo sie wlamac itp szkoda ze jak to zauwazyli na hacking.pl jest to "dzien bezpiecznego windows'a" a nie komputera - microsoft pewnie tez maczal w tym palce :mruga: |
A ta Wyborcza to nie dzisiaj miała wyjść? I czy w ogóle ten dzień to dzisiaj nie jest???
Poprawka - chyba to jednak wczoraj było :D |
zawartosc cd z gazety
nowy MKS bez mozliwosci uaktualnienia nortony [15day trial...] normalnie full wypas ze ho ho :haha: :haha: :haha: |
Cytat:
|
biorac po uwage antywira bez mozliwosci uaktualnienia to nawet krocej :haha:
|
Taa straszą ludzi...ktoś nie jest wkręcony w temat i gotowe :)
|
No i tak dziala marketing ... przecietnemu Kowalskiemu nie znajacemu sie na komputerach choc troche wszystko mozna wcisnac, podobnie jak w sklepach komputerowych w mniejszych miastach.
|
Cytat:
pozdro ;) |
Cytat:
I jeszcze raz powtorze Ad. Uwagi - Komercja sie szerzy :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
oni wiedzieli o hackingu tyle co ja się znam na pływaniu okrętem podwodnym czyli nic, zwykła ściema i tyle
|
Cytat:
@Posłany Co to jest ten twój NAT (nie znam się) |
Cytat:
pozdro ;) |
Walą mnie te slogany instaluj antywira i inne bzdury niemam firewala antywira niemam explorera niemam powalonego mediaplayera i wirusa niewidzialem od pory rozwodu z explorerem outlokiem na oczy kurcze wystarczy tylko dać operę i się zapomina o wirusach i dobrze skonfigurować usługi w windzie po instalacji a będzie cudownie i spokojnie:D fakt myślalem że mialem wira ale tym wirem byl pm i uwalone partycje
przez jakieś 30 dni muszę używać explorera bo zmusza do tego mnie ktoś.... |
Cytat:
|
@gallus
To jest jakiś progs czy może coś a'la router? (sorry za tak lamerskie pytania, ale sieć mam dopiero od około czterech miesięcy i nigdy wcześniej sie tym nie interesowałem) @Smartek Czasem jakieś soft-hentai :fiu: |
memo, jak nie jestes w lanie to moze i firewall nie jest konieczny, ale na pewno nie niepotrzebny.
co do antyvira to jak wleziesz na jakas warezowa albo sexowna stronke to nawet opera przepuscza conieco, chociaz IE to po prostu lep na virusy, on je wrecz zaprasza |
Cytat:
|
wirusy są głupie, akcja kitowata, no ale ludzie na to idą
i się wszystko kręci |
Cytat:
p.s to żart oczywiście:) |
W tej chwili nie uzywam ani firewalla ani antyvira i dobrze mi z tym.
Jesli juz to zrobie sobie skana online i tyle. Jakos nie wydaje mi sie ze nagle jakis super-mega-hacker wlamie mi sie do kompa. Te cale gadanie o zabezpieczaniu sie i tych 'niezwykle niebzpiecznych hackerach' to sa glupoty. A na strony warezowe raczej nie wchodze bo tam faktycznie mozna czegos dostac. Od takich reczy to sa fora... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja bym NAT tlumaczyl jako modul routerowy (ew. routerowo-firewallowy, choc w szerszym rozumieniu firewalla niz 'zapora sieciowa'). Jest to po prostu algorytm zarzadzania translacja w relacji siec wew - siec zew ktory odwala wiekszosc robory w routerze.
|
Cytat:
pozdro ;) |
ejjj jestem masone nieobrażajcie mnie:D:D żydem jeszcze niejestem ale to kwestia czasu:D:D a cyklistą?:D:D a co to jest tvn to mega lol
|
Cytat:
|
Cytat:
po 2 wlamanie na strone ale mi podnieta, ja kiedys wszedlem na serwer 'mega.pl' jakby sie wlamali na serwer jakiejs znanej firmy/organizacji jak np. onet.pl czy wp.pl to bylo by cos a takie male 'płotki' maja *****we zabezpieczenia i czasem da sie wejsc na FTP bezproblemowo po za tym wlamali sie na konto a nie serwer bo mieli dostep tylko do strony PO a nie do wszystkiego co na serwerze i juz sie hakerami nazywaja |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
KFP_Wwa@ ... troche ciebie ponosi .... dezaprobata
|
@KFP_Wwa
Przesadzasz... zdecydowanie |
Cytat:
|
Cytat:
|