![]() |
Biblia w wersji... LEGO
Według mnie totalny wypas :) Koleś odwalił kawał dobrej roboty - może tematyka nie wszystkich zainteresuje - ale efekt jest jak dla mnie rewelacyjny :D
Parę przykładów: Ostatnia wieczerza http://bi.gazeta.pl/im/2337/z2337291G.jpg Wieża Babel: http://bi.gazeta.pl/im/2337/z2337087G.jpg Adam i Ewa w Raju: http://bi.gazeta.pl/im/2337/z2337086G.jpg Znacznie więcej na stronie - www.thebricktestament.com |
Ilość załączników: 1
Kiedyś byłem na wystawie gdzie z klocków Lego był obóz w Oświęcimiu zrobiony. Nawet spoko (o ile w tym przypadku to dobre słowo) to wyglądało.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ostatnio byłem w Cieszynie w galerii gdzie jakaś ******na artystka nakreciła swój pogrzeb. Upozorowała swoją śmierć (samobójstwo) to gazet dała nekrologii, pogrzeb był na serio na cmentarzu. Artystka obserwowała wszystko zza kamery jak jej najbliżsi płaczą i lamentują. Potem już na stypie się pokazała i przeprowadzała wywiady z rodziną na temat co czuli, co myśleli. |
Cytat:
Leży u mnie w szafie pare pudełek klocków lego, stare już ale kompletne :D Kiedyś mieli lepsze pomysły.....zestawy w tym poście są nieco denne.... :\ |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Jakbym miał odpowiednie klocki też bym taki zmajstrował... Ehhh. Mam dwudziechę na karku, a mimo to jeszcze bym coś poskładał (nie śmiać się) |
eh, moje dziecko juz w drodze :D i nie moge sie doczekac az bede mial wymowke ze z dzieckiem sie bawie i dzieki temu legalnie do klockow sie bede mogl dorwac :D
swoja droga uwazam ze lego schodzi na psy - kiedys z zestawu mozna bylo zrobic wszystko, teraz to jest jak puzzle - kupa gotowych elementow ktore da sie zlozyc na jeden (no, troche przesadzam) sposob... podobnie kwestia broni - kiedys w lego nie bylo broni palnej i basta, czytalem gdzies wywiad gdzie rzecznik lego mowil ze nigdy nie bedzie... rok temu widzialem jakies zestawy ze strzelbami i pistoletami dla ludzikow :| |
Cytat:
|
niee... te klocki mnie totalnie roz***** :D
Dawno nic mnie tak nie rozsmieszylo!! :D |
... akurat Biblia z klocków to niezły pomysł, jak spotkam to kupię Julce, niech poznaje Boga poprzez klocki na początek. W tej Ostatniej Wieczerzy Judasz to który ???
|
Cytat:
|
A mnie sie wszystkie zestawy tu prezentowane podobaja. Bilblia b. ciekawa, auswitz tez swietnie zrobiony, ale nie sadze ze to powinno byc zbawka dla dzieci a jedynie wlasnie dzielem sztuki jakiegos artysty. IMHO super
ja mialem mase klockow lego, za komuny moi rodzice kupowali to na zachodzie albo w roznych dziwnych polskich sklepach. jestem im za to wdzieczny - te klocki niesamowicei rozwijaja wyobraznie, w wieku 17 lat nieraz jeszcze budowalem z bratem przerozne samochodziki/budowle/roboty zgadzam sie z nimalem, teraz to juz nie to samo - kiedys trzeba bylo pokombinowac jak zlozyc ciekawy samochod, teraz samochod jest juz gotowy. wg mnie sukces lego polegal na duzej liczbie podstawowych elementow, z ktorych mozna bylo zrobic zlozone obiekty. tylko czy teraz ludzie by to docenili? |
Cytat:
tez mi tam kupowali klocki lego |
Cytat:
@ Air Takiej kobiety raczej nie nazwałbym artystką... |
Mnie starsi też w Pewex'ie kupowali. "Wóz strażacki" (z LEGO Basic) rulez :D
"RobinGood" ehh... to były czasy |
tematyka może nie zarewelacyjna, no ale efekt końcowy wyśmienity
no a po za tym wkład pracy/ ludzie to doceniają |
Ilość załączników: 3
Ha! Widzę, że nie tylko ja tęsknię tutaj za LEGOwcami :D
Dla wszystkich stęsknionych i sentymentalnych poniższy prograamik: :peace: |
Cytat:
|
Cytat:
Miłej zabawy! 8 ) |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Wczoraj się trochę bawiłem i o to wyniki (a progs jest goowniany, nie można budować wyżej niż to co poniżej): |
Cytat:
PS. BERION: Mi się udawało wyczarowywać na tym ciekawsze obiekty, ale to było dawno i teraz niestety nie znalazłbym ich w swoich zasobach, o ile jeszcze tam są. Ale kombinuj dalej :) |
@Morris
Może "jestem mientki"... Mam jeszcze pytanie co do tego LegoCreator. Czy można do niego "zaimportować" pliki *.lgo z BlockCAD'a? (Kurcze - wkręciłem się w to :] ) |
Cytat:
Krótki opis: http://www.osloskop.net/?cmd=show&id=8618 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:28. |