Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Biblia w wersji... LEGO (https://forum.cdrinfo.pl/f5/biblia-wersji-lego-41144/)

Pagerus 13.10.2004 11:29

Biblia w wersji... LEGO

Według mnie totalny wypas :) Koleś odwalił kawał dobrej roboty - może tematyka nie wszystkich zainteresuje - ale efekt jest jak dla mnie rewelacyjny :D

Parę przykładów:

Ostatnia wieczerza
http://bi.gazeta.pl/im/2337/z2337291G.jpg

Wieża Babel:
http://bi.gazeta.pl/im/2337/z2337087G.jpg

Adam i Ewa w Raju:
http://bi.gazeta.pl/im/2337/z2337086G.jpg

Znacznie więcej na stronie - www.thebricktestament.com

Air 13.10.2004 11:31

Ilość załączników: 1
Kiedyś byłem na wystawie gdzie z klocków Lego był obóz w Oświęcimiu zrobiony. Nawet spoko (o ile w tym przypadku to dobre słowo) to wyglądało.

Pagerus 13.10.2004 11:34

Cytat:

Napisany przez Air
Kiedyś byłem na wystawie gdzie z klocków Lego był obóz w Oświęcimiu zrobiony. Nawet spoko (o ile w tym przypadku to dobre słowo) to wyglądało.

No właśnie dzisiaj czytałem o tej wystawie również. Podobno odniosła spory sukces...

Air 13.10.2004 11:40

Cytat:

Napisany przez Pagerus
No właśnie dzisiaj czytałem o tej wystawie również. Podobno odniosła spory sukces...

Zrobił to Zbigniew Libera, polski artysta. Nie wiem czy sukces, bo wielu ludziom to się nie podobało, ale napewno jakiś pomysł aby zainstnieć.

Ostatnio byłem w Cieszynie w galerii gdzie jakaś ******na artystka nakreciła swój pogrzeb. Upozorowała swoją śmierć (samobójstwo) to gazet dała nekrologii, pogrzeb był na serio na cmentarzu. Artystka obserwowała wszystko zza kamery jak jej najbliżsi płaczą i lamentują. Potem już na stypie się pokazała i przeprowadzała wywiady z rodziną na temat co czuli, co myśleli.

Patrix 13.10.2004 11:44

Cytat:

Napisany przez Air
Potem już na stypie się pokazała i przeprowadzała wywiady z rodziną na temat co czuli, co myśleli.

Gdyby mi ktoś coś takiego zrobił fo faktycznie byłby drugi pogrzeb ;)

Leży u mnie w szafie pare pudełek klocków lego, stare już ale kompletne :D
Kiedyś mieli lepsze pomysły.....zestawy w tym poście są nieco denne.... :\

Pagerus 13.10.2004 11:51

Cytat:

Napisany przez Air
Zrobił to Zbigniew Libera, polski artysta. Nie wiem czy sukces, bo wielu ludziom to się nie podobało, ale napewno jakiś pomysł aby zainstnieć.

Chodziło mi dokładnie o to, że najpierw producent klocków chciał się procesować czy coś - ale pod wpływem tego właśnie "sukcesu" na jakiejś wystawie się z tego wycofał...

Cytat:

Napisany przez Patrix
Gdyby mi ktoś coś takiego zrobił fo faktycznie byłby drugi pogrzeb ;)

Leży u mnie w szafie pare pudełek klocków lego, stare już ale kompletne :D
Kiedyś mieli lepsze pomysły.....zestawy w tym poście są nieco denne.... :\

Tam zaraz denne - pomysł przekazania biblijnych przekazów jest dla mnie ok - szczególnie dla dzieci, którym chce się przedstawić Biblię w sposób dla nich zrozumiały...

Berion 13.10.2004 12:00

Cytat:

Napisany przez Air

Super! Chociaż dziecku bym tego nie dał do zabawy...
Jakbym miał odpowiednie klocki też bym taki zmajstrował... Ehhh. Mam dwudziechę na karku, a mimo to jeszcze bym coś poskładał (nie śmiać się)

nimal 13.10.2004 12:22

eh, moje dziecko juz w drodze :D i nie moge sie doczekac az bede mial wymowke ze z dzieckiem sie bawie i dzieki temu legalnie do klockow sie bede mogl dorwac :D

swoja droga uwazam ze lego schodzi na psy - kiedys z zestawu mozna bylo zrobic wszystko, teraz to jest jak puzzle - kupa gotowych elementow ktore da sie zlozyc na jeden (no, troche przesadzam) sposob...

podobnie kwestia broni - kiedys w lego nie bylo broni palnej i basta, czytalem gdzies wywiad gdzie rzecznik lego mowil ze nigdy nie bedzie... rok temu widzialem jakies zestawy ze strzelbami i pistoletami dla ludzikow :|

Pagerus 13.10.2004 12:33

Cytat:

Napisany przez nimal
podobnie kwestia broni - kiedys w lego nie bylo broni palnej i basta, czytalem gdzies wywiad gdzie rzecznik lego mowil ze nigdy nie bedzie... rok temu widzialem jakies zestawy ze strzelbami i pistoletami dla ludzikow :|

No tak - nie ma to jak dopasowanie polityki firmy do sytuacji marketingowej i wymagań rynku... :|

mr_spock 13.10.2004 12:37

niee... te klocki mnie totalnie roz***** :D

Dawno nic mnie tak nie rozsmieszylo!! :D

Zetoxa 13.10.2004 12:54

... akurat Biblia z klocków to niezły pomysł, jak spotkam to kupię Julce, niech poznaje Boga poprzez klocki na początek. W tej Ostatniej Wieczerzy Judasz to który ???

Pagerus 13.10.2004 13:09

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... akurat Biblia z klocków to niezły pomysł, jak spotkam to kupię Julce, niech poznaje Boga poprzez klocki na początek. W tej Ostatniej Wieczerzy Judasz to który ???

Ja bym typował na tego łysego z prawej strony co się w kadrze nie zmieścił :D A co do samej Biblii to ponoć jest do nabycia wersja książeczkowa ze zdjęciami - chyba właśnie specjalnie dla dzieci - tylko z pewnością po amerykańskiemu...

pykson 13.10.2004 15:39

A mnie sie wszystkie zestawy tu prezentowane podobaja. Bilblia b. ciekawa, auswitz tez swietnie zrobiony, ale nie sadze ze to powinno byc zbawka dla dzieci a jedynie wlasnie dzielem sztuki jakiegos artysty. IMHO super

ja mialem mase klockow lego, za komuny moi rodzice kupowali to na zachodzie albo w roznych dziwnych polskich sklepach. jestem im za to wdzieczny - te klocki niesamowicei rozwijaja wyobraznie, w wieku 17 lat nieraz jeszcze budowalem z bratem przerozne samochodziki/budowle/roboty

zgadzam sie z nimalem, teraz to juz nie to samo - kiedys trzeba bylo pokombinowac jak zlozyc ciekawy samochod, teraz samochod jest juz gotowy. wg mnie sukces lego polegal na duzej liczbie podstawowych elementow, z ktorych mozna bylo zrobic zlozone obiekty. tylko czy teraz ludzie by to docenili?

mr_spock 13.10.2004 15:45

Cytat:

Napisany przez pykson
...
ja mialem mase klockow lego, za komuny moi rodzice kupowali to na zachodzie albo w roznych dziwnych polskich sklepach. jestem im za to wdzieczny - te klocki niesamowicei rozwijaja wyobraznie, w wieku 17 lat nieraz jeszcze budowalem z bratem przerozne samochodziki/budowle/roboty
...

Ten dziwny sklep to Pewex :)

tez mi tam kupowali klocki lego

andrzejj9 13.10.2004 15:50

Cytat:

Napisany przez nimal
eh, moje dziecko juz w drodze :D i nie moge sie doczekac az bede mial wymowke ze z dzieckiem sie bawie i dzieki temu legalnie do klockow sie bede mogl dorwac :D
|

He he.. :) Ale dziecku też się trochę od czasu do czasu daj pobawić ;)

@ Air

Takiej kobiety raczej nie nazwałbym artystką...

Berion 13.10.2004 17:20

Mnie starsi też w Pewex'ie kupowali. "Wóz strażacki" (z LEGO Basic) rulez :D
"RobinGood" ehh... to były czasy

kacka 13.10.2004 18:14

tematyka może nie zarewelacyjna, no ale efekt końcowy wyśmienity
no a po za tym wkład pracy/ ludzie to doceniają

Morris 13.10.2004 18:50

Ilość załączników: 3
Ha! Widzę, że nie tylko ja tęsknię tutaj za LEGOwcami :D
Dla wszystkich stęsknionych i sentymentalnych poniższy prograamik: :peace:

Berion 13.10.2004 19:11

Cytat:

Napisany przez Morris
Ha! Widzę, że nie tylko ja tęsknię tutaj za LEGOwcami :D
Dla wszystkich stęsknionych i sentymentalnych poniższy prograamik: :peace:

He, he jakie fajne :D Zaraz coś zmontuję... ... :piwo:

Morris 14.10.2004 06:13

Cytat:

Napisany przez Berion
He, he jakie fajne :D Zaraz coś zmontuję... ... :piwo:

Oho... rośnie nam nowy Bob Budowniczy :D
Miłej zabawy! 8 )

Berion 14.10.2004 14:38

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez Morris
Oho... rośnie nam nowy Bob Budowniczy :D
Miłej zabawy! 8 )

:D Bez przesady... ... :P

Wczoraj się trochę bawiłem i o to wyniki (a progs jest goowniany, nie można budować wyżej niż to co poniżej):

Morris 14.10.2004 16:14

Cytat:

Napisany przez Berion
:D Bez przesady... ... :P

Wczoraj się trochę bawiłem i o to wyniki (a progs jest goowniany, nie można budować wyżej niż to co poniżej):

Bo to jest jego stara wersja sprzed kilku lat. Bardziej zaawansowany jest LEGO Creator, ale zajmuje jakieś 350 - 600 MB w zależności od wersji. ;)

PS. BERION: Mi się udawało wyczarowywać na tym ciekawsze obiekty, ale to było dawno i teraz niestety nie znalazłbym ich w swoich zasobach, o ile jeszcze tam są. Ale kombinuj dalej :)

Berion 14.10.2004 16:32

@Morris

Może "jestem mientki"...
Mam jeszcze pytanie co do tego LegoCreator. Czy można do niego "zaimportować" pliki *.lgo z BlockCAD'a? (Kurcze - wkręciłem się w to :] )

Morris 14.10.2004 16:50

Cytat:

Napisany przez Berion
@Morris

Może "jestem mientki"...
Mam jeszcze pytanie co do tego LegoCreator. Czy można do niego "zaimportować" pliki *.lgo z BlockCAD'a? (Kurcze - wkręciłem się w to :] )

Nie wiem, ale wątpię.
Krótki opis:
http://www.osloskop.net/?cmd=show&id=8618

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:28.