Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Yoo, poprosze zapałki.../ A masz dowód?! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/yoo-poprosze-zapalki-masz-dowod-41177/)

bakupl 14.10.2004 08:38

Yoo, poprosze zapałki.../ A masz dowód?!

Wczoraj z kolegą się założyłem że kupie zapałki (głupie co nie?)... ide... i to:

Dzieńdobry...
Dzieńdobry...
Poprosze pudełeczko zapałek - powiedzialem ...
A masz dowód chłopcze - odparła...
Tak, w domu - zdissowałem
No to przyjdź z dowodem to Ci sprzedam - dobiła mnie
Ech, nara... - skończyłem rozmowe....

Ide w drugie i ta sama sytuacja....

Ale na koniec się spytałem a jak by dziecko chciało zrobić szopke z zapałek do szkoły to co?!.... Bo niby coraz wiecej podpaleń jest i za szkody odpowiada sprzedawca... a skad oni beda wiedziec gdzie je kupiłem.. :| A moze jeszcze nozy nie bedzie mozna kupic... kredek bo naoszczonymi mozna zabic i wogole :|....eccchhh!!!!! PIWO MI SPRZEDALI, WÓDKE MI SPRZEDALI, WINO MI SPRZEDALI.....ZAPAŁEK MI NIE SPRZEDALI!! :| Co się dzieje z tą Polską? :klnie:

Air 14.10.2004 08:45

Cytat:

Napisany przez bakupl
Wczoraj z kolegą się założyłem że kupie zapałki (głupie co nie?)... ide... i to:

Dzieńdobry...
Dzieńdobry...

Ale na koniec się spytałem a jak by dziecko chciało zrobić szopke z zapałek do szkoły to co?!.... Bo niby coraz wiecej podpaleń jest i za szkody odpowiada sprzedawca... a skad oni beda wiedziec gdzie je kupiłem.. :| A moze jeszcze nozy nie bedzie mozna kupic... kredek bo naoszczonymi mozna zabic i wogole :|....eccchhh!!!!! PIWO MI SPRZEDALI, WÓDKE MI SPRZEDALI, WINO MI SPRZEDALI.....ZAPAŁEK MI NIE SPRZEDALI!! :| Co się dzieje z tą Polską? :klnie:

Może to za to
Cytat:

Yoo
było.

A poza tym nie powinni Ci nic sprzedać z powyższych. Wyraźnie jest napisane że od 18 lat.

paja 14.10.2004 08:46

hehehe ja bym zapytał sięczy istnieje jakiś zakaz sprzedawania zapałek dzieciakom rozumiem gdyby to pięciolatek kupowała ale ty masz 15 więc nie wiem :)

A jak chodziłem do podstawówki to mój kumpel jak chciał zapalcniczkę kupić to nawiązał się taki dialog
- Dzieńdobry poproszę zapalniczkę
-A KUP SE !

hehe i tak sklepowa mu powiedziała :P

A tak wogóle to czy istnieje zakaz sprzedarzy prezerwatym nieletnim bo w aptekach się dziwnie patrzą a na stacjach paliw to nie chcą (A moze tylko to jest przez naszą Polską mentalność że jak prezerwatywy to odrazu sex a ja chciałem balony wodne zrobić :D )

nimal 14.10.2004 08:46

bo jak kupiles piwo, wodke i wino a potem sie chcesz zabawkami bawic to niebezpieczny jestes :D
:piwo:

bgn 14.10.2004 09:29

Cytat:

Napisany przez nimal
bo jak kupiles piwo, wodke i wino a potem sie chcesz zabawkami bawic to niebezpieczny jestes :D

Słusznie,że ci nie chcą sprzedać - dzieci bawiące sie zapałkami moczą się w nocy :mruga:

imola 14.10.2004 09:48

Cytat:

Napisany przez paja
hehehe ja bym zapytał sięczy istnieje jakiś zakaz sprzedawania zapałek dzieciakom rozumiem gdyby to pięciolatek kupowała ale ty masz 15 więc nie wiem :)

A jak chodziłem do podstawówki to mój kumpel jak chciał zapalcniczkę kupić to nawiązał się taki dialog
- Dzieńdobry poproszę zapalniczkę
-A KUP SE !

hehe i tak sklepowa mu powiedziała :P

A tak wogóle to czy istnieje zakaz sprzedarzy prezerwatym nieletnim bo w aptekach się dziwnie patrzą a na stacjach paliw to nie chcą (A moze tylko to jest przez naszą Polską mentalność że jak prezerwatywy to odrazu sex a ja chciałem balony wodne zrobić :D )

Na stacji paliw się krzywo patrzą ? :wow: No nie gadaj na stacji sprzedadzą wszystko każdemu byle by tylko zapłacił.

mallow 14.10.2004 10:02

fajno fajno, a mi prezesy sprzedaja w aptece bez mrugniecia okiem, to samo papierosy w sklepach z kamrekami i browarki, wina nie pijam :D
pozdro ;)

CIAPEK 14.10.2004 10:09

ale masz problem

tak jest i tyle

bakupl 14.10.2004 10:51

Cytat:

Napisany przez nimal

Ale to nie tego samego dnia kupowałem... tamto jest spożyte... ...dzis replay... :D

Cytat:

Może to za to
Cytat:
Yoo
było.

A poza tym nie powinni Ci nic sprzedać z powyższych. Wyraźnie jest napisane że od 18 lat.

Alee...... Yoo nie mówiłem.... to tylko tak w temacie... bo Dzieńdobry chyba nie chciało się zmieścić..

Cytat:

Słusznie,że ci nie chcą sprzedać - dzieci bawiące sie zapałkami moczą się w nocy

A czy ja się nimi bawie? :|

Smartek 14.10.2004 10:56

Cytat:

Napisany przez bakupl
Ale to nie tego samego dnia kupowałem... tamto jest spożyte... ...dzis replay... :D

Alee...... Yoo nie mówiłem.... to tylko tak w temacie... bo Dzieńdobry chyba nie chciało się zmieścić..

A czy ja się nimi bawie? :|

nie, uzywasz tylko do podpalania roznych rzeczy :)
pozdro ;)

Macio.Men 14.10.2004 11:08

No i mimo to, że Smartek jest od ciebie bakupl dwa lata młodszy ma dwa razy bardziej dojrzałe podejście od ciebie...

pozdrowienia

CIAPEK 14.10.2004 11:53

Cytat:

Napisany przez Macio.Men
No i mimo to, że Smartek jest od ciebie bakupl dwa lata młodszy ma dwa razy bardziej dojrzałe podejście od ciebie...

pozdrowienia

to i ja si wypowiem jeszcze.
Na Smartka nie powinno sie patrzec z perspektywy wieku, od kiedy z nami jest zawsze nas zaskakiwal a kiedy ktos dowiedzial sie ile ma lat byl w szoku.

Ludzie powinni brac z niego przyklad :)

Smartek na prezydenta ;)

Macio.Men 14.10.2004 11:58

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
to i ja si wypowiem jeszcze.
Na Smartka nie powinno sie patrzec z perspektywy wieku, od kiedy z nami jest zawsze nas zaskakiwal a kiedy ktos dowiedzial sie ile ma lat byl w szoku.

Ludzie powinni brac z niego przyklad :)

Smartek na prezydenta ;)

Takie same mam zdanie, jeżeli ktoś nie zrozumiał żaluzji to sorry! ;)

Up The Smartek!

bakupl 14.10.2004 12:05

Ech, a czy ja chciałem coś podpalić?! Coś złego zrobić?! NIE!

Macio.Men 14.10.2004 12:11

Cytat:

Napisany przez bakupl
Ech, a czy ja chciałem coś podpalić?! Coś złego zrobić?! NIE!

Sprzedawca nie mógł tego wiedzieć, więc dobrze, że ci nie sprzedał.

Szczerze mówiąc, jak np. kupuję piwo czy coś, to czuję się trochę oburzony tym, że nikt ode mnie nie chce dowodu. Sprzedawca w tym momencie świadomie (mam nadzieję) łamie prawo. Ucieszę się jak ktoś wreszcie poprosi mnie o dowód, którego oczywiście nie mam.

Może niektórym wyda to się głupie, ale to już o nich świadczy.

bakupl 14.10.2004 12:56

Cytat:

Sprzedawca nie mógł tego wiedzieć, więc dobrze, że ci nie sprzedał.

Szczerze mówiąc, jak np. kupuję piwo czy coś, to czuję się trochę oburzony tym, że nikt ode mnie nie chce dowodu. Sprzedawca w tym momencie świadomie (mam nadzieję) łamie prawo. Ucieszę się jak ktoś wreszcie poprosi mnie o dowód, którego oczywiście nie mam.

Może niektórym wyda to się głupie, ale to już o nich świadczy.
Prawda... no ale zapałki? Bez przesady!....ogień można stworzyć po przez pocieranie... :|

pykson 14.10.2004 13:09

alcohol powinni sprzedawac tylko za dowodem
ja zblizam sie do 25 i ostatnio kupujac 5 piw kobita chciala moj dowod

ale na zapalki 18 lat? odpierdziela nam hameryka, mniej ameryckich filmow w TV bo ich law jest totalnie lewe

Smartek 14.10.2004 13:19

no, @macio.men i @ciapek - nie przesadzajcie.. :)
pozdro ;)

Predi 14.10.2004 15:04

Cytat:

Napisany przez Macio.Men
Szczerze mówiąc, jak np. kupuję piwo czy coś, to czuję się trochę oburzony tym, że nikt ode mnie nie chce dowodu. Sprzedawca w tym momencie świadomie (mam nadzieję) łamie prawo.

popieram (ale wymagaj tez od siebie.....)

Berion 14.10.2004 15:39

Huh! Zapałki od 18? Ja jak miałem 14 kupowałem azotan potasu w spożywczym, sprzedali mi bez problemu, a co dopiero zapałki. No chyba, że to jakis nowy przepis... ...

Morris 14.10.2004 16:25

Cytat:

Napisany przez paja
(A moze tylko to jest przez naszą Polską mentalność że jak prezerwatywy to odrazu sex a ja chciałem balony wodne zrobić :D )

A może właśnie widzą, że wyglądasz na takiego, co balony z preservatif robi i wrzuca do tramwaju? ^_^ ^_^

mr_spock 14.10.2004 16:59

sory... ale to jest *****izm.

Za jakis czas igly i strzykawki w aptece nie bedzie mozna kupic, bo bedziesz w zyle dawal
i nic nie da tlumaczenie, ze to do napelniania drukarki ;)
prezerwatyw nie sprzedaja?? to juz absolutny *****izm - a moze celawe zagranie panstwa, w koncu ujemny przyrost naturalny jest...

czero 14.10.2004 19:27

Cytat:

Napisany przez bakupl
Prawda... no ale zapałki? Bez przesady!....ogień można stworzyć po przez pocieranie... :|

Wiec po ci zapalki ??? ;)

pawelblu 14.10.2004 19:38

A z klockow lego mozna zbudowac bombe - tez powinni zabronic !!

Zapalki od 18 lat to jest po prostu przegiecie !!
Nie wiem, czy przypadkiem nie moglbys takiego sprzedawce pozwac o dyskryminacje.

bakupl 14.10.2004 20:57

Dobra, teraz nie mam humoru, piszcie sobie co chcecie...teraz mam to gdzieś... bo gorzej być nie może...

Czołgista 14.10.2004 21:17

Przy zakupie np. Acetonu trzeba wypełnić oświadczenie do czego będzie wykorzystany!
Bo niby jest stosowany do produkcji narkotyków.
Ale do produkcji narkotyków stosuje się też np. plastikowe miednice (widziałem kiedyś w wiadomościach)
Więc pewnie za niedługo sprzedaż plastikowych miednic będzie tylko za okazaniem dowodu tożsamości ! :buu:

Macio.Men 14.10.2004 22:27

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Przy zakupie np. Acetonu trzeba wypełnić oświadczenie do czego będzie wykorzystany!
Bo niby jest stosowany do produkcji narkotyków.
Ale do produkcji narkotyków stosuje się też np. plastikowe miednice (widziałem kiedyś w wiadomościach)
Więc pewnie za niedługo sprzedaż plastikowych miednic będzie tylko za okazaniem dowodu tożsamości ! :buu:

Najlepiej zakazać oddychania, bo przecież powietrzem mogą też oddychać terroryści! Do schronów! ;)

Air 14.10.2004 22:34

Kiedyś koleś poprosił mnie żebym mu kupił słoik srebrzanki bo nie chcieli już jemu sprzedawać.

bakupl 14.10.2004 22:49

Dziś było to...

Dzieńdobry prosze zapałki
Ona prosze 15 groszy....
A ja dobra, to ja jeszcze prosze dwa dębowe mocne, bolsa 0,5 i tyskie..., a ona masz dowód... a ja ze w domu.... ale jak zapałki chciała mi sprzedać to alkochol niech też sprzeda bo to i to jest od 18...ech nc...

mr_spock 14.10.2004 23:21

budapren tez jest od 18nastu?? w koncu mozna sie nawciagac - na pracach recznych w szkole :/

widzialem kiedys w TV - dosc dawno, pewien experyment dziennikarski

dali jakiemus chlopakowi (na oko mial daleko do 18stki) samochod i kase
kasali podjechac na stacje, zatankowac, zaplacic na paliwo, kupic fajki i wode
obylo sie bez zadnych problemow...

Takie pytanko... jak ci wszyscy modelarze wzbugacaja paliwo do swoich samolotow?
wiem, ze stosuje sie do tego eter, a eteru nigdzie nie mozna dostac

CIAPEK 15.10.2004 00:11

Cytat:

Napisany przez mr_spock
budapren tez jest od 18nastu?? w koncu mozna sie nawciagac - na pracach recznych w szkole :/(...)

gałka muszkatałowa - pali sie i faza
muchomory w lesie (darmowe :] ) również jadalne przez ludzi w celu osiągnięcia fazy (np. można wysuszyć białe plamki i potem zjarać albo wywar zrobić)

kupa tego jest i tak bez konca można wymieniać

dziwny jest ten swiat...

Czołgista 15.10.2004 00:23

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
muchomory w lesie (darmowe :] ) również jadalne przez ludzi w celu osiągnięcia fazy (np. można wysuszyć białe plamki i potem zjarać albo wywar zrobić)

dziwny jest ten swiat...

No, ładnie !

mr_spock 15.10.2004 01:35

Cytat:

Napisany przez CIAPEK

dziwny jest ten swiat...

Ja sie papierosem zaciagne i mam faze przez 5 minu :)
a Ty mi jakies dziwadla wypisujesz ;):P

nimal 15.10.2004 07:54

z benzyny i mydla mozna zrobic napalm
uchichac sie mozna wdychajac rozprezacz z dezodorantu
swiece dymana mozna zrobic z pileczki pinpongowej, pudelka i tasmy klejacej
trucizne duszaca czlowieka w kilka minut (w bulach) uzyskac z kielbasy
...
a najczesciej uzywane do zabijania sa kije i kamienie - tez zakazac!

jak ktos chce to i tak zrbobi co chce
zakaz sprzedarzy zapalek to lekka przesada, chac na pewno utrudnila by wandalizm i palenie przez dzieci - juz kilka razy widzialem kilkuletnie dzieciaki z papierosami...
a jak bylem dzieckim to oczywiscie tez bawilismy sie zapalkami - podpalalismy rozne rzeczy w piaskownicy - plastik, siarke, proch, robilismy swiece i bombki - jak teraz pomysle jakie to glupie bylo i niebezpieczne...

memorando 15.10.2004 08:20

Cytat:

Napisany przez bakupl

Dzieńdobry...
Dzieńdobry...

ja bym ją walnął w móżg i wypchał zapalkami jej ten pusty mózg:>

Smartek 15.10.2004 08:47

Cytat:

Napisany przez memorando

hehe :).. memo, ale Ty jestes brutalny czlowiek - miales racje, ze ten avatar to zmylka :)...
a wlasnie - jestes pewny, ze "mozg" a nie "musk"? :haha: :haha: :haha:
pozdro ;)

imola 15.10.2004 09:00

Cytat:

Napisany przez nimal
z benzyny i mydla mozna zrobic napalm
uchichac sie mozna wdychajac rozprezacz z dezodorantu
swiece dymana mozna zrobic z pileczki pinpongowej, pudelka i tasmy klejacej
trucizne duszaca czlowieka w kilka minut (w bulach) uzyskac z kielbasy
...
a najczesciej uzywane do zabijania sa kije i kamienie - tez zakazac!

jak ktos chce to i tak zrbobi co chce
zakaz sprzedarzy zapalek to lekka przesada, chac na pewno utrudnila by wandalizm i palenie przez dzieci - juz kilka razy widzialem kilkuletnie dzieciaki z papierosami...
a jak bylem dzieckim to oczywiscie tez bawilismy sie zapalkami - podpalalismy rozne rzeczy w piaskownicy - plastik, siarke, proch, robilismy swiece i bombki - jak teraz pomysle jakie to glupie bylo i niebezpieczne...

Zapałki zawsze można z domu wynieść, albo podwędzić palącym rodzicom zapalniczkę (sam kiedyś paliłem to miałem zapalniczek na setki nikt się tego nie doliczy), Jak ktoś będzie chciał coś podpalic to i tak to zrobi, kupi zapałki w innym sklepie albo poprosi poważniej wyglądającego kolegę.
Dzieci trzeba pilnować i wychowywać a nie zakazywać sprzedaży wszystkiego.

nimal 15.10.2004 09:09

swieta prawda Imola, dlatego napisalem ze jak ktos chce cos zrobic to i tak to zrobi
prawo to moze tylko ulatwiac lub utrudniac - sankcjonowac
a za dzieci odpowiedzialni sa rodzice - dziecko zawsze bedzie mialo glupie pomysly, ale od rodzicow zalezy jak glupie i na jakie sie zdecyduje

bakupl 15.10.2004 12:10

Cytat:

ja bym ją walnął w móżg i wypchał zapalkami jej ten pusty mózg

Najpierw by trzeba jej czaske otworzyć... Prosze napiszcie jeszcze jak można mieć faze... z takich rzeczy jak np. budyń czy gałka muszkatałowa ;P

mr_spock 15.10.2004 12:51

Cytat:

Napisany przez imola
Zapałki zawsze można z domu wynieść, albo podwędzić palącym rodzicom zapalniczkę (sam kiedyś paliłem to miałem zapalniczek na setki nikt się tego nie doliczy), Jak ktoś będzie chciał coś podpalic to i tak to zrobi, kupi zapałki w innym sklepie albo poprosi poważniej wyglądającego kolegę.
Dzieci trzeba pilnować i wychowywać a nie zakazywać sprzedaży wszystkiego.

albo pujdzie i zwinie z marketu + kilka innych rzeczy przy okazji

Macio.Men 15.10.2004 13:16

Cytat:

Napisany przez bakupl
Najpierw by trzeba jej czaske otworzyć... Prosze napiszcie jeszcze jak można mieć faze... z takich rzeczy jak np. budyń czy gałka muszkatałowa ;P

Jak ci ktoś przywali z buta w łeb to masz zawaliste fazy ;).

pozdrowienia

bakupl 15.10.2004 13:40

Cytat:

Jak ci ktoś przywali z buta w łeb to masz zawaliste fazy .
Najlepiej z glana:D

Air 15.10.2004 13:46

Cytat:

Napisany przez bakupl

****** te głupoty, lepiej się nawdychaj srebrzanką lub buciolem. Faza murowana i to jeszcze na mózg działa ;)

Macio.Men 15.10.2004 13:58

Cytat:

Napisany przez bakupl
Najlepiej z glana:D

Tak? Wczoraj pastowałem więc będą w sam raz ;).

siwy_mw 15.10.2004 16:53

Cytat:

Napisany przez bgn
Słusznie,że ci nie chcą sprzedać - dzieci bawiące sie zapałkami moczą się w nocy :mruga:

nie moglem sie powstrzymac :haha: :haha: :haha:

siwy_mw 15.10.2004 16:55

Cytat:

Napisany przez memorando

widze ze sie rozpedziles w tym wypychaniu :haha: (wiesz o co mi chodzi)

mallow 15.10.2004 19:41

temat zszedl na psy

PS. Suszone nitki banana dzialaja troszke, sprawdzone :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:25.