Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   pomocy blagam pilnie 64 bity;( (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pomocy-blagam-pilnie-64-bity-41255/)

memorando 17.10.2004 00:11

Cytat:

Napisany przez cana
a na ile ustawione w biosie wyłączenie kompa?
komp przechodzi posta i resetuje się next?. to wcale nie znaczy uwalony proc, tylko czasem chore ustawienia w biosie lub źle założony radiator
czasem problemem jest sam bios ( pomaga upgrade firmware)

wiem wiem ale wcale nieruszal bios zmienią mi mobo na nową na ich procxu wcale nieruszala na moim się wyłącza nawet posta niewidać bylo więc czekam do poniedzialku i o 19.00 w poniedzialek zmieniam podpis na forum:)

cana 16.10.2004 23:31

a na ile ustawione w biosie wyłączenie kompa?
komp przechodzi posta i resetuje się next?. to wcale nie znaczy uwalony proc, tylko czasem chore ustawienia w biosie lub źle założony radiator
czasem problemem jest sam bios ( pomaga upgrade firmware)

memorando 16.10.2004 18:49

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
A ja dodam jeszcze tylko od siebie tyle ze mialem takie same objawy jak wsadzilem wtyczke od wiatraka z procka nie w to wejcie i plyta widziala ze nie ma wiatraka i tez sie sam komputer wylaczal po kilku sekundach od startu .

diagnoza wymiana na new w poniedzialek

siwy_mw 16.10.2004 18:44

A ja dodam jeszcze tylko od siebie tyle ze mialem takie same objawy jak wsadzilem wtyczke od wiatraka z procka nie w to wejcie i plyta widziala ze nie ma wiatraka i tez sie sam komputer wylaczal po kilku sekundach od startu .

memorando 16.10.2004 10:17

problem rozwiązany jadę do sklepu i mi wymienią bo muszą pozdrawiam najprawdopodbniej jest uwalony procek

memorando 16.10.2004 07:14

Cytat:

Napisany przez +++LeWaP+++
wiec reasumujac:

z tym wiatrakiem i mierzeniem obrotów też może coś być... widziałem coś takiego, ale zapodaj inną pamię, zasilacz i grafike, nawet na pci byleby inną i spróbuj włączyć, bios prewencyjnie też możesz zresetować i nie zapomnij przrobić jeszcze raz instrukcji... może jest jakiś haczyk... zworka... niespodzianka od producenta płyty... jedno jest pewne jak dalej będzie się tak działo to ja stawiam na płytę...

w ogole bios nie rusza plyta nowa i dzilala przy mnie robili odpalke ae z innym procem a może chief wymaga uziemnenia plyty albo co??

+++LeWaP+++ 16.10.2004 00:13

wiec reasumujac:

z tym wiatrakiem i mierzeniem obrotów też może coś być... widziałem coś takiego, ale zapodaj inną pamię, zasilacz i grafike, nawet na pci byleby inną i spróbuj włączyć, bios prewencyjnie też możesz zresetować i nie zapomnij przrobić jeszcze raz instrukcji... może jest jakiś haczyk... zworka... niespodzianka od producenta płyty... jedno jest pewne jak dalej będzie się tak działo to ja stawiam na płytę...

adixo 15.10.2004 23:59

A robiłeś reset biosu ?

Ormianin 15.10.2004 23:58

Cytat:

Napisany przez memorando
boże tak robilem i wlaśnie odpalalem śrubowkretem i się wyłącza po 4 sekundach a dlaczego niewiem możesz mi powiedzieć dlaczego?? przecież wsadzony jest tylko proc pamięci i grafa obok budy i się wyłącza po 4 sekundach jak włączam zasilanie mobo sama startuje co jest przyczyną więc??

Walniety RAM, albo plyta glowna... procesor nie, bo wogole by nie wystartowal, moze byc jeszcze konflikt grafiki ale malo prawdopodobne, sprobuj zworkowac na reset biosu, byc moze jakies przesadzone wartosci w biose zapodales... ?

pykson 15.10.2004 23:55

sorry, poprzedni post poszedl jak jeszcze Twojego nie bylo

ale chyba nie trzymasz tego srubokreta po wlaczeniu?

zmien w biosie tryb wylaczania (tzn cos innego niz te 4 sec) i zobacz co bedzie wtedy

pykson 15.10.2004 23:53

LeWaP madrze prawi, ja mialem taki przypadek, wlacznik zostawal wcisniety (niezauwazalnie) i bylo tak, ze po kilku sec sie komp wylaczal. ewetualeni moze jest tez tak ze niema informacji o predkosci obrotow wiatraka i sie wylacza, zeby proca nie spalic, ale to juz tylko moje dywagacje na podstawie wlasnych, dziwnych doswiadczen

powodzenia memo

memorando 15.10.2004 23:51

Cytat:

Napisany przez +++LeWaP+++
radze zrobić coś takiego:

po1: zobacz czy włącznik z obudowy nie jest zwalony i po prostu nie robi ci się soft-off po 4sekundach

a jak to nie pomoże to wybebesz płytę,ram, cpu i zasialcz na bok na podłoge np. i podłącz, odpal śrubokrętem ;) i zobacz co się stanie ;D

boże tak robilem i wlaśnie odpalalem śrubowkretem i się wyłącza po 4 sekundach a dlaczego niewiem możesz mi powiedzieć dlaczego?? przecież wsadzony jest tylko proc pamięci i grafa obok budy i się wyłącza po 4 sekundach jak włączam zasilanie mobo sama startuje co jest przyczyną więc??

+++LeWaP+++ 15.10.2004 23:49

radze zrobić coś takiego:

po1: zobacz czy włącznik z obudowy nie jest zwalony i po prostu nie robi ci się soft-off po 4sekundach

a jak to nie pomoże to wybebesz płytę,ram, cpu i zasialcz na bok na podłoge np. i podłącz, odpal śrubokrętem ;) i zobacz co się stanie ;D

memorando 15.10.2004 23:42

Cytat:

Napisany przez mallow
a zasilacz ile watt, ja sie nie znam na poborze pradu, ale tez mialem kiedys taka sytuacje, tyle ze slabszy konfig, i wymiana zasilacza na mocniejszy pomogla ...
pozdro ;)

chieftec 420 a jakiżby inny?:) codegen raz sfajczyl i niedam nic tej firmy ani megabajta czy tracera:)

mallow 15.10.2004 23:41

a zasilacz ile watt, ja sie nie znam na poborze pradu, ale tez mialem kiedys taka sytuacje, tyle ze slabszy konfig, i wymiana zasilacza na mocniejszy pomogla ...
pozdro ;)

memorando 15.10.2004 22:43

Cytat:

Napisany przez kraluk
Na pewno wszystko prawidłowo tzn. dobrze podpiołeś??? A może zasilacz padł...

jak widzisz dziala zasilacz ale ne starym konfigu nowy podpiąłem prawidlowo i nie dziala :buu: :buu: :buu: :buu:

kraluk 15.10.2004 22:40

Na pewno wszystko prawidłowo tzn. dobrze podpiołeś??? A może zasilacz padł...

memorando 15.10.2004 22:37

pomocy blagam pilnie 64 bity;(

podpiąłem proca i kartę pamięci geila lub elixira grafikę wsadzilem wtyczkę odpalam testowo i rusza mobo aby się po kilku sekundach wyłączyć konfiguracja testowa to k8n neo pod athlona 64 bitowego z 512 ramu geila grafiką radkiem 9600 pro i zasilacz chiefteca co może być przyczyną że nierusza i na dodatek się wyłącza??? pomocyyyy :buu: :buu: :buu: :buu: :buu:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:48.