![]() |
Cytat:
|
a na ile ustawione w biosie wyłączenie kompa?
komp przechodzi posta i resetuje się next?. to wcale nie znaczy uwalony proc, tylko czasem chore ustawienia w biosie lub źle założony radiator czasem problemem jest sam bios ( pomaga upgrade firmware) |
Cytat:
|
A ja dodam jeszcze tylko od siebie tyle ze mialem takie same objawy jak wsadzilem wtyczke od wiatraka z procka nie w to wejcie i plyta widziala ze nie ma wiatraka i tez sie sam komputer wylaczal po kilku sekundach od startu .
|
problem rozwiązany jadę do sklepu i mi wymienią bo muszą pozdrawiam najprawdopodbniej jest uwalony procek
|
Cytat:
|
wiec reasumujac:
z tym wiatrakiem i mierzeniem obrotów też może coś być... widziałem coś takiego, ale zapodaj inną pamię, zasilacz i grafike, nawet na pci byleby inną i spróbuj włączyć, bios prewencyjnie też możesz zresetować i nie zapomnij przrobić jeszcze raz instrukcji... może jest jakiś haczyk... zworka... niespodzianka od producenta płyty... jedno jest pewne jak dalej będzie się tak działo to ja stawiam na płytę... |
A robiłeś reset biosu ?
|
Cytat:
|
sorry, poprzedni post poszedl jak jeszcze Twojego nie bylo
ale chyba nie trzymasz tego srubokreta po wlaczeniu? zmien w biosie tryb wylaczania (tzn cos innego niz te 4 sec) i zobacz co bedzie wtedy |
LeWaP madrze prawi, ja mialem taki przypadek, wlacznik zostawal wcisniety (niezauwazalnie) i bylo tak, ze po kilku sec sie komp wylaczal. ewetualeni moze jest tez tak ze niema informacji o predkosci obrotow wiatraka i sie wylacza, zeby proca nie spalic, ale to juz tylko moje dywagacje na podstawie wlasnych, dziwnych doswiadczen
powodzenia memo |
Cytat:
|
radze zrobić coś takiego:
po1: zobacz czy włącznik z obudowy nie jest zwalony i po prostu nie robi ci się soft-off po 4sekundach a jak to nie pomoże to wybebesz płytę,ram, cpu i zasialcz na bok na podłoge np. i podłącz, odpal śrubokrętem ;) i zobacz co się stanie ;D |
Cytat:
|
a zasilacz ile watt, ja sie nie znam na poborze pradu, ale tez mialem kiedys taka sytuacje, tyle ze slabszy konfig, i wymiana zasilacza na mocniejszy pomogla ...
pozdro ;) |
Cytat:
|
Na pewno wszystko prawidłowo tzn. dobrze podpiołeś??? A może zasilacz padł...
|
pomocy blagam pilnie 64 bity;(
podpiąłem proca i kartę pamięci geila lub elixira grafikę wsadzilem wtyczkę odpalam testowo i rusza mobo aby się po kilku sekundach wyłączyć konfiguracja testowa to k8n neo pod athlona 64 bitowego z 512 ramu geila grafiką radkiem 9600 pro i zasilacz chiefteca co może być przyczyną że nierusza i na dodatek się wyłącza??? pomocyyyy :buu: :buu: :buu: :buu: :buu:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:48. |