Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   services 100% !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/services-100-a-41342/)

aro84 18.10.2004 00:19

services 100% !!!

Mam windowsa 2000 i mam problem co jakis czas (okolo co 15 minut) proces o nazwie services.exe zajmuje 100% procesora co strasznie zwalnia system to trwa okolo 2 minuty.
Nie mam pojecia co z tym zrobic!!!
Pomozcie!!!

Czołgista 18.10.2004 00:23

Cytat:

Napisany przez aro84
Mam windowsa 2000 i mam problem co jakis czas (okolo co 15 minut) proces o nazwie services.exe zajmuje 100% procesora co strasznie zwalnia system to trwa okolo 2 minuty.
Pomozcie!!!

A wywal tę windę w cholerę !

aro84 18.10.2004 00:34

Juz dawno bym to zrobil, ale nie chce mi sie z tym ******yc.
Teraz nie mam czasu na to wiec szukam innego rozwiazania.

Czołgista 18.10.2004 00:42

Cytat:

Napisany przez aro84
Juz dawno bym to zrobil, ale nie chce mi sie z tym ******yc.
Teraz nie mam czasu na to wiec szukam innego rozwiazania.

Windę 2000 miałem tydzień lub 2 , i wolałem wrócić do 98 !

Choć teraz pomału dojrzewam do XP , choć faktycznie w moim przypadku
to jakieś 3-4 dni roboty :buu:

aro84 18.10.2004 00:55

Ja mialem 98, ME, XP i to po kilka razy (od tych instalacji znam wszystkie kody na pamiec:D), a teraz mam 2000. Wydaje mi sie najstabilniejszym systemem (najdluzej u mnie chodzi ze wszystkich pozostalych no i rzadko kiedy zalicza zwis), dopiero teraz cos zaczelo mu sie nie podobac.
Nie chce mi sie wszystkiego od nowa instalowac, bo i tak rzadko mam wolne (praca i studia, a po nocach nie bede siedzial nad instalacja), a ten czas wole przeznaczyc na przyjemniejsze rzeczy.

Czołgista 18.10.2004 01:05

Cytat:

Napisany przez aro84
Ja mialem 98, ME, XP i to po kilka razy (od tych instalacji znam wszystkie kody na pamiec:D), a teraz mam 2000. Wydaje mi sie najstabilniejszym systemem (najdluzej u mnie chodzi ze wszystkich pozostalych no i rzadko kiedy zalicza zwis), dopiero teraz cos zaczelo mu sie nie podobac.
Nie chce mi sie wszystkiego od nowa instalowac, bo i tak rzadko mam wolne (praca i studia, a po nocach nie bede siedzial nad instalacja), a ten czas wole przeznaczyc na przyjemniejsze rzeczy.

No to już musisz sam rozwarzyć ! Każda reinstalka to spory problem !

aro84 18.10.2004 01:37

Narazie poczekam, moze znajdzie sie ktos kto ma rozwiazanie na moj problem.
Dla formalnosci napisze, ze mam zainstalowanego SP3.

Morris 18.10.2004 05:48

Cytat:

Napisany przez aro84
Pomozcie!!!

To może być robota spyware. Użyj Ad-aware SE i Spybot Search & Destroy - u mnie pomogło ;)

AleX69 18.10.2004 09:35

podpisuje sie pod Czolgista ... albo win98 albo winXP

MacGyver 18.10.2004 09:41

Cytat:

Napisany przez AleX69
podpisuje sie pod Czolgista ... albo win98 albo winXP

Qrde, mam Win2k i nie narzekam jest to system :spoko:
Do XP'ka sie nie przekonałem - instalowałem go 5 razy, po paru godzinach wracełm do Win2k :)

AleX69 18.10.2004 09:57

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Qrde, mam Win2k i nie narzekam jest to system :spoko:
Do XP'ka sie nie przekonałem - instalowałem go 5 razy, po paru godzinach wracełm do Win2k :)

to mi sie to samo nie udalo z W2K ... bez wzgledu na ilosc ram'u i dyskow
system pozeral wolne miejsce by napisac "za malo pamieci ... zwieksz plik stronicowania ..." :\
max'ymalny uptime mial w granicach 4-5 dni

problem powtarzala sie tez po przeinstalowaniu systemu
instalacja w98 nie wchodzila w gre ze wzgledu na wielkosc clastra ...
z WinXP nie mam juz takich problemow ...

nimal 18.10.2004 10:32

kazdy ma inne doswiadczenia - moj uptime rekordowy to 4 tygodnie na win2k, na winxp 5dni
a imho najlepszy sys ze stajni mikroshita to 2k3 :)
co do services exe - jesli skanowanie pod kontem bugoew nie pomoze to zobacz ustawienia firewalla - z jakim kompem probuje sie laczyc (bo pewnie probuje) i zablokuj to
wejdz do narzedzi admin/uslug i powylaczaj nie potrzebne - jak zaznaczysz jakas to wyswietli sie opis - powioli i ze zrozumieniem poczytaj, da sie dojsc o co chodzi :) jakby co to niezle opisy sa w necie: xp.net.pl albo microsoft.com albo niezastapiony google.com :)

AleX69 18.10.2004 10:56

nimal@ mogl bys napisac co jest takiego "najlepszego" w w2k3 w porownaniu oczywiscie z winXP ... bo naprawde dzis nie widze najmiejszego sensu instalowania w2k3 jako zamiennika dla winXP :mruga:

nimal 18.10.2004 11:04

AleX69 - bylo :) toczyly sie tu rok temu zarzarte dysputy n ten temat :)
co jest lepszego? "tylko" jedna rzecz - lepsze zarzadzanie ramem
xp jest najgorszym pod tym wzgledem sysem w historii MS - nie zauwazysz tego jesli nie korzystasz z kilku ramozernych progsow na raz

no i ogolne bezpieczenstwo - domyslnie xp na powlaczanych mnustwo uslug ktore daja piekna droge do wlaman, 2k3 ma powylaczane wszystko i sam musisz wsio powlaczac - wiec MUSISZ go skonfigurowac, wiec jest bezpieczniejszy (99% ludzi nie konfiguruje xp, bo i tak dziala, a ze dziura na dziurze to inna sprawa)

tengu 18.10.2004 11:51

Hmm Ciekawe.... Tez mam 2000 SP4. A co do problemu to wlasnie jakis antyspyware i blokada portu powinny zalatwic sprawe..... A co do wyzszosci 2k nad XP to wiem na pewno ze 2k jest lepszy od XP:HE ale nie wiem jak wychodzi porownanie z pro bo nie mialem okazji probowac.......

kodziu 18.10.2004 15:40

Ja mam gdzieś na dysku win 2003 standard bodajże. Warto go zainstalować jeśli dotychczas używam xp? I czy mi q3 na nim pójdzie?
Pamiętam była dyskusja o serialach... szukałem ale i tak nie znalazłem. Gdyby ktoś mógł na priva taki numerek, żeby update chodził.

nimal 19.10.2004 07:53

kodziu: fajnie ze masz, warto, bedzie chodzil, serial mozesz miec legalny jak zarejestrujesz kopie triala :) potem cukierek i jazda :D

Kris 19.10.2004 08:01

Cytat:

Napisany przez nimal
kodziu: fajnie ze masz, warto, bedzie chodzil, serial mozesz miec legalny jak zarejestrujesz kopie triala :) potem cukierek i jazda :D

Z tego co czytałem, to nie ma prawidłowo działającego cukiereczka na "timebomb" Windows 2003...
Poza tym miałem ten system, na początku bardzo szybki, lecz po zainstalowaniu oprogramowania zwalniał do XP. Nie wspominając o braku kompatybilności z niektórymi programami/grami.

Moje zdanie jest takie: lepiej mieć dobrze skonfigurowany Windows XP Pro.

Pozdrawiam,

nimal 19.10.2004 08:29

nie bede juz przekonywal, bo kazdy sam powinien sie przekonac
po pierwszej instalacji chodzil mi wrecz wolniej niz xp - okazalo sie ze program do zarzadzania ramem przeszkadzal (w xp to obowieazkowy soft imho), po usunieciu poszedl juz jak burza :D xp moze chodzic co najwyzej rownie szybko, na pewo nie szybciej niz 2k3, natomiast 2k3 moze byc szybszy - zaleznie od zastosowania

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:49.