![]() |
nowe promocje w Heyah???
witam od wczoraj (tj. 18.X.2004) zaczynają pokazywać się nowe reklamy z heyah!!!
czyżby kolejna obniżka cen??? jeśli ktos coś wie na ten temat niech da znać pozdro |
... być może będzie odpowiedź na 54gr/min wewnątrz samych-swoich.
|
na portalach komórkowych narazie cisza....
54gr/min wew. samych swoich to nic szczególnego ponieważ naliczanie sekundowe zaczyna sie dopiero po pierwszej minucie rozmowy, chociaz wszystko zależy od tego ile kto gada :D pzdr |
Cytat:
no ale cóż reklamy w TV już są wiec to kwestia dwóch , trzech tygodni i ceny pójdą w dół - tym bardziej że już kiedyś (w Biznest Informacjach) wspominali że od listopada mają być kolejne obniżki we Wszystkich sieciach komórkowych - ciekawe jak to będzie wyglądać w praktyce!! pozdro |
Cytat:
Ale z tego, co czytałem, to nowe taryfy mają dotyczyć Klientów abonamentowych, bo sami stwierdzili (Era i Plus), że Klienci abonamentowi zostali zaniedbani w porównaniu do Klientów pre-paid. Czekam tych obniżek, bo szlag mnie trafia, jak patrzę na cenę minuty u siebie w abonamencie po wyczerpaniu tych z puli abonamentu. Kpiny... 1.61zł (brutto) chyba, podczas, gdy w pre-paid to jest ok. 80gr i w dodatku naliczanie jednosekundowe !! Coś mi się wydaje, ze na 100% będą niezłe obniżki, bo ostatnimi czasy (przynajmnie ERA) wydzwania do swoich Abonentów (nawet do tych, co mają do końca umowy nawet pół roku) i oferują od ręki przedłużenie umowy o kolejne 2 lata na preferencyjnych warunkach. Do mnie też dzwonili i do moich znajomych, którzy mają Erę, więc wiem to na pewno. Proponują wszystkim umowę na 2 latka, do tego przez cały okres trwania umowy opłatę w wysokości połowy abonamentu i dorzucają gratis 25minut co miesiąc (przynajmniej w abonamencie MEDIUM 40). Dodatkowo za 1.22 brutto miesięcznie proponują naliczanie jednosekundowe i z jednym z wybranych numerów w Erze zniżkę 93% na wykonywane połączenia. Warunki niby dobre, ale z tą umową na 2 lata, to niech się w du** pocałują. Na rok, to bym podpisał. Właśnie po ich nachalności i starania się uwiązania Klientów na kolejne 2 lata przy obecnych, drogich stawkach za połączenia wnioskuję, że coś się szykuje w niedalekiej przyszłości. Zresztą zawsze proponowali przedłużenie umowy o kolejny rok. |
Cytat:
|
Cytat:
A tak swoją drogą, do dzisiaj nie dostałem rachunku za poprzedni miesiąc (normalnie przychodził ok 5-7). Może to w ramach tej promocji Ery? :D |
Dla mnie ceny w Heyah są i tak bardzo niskie. No może smsy mogłyby być troszkę tańsze - bo przy obecnych cenach rozmów to zamiast wklepywać te 160 znaków, lepiej zadzwonić (wyjdzie szybciej i taniej).
Uważam, że ceny w Heyah są i tak już naprawdę korzystne. Przy naliczaniu sekundowym, dalsze obniżanie cen nie ma żadnego sensu - bo kogo obchodzi, czy za 15 sekund rozmowy zapłaci 15 czy 12 groszy? Różnice są znikome, chociaż wiem, że większośc ludzi poleci tam, gdzie najniższa cena... Moim zdaniem powinni co najmniej dwukrotnie przedłużyć okres ważności po doładowywaniu zdrapkami - obecnie po doładowaniu za 20 zł mamy +1 miesiąc na wykonywanie połączeń, a za 50 zł dostajemy +2 miesiące. Ja gadułą nie jestem, dzwonię bardzo mało, dlatego przegadać chociażby 20 zł w ciągu miesiąca to dla mnie aż za dużo. |
Cytat:
Naliczanie sekundowe OD pierwszej minuty. :) |
powiem tylko tyle że nareszcie wychodzimy na prostą :) przez pare lata placilismy kosmiczne rachunki za połączenia i smsy (gdzie w tym samym czasie w innych krajach wszytko kosztowalo juz grosze)
I bardzo dobrze że weszła Heyah ponieważ od tego momentu siecie zaczeły konurować ze sobą i to bardzo ostro :-) , czezgo efektem sa smsy po 15gr i minuta za ok 60gr :-) Oby tak dalej - no i jak teraz heyah znow obnizy ceny to nieźle przycisnie konkurecje do muru :-) |
chcialbym zauwazyc, ze rozmowy dla abonentow nie moga byc tak tanie jak dla prepaidowcow, bo placacy abonament dostali telefony za symboliczna zlotowke i trzeba z nich sciagnac ta rzeczywista cene aparatu, co mozna zrobic jedynie przez odciaganie pewnej kwoty z oplaty za min polaczenia czy smsa.
oczywiscie, rowniez chcialbym, zeby cena 1min spadla do poziomu porownywalnego do cen polaczen w systemach prepaid, bo 2.01 w mojej taryfie to po prostu paranoja |
Cytat:
Po pierwsze, w pre-paid nie dostajesz telefonu, ale też nie jesteś związany żadną umową i w każdej chwili możesz Operatorowi powiedziec adieu. Biorąc abonament, wiążesz się na 2 lata umową, więc Operator ma gwarancję, że przez dwa lata będzie Cię miał i musisz mu płacić. Modele aparatów są różne, dla różnych taryf. Na pewno tak to skalkulowali, że płacąc im tylko abonament przez 2 lata, to spokojnie zwróci im się koszt telefonu, który otrzymałeś za 1zł i jeszcze zarobią na tym. Uważam, że koszt połączenia poza pakietem minut z abonamentu, to zwykłe, niczym nie uzasadnione zdzierstwo i tyle. Koszt telefonu i zarobek, to mają wliczony w abonament, a reszta, to już czysta, gruba kasa dla nich. Jeszcze jeden przykład. Będę obecnie 4 rok w Erze, nie oferują mi nic szczególnego, nie wspominając o telefonie bo nie proponowali nigdy i nie proponują. Dlaczego więc minuty poza abonamentem są wciąż tak drogie dla mnie?? Przeciez przez te 3 lata, to chyba spokojnie się odkuli za ten miernej jakości telefon, ktory kupiłem za niecałe 70zł u nich w salonie... |
Cytat:
Najbardziej mnie rozśmieszyło, że jeżeli przedłużam umowę i chcę wziąść telefon to muszę dodatkowo zapłacić 60 zł np. telefon kosztuje w promocji 1 zł. Dla czlowieka który podpisuje dopiero pierwszy raz umowę z Erą telefon kosztuje symboliczną 1. Dla mnie, który w Erze jest od 6 lat (no rachunki może nie za wysokie bo koło 90 zl) zaproponowano ten sam telefon za 1 zł + opłata za pzredłużenie umowy :klnie: Paranoja jakaś!! Jednak było również drugie rozwiązanie. Nie biorę telefonu, abonament tną o 50 % dostaję 30 minut dodatkowo (w moim przypadku to już w sumie 70) i za 1 zł sekundowe naliczanie od poczatku rozmowy, a dodatkowo zniżka 93% z wybranym numerem. Obliczyłem wszystko w domu, pooglądałem mój trochę zużuty telefon i wybrałem opcje numer 2. Teraz mam swój stary telefon, ale za abonament płacę grosze. Myślę że Siemens pociagnie przynajmniej z 1 rok a później będę się zastanawiał co dalej. |
Cytat:
Mam teraz 65 minut + minuty za "Polecenie zapłaty" + 10 minut co miesiąc (przez rok) za punkty w EraPremia + sec naliczanie i 30 zł abonamentu :D Razem jakies 80 minut - "życ i nieumierać" ;p A mój Siemens ME45 jeszcze powinien troche pochodzić ;) Za miesiąc chyba mogę zdjąc SimLock'a w salonie za free :) A miałem przechodzić na TakTak'a - dobrze, że tego nie zrobiłem... |
Cytat:
|
Cytat:
|
zeby uglaskac "abonamentowcow" to musieli by im dac rozmowy za 20gr/min + sekundowe + o wiele wiecej darmochy w ramach abonamentu, bo teraz tak naprawde posiadania telefonu na abonament to czyte szalenstwo nawet wieksze od posiadania stacjonarnego ;)
|
Cytat:
Za np. 2000 pkt. masz 10 minut co miesiąc przez rok Nagrodę można zamówić również poprzez I-BOA... |
Cytat:
|
Cytat:
pozdro ;) |
Cytat:
Cytat:
|
Od razu napisze, że nie chciało mi się czytać tego tematu od poczatku. Możecie mnie zbic za to :D A teraz torche odemnie:
Ta nowa reklama ma na celu przypomnienei ludziom że Heyah dalej istnieje. Jest to odzwej m.in. na reklamy Plusa oraz IDEI z sms. To jest moja skromna teoria. :) |
Cytat:
własnie wyczytałem na necie (oczywiście informacje nie są jeszcze potwoerdzone) że: od 11 listopada Heyah zmienia cennik. W sieci - 20 gr/min 5 gr/sms Poza sieć - 40 gr/min 10 gr/sms A dodatkowo w jednym dniu tygodnia (piątek) pomiędzy 18-19 h wewnątrz sieci gadamy za free. qurwa jak to będzie prawda to wytatuuje sobie ŁAPE na plecach || było by to niesamowicie tanio i może wydawać się to nie opłacalne.Ale w innych krajech jest to normalka np.w Angli sms kosztuje 0,10 funta a 1min = 0,05funta ,natomiast abonament misięczny wynosi 12,5 funta w tym 500min za free - czyli szybko przeliczając przeciętny anglik będzie wstanie zapłcić za abonament pracując 2h ,oczywicie są to dla nich śmieszne sumy w sumie dla mnie też z miłą chęcią zapłaciłbym za abonament 12,5 funta=ok70zl mając w nim 500min za darmo pozdro |
Cytat:
skad, zes to info wytrzasnal? - swoja droga, troche kijowo, bo doslownie 2tyg. temu zafundowalem sobie abonament - 80zl/miesiac w tym 60free minut, a tu tak ceny pre-paidow sie sypia :| pozdro ;) |
... rany boskie, to by oznaczało, że komórka stała się tańsza od stacjonarnego :wow: :wow:
|
a ja nie wierze... to by byl spadek cen o ponad polowe...
wedlug mnie to jest nie realne... uwierze jak zobacze... :) |
hm, no ale sa przeciez zolte kropki idei :D:D:D czekamy czekamy z idea do 04.11 ;)
|
Cytat:
moze jakis link... |
bylo w temacie "wojna komorkowcow" www.gsmonline.pl
|
Cytat:
|
[QUOTE=Ufil123]oby Twoja teoia nie potwierdziła się 8 )
własnie wyczytałem na necie (oczywiście informacje nie są jeszcze potwoerdzone) że: od 11 listopada Heyah zmienia cennik. W sieci - 20 gr/min 5 gr/sms Poza sieć - 40 gr/min 10 gr/sms ****************** niemozliwe - szczegolnie te poza siec.Poczytaj sobie o ostnim sporze operatorow z operatorami komorek i cenach jakie ustalony w rozliczeniach wewnetrzych. Pare groszy to realne - ale powyzej 10 juz nie. Chociaż też bym chcial |
Niby nie możliwe , a jednak sami swoi zrobili 27gr/min w sieci - wiec czemu i HeYaH nie może obniżyć rozmów????
może w końcu pokażą ile to tak naprawde kosztuje i ile na nas do tej pory zarabiali P.S. Ceny by były tak atrakcyjne że ludzie by zaczeli wiecej dzwonić , a co za tym idzie wiecej wydawać na rozmowy i wsumie operator wyjdzie i tak na swoje pozdro |
Tylko, że weź pod uwage że w SS nie ma sekundowki i takie tam.
|
@epol - no właśnie że jest!!!!
na początku było sekundowe naliczanie po pierwszej minucie a teraz juz jest od poczatku rozmowy |
Nie wiedziałem o tym!! A jaki haczyk jest w SS? Moze te koszty sa tylko w danej porze?
|
wygląda to tak:
minuta pomiedzy SS kosztuje 54gr - dopiero na drugi dzień zwracają ci połowe wydanej kasy na rozmowy i wten sposób koszt 1 min wynusi 27gr wiecej na www.samiswoi.pl |
Cytat:
|
Cytat:
Ale obniżka cen z pre-paidów musiała się w końcu przenieść i na post-paidy. Zresztą nawet już teraz naliczanie sekundowe jest standardem również i tutaj. Co prawda jeszcze tylko w ofertach businessowych, ale lada chwila pewnie i w zwykłych. Różnice pomiędzy pre i post-paidami powoli zaczynają się zacierać i w ciągu najbliższego miesiąca lub dwóch (a podejrzewam, że w ciągu kilku dni, bo jutro ERA ogłasza coś nowego, a i IDEA, jak wiem z dość wiarygodnych źródeł też już ma coś przygotowane). Sam w poprzednim tygodniu chciałem już podpisać umowę z IDEĄ. Wybrałem sobie telefon i całkiem ciekawą ofertę, ale w ostatniej chwili dowiedziałem się, że lepiej będzie jeszcze poczekać. No więc jeszcze się wstrzymałem. Teraz jest dobry moment na ogłoszenie nowej oferty i jestem prawie pewien, że IDEA uczyni to w nadchodzącym tygodniu. I wtedy zobaczymy, czy w moim przypadku będzie: ERA czy IDEA :) |
[QUOTE=Ufil123]Niby nie możliwe , a jednak sami swoi zrobili 27gr/min w sieci - wiec czemu i HeYaH nie może obniżyć rozmów????
może w końcu pokażą ile to tak naprawde kosztuje i ile na nas do tej pory zarabiali **************************** tp proste - ostanio podpisane z bólem umowy miedzy operatorami okredslaja ceny polaczen na 60-pare groszy ( nie chcemi mi sie szukac dokladnej kwoty- bylo o tym glosno w pazdzierniku , m.inn. z powodu blokowania przez ERE podpisania umowy) - to i taniej byc nie moze. A wewnatrz sieci - to juz jest sprawa operatora - moze dac za darmo - a moze doplacac do kazdej rozmowy. Heyah pokazuje sie - bo inni sie pokazuja - sam klub Heyah, ulgi na popcorn, desery i ciuchu dla klubowiczow to widac za malo, dorzucili jakies tam pieniadze za SMS-y, doladowanie w grudniu - ale generalnie przu obecnych cenach rozliczen miedzy operatorami ponizej 70gr nie ma co oczekiwac PS a abonamet - trzeba spalacic telefon - Sid kiedys pisal , ze srednia cena to ok 100 - 120 USD. I biadolenie nic tu nie pomoze - nic nie jest za darmo, Argumenty o przywiazaniu na dwa lata tez sa slabe - w telefonie na karte tez sie jest przywiazanym - na miesiac( 20 zeta)- na kwartal ( 50zeta). Tylko naiwni moga sadzic, ze cos samo z nieba spada |
Hmmm, powiedzieć, że nowa oferta ERY jest dupna to za mało:
http://www.era.pl/index.php/id=u_reg...0/section=indy No nic, czekam na IDEĘ :) |
Cytat:
Mnie na fonie nie zależy. W tym roku przedłużałem umowe bez brania telefonu i dostalem za free przez caly czas trwania umowy, czyli przez rok dodatkowe pakiet 10min/40sms, pakiet 50sms, sekundowka od 1-wszej sekundy oraz mam standadowe 30min/120sms i place za all nieclae 50zl. A zeby bylo smieszniej to miesiac pozniej zaczely sie obnizki w pre-paidach :( Tak, więc pytam dlaczego jak chce podpisac umowe obojetnie jakim opem na rok lub dwa i nie brac fona tylko miec super tanie romzowy to i tak nie ma takiej mozliwosci?? Gdzie oni ****a maja rozum?? EDIT: Co do promocji Ery to za ciekawa jak dla mnie nie jest. A cena M65 jest po prostu rewelacyjna :( Niech sie lepiej pajace naucza uklada tabelki. Raz je robia od najdrozszego abonamentu do najtanszego a zaraz dalej jest na odwrot. |
Cytat:
A jeśli chodzi o umowę bez telefonu i z wieloma darmowymi minutami, to jest takich wiele. Swego czasu było to np. Mega taryfa w IDEI, ale też w ERZE praktycznie każda oferta ma również opcję (bis) bez telefonu, na korzystniejszych warunkach. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jutro ma być konferencja prasowa IDEI na której mają niby podać szczegóły na temat nowych taryf (o ile się nie mylę). Akcja oblepiania kropkami trwa... dzisiaj nawet widziałem kolesi, którzy normalnie rozdają gratisowe gazety z czymś w rodzaju "znaku" z wielką żółtą kropką :) Teraz tylko czekam co wymyśli IDEA - i czy podpiszę umowę z nimi czy z Plusem :D Fajnie tylko jakby jeszcze w Plusie mieli telefon na którym mi zależy (( To znaczy niby jest w promocji - ale nie ma go fizycznie...
Tak więc jeśli IDEA postara się z tą nową ofertą - to być może solidnie zastanowię się czy jednak ich nie wybrać na operatora... |
Cytat:
c.d.n. ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak więc na ten moment nie wiem jeszcze nic nowego, poczekajmy więc do jutrzejszej konferencji na ten temat. :) |
Cytat:
|
Żółte kropki to nie Idea
Info z wczoraj:
Pojawiły się tu i ówdzie spekulacje, że prowadzona reklamowa kampania teaserowa polegająca na obklejaniu różnych miejsc - głównie kiosków - żółtymi kółkami to zapowiedź reklam nowych taryf Idei. Nie jest to prawda. Żółte kropki to kampania reklamowa gazety Metropol pod hasłem ***8222;To się czyta w mieście!***8221;. Na reklamy nowych taryf Idei musimy jednak poczkać jeszcze do jutra. To by mogło wyjaśnić dlaczego widziałem kolesi sprzedających Metropol ze znakami z naklejonymi żółtymi kropkami :) A co do nowych taryf IDEI to znalazłem gdzieś informację, że mają się one pojawić w poniedziałek 8 listopada... |
Cytat:
Natomiast te żółte kropki to chyba jedna z najbardziej chybionych strategii marketingowych ostatniego czasu. Wydawać pieniądze na reklamę innej marki. Niezłe :) |
Cytat:
|
Jedna IDEA - zapowiedź nowej oferty IDEI
Nieco szczegółów na temat nowej oferty IDEI można znaleźć na stronie: www.gsmonline.pl
|
IDEA właśnie ogłosiła nowy plan taryfowy !! :fiu:
Muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem... Wreszcie coś się ruszyło na rynku komórek. O nowych taryfach, o cenach za połączenie po wykorzystaniu minut z abonamentu oraz o cenach za telefon możecie poczytać na: www.gsmonline.pl |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.gsmonline.pl/news/?link=s...s.php?id=10273 |
lol podoba mi sie to :) a "Specjalnie dla klientów Idea POP już niedługo zostanie zaprezentowana promocja świąteczna, która jeszcze bardziej zwiększy atrakcyjność prepaida Idei." podoba mi sie jeszcze bardziej :D
na razie nie oplaca sie przechodzic z Popa na Jedna Idee na karte bo jak mam tylko 5gr taniej a musze zaplacic chyba (?) dyche, to kiedy ja to niby odrobie? |
Jestem pod wrazeniem :)
|
wykopuję bo: http://www.heyah.pl/zerogroszy
ktoś wie o co chodzi ? |
jutro si***281; dowiemy ;)
|
Cytat:
http://www.telepolis.pl/news.php?id=6349 |
http://www.telepolis.pl/news.php?id=6349
te zero gr to tak naprawde 5zl ktore placisz za przywilej darmowego smsowania do wszystkich sieci przez tydzien to takie zero groszy jak 100km autostrad w polsce..... |
Ale trick zrobili, aby nie kupowa***263; startera za 5 z***322; || W starterze za 5 z***322; masz 4 z***322; na rozmowy i smsy. Wi***281;c trzeba konto do***322;adowa***263; ;p
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:24. |