Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   hura mam lite-ona (https://forum.cdrinfo.pl/f15/hura-mam-lite-ona-41398/)

VIZZARD 24.10.2004 11:18

Cytat:

Napisany przez Miho
Pozostawiajac KProbe na boku niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego testujac płytke programemDVDinfo pro otrzymałem wynik PIF 0 (słownie zero ) a PIE max 20,natomiast ta sama płyta w teście jakosci dysku w Nero uzyskała PIF max 20 ale PIE 1000! :cisza: .Jaki sens ma przeprowadzanie takich testów skoro otrzymujemy tak kolosalna róznicę.Zgodnie z normami to ten nosnik nie powinien działac,I niech mi ktoś powie -dobry wyni czy zły,który jest prawdziwy.Przypuszczam ze w KProbe też by wyszło cos po srodku. :haha:
KProbe nie uzywam bo wywala mi system :buu:

Jeżeli chcesz testować różnymi programami

To faktycznie raczej jest to pozbawione sensu

Sens tego wszystkiego jest wtedy

Gdy chcesz mieć ogólny pogląd na nośniki

I testujesz wszystko tym samym programem

I różnego rodzaju nośniki

I zazwyczaj tak przypadkowo się składa

Że najbardziej poprawne wyniki

Uzyskuje się na markowych nośnikach, np. TDK, Verbatim

A gorsze - na mniej markowych :taktak:

:czar:

VIZZARD 24.10.2004 11:10

Cytat:

Napisany przez Adrian
Jeśli koledzy są zainteresowani to w wolnej chwili (za pare dni) mogę zrobić test :pisze: płyty nagranej w plextorze w Plextools i Kprobe, a także płytkę nagraną w litku (taką samą) także w obu programach... będą rzeczone wykresiki ;)
Płytki mam tylko Platinum x8@12 (Ricocha) i Benq x8@8 (Daxon) więc będzie też widać różnice palenia na lepszym i gorszym nośniku...

PS. Płytki z filamami palę tylko na plextorze na max speed i narazie wszystkie chodzą i żadna nie padła :cool: (obym nie zapeszył)

Oczywiście, że jesteśmy zainteresowani :taktak:

brodkiew007 24.10.2004 09:48

Bardzo chętnie, czekamy :D

Adrian 24.10.2004 04:13

Plextools vs Kprobe

Jeśli koledzy są zainteresowani to w wolnej chwili (za pare dni) mogę zrobić test :pisze: płyty nagranej w plextorze w Plextools i Kprobe, a także płytkę nagraną w litku (taką samą) także w obu programach... będą rzeczone wykresiki ;)
Płytki mam tylko Platinum x8@12 (Ricocha) i Benq x8@8 (Daxon) więc będzie też widać różnice palenia na lepszym i gorszym nośniku...

PS. Płytki z filamami palę tylko na plextorze na max speed i narazie wszystkie chodzą i żadna nie padła :cool: (obym nie zapeszył)

Miho 22.10.2004 23:33

zagadka

Pozostawiajac KProbe na boku niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego testujac płytke programemDVDinfo pro otrzymałem wynik PIF 0 (słownie zero ) a PIE max 20,natomiast ta sama płyta w teście jakosci dysku w Nero uzyskała PIF max 20 ale PIE 1000! :cisza: .Jaki sens ma przeprowadzanie takich testów skoro otrzymujemy tak kolosalna róznicę.Zgodnie z normami to ten nosnik nie powinien działac,I niech mi ktoś powie -dobry wyni czy zły,który jest prawdziwy.Przypuszczam ze w KProbe też by wyszło cos po srodku. :haha:
KProbe nie uzywam bo wywala mi system :buu:

slawekj 22.10.2004 20:46

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Nie do konca. Zyjac bez wykresow opierasz sie na praktycznej kompatybilnosci szerokiej gamy nosnikow a nie na paleniu TY i Ricoha i podniecaniu sie 5% roznicami :)

Można i tak. Medale zdobywa się przewagą 0,001 sek. Przy tym 5% to wieczność. :taktak:
Przy porównaniach zakładam 10% granicę błędów. A róznice przy tanich nośnikach to ponad 1000%. :)

pawelblu 22.10.2004 20:37

Cytat:

Napisany przez slawekj
Zgoda. Można żyć bez wykresów. Wtedy wszystkie napędy będą dobre i skończą się pytania co kupić. :taktak:

Nie do konca. Zyjac bez wykresow opierasz sie na praktycznej kompatybilnosci szerokiej gamy nosnikow a nie na paleniu TY i Ricoha i podniecaniu sie 5% roznicami :)

Prawdziwym testem dla nagrywarki jest nagrac X roznych nosnikow i zobaczyc jak ma sie sprawa ich odczytu w roznych playerach.

slawekj 22.10.2004 20:16

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Acha - zeby bylo jasne - SPRAWA KPROBA JEST ZAMKNIETA. ZWRACAM TYLKO UWAGE NA ODNOSZENIE DO SPOSTRZEZEN NIEKTORYCH UZYTKOWNIKOW.

Pozostaje jedynie rada wszystkim dokupić Plextora i zacząć testy w Plextools. :)
Zgoda. Można żyć bez wykresów. Wtedy wszystkie napędy i płytki będą dobre i skończą się pytania co kupić. :taktak:

Koolo 22.10.2004 20:11

ps. u mnie combo LG czyta naprawdę wszystko.( nawet media store )

Koolo 22.10.2004 20:09

Cytat:

Napisany przez legion
no nic niema ale czy stacjonarka ci pokaze wykres taki jak w kprobe(czy cd speed) :D

No nie ale ja też nie pokażę tego wykresu stacjonarnemu odtwarzaczowi DVD i go nie przekonam do odtwarzania.

legion 22.10.2004 19:29

Cytat:

Napisany przez Koolo
Można i tak ale nie zmienia to faktu, że wykresy w Kprobe i ich wyniki nie mają nic wspólnego z tym czy dysk będzie odtwarzany w stacjonarnym odtwarzaczu.

no nic niema ale czy stacjonarka ci pokaze wykres taki jak w kprobe(czy cd speed) no nie ale moze ci prawde powie ze nosnik jest slabej jakosci np. mam media store ktora na stacjonarce nie smiga wykres w kp do 1000 dochodzi bledow:D lg combo jej nie czyta:( a litek sie dlawi czasami ale dziala :) wiec czy moja stacjonarka prawde mowi ze plytka jest do dupy :D no nie wiem:D ale chyba tak:D ale wykres wczesniej mi powiedzial ze tak bedzie:D

ale mam jeszcze jedna media store i odziwo:wow: stacjonarka ja czyta ale bledow w kp o jakies 15% mniej lg nawet ja ruszylo :D

VIZZARD 22.10.2004 19:08

Cytat:

Napisany przez Koolo
Można i tak ale nie zmienia to faktu, że wykresy w Kprobe i ich wyniki nie mają nic wspólnego z tym czy dysk będzie odtwarzany w stacjonarnym odtwarzaczu.

Bywa i tak :taktak:

Życie różne figle nam płata :mruga:

Koolo 22.10.2004 18:57

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Też jestem tego zdania! :taktak:

Albo jeszcze lepiej:

Głosujemy, które nagrywarki i płytki są dobre a które nie

I tylko te kupujemy i polecamy

I tylko tych unikamy i odradzamy

A dyskutujemy tylko o kolorach na pudełkach w wersjach box :boks:

Patrząc na świat w kolorach pastelowych, co?

VIZZARD 22.10.2004 18:53

Cytat:

Napisany przez icemac
Panowie i Panie !!

umowmy sie ze nie testujemy plytek niczym, tylko sprawdzamy czy dziala i jak dlugo mozna podgrzewac ja na kuchene gazowej ;)

jak ktos nie ma to elektrycznej

i po ilu podgrzaniach plytka ptrzestaje sama chodzic

Też jestem tego zdania! :taktak:

Albo jeszcze lepiej:

Głosujemy, które nagrywarki i płytki są dobre a które nie

I tylko te kupujemy i polecamy

I tylko tych unikamy i odradzamy

A dyskutujemy tylko o kolorach na pudełkach w wersjach box :boks:

Patrząc na świat w kolorach pastelowych, co?

VIZZARD 22.10.2004 18:49

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Co do nowych rzesz - to tak sie akurat sklada ze cykl uzywania kproba jest taki:

-nie znasz kproba

-czytasz/ktos ci mowi o kprobie, jestes zafascynowany

-uzywasz kproba, fascynacji ciag dalszy, opowiadasz o nim innym osobom

-zaczynaja sie wykresy oderwane od rzeczywistosci, zaczynasz tlumaczyc sobie je w dziwaczny sposob i sam jeszcze w to wierzysz

-wykresow oderwanych od rzeczywistosci jest coraz wiecej, caly czas sobie je jakos tlumaczysz, ale zaczynasz juz watpic

-stwierdzasz ze wyniki kproba w zasadzie nijak sie maja do rzeczywistosci i uzytkowania danego nosnika, szczegolnie porownujac wyniki z innymi napedami.

-olewasz kproba

Czasami zastanawiam się

Skąd ty wiesz to wszystko? ???

I to z takimi szczegółami? :>

Gwoli ścisłości - ja chyba jestem jakiś inny :czar:

Bo cały ten misterny plan jakoś mnie nie dotyczy :nieee:

No chyba, że punkt 4 trwa od kilku do kilkudziesięciu lat :czytaj:

:D

icemac 22.10.2004 14:58

@Oktawian_15

napewno nie robia przycisku "edytuj" jak zauwazylem :klnie:

Oktawian89 22.10.2004 14:46

czy ktos wie czy jeszcze traxdata robi nagrywarki ?? cipatomaja@o2.pl

Oktawian89 22.10.2004 14:45

a co do innych to nie wim bo mam Traxdata CDRW 321040 tx i liteon 851s i tez dobrze chodza,

Oktawian89 22.10.2004 14:43

nie wazne jaka firma wazne zeby dobrze wypalała.!!
ja mam liteona i dobrze sie sprawuje!! :czytaj: :peace: 8 ) :pisze:

icemac 22.10.2004 14:07

Panowie i Panie !!

umowmy sie ze nie testujemy plytek niczym, tylko sprawdzamy czy dziala i jak dlugo mozna podgrzewac ja na kuchene gazowej ;)

jak ktos nie ma to elektrycznej

i po ilu podgrzaniach plytka ptrzestaje sama chodzic

pawelblu 22.10.2004 14:04

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Czy temat kProba nie powoduje już u ciebie odruchów wymiotnych?

To przecież staje się nudne!

Ciągle *******ić na ten sam temat!

W którym ustalono, że zdania są podzielone

I nigdy jednomyślności nie będzie :nie:

I dla jednych kProbe jest nic nie wartą zabawką

A dla drugich szacunkowym miernikiem poprawności wypalonej płyty

I nic ani nikt tego nie zmieni :nieee:

Ciekawe tylko w tym wszystkim :idea:

Że pomimo czysto fantazyjnej użyteczności tego programu

Powstają coraz to nowe rzesze jego użytkowników :>

Ale to nie ma co dzielic zdan. Na forum bylo mnostwo przykladow w ktorych probe okazuje sie byc nieprawdomowny - skad wiec wiadomo ze inne wykresy takie nie sa ??

Co do nowych rzesz - to tak sie akurat sklada ze cykl uzywania kproba jest taki:

-nie znasz kproba

-czytasz/ktos ci mowi o kprobie, jestes zafascynowany

-uzywasz kproba, fascynacji ciag dalszy, opowiadasz o nim innym osobom

-zaczynaja sie wykresy oderwane od rzeczywistosci, zaczynasz tlumaczyc sobie je w dziwaczny sposob i sam jeszcze w to wierzysz

-wykresow oderwanych od rzeczywistosci jest coraz wiecej, caly czas sobie je jakos tlumaczysz, ale zaczynasz juz watpic

-stwierdzasz ze wyniki kproba w zasadzie nijak sie maja do rzeczywistosci i uzytkowania danego nosnika, szczegolnie porownujac wyniki z innymi napedami.

-olewasz kproba

Tak wiec powastaja nowe rzesze, bo wiesc o kprobie sie roznosi za pomoca uzytkownika w fazie fascynacji. Nie wiem czy zauwazyles ile osob ktore robily testy na CDRach jeszcze w czasach WSESa (w przeciwienstwie do wiekszosci z was doskonale pamietam ten program) robi je teraz na DVD i uznaje ich wyniki jako wiarygodne - NIKT ??

Poza tym chyba przyczales te 2 zdania pobieznie. Ja w slowach ktore zacytowales nie zaczalem dyskusji o kprobie, bo tez uwazam ja za zamknieta, tylko zwrocilem uwage ze wszedzie ze padaja jakiekolwiek zastrzerzenia co do kproba zwala sie towarzystwo wzajemnej adoracji i zaczynaja (zaczynacie wlasciwie powinienem napisac) swoje obronne spiewki.

Acha - zeby bylo jasne - SPRAWA KPROBA JEST ZAMKNIETA. ZWRACAM TYLKO UWAGE NA ODNOSZENIE DO SPOSTRZEZEN NIEKTORYCH UZYTKOWNIKOW.

VIZZARD 22.10.2004 13:42

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Zaraz dosiegnie was karzaca reka inkwizycji, bo dopuszcacie sie profanacji obrazajac Swietego Kproba. Co z tego ze to prawda, skoro inkwizycja mysli inaczej ||

Czy temat kProba nie powoduje już u ciebie odruchów wymiotnych?

To przecież staje się nudne!

Ciągle *******ić na ten sam temat!

W którym ustalono, że zdania są podzielone

I nigdy jednomyślności nie będzie :nie:

I dla jednych kProbe jest nic nie wartą zabawką

A dla drugich szacunkowym miernikiem poprawności wypalonej płyty

I nic ani nikt tego nie zmieni :nieee:

Ciekawe tylko w tym wszystkim :idea:

Że pomimo czysto fantazyjnej użyteczności tego programu

Powstają coraz to nowe rzesze jego użytkowników :>

pawelblu 22.10.2004 13:08

Cytat:

Napisany przez Koolo
Też zaczynałem od 451S i mam dokładnie te same spostrzeżenia. A wykresy w Kprobe i ich wyniki nie mają nic wspólnego z tym czy dysk będzie odtwarzany w stacjonarnym odtwarzaczu.

Zaraz dosiegnie was karzaca reka inkwizycji, bo dopuszcacie sie profanacji obrazajac Swietego Kproba. Co z tego ze to prawda, skoro inkwizycja mysli inaczej ||

Koolo 22.10.2004 11:37

Cytat:

Napisany przez Miho
Co z tego że wykresik prawie idalny a na co drugim stacjonarnym dvd sie płyta zacina.I płytka do kosza. Zauważyłem tylko jedno,ze sporo osób zmieniło sprzet z Liteona na Pioneera czy Neca , ale duze piwo temu który da mi link do tematu na Forum w którym ktos zmienił Neca czy Pioneera na Liteona i jest z tego zadowolony.
Pozdrawiam Stajnie Liteona :uscisk:

Też zaczynałem od 451S i mam dokładnie te same spostrzeżenia. A wykresy w Kprobe i ich wyniki nie mają nic wspólnego z tym czy dysk będzie odtwarzany w stacjonarnym odtwarzaczu.

VIZZARD 22.10.2004 11:35

Cytat:

Napisany przez Miho
A widział szanowny kolega na Forum rozpaczliwy temat "Padł mi NEC'' :nie: .Ja nie widziałem

Może TU :czytaj:

:>

Poza tym nie ma o co kruszyć kopii :nie:

Bo najważniejsze, żeby każdy był zadowolony ze swojego sprzętu :taktak:

I tyle!

A gadki: "A mój jest najlepszy!"

Zawsze prowadzą do tego samego: :klotnia: (( :klnie: :sciana: :wsciekly:

VIZZARD 22.10.2004 11:16

Cytat:

Napisany przez Adrian
Może na pionku nie... ale na moim plextorku to zrobisz podobny wykresik :P
I nie oszukujmy się LiteOn to czysta rewelacja... patrząc na cenę, ale są lepsze - wierzcie mi....
(W drugim kompie mam SOHW-1633S i widze różnice!)

Polemika!

To lubię! :taktak:

Ale na poziomie! :spoko:

Nie miałem nigdy Plextora :nie:

Ale chętnie bym spróbował :taktak:

A to, że są pewnie lepsze napędy od Liteona - niewykluczone!

Jeżeli ktoś ma dwa egzemplarze:

Liteon i Plextor

I ma możliwość porównania

To wtedy info jest z pierwszej ręki

I nie ma powodu ażeby temu nie wierzyć :nie:

Szacunek Adrian :spoko:

Nie każdy potrafi w sposób umiejętny

Spokojny, bazując na faktach włączyć się do dyskusji

Ludzie!

Patrzcie!

I uczcie się! :uczen:

legion 22.10.2004 10:48

Cytat:

Napisany przez Miho
A widział szanowny kolega na Forum rozpaczliwy temat "Padł mi NEC'' :nie: .Ja nie widziałem. A "Padł mi Litek" to juz pare razy było tu i ówdzie :buu: to jedna sprawa. Poza tym przecież ja nie napisałem że mi nagrywarka padła.Poprostu psół mi tyle płyt i tak dobtych jak Verbatim Pastel od TY, że chcac nie chcąc musiałem się z tymi maszynkami rozstac.Bez żalu
Ale swoje wypaliły te biedaczki to fakt niezaprzeczalny.Zobaczymy jak po tej ilosci zachowa się NEC.Jak bedzie coś nie tak to napewno o tym dam znac.Zwłaszcz szanownym kolegom ze stajni liteona. :klotnia:
Pozdrawiam :uscisk:

jak bys poczytal to bys znalazl ze byly takie tematy:D

Miho 22.10.2004 07:29

Bede czujny

A widział szanowny kolega na Forum rozpaczliwy temat "Padł mi NEC'' :nie: .Ja nie widziałem. A "Padł mi Litek" to juz pare razy było tu i ówdzie :buu: to jedna sprawa. Poza tym przecież ja nie napisałem że mi nagrywarka padła.Poprostu psół mi tyle płyt i tak dobtych jak Verbatim Pastel od TY, że chcac nie chcąc musiałem się z tymi maszynkami rozstac.Bez żalu
Ale swoje wypaliły te biedaczki to fakt niezaprzeczalny.Zobaczymy jak po tej ilosci zachowa się NEC.Jak bedzie coś nie tak to napewno o tym dam znac.Zwłaszcz szanownym kolegom ze stajni liteona. :klotnia:
Pozdrawiam :uscisk:

legion 21.10.2004 23:29

no piekny sie @Miho rozpisales zepsules 2 litki:D ja jeszcze zadnego z tych modeli ktore mialem w swoich rekach :D uwazaj na nec bo jest delikatny i moze nie wytrzymac takiej jakosci jaka mu chcesz za aplikowac:D

Miho 21.10.2004 22:53

No nie wiem

Pozwole się z szanownymi kolegami mocno nie zgodzic :klotnia: Jako posiadacz 4 z kolei nagrywarki pozwole sobie stwierdzic że niestety tak cudownie to z tym Litkiem nie jest.Moją pierwszą nagrywarką było LG i była to totalna porazka,druga to 451S a trzecia to 832S,i pomimo tego ze uzyskiwałem piekne wykresy w KProbe to niestety znaczna wiekszośc stacjonarnych dvd miała problemy z odczytywaniem płyt z tych palników,dopiro nieoficjalne biosy troszeczke sprawe poprawiły.Ale do ideału to jeszcze duzo brakowało :nie: Wiec nie piszcie Panowie że to dobry sprzet bo tak nie jest.I tymi wszymi wykresikami to sobie mozecie pomachac przed nosem .Co z tego że wykresik prawie idalny a na co drugim stacjonarnym dvd sie płyta zacina.I płytka do kosza. (( Jeżeli już to niech sie wypowiedzą na temat tego sprzetu osoby które miały już kilka nagrywarek i moga coś na ten temat powiedziec,mogą porównac cos co miały,zmieniły czy jest lepiej czy gorzej.Po co pisza cokolwiek kolesie których pierwszą i jedyną nagrywarka jest Liteon.Tylko tyle że litek jest The Best.Niestety nie jest i długo nie bedzie.Mam w tej chwili NEC 3500( moja 4 nagrywarka ) i stwierdzam że jest to nagrywarka duzo lepsza jeżeli chodzi o kompatybilnosc ze stacjonarnymi dvd,duzo lepiej radzi sobie z wypalaniem nosników nizszej jakosci i to są moim zdaniem podstawowe kryteria oceny takiego sprzetu.Jako minus moge uwazac nizsza predkośc odczytu tłoczonych płyt i słabsze wsparcie softwarowe.Jako że jest to mój czwarty palnik moge i mam co porównywac.I napisze tylko tyle że nie załuje swojej decyzji.Nie wypowiadam się na temat Plextora,czy Pionka bo nie miałem przyjemnosci uzytkowac.Zauważyłem tylko jedno,ze sporo osób zmieniło sprzet z Liteona na Pioneera czy Neca , ale duze piwo temu który da mi link do tematu na Forum w którym ktos zmienił Neca czy Pioneera na Liteona i jest z tego zadowolony.
Pozdrawiam Stajnie Liteona :uscisk:

piotrek123 21.10.2004 21:25

Heh, z tymi testami to też jest różnie, np tutaj http://cdrinfo.com/Sections/Reviews/...9861&PageId=11
Można zauważyć że gdy testy w kprobe są dobre to w plextools są kiepskie... Nie we wszystkich wykresach, ale jednak.
Cholera wie którym testom w końcu ufać :\, chyba tylko tym w których w obydwu programach wyniki są porównywalne.

legion 21.10.2004 19:15

Cytat:

Napisany przez Adrian
I nie oszukujmy się LiteOn to czysta rewelacja... patrząc na cenę, ale są lepsze - wierzcie mi....

Ja o tym wiem ze plextor jest dobry i takze wiem ze na plextorze mozna zrobic wykresy kolego a tematem na ktory odpowiedziale nie mial na mysli plextora :) tylko pionka
Po drugie za taka cene to jest bardzo dobry sprzet zobacz moje wykresy i innych nawet na 1633 slawekj-a no i tu bym sie zastanowil czy sa lepsze :D

Oktawian89 21.10.2004 18:14

nie wim ja jestem przekanany do litkow!! jak dasz jakis konkretny dowód to pogadamy!!

Adrian 21.10.2004 15:34

Cytat:

Napisany przez legion
tu bedzie problem kolego wykresu ci nie pokarza bo nie zroba takiego jak na litku:D

tengu 21.10.2004 15:06

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A przede wszystkim nareszcie, w końcu i ostatecznie

Udowodnono by, że zdecydowana większość ludzi ma Liteona

I zdecydowana większość jest zadowolona

To utarło by nosa wszelkim psychopatycznym bojówkarzom

I raz na zawsze wyjaśniło by sprawę :czytaj:

Być może nawet doprowadziło by do redukcji tematów: "CO KUPIĆ?"

Ewentulanie można zrobić taką przyklejoną ankietę

O której już wspominałem kiedyś:

Mam napęd ...

Jestem zadowolony ...

Jestem niezadowolony ...

Wcześniej miałem ...

To tak przykładowo

Co o tym myślicie? :idea:

Ja też za. Chociaż akurat z opcją szukaj nie miałem zbyt wielu problemów.
(co prawda nie przeczytałem wszystkich postów przy szukaniu ale zawsze )

:peace: to all i aby zawsze było :piwo:

bennyone 20.10.2004 17:00

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No pięknie!

Mam napęd ...

Jestem zadowolony ...

Jestem niezadowolony ...

Wcześniej miałem ...

To tak przykładowo

ZA - popieram

icemac 20.10.2004 14:45

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
Ja mam litka 851s i działa zajawkowo!! liteon is the best !! :)

no i kolejny zadowolony uzytkownik sprzetu Lite-on

Oktawian89 19.10.2004 19:44

Ja mam litka 851s i działa zajawkowo!! liteon is the best !! :)

legion 19.10.2004 19:34

szczera prawda:D :piwo:

Andrexxl 19.10.2004 19:10

To niech sobie kupią porządne sprzęty hehe :piwo:
Bo nie sztuka wypalić płytkę i nie wiedzieć kiedy posłuży za podstawkę pod :piwko2:

legion 19.10.2004 19:00

Cytat:

Napisany przez Andrexxl
Jeśli ten Pionek wypali lepiej niż to co widać to ja się na niego przesiądę ale rządam dowodów !!!

tu bedzie problem kolego wykresu ci nie pokarza bo nie zrobia takiego jak na litku:D

Andrexxl 19.10.2004 18:52

Ilość załączników: 1
Jeśli ten Pionek wypali lepiej niż to co widać to ja się na niego przesiądę ale rządam dowodów !!!

Turboni 19.10.2004 15:00

ja tez :piwo:

legion 19.10.2004 10:59

ja jestesm za :piwo:

VIZZARD 19.10.2004 10:58

No pięknie!

Kolejna cudowna, owocna, sensowna i pełna argumentów dyskusja :|

Aż rzygać się chce :\

Co to ma wspólnego z działem DVD?

Mam małą propozycję :idea:

Może utworzyć by mały poddział zatytułowany: OPINIE

Tam możnaby pisać o takich sprawach aż do bólu :bicz:

Zieloni i inne maści tam zaglądając mięliby rozeznanie

A przede wszystkim nareszcie, w końcu i ostatecznie

Udowodnono by, że zdecydowana większość ludzi ma Liteona

I zdecydowana większość jest zadowolona

To utarło by nosa wszelkim psychopatycznym bojówkarzom

I raz na zawsze wyjaśniło by sprawę :czytaj:

Być może nawet doprowadziło by do redukcji tematów: "CO KUPIĆ?"

Ewentulanie można zrobić taką przyklejoną ankietę

O której już wspominałem kiedyś:

Mam napęd ...

Jestem zadowolony ...

Jestem niezadowolony ...

Wcześniej miałem ...

To tak przykładowo

slawekj 19.10.2004 10:42

Cytat:

Napisany przez cavmen
pewnie każdy mówi tak na poczatku ,ale jak widac na tej stronie http://forum.cdrinfo.pl to ona chyba jest poświęcona tylko LITE-onom jakby ktos tego nie widział niech się rozejrzy na jednej stronie conajmniej 5 tenatów O RANY MÓJ LITE-on TO albo NIEMOGE TEGO i wiele innych i niech mi nikt nie mówi ze one są dobre,ale chyba po reklamacji lub zmianie firmweru z gorszego na mniej gorszy
A dla wiadomości Pana Turboni to napisałem tylko 2 posty i kupiłem inną nagrywarkę bo szybko przekonałem sie co to za sprzęt, i dla wiadomości tych którzy nie czytają dokładnie to ona nawet verbatimki pierdzieliła nie dużo ale pierdzieliła

to wszystko co moge powiedzieć i przestrzegam wszystkich przed tymi nagrywarkami jest sporo o wiele lepszych w tym samym przedziale cenowym

A zastanowiłeś się dlaczego mamy Litki gdzie w tej cenie można kupić inne?
To żaden problem. Ale gdzie jest napisane że Litek ma dobrze wypalać każdą płytkę. I uważasz, że Pioneer dobrze wypala. To się grubo mylisz.
:czytaj: http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...0114&PageId=11
Prawda super pali, super wyniki. Tak nie można. Nie ma takiego napędu, który wszystko dobrze nagrywa. To, że miałeś problemy to dlatego że brakowało Ci doświadczenia. Dobrze wypalić to nie znaczy włożyć płytkę do napędu i już. I dalej tak samo. Dużo błędów, których nie widać, bo jak sprawdzić?
A My ze stajni LiteOn'a wymieniając się doświadczeniem wypalamy coraz lepiej, a na wybranych nośnikach wzorcowo. I to wszystko widać. A u Ciebie dalej tak samo. Przybywa Ci nagranych płytek, o których poza danymi nic nie Wiesz i nie będziesz wiedział. Chyba, że dokupisz Litka albo sprawdzisz u kolegi. Samo życie.... :taktak:
A na koniec wykresik i życzę Ci żeby Twój napęd tak wypalał :)
Verbatim-Pastel +Rx4 z dobraną strategią zapisu, której na innych napędach tylko pomarzyć :taktak:
I dla Wszystkich ze stajni LiteOn'a tradycyjnie :piwo:

legion 19.10.2004 10:31

Cytat:

Napisany przez cavmen
pewnie każdy mówi tak na poczatku ,ale jak widac na tej stronie http://forum.cdrinfo.pl to ona chyba jest poświęcona tylko LITE-onom jakby ktos tego nie widział niech się rozejrzy na jednej stronie conajmniej 5 tenatów O RANY MÓJ LITE-on TO albo NIEMOGE TEGO i wiele innych i niech mi nikt nie mówi ze one są dobre,ale chyba po reklamacji lub zmianie firmweru z gorszego na mniej gorszy
A dla wiadomości Pana Turboni to napisałem tylko 2 posty i kupiłem inną nagrywarkę bo szybko przekonałem sie co to za sprzęt, i dla wiadomości tych którzy nie czytają dokładnie to ona nawet verbatimki pierdzieliła nie dużo ale pierdzieliła

to wszystko co moge powiedzieć i przestrzegam wszystkich przed tymi nagrywarkami jest sporo o wiele lepszych w tym samym przedziale cenowym

Wiesz co ci powiem dobrze ze sobie kupiles co innego bo jak widac brak ci umiejetnosci w dziedzinie liteonow ja jakos mam 812 i dzial bez problemowo a pali pieknie wiec nie wiem po co walisz takim tematem w ludzi jezeli twierdzisz ze to szajs. Kupiles sobie co innego i tyle a ci co maj litki popatrz jakie wykresy maj nawet na szajsowatych plytkach jak dla mnie to pie****elisz jak
potluczony.
Cytat:

Napisany przez cavmen
jak on nic nie wnosi zganiacie tylko na płytki ale spójrz na strone tylko litek i litek to dlaczego pionier spawa na byle czym czego o litku nie mozna powiedzieć miałem litka od grudnia i wielkie dzieki 2 razy w serwisie ah nie chce mi sie ruszac tego tematu dalej nie chce już słyszeć o litku wiecej PIONIER JEST OK

Bo taka prawda plytki wiele daj do zyczenia na pionierku i nec mozesz je palic ale nigdy nie dowiesz sie jak sie wypalila bo sprawdzenie w stacjonarce nic nie znaczy sam ma plytke media store (-) nagran na 812 i bledy sa ogromne do 1000 dochodza a chodzi bez zadnych problemow.
Nie mysl sobie ze pionek jest taki cudowny w twoich rekach moze sie stac tragiczna pomylka.
JUZ KIEDYS PISALEM JAK JEST KTOS NERWOWY LEPIEJ NIECH SIE ZA LITEONA NIE ZABIERA TAK JAK TO ZROBIL KOLEGA

ZEBY ZAKLADAC TAKI TEMAT zatanow sie trzeba bylo zalozyc pionek jest cudowny

siwy_mw 19.10.2004 07:48

Bo z Litkami jest tak jak Harleyem moze i ma swoje wady ale ma tez to czego nie maja zwykle motocykle DUSZE . Tak samo jest z Lite-Onem poprostu jest inny niz wszystkie inne spawarki, czy najlepszy ? moim skromnym zdaniem TAK . Ale szanuje opine innych wkoncu to wolny kraj od 1989r
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy Lite-Ona i nie tylko :)

icemac 19.10.2004 07:32

Cytat:

Napisany przez cavmen
jak on nic nie wnosi zganiacie tylko na płytki ale spójrz na strone tylko litek i litek to dlaczego pionier spawa na byle czym czego o litku nie mozna powiedzieć miałem litka od grudnia i wielkie dzieki 2 razy w serwisie ah nie chce mi sie ruszac tego tematu dalej nie chce już słyszeć o litku wiecej PIONIER JEST OK

no i ???

cavmen 19.10.2004 07:22

Turboni 19.10.2004 07:09

wiem ile napisales postow na ten temat , mozna to sobie zobaczyc - jest cos takiego jak zobaczenie wszystkich postow danej osoby.
nie wiem tylko po co zakladales tylko nowy temat ktory nic nie wnosi i jest poprostu bez sensu
:(

cavmen 19.10.2004 06:49

hura mam lite-ona

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:17.