Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Płyta ECS i muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f5/plyta-ecs-muzyka-414/)

Laser 04.06.2002 20:17

Witam !

A ja mam podcziwego stabilnego BX'a na płycie Microstara i nie wiem co to znaczy że komp sie zawiesza.

Jak ktoś myśli inaczej to niech się wstrzyma bo go BABCIĄ postraszę :-) :-) :-0

Skubana nerwowa coś ostatnio !!

Laser 04.06.2002 20:17

Witam !

A ja mam podcziwego stabilnego BX'a na płycie Microstara i nie wiem co to znaczy że komp sie zawiesza.

Jak ktoś myśli inaczej to niech się wstrzyma bo go BABCIĄ postraszę :-) :-) :-0

Skubana nerwowa coś ostatnio !!

TOMMYx 04.06.2002 02:27

Hm, ja także mam płytę K7VZA i sprawuje się ok.
Działała pod 98SE, pod Me i teraz działa pod XP i wszystko jest w porządku, z dźwiękiem też nie miałem nigdy kłopotu.
Pozdrawiam. TOMMYx

ThanatoS 22.05.2002 19:06

Ja też mam płytę K7S5A i jest super, mój kolega ma płytę na VIA i jest mały problemik, kupił sobie GF4 MX 440 i okazało się, że ta karta nie chodzi na VIA, a szczególnie na DDR. Ja przetestowałem na swojej płycie i szło jak burza.

Ice 22.05.2002 02:38

Cześć Wszystkim !!!
Moim zdaniem płyta ECS K7S5A nie jest taka zła. Sam ją posiadam i jestem bardzo zadowolony. W dodatku zaktualizowałem bios przez co uzyskałem możliwość podkręcenia procesora I jak na razie nie miałem z nią żadnych kłopotów. Dla chętnych dołączam Amiflash i bios, który pozwala na zmiane częstotliwości magistrali i pamięci.

Druss 21.05.2002 00:32

K7S5A to dobra plyta tylko trzeba wiedziec jak ja zainstalowac, nie kazdy to potrafi i potem placze ze mu windows sie wywala, do tego dochodzi jeszcze ostatni update biosa i wszystko chodzi jak marzenie, gorzej jest z wersja K7S6A, z ktora mialem wiecej problemow. A z sadem wyjdzie, mi wyszlo straszonko poniewaz sami mi zrobili ekspertyze i mialem dowod na papierze przy odbiorze niby naprawionej plyty, takze nastepnym razem juz nie bylem uprzejmy i musili zwrocic mi kase, czyli 699zl za plyte ktora teraz kosztuje 499 i to wersja z chipsetem kt266A :)

keza 20.05.2002 22:25

Cytat:

macio (20-05-2002 21:47):
Więkrzość moich znajomych posuwa na ECS z VIA już dość długo. Nie zauważyłem żadnych problemów i różnic z innymi płytami (reszta znajomych :)).
Witam
Znam jednego gościa, który ma K7VZA i problemy z win'98 se. Wyskakują mu jakieś błędy i miał problemy z OpenGL. Nie mów mu, że to dobra płyta ;)
Wiem od znajomego, że ta K7S5A ostatnio ma dużo zwrotów w serwisie ( może jakaś wadliwa seria ) choć zajęłą 3 miejsce w teście Chipa. Ale przede wszystkim chyba, że względu na cenę.
W życiu nie kupie już takiej płyty. Mój problem polegał na tym, że system się uruchamiał co 2 raz i to na wszystkich systemach. Teraz na MSI jest ok.
Pozdrawiam

macio 20.05.2002 21:47

Więkrzość moich znajomych posuwa na ECS z VIA już dość długo. Nie zauważyłem żadnych problemów i różnic z innymi płytami (reszta znajomych :)).

keza 20.05.2002 20:52

ECS to największy szajs ostatnich lat. Miałem takiego jednego na Sis'ie (K7S5A) i poszła zaraz do zwrotu. Te na VIA wcale chyba nie są lepsze.
Co wy na to ?

Pozdrawiam

macio 20.05.2002 16:42

mam tą płytę ECSa z muzyką, chodzi w porządku z podpiętą wieżą, jak i na zwykłych głośniczkach. leć złorzyć reklamacje :)

ThanatoS 20.05.2002 15:23

Na SAD i szklarnię nie pójdą od razu trzeba postraszyć, że przylecą UFOki.
A tak poważnie, straszenie sądem nie zawsze daje dobry skutek. Jakby nie chcieli wymienić zawsze znajdą punkt umowy gdzie się okazuje, że nie muszą tego robić. A sprawa w sądzie może potrwać nawet ze 4 lata.
A ty nie będziesz miał ani sprzętu ani pieniędzy

Pozdrawia ThanatoS

dragal 20.05.2002 14:39

kolego Druss nowy na forum i juz doradza straszenie "SADEM" ja bym do tego jeszcze dodal szklarnie, postrasz szklarnią :)

Druss 20.05.2002 09:42

Ja mialem ten sam problem ale z plyta epox 8kha, 5 razy mi sie tak zrobilo az wkoncu wysiadl na amen jeden kanal i teraz mam w serwisie, ekspertyza wykazala wade plyty. Mam zasilacz awaryjny UPS takze nie mowic mi tu ze to przez listwe zasilajaca. Poprostu czekaj az ci siadzie do konca lub idz z reklamacja do serwisu, tylko nie daj sie zwiesc walcz do konca, postrasz sadem bo inaczej ci nie wymienia :)

Pedros 13.05.2002 13:50

Nawet nie dopuszczam myśli, że masz sprzęt podłączony bez listwy zasilającej :) Ale jeśli tak jest... to szybko to zmień :)

dragal 12.05.2002 23:11

... dzwonek i gniazdko do ktorego podlaczona jest listwa ( musi byc z bolcem, no i dobrze podlaczone)

BARTI 12.05.2002 21:06

Ja bym dokładnie oglądnął ten dzwonek ...
pozdro

dragal 12.05.2002 17:58

nie ma nic wspolnego z Twoim sprzetem, tylko z "okablowaniem" mieszkania, pewnie mieszkasz w bloku. Sprobuj podlaczyc sie do innego gniazdka, choc mysle ze to moze nie pomoc, mozna tez sprawdzic na innych glosniczkach

epol 12.05.2002 10:35

Płyta ECS i muzyka

Mam płyte główna ECS K7VZA. Na płycie znajduje się karta muzyczna. Komputer jest podpięty do listy przeciwprzepięciowej. Gdy zadzwoni mi ktoś na dzwonek karta dzwiękowa psuje mi się. Wyłącza się jeden głośnik. Słysze muzyke tylko z jednego głośnika a z drugiego tylko trzaski. Aby wszystko wróciło do normy muszę zamknąć komputer i załączyć ponownie. Gdy podłącze słuchawni wszytsko jest w porządku. Wywnioskowałem z tego że dzieje sie to tylko z głośnikami które mają zewnętrzne źródło zasilania. Miał może ktoś podobny problem ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:20.