![]() |
Czas nagrywania na LiteOn 1633S
Kupilem sobie wczoraj nowego LiteOn'a 1633S i mam takie pytanko, ile czasu poinna sie nagrywac pelna plytka dvd z predkoscia 8X a ile z 4X??
8x nagrywalo mi ok. 20 minut, i zdaje mi sie ze to troche dlugo. DMA mam wlaczone. Przy nagrywaniu zrzera mi takze strasznie duzo ramu. Co moze byc tego przyczyna? |
w x4 okolo 15 minut a x8 okolo 8-9 minut
|
Cytat:
|
na servis
;)
Czyja win. Nagrywarki najwiękrzego chłamu jaki się da kupic.Liteony tanieja, ludzie to kupują w nadzieji iż kupili super naped .Kupiłeś najgorszą nagrywarke. Prawdopodobieństwo iż trafisz na dobry model jest 1: 100. Miałem ten sam problem z modelem 451s i 1213s, oby dwa: długi czas nagrywania a jak skączyły nagrywać nie można było odczytać. Nie dawało nawet zmiana biosu, te liteony tak mają. Moja rada - wymień na nagrywarke lg 4120,4160, ja tak zrobiłem i jestem zadowolony a wypaliłem jakieś 60 płyt dvd plusów i minusów. |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ostrzeżenie przed wiatrem! Ten gość wysyła niezłe wiatry :glaszcze: Sprawdźcie opcję Zobacz posty napisane przez użytkownika non1.0 i non2.0 To jeden post - tyle, że różnie błędy powstawiane :D No i jeszcze to klonowanie :fala: Więc jednak to była prawda co znalazłem TUTAJ :czytaj: Acha! I byłbym zapomniał! Sprawdźcie jego reputację ^_^ :czar: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wczoraj kupiony 1633S bez zainstalowanych aspi, podlaczony jako slave nagrywa bez problemu plytke ritekg05 8x w 9 minut.
Date : 2004-10-19 17:05:45 Model : 2-0-3-0 H:LITE-ON DVDRW SOHW-1633S BS0C Disc : DVD-R , RITEKG05 [RiTEK Corporation] Speed : Max ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1 Scanned range : 0 - 2252529 Sampling count : 117821 Errors : 0 PI Max : 76 PI Average : 20,67 PI Total : 350713 PIF Max : 49 PIF Average : 0,21 PIF Total : 3627 Mam nadzieje, ze sa to calkiem niezle wyniki. |
Cytat:
Powiem tak średnio :taktak: |
Ale biorac pod uwage ten raczej nielubiany nosnik to chyba calkiem przyzwoicie.
|
Płytki DVD-R są ogólnie gorsze :taktak:
Chociaż mi Bulkpaq DVD-R 4x się bardzo dobrze palą :D |
Cytat:
kolejny banek teraz bedzie wersia 3.0 jak w winzgrozie:D |
Cytat:
|
Cytat:
U mnie tak mogło by być :D A jest gorzej Zdecydowanie gorzej :smutny: |
Cytat:
|
Instalnalem sobie to aspi i DZIALA :D eureka :P czworka mi nagralo w 13 minut plytke zapchana po brzegi :) Dzieki wielkie. To aspi niby dziala ale przy kazdym uruchomieniu pisze mi ze moga byc niezgodnosci jakies ale w ogole jest ok. Dzieki jeszcze raz :)
|
i kolejny szczesliwy forumowicz :D
|
dzisiaj kupiona 1633S BS06 zainstalowane aspi, podlaczony jako master wiesza sie przy każdej płycie DVD -/+
|
podaj konfig kompa :D
|
AMD Duron 1800
AsRock K7S8X 256 DDR Na tej samej taśmie jako Slave jest jeszcze Teac CD-W 512EB |
System Windows 2000 SP4
Alcohl 120% CloneDVD Nero6.3.1.25 W Nero CD/DVD Speed przy próbie przeprowadzenia testu wywala błąd PARAMETER VALUE INVALID (052602) przy każdej płycie, nawet na zwykłej CD-Audio |
|
VIZZARD zrobiłem tak jak było w tych opisach i filmy można obejżeć, ale z bólami i długim wyczekiwaniem aż rozpozna płytę. Żeby skopiować płyte to moge zapomnieć, bo momentalnie się zawiesza
|
Cytat:
Tłoczone? Nagrywane? Jakich firm? Jak nagrywane to na czym? Ściągnij najnowszy firmware STĄD :czytaj: Rozpakuj i po prostu uruchom .exe Tylko nie sflashuj tego Teaca :> I potem spróbuj skopiować płytę używając DVDDecryptera :taktak: :D |
Sprawdzałem na kilku różnych płytach, na tłoczonych oryginalnych, na tych od rusków, na DVD-R Esperanza, DVD+R GigaMaster i za każdym razem jest to samo.
Użyłem włąsnie DVDDecryptera i ciągle nic. Czy zmieniając firmware nie strace gwarancji? Do sklepu mam bardzo blisko więc mogę ją zanieść i reklamować. |
nie stracisz gwarancji
|
Cytat:
Spróbuj użyć "plusów" i bardziej markowych: Verbatim, TDK Flashując oryginalnym biosem ze strony Liteona - nie tracisz gwarancji :nie: Spróbuj! I daj znać :taktak: BTW Jakieś komunikaty ci wyświetla przy kopiowaniu? Czy tylko zwiecha totalna? :idea: |
Odłączyłem z tej samej taśmy Teac'a i jak na razie DVDDecrypter zgrywa płytę na dysk. Poprzednio była totalna zwiecha nawet płyty nie dało rady wyciągnąć bez resetu kompa.
Jak teraz podłączyć te nagrywarki. |
na oddzielnych kablach
np. primary IDE: HDD (master) + DVD-RW (slave) secondary IDE: HDD (master) + teac (slave) lub primary IDE: HDD (master) + teac (slave) secondary IDE: DVD-RW (master) wszystko zalezy ile masz urzadzen w kompie |
płytkę wypaliło bez problemu
jezeli bede mial ktoras z nagrywarek podpieta razem z dyskiem to czy podczas nagrywania na tej nagrywarce nie bedzie spowalnialo systemu |
bedzie
ja mam podlaczone tak i biega bez zajakniecia primiary master: HDD primiary slave: nic secondary master: DVD-Rom secondary slave: DVD-RW ale zaleca sie odwrotna konfiguracje na drugim kanale secondary master: DVD-RW secondary slave: DVD-Rom |
tak tez mialem tylko ze jako secondary slave: CD-RW a po jej odłączeniu idzie bez problemu
|
Cytat:
tylko ze jemu teac sie pogryzl z litkiem na jednej tasmie niech podepnie teaca z hdd i mniej go uzywa np. tylko do cd-r :> a litka jako master na secondary IDE @Kysiu a zmnieniales ustawienia na tasmie raz jedno master, raz drugie ??? |
jak mogl sie pogryzc litek to takie spokojne stwozonko :D
no wlasnie czy zworki poustawiales odpowiednio w napedach:> |
oczywiście zworki były dobrze ustawione Litek Master, a Teac Slave
|
a zrob na odwrot litek slave a teac master
|
Cytat:
moj litek z drugim litkiem zyja zgodnie i ladnie :ognicho: plytki |
podłączyłem litka jako Slava a Teaca jako Master i teraz wszystko działa idealnie.
Wielkie dzięki za pomoc. |
no to sie cieszymy
i jak ktos ladnie napisal kiedys "kolejny zadowolony forumowicz :)" |
Cytat:
A tu po raz kolejny przekonujemy się Że w życiu nic nie przychodzi łatwo :nie: Więc trzeba użyć inteligencji - jeżeli się takową posiada :idea: (Nie mówię tu o tobie Kysiu) Lub umieć poprosić o pomoc (A tu jak najbardziej o tobie) Wtedy korzystając z doświadczenia innych userów Razem damy radę :mruga: Ponuraki i szaraki natomiast :wsciekly: Dalej będą siedzieć w liściach i :klnie: :czar: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:39. |