![]() |
Neostrada 640 - Kolejny "tepsowy' przekret?!
no.. dzisiaj omalo nie dostalismy zawalu w domu jak zobaczylismy z tata rachunek od TP S.A za neostrade 640... 185,98 zł BEZ VATU?!?! Co jest grane? Telepsy podwyzszyli cene? Co oni kombinuja?! eh... dodatkowo slyszalem, ze od stycznia maja obowiazywac KAZDEGO uzytkownika NEO 640 limity... lolz
pozdro ;) |
Umowa na czas nieokreślony?Czy nie skończył ci się termin umowy cytat z regulaminu "Świadczenie Usługi na czas określony, uważane będzie za przedłużone na czas nieokreślony, o ile Klient nie wyrazi innego oświadczenia woli w terminie 30 dni przed upływem terminu, określonego w Umowie." opłata za umowę na czas nieokreślony jest droższa
|
ooo widze ze Ciekawie sie zaczyna nowy temat ... chetnie poczytam ... ja mam neo 128 to narazie normalnie przyszlo mi 59zl. A te nowe limity tzn przy opcji 128 7GB to obowiazuja juz w tym miesiacu, bo juz sie pogubilem ?
|
nie, przedluzalem na okreslona..
pozdro ;) |
Prawdopodobnie już tak,w ofercie jest już 7GB na neo 128 i jeszcze masz rady jak to wykożystać jakbyś nie wiedziałhttp://www.neostrada.pl/tpsa/run?n=info&p1=opcja_128 tylko nie informują ile możesz na tym limicie grać w sieci i nawet możesz w promocji dokupić 4GB jak będziesz miał za mało ZŁ******E!
|
Cytat:
|
aż chce się zacytować Leppera "ZŁOOODZIEEEJEEEE!!!!" :)
|
czyli po przedluzeniu na czas okreslony umowy 640 cena teraz wzrasta? ee cos nie tak..
mamy aneks do umowy na kolejne 12 miesiecy, wiec dlaczego mamy cene z umowy na czas nieokreslony? tpsa zawsze ma balagan.. ehhh pozdro ;) |
Cytat:
|
Bałagan to mało powiedziane mi przysyłali rachunki za neo po rezygnacji (przesiadłem się na kablówkę) przez 3 miesiące i co miesiąc musiałem to wyjaśniać wydzwaniać i tłumaczyć,że nie mam już neo.
|
Cytat:
|
no tam burdel maja nie milosierny :D jak rezygnowalem z isdn to przez 3 miechy kazali mi placic chociasz sciagneli skrzynke nt
|
Cytat:
Tylko 3 miesiące ? Ty to jakiś szczęściarz jesteś! Ja od lutego nie mogę wyprostować bałaganu jaki mi zafundował monopolista. rycho |
Cytat:
|
witam
chcialem wlasnie zakladac topic. Dostalem rowniez rachuneczek...idealnie taka sama kwota jak smartek i idealnie ta sama sytuacja ze chcialem na kolejny rok czyli umowa okreslona na starych warunkach 640 za 139zl jak bylo...a tu zonk. Piszemy pisemko juz i reklamacje do TePsy... ojojoj...nieladnie robia.Znowu bedzie trzeba sie denerwowac ps.smartek.od kogo slyszlaes z tymi limitami na 640? To jest nimozliwe, w umowie masz no-limit-nie mogą |
Witam!
Bo pewnie nie zaznaczyli w umowie przy przedluzaniu ze ma byc na czas okreslowny - innymi slowy w ch*** Was zrobili... Ja przedluzylem na czas okreslony i mam nadal te 140zl. Ale zrobilem to zgodnie z umowa na minimum 30 dni przed zakonczeniem starej umowy. |
Mnie też ostatnio tepsa na szaro zrobiła... Dzwoniłem z tydzień temu do nich, żeby się upewnić, że w opcji 320 limit zostaje zwiększony do 15GB i że obowiązuje to już od tego miesiąca. Co prawda na stronie było to wyraźnie napisane, ale znając tą wspaniałą firmę chciałem się upewnić. Na szczęście potwierdzili to, więc uspokojony zacząłem ściągać sobie dwa filmy. No i dwa dni temu nagle wszystko zaczęło się ślimaczyć. Zmierzyłem tempo i od razu stwierdziłem, że obniżyli mi transfer do tych nieszczęsnych trzydziestu kilku kilobitów. Sprawdziłem, ile danych ściągnałem i wyszło trochę ponad 7GB. Zadzwoniłem więc znowu i co się dowiedziałem? 15GB jest dla opcji 512kb/s, a opcję 320 postanowili zwiększyć tylko do 7...
Cóż, ostatnio chyba jestem w zbyt ugodowym nastroju bo nie zrobiłem specjalnej awantury, ale to kolejny smutny dowód na to, jak tpsa traktuje klientów. Smutne... |
Aż strach otwierać rachunek, a pewnie będzie to samo bo też mam aneks do 640. Chyba już teraz ich :cisza:
|
Cytat:
strach sie bac..., moze 'postanowili' zmniejszyc do 2GB, co? :/ ehhh.. n/c jutro sie do telepunktu przejde z tata, ciekawe co ciekawego mily Pan z Telepunktu nam powie.. pozdro ;) |
:blee: z samego rana mi popsuliście humor :ysz:
ciekawe, co mi przyjdzie :P |
Cytat:
Tylko jezeli TP wprowadzilaby limity na 640 to musi kazdemu uzytkownikowi przeslac wczesniej odpowiednia informacje, a uzytkownik ma 30 dni na rozwiazanie umowy bez zadnych konsekwencji. |
No i dziś już dostałem rachunek. Oczywiście jutro pismo do Katowic, bo do telepunktu już nie idę bo szkoda moich nerwów.
|
hmm... bylem dzisiaj w telepunkcie i 'mily' Pan z Telepunktu poinformowal nas, ze "zaszla pomylka, prosze zadzwonic na blektina linie, wyjasnic i poprosic o nowy, "poprawiony?" rachunek" LOL
biora tyle kasy - to jeszcze kombinuja jak pajace i jeszcze czlowiek musi kombinowac :| pozdro ;) |
A pomysl ze sa tacy ludzie co sie nie pofatyguja do telepunktu, czy gdzie indziej i po prostu pojda na poczte zaplacic ten rachunek, bo pomyla ze po prostu wzrosla cena.
I tepsa jest do przodu o 30 zl na kazdym takim kliencie. Zlodzieje! |
To jest normalne ze sa takie rachunki bo pewnie gdzies w regulaminie tak to napisali ze nikt nie zrozumial ze jesli ma umowe na czas 12 miesiecy i nie przedluzy tej umowy na 30 dni przej jej wygasnieciem to automatycznie umowa przechodzi na czas nieokreslony a z czym idzie wzrost ceny bo tak jest przeciez w cenniku. Proste i logiczne ale jesli wlacza limity i dadza umowe na czas nieokreslony to juz w ***** wala.
|
30 dni i niemam gównianej tepsy
|
Tylko, że ja podpisałem anek na 40 dni przed końcem umowy; i co? a no :wsciekly:
|
Cytat:
|
To mnie Era kiedys próbowała wykiwać. Znajdowałem na wydrukach rozmów wśród darmowych minut nagle płatna rozmowę. W skali miesiąca bylo to tylko a może aż 2 zł. Ja zwróciłem na to uwagę i od razu dzwoniłem na Infolinię. Zaczęły się przeprosiny i oczywiście w nastepnym miesiącu odjęto mi tą kwotę od faktury. Ale co z osobami które nie posiadają wykazu rozmów?? Można je ładnie przekręcić. Każdą osobe na 1 zł razy liczba abonentów około 4 mln i już się ładna suma robi. :wsciekly:
|
Cytat:
Powiem Wam inny numer. Tak, jak do tej pory nie chciałem specjalnie na tepsę psioczyć, tak teraz chyba dołącze do ludzi, którzy co chwila psy na niej wieszają. Otóż zwolnili mi ten transfer, ja po dwóch dniach stwierdziłem, że w ten sposób nie da się nic na necie zrobić i postanowiłem dokupić 4GB normalnego transferu za niecałe 10 złotych. No i to zrobiłem. Zadzwoniłem, gdzie trzeba, dostałem hasło, wpisałem je w panelu użytkownika i.... od następnego dnia przestałem mieć w ogóle dostęp do internetu.... I tak jest do dzisiaj. Od trzech dni nie mam netu (teraz połączyłem się przez modem, bo po prostu musiałem kilka ważnych rzeczy na internecie zrobić), a w tepsie cały czas powtarzają, że u nich wszystko jest w porządku, a problem leży u mnie. Tylko, że nie leży!! Po pierwsze przez te kilka godzin od wpisania hasła nikt nic z komputerami, ani routerem nie robił, a po drugie już kiedyś miałem z nimi podobną historię, kiedy po nowym miesiącu nie zwiększyli mi prędkości, a na moje reklamacje powtarzali, że u nich wszystko jest w porządku, a problemem jest wirus na moim komputerze (pomijam fakt, że 10 minut przed telefonem do nich akurat zaktualizowałem bazę wirusów w programie i żadnego na komputerze nie wykrywał). Ale jakimś dziwnym trafem w 10 minut po rozmowie wszystko nagle zaczęło działać. Ja oczywiście nic na komputerze przez ten czas nie zmieniłem, ale widać wirus wyparował... I teraz jestem pewien, że jest podobnie. Dzwonię do nich dwa razy dziennie, rozmawiam z coraz to nowym konsultantami i próbuje trafić w końcu na jakiegoś kumatego, który skojarzy, co mogli s******yć i czemu tak się dzieje. A na razie chcą do mnie przysłać montera. Niech przychodzi, w końcu co mi tam, ale najwcześniejszy termin to środa, albo czwartek. Po prostu super. Będę na niego czekał tydzień, po to, żeby się przekonał, że tu nic się nie zmieniło... Ehhh... burdel w tej firmie, jak był, tak i jest dalej i pewnie zawsze będzie, ale jednak mogliby chociaż mieć zielone pojęcie na temat technologii, której używają... No nic, rozłączam się, bo na rachunku wybiją mi za to połączenie majątek (i tak nie zapłacę..). Odzwyczaiłem się już od modemowego internetu... |
Cytat:
Czy mozna mieć dwie neo 640 na jeden numer telefonu, nie zamawiając drugiej? W TPsa chyba była promocja i ja taki cos za darmo bez ingerencji wiekszej otrzymałem. :peace: Byłem w Telepunkie, przedłuzyłem umowe na 640 bez limitu. fajnie Tylko ze zapomnieli biedactwa ze to jest ta sama umowa. Tylko aneks o przedluzenie. Na ruchunku jest : Plan stardowy ....35,00 Neostrada TP 640 ....68,20 Neostarda TP 640 ....92,84 ... Czyli mam dwa bardzo fajne dziwne Neostrady. O róznych cenach. Na błekitnej oczywiscie powiedziele ze to bład systemu .... ja ***ie :sciana: |
Też dostałem fakturę na NEO+ 640 na 185,98 zł i też mam aneks do umowy na następne 12 miesięcy , ale już złożyłem reklamację.Pani w telepunkcie powiedziała że nie odhaczyli w systenie , a pani na 9393 że mi się promocja skończyła ??? I komu tu wierzyć. Na rozpatrzenie reklamacji mają 30 dni czyli i tak trzeba zapłacić , a potem dochodzić o co biega.
|
Cytat:
reklamacja reklamacja reklamacja w razie czego '"uwaga" albo "interwencja" ew "sprawa dla reportera" i "997" :boks: |
Ja już na infolinie i inne tego typu numery nie dzwonie, czekam teraz na odpowiedz z Katowic, gdzie wysłałem pismo ze skargą i szczegółowym opisem podpisywania aneksu (pozdrowienia dla Pana Piotra z telepunktu w Lesznie) || . Swoją drogą nie mam zbytnio gdzie się podpiąć do sieci z racjonalną prędkością, a przy moim ściąganiu grubo ponad 100 GB zostaje tylko neo.
|
Wychodzi na to, że telepies znalazł jednak sposób aby uprzykrzyć życie wszystkim tym, którzy chcieli pozostać przy "starych" zasadach i szybkości (TP 640). Obserwując inne fora, to większość ludzi z tzw. aneksami lojalnościowymi ma ten sam problem - zawyżone rachunki. U mnie wyraźnie jest napisane - umowa lojalnościowa na kolejne 12 miesięcy na starych warunkach. Aneks podpisany 35 dni przed upływem terminu głównej umowy. Co za szmatława firma :klnie: . Reklamacja rachunku już zgłoszona dwa tygodnie temu na party line tepsy :buu: .
Pytanie: czy wysłać reklamację również pisemnie do Katowic, czy też cierpliwie czekać :wsciekly: ? Dajcie znać, czy udała się komuś interwencja w tej kwestii! |
a ja dalej nie mam netu. Jedyna różnica to ta, że dzisiaj się w ogóle do tepsy nie mogę dodzwonić.....
|
jak składasz reklamacje, żądaj zawsze, aby ci podano: imię i nazwisko oraz numer zgłoszenia.
inczej zapomnij, że kiedykolwiek się doczekasz. |
Cytat:
Muszą to 30 zł (o ile zapłaciłeś rachunek) zwrócić. A zwykle to polega na tym, że od następnego rachunku odliczają te nieszczęsne 3 dychy... |
hihi czytam czytam :) ja tez mialem niemila przygade z rachunkiem tp :) od wakacji kiedy to zamowilem neo128 :) nie dostalem ani jednego rachunku :( znalazlem na innych postach ze tpsa nie zapomniala i napewno przysla fakturke :) tylko pytanie po jakim czasie ?? i o jakiej wysokosci ?? jadnemu przyslali po 10ciu miesiacach za na 591.00 !!! innym wczesniej a mi jakies 5dni temu :( na kwote ponad 350zł ;( ladnie jak za neo :) Czas do zaplaty to 7 dni!!!;) fakturka przyszla w 5 wersjach a dokladniej kazda " Korekta neostrada 128 bylo 0 jest 59" czytajac co napisali mi na rachunku czytam "rozliczenia kwoty do zaplaty ...zł" a najgorsze jest to ze podobno z winy tp bede placil odsetki!!!!!! za to ze mi rachunku nie przysylali!!!!.
TP BARDZO NAS OSTATNIO DZIWI swoim postepowaniem (milo i nie milo ) : a to 1024kb/s ,nowymi limitami, takimi faktorami do ktorych trzeba doplacac ciekawe kiedy jeszcze przysla faktore za ilosc sciagnietych danych ;) |
Cytat:
|
Ehh, dopiszę tylko, że już mam internet, od mniej więcej 2 - 3 godzin. Tepsa oczywiście mi nie pomogła, z kuzynem w końcu doszliśmy do ładu. Rozwiązanie było tak banalne, że aż szkoda w ogóle o nim wspominać. Okazało się, że kiedy dokupiłem ten dodatkowy transfer, to zmienione zostało hasło dostępu. Szkoda tylko, że nikt nie raczył mnie o tym poinformować i dopiero dzisiaj przez przypadek dowiedziałem się nowego hasła od operatora. Co prawda nie wyjaśnia to wielu innych rzeczy, typu dlaczego wykrywa mi już prędkość 512 mimo, że powinienem mieć ją od listopada, dlaczego mam ściągnięte 30 MB zamiast 7GB i wiele innych rzeczy.... Ale to już właściwie nieważne. Ważne tylko, że internet działa. Do następnego razu...
|
Kolejny zadowolony klient :sciana:
|
Cytat:
|
u mnie na rachunku było 139zł :D
czyli prawidłowo. |
Cytat:
|
Cytat:
Właśnie dostałem dwie koperty od tepsy - jedna to rachunek z podwójną kwotą za neostradę, a w drugiej korekta poprzedniego miesiąca (dodająca kolejne 139 zł). Podwójna kwota jest za miesiące październik i listopad, z tym że podpisując umowę w sierpniu na świadczenie usług telekomunikacyjnych na 12 mcy dostałem "kupon" dzięki któremu do końca miesiąca w którym została aktywowana NEO (tj. 2 września) oraz przez kolejny miesiąc abonament będzie kosztować tylko zeta. Tak więc, teraz chcą ode mnie wydrzeć kasę za okres który łaskawie mi "darowali". Miał ktoś podobne przejście? |
Ja ciągle mam taki przebój jak poniżej.
Podpisałem aneks na 12 miesięcy na stare zasady. Niby wszystko fajnie, pięknie, byem szczęśliwy że wywinąłem sie od podwyżki abonamentu i limitów, a tu pewnego dnia niespodzianka. Dostałem rachunek z wyższym abonamentem! No to telefon na Blue Line. Zgłosiłem reklamację, kazali dwa tygodnie czekać, ok mogę poczekać, kobitka na lini kazała zapłacić pomniejszony rachunek co zrobiłem. Tak na marginesie, "przeszedłem" na czas nieokreślony co wg. mnie równa się wprowadzeniu limitu, a tu niespodzianka, limitu jak nie było tak nie ma. Po dwóch tygodniach, się denerwuję że żadnego pisma czy telefonu (bo mieli zadzwonić jak rozpatrzą wniosek, taaa uwaga bo) więc ja zadzwoniłem. Trafiłem na jakąś kobietę któa się znała na rzeczy bo obsłużyła (bez skojarzeń) mnie szybko i sprawnie. Okazało się że tamten wniosek nie został rozpatrzony, bo został zgłoszony jako nie reklamacja, ale jako skarga albo coś takiego, juz nie pamiętam. No więc tym razem złożyłem reklamację, na którą odpowiedź dostałem dzisiaj. Nie będę się rozpisywał co tam napisali, w skrócie, nie mają podstaw do uwzględnienia reklamacji bo, i tu uwaga.....NIE MAJĄ MOJEGO ANEKSU, którego ksero, posiadam w domu. No do qr.......nędzy, to znaczy że facet w Telepkt go nie wysłał, albo gdzieś go zgubili. Jutro tam idę i albo każę mu to odkręcać, albo niech przy mnie wysyła ten aneks tam gdzie trzeba. Musi się udać, bo już dwa rachunki zapłaciłem pomniejszone o kwotę ok. 50 zł (taka jest mniejwięcej różnica między wyskościami obu abonamentów), a nie mam zamiaru płacić za błędy TePSy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
b)no tak z tym mogliby mieć problem :] Ale ja jestem uczciwy i mam zamar załatwić wszystko jak powinienem, nawet z nimi :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym zawsze zostaje sad... |
Cytat:
|
|
Cytat:
Pozdrawiam! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:53. |