![]() |
Cytat:
|
Dokładnie tak - Super Seed TYLKO kiedy jesteś JEDYNYM seedem.
|
Tryb super seed w utorrencie powoduje wysy***322;anie r***243;***380;nym peerom r***243;***380;nych danych.
Bardziej obrazowo - wys***322;anie 100% obj***281;to***347;ci pliku = wys***322;aniu ca***322;o***347;ci pliku. Z wy***322;***261;czonym SS po wys***322;aniu 100% obj. mo***380;e si***281; okaza***263;, ***380;e wys***322;ano np. 2x te same p***243;***322; pliku. :mruga: Osobi***347;cie zauwa***380;y***322;em, ***380;e wysy***322;anie wzrasta przy wy***322;***261;czonym SS. Odno***347;nie pr***281;dko***347;ci - sprawdzi***263; harmonogram oraz globalne ustawienia ogranicze***324; transfer***243;w. BTW - zielone k***243;***322;ko widnieje na dolnej listwie w g***322;***243;wnym oknie programu? :pytanie: Bo jak nie, to porty przekierowa***263;. :tak!: |
hmm a moze sprobuj wylaczyc tryb super seed, ponoc to tez moze powodowac obnizanie predkosci wysylania
|
Co by mie***263; ***322;adne ratio wcale nie cza mie***263; shela, ja nie mam shela, a ratio ca***322;kiem przyzwoite ;)
|
wniosek? Chcesz miec ladne ratio - wykup shella :D
|
Cytat:
|
Bo to normalne strony, a PT jest specyficzny :szczerb:
|
Wszystkie tzn ? (prywatne?)
Na TL i btgigs nie mam takich problemow :) No chyba ze to jest inny typ, nie znam sie :) |
Cytat:
|
A to moze jest na PT ?
Bo tam jest masakra zeby cos wyslac na ''zwyklym'' laczu. |
Cytat:
PS Z tym uploadem mam tak samo... je***380;eli jest du***380;o pobieraj***261;cych to jest ok idzie full 32KB/s ale je***380;eli jest mniejsza ilo***347;***263; to podobnie jak u Ciebie... Niestety przegrywamy z shellami i innymi kilkamegabitowymi ***322;***261;czami :| PS Mi by wystarczy***322; skromny shell.... :D || 10GB HDD 10Mbit/s 50GB/m i ze 3 uruchomione torrenty -EDiT- I jeszcze przed chwil***261; znaleziona informacja |
Cytat:
|
Niestety pewnie nikt wi***281;cej nie potrzebuje tego pliku od Ciebie....
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
niestety nadal musze stwierdzic... ze nie jest idealnie.. to chyba zalezy jak sie dobierze peer i leech :| |
Hey
Wie ktos mo***380;e jak zmusi***263; utorrent do seedowania z wi***281;ksz***261; predkosci***261; ? seeduje tylko jedna pozycje a program wysy***322;a z max 3kb na dodatek skacze z transferem miedzy 0,5 do 3kb :hmm: |
ja tam zasysam zawsze wszycho na maxa, a dopiero pozniej sie martwie ;)
|
Cytat:
|
ja tam uzywam bittornado i dziala tak jak trzeba
link http://www.bittornado.com/ P.S. to jest nastepca progza podanego przez smolika "BitTorent [Experimental]" |
Ja używam Azureusa i niekiedy mam takiego wała, że mimo iż kupa źródełek jest to transfer i tak jest skandaliczny...
|
To może sprobuj BitTorent [Experimental]
u mnie śmiga aż miło. :cool: |
Zobacz Azureusa to jest potega, musialem kompa przykrecic , bo modem go wciagal;-)
|
Zrobilem tak jak powiedziales ale pomoglo to tylko tyle ze łączy sie teraz do wiekszej ilosci seeds i peers ale na predkosc raczej nie wplynelo :(
|
hm... routera nie posiadam (przekierowania robie sobie na zwykłym serwie klasy pc, na którym zainstalowany jest WinRoute)
musisz wejść w ustawienia routera (strzelam że to się robi za pomocą zwykłej przeglądarki) no i tam poszukać... u mnie w WinRoute ta opcja nazywa się to Port Mapping i oczywiście port przekierowywujesz dla IP kompa będącego w sieci lokalnej (in. wewnętrzne/prywatne), nie dla IP które dostajesz od dostawcy ;) |
Moglbys mi powiedziec jak to zrobic??
i na ktore IP na mojego komputera czy na wyjsciowe IP?? |
no to wszystko już jasne :)
po prostu na routerze musisz przekierować port, którego używa Torrent, na swoje wewn/prywatne ip ;) po tym manewrze powinieneś osiągać min 50% możliwości łącza (przy dobrej ilości seedów) :) |
dostawca internetu -> router -> ja
|
tzn. nie wiem czy dobrze rozumiem:
a) dostawca internetu -> router -> ty czy b) dostawca internetu -> ty ??? |
mam siec ale tylko w domu na routerze ale IP mam przydzielone od dostawcy internetu
|
yankee zwroc uwage ze ja mam wewnetrzne ip i mi chodzi :>
|
MariuszV, a nie jesteś przypadkiem w sieci lokalnej, prywatne ip i te sprawy? ;)
|
no z tym sie zgodze ze laduja sie dlugo ale suprnova ladnie chodzi bo sam dzisiaj paru rzeczy szukalem na niej
|
Tylko ze mnie to sie nie dzieje od dzis tylko od zawsze odkad mam torenta czyli od ok roku
|
zwróćcie w ogóle uwagę na to jak chodzą stronki z torrentami, przeważnie opcja Search nie działa, a stronki ładują się bardzo długo, masakra :|
czyżby jakiś atak na tą sieć ??? |
ja uzywam azureusa 2.1.0.2
|
OK ja tez bym tak chcial wiec moze jakies porady??
|
a u mnie piknie smiga :)
mam lacze 128kb/s i ssam z predkoscia okolo 15-18kb/s caly czas |
mam to samo od kilku dni ...myślalem, że to administracja sieci zablokowała porty. Ale chyba problem jest bardziej złożony.
|
Problem z Torrentem
Mam taki problem iz moje torenty sciagaja sie z predkoscia 4 kb a to i tak przy dobrym wietrze, mieszkam teraz w stanach mam zalozony DSL 512kb i jak cos sciagam z jakiejs strony to tak spokojnie 200kb leci, a torrent nie dziala dlaczego?? uzywam programu BitTornado 0.3.7 ale na orginalnym torencie bylo tak samo.
I niezaleznie od tego czy mam wlaczoneo czy wylaczonego firewalla. Co turobic?? Czekam na rady :) pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:20. |