![]() |
Pilnie poszukiwany dysk ... wymiana na nowy
proponuje to przykleic w offtopicu ... a gra chyba jest warta $wieczki
Cytat:
|
Ja mam maxtora osiemdziesiątkę niepotrzebny :D :P
|
mam 20GB Samsung SV2044D
|
Cytat:
|
ale co to wogole jest? kto ich poszukuje? kosmici?
|
Cytat:
Cytat:
|
Poszukiwane sa pewnie dla elektroniki aby odzyskac dane na jakims innym dysku. Tak mi sie przynajmniej wydaje ...
|
no wlasnie, tez nie rozumiem, widze ze nie jestem sam :D
kto poszukuje tych dyskow, mozna sie gdzies z nimi zglosic czy jak? IQ mialem wczoraj niskie, moze to dlatego nic z tego nie pojmuje :( |
Alex wyjaśnij dokładnie o co chodzi :taktak:
|
Alex coprawda nie jestem :) , ale chętnie wyjaśnie co i jak:
http://dyski.ontrack.pl/?page=1 Firma MBM zajmująca się odzyskiwaniem danych. Pewnie w jakiejś firmie pojarały się dyski i szukają do nich elektroniki. Pozdrawiam |
Cytat:
|
mam tego seagate 10gb - moge prosic konkrety jak sie skontaktowac z ontrackiem?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
dzieki, jesli doprowadze sprawe do szczesliwego konca nie omieszkam sie pochwalic
|
Cytat:
|
odezwe sie do nich dopiero wieczorem, musze sie upewnic ze to dokladnie ten FM, pozatym w robicie siedze i sam rozumiesz, ale nie omieszkam zainteresowac ich moim dyskiem, a wezme pewnie cos ~80gb - wiecej nie chce, bo i glosne to i mi nie potrzebne
|
Cytat:
|
AleX69
dzieki, ze sie podzieliles tym z innymi mam nadzieje ze i na moje kiedys trafi |
Cytat:
kiedys wyslalem IBM'a 2,5" 4gb - brakowalo pewnosci o typ modelu i fw - odeslali mi nowiutka 40 do notebook'a ostatnio poszukiwali 80 wdc ... mialem maciez 0 z takowymi wiec chlopcy z ontrack'a kupili mi dwie 120 |
Cytat:
|
Tez dostje od nich e-maile ale jakos nie trafiło jeszcze na mój dysk, aby go potrzebowali :(
|
Heh, wszyscy by chcieli miec dyski, które oni potrzebuja :P
|
mam maxtora 20 , 30, samsunga 40.20.30 oraz ibma 30 ale to wszystko w szczecienie yeappppp jakby co wal na memcia maila a zalatwi ci te dyski w piątek:D
p.s alex niepal tyle bo ci mózg odpadnie |
wczoraj im wyslalem zgloszenie mojego IBM... czekam na reakcje, fajnie by bylo wymienic to na cos wiekszego i w pelni sprawnego :D
|
mozecie jeszcze skorzystac ponizszej opcji ...
Cytat:
|
Ja w MBMie wymieniłem juz 10 IBM na 40 barke, później Quantuma chyba 4gb na 40 tez barke i całe stosy rozwalonych dysków - swego czasu wymieniali 10 sztuk uszkodzonych za 1 nowy.
|
Cytat:
|
Musze sprawdzic tego Samsunga :D Gdzies mi leży chyba ze spalono elektorniką.
|
ja ogolnie mam w domu ponad 10 dyskow...od 1-20gb - kazde z badami...trzymam bo trzymam ale wypisze do nich.
Dobrze Alex ze piszesz cos takiego.Dobry z ciebie gosciu :) ps.Sidu - jak tam sprawa? |
wyslalem ze mam 10 dyskow, otrzymalem odpowiedz (wcale nie jest tak latwo. Tak to kazdy ze zlomu moglby im powysylac...):
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tylko dlaczego tam nigdy nie mam mojego dysku? :buu: Ostatnio coraz częściej przeglądam allegro, ale tam tez nie ma tych dysków:D PS. Doszedł jeszcze jeden dysk: IBM IC35L040AVVN07-0 40 GB MLC: H69005 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ja tez mam dysk, ktorego szukaja (ponoc qrna pilnie) i nie odpowiadaja na maila i komore wylaczyli
ehh, mylslame ze im zalezy :( 160 szajsung/barka bylaby jak znalazl |
Cytat:
|
A gdzie umieszczają te ogłoszenia?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wznawiam temat:
Dzisiaj poszukujemy następujących dysków: Lp. Producent Model Pojemność Uwagi 1 Western Digital WD600BB-00CAA0 60 GB DCM: HSEHNQ2AA 2 Seagate ST36451A 6,4 GB 3 Western Digital WD800BB-60JCA0 80 GB |
Ale syf, mam WD 80GB ale model troszeczke inny :( nie mogło by to chociaż raz wypaść na mój dysk ;)
|
Cytat:
|
Właśnie jestem po szczęśliwej wymianie WDC 80GB na Seagate Barracuda 7200.7 160GB 8mb cache :D
Interesy z OnTrack'iem to czysta przyjemność ;) |
Cytat:
Szczęściarz.... :) |
Cytat:
|
a ja jakies dwa miechy temu puscilem im 8,4gb seagate'a za 200 zeta
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A kiedy beda chcieli moje dyski ??? Juz sie nie moge doczekac :>
|
Cytat:
|
to nie pryma aprlisowy zart ...
chlopaki szukaja dwoch dyskow: WD800BB-00CAA0 WD800BB-32CAA0 odezwali sie najpierw do mnie bo mialem takowe jelsli ktos ma ktorys z dyskow prosze na priv'a lub info do pana Patryk Bobak > pbobak@ontrack.pl < |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czemu Samsungi im nie padają? :/
|
Cytat:
|
Cytat:
Muszę to jeszcze porozkminiać ;D |
Ciekawe kiedy będą chcieli IBM'a :>
|
Cytat:
|
A ja poczekam az mnie o Segate 40 poprosza :D
|
Cytat:
|
Lp. Producent Model Pojemność Uwagi
1 Seagate WD800JB-00ETA0 80 GB W zamian proponujemy jak zwykle zamianę na nowy, większy nośnik na gwarancji Jeśli posiadasz poszukiwany przez nas dysk, prosimy o jak najszybszy kontakt. Pozdrawiam Patryk Bobak tel. (32) 355 99 90 Ontrack Odzyskiwanie Danych ul. Wesoła 23 40-627 Katowice www.ontrack.pl Ontrack odzyskuje dane bez względu na rodzaj uszkodzenia nośnika. Odzyskujemy dane z każdego rodzaju systemu i z wszystkich nośników A ja dzis dostalem cus takiego. Od kiedy Seagate oznacza dyski WDxxxxxx? Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ile razy ja mialem taki dysk co oni chcieli, ... kiedy wysylalem im info ze posiadam interesujacy ich dysk to nikt z nich sie wcale do mnie nie odezwal... nawet telefonowalem, uslyszalem "dziekujemy, odezwiemy wkrotce sie do pana"... coz...
|
2 Samsung SV2042H 20GB
mam go... dzwonilem, pani powieziala ze Pan juz wyszedl z pracy ale napewno sie odezwie jutro |
Przyomniało mi się (to chyba z filmu "Miś"):
-Dziękujemy już panu, zadzwonimy do pana jutro - ale ja nie mam telefonu - to nieszkodzi ^_^^_^^_^ |
Cytat:
|
ch im w d mialem dysk w ilosci 2 sztuki powiedzieli oczywiscie proszę zadzwonić jutro bo niema faceta wiec zadzwonilem mial oddzwonic i ch im w d oddalem dyski do sprzedania:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
W zeszlym tygodniu chlopaki poszukiwali mojego dyzia. Dostalem od nich mejla rano okolo 11, ale dopiero odczytalem go po poludniu okolo 14. I okazalo sie, ze juz za pozno, bo kupili juz taki :buu: :buu: :buu:
|
@AleX69 dzięki Twojemu info zobaczyłem, że potrzebują mojego WD 40 GB :D Dogadałem się z nimi, bardzo szybko odpowiadali na maile i... już wysłałem im dysk :)
Ciekawe kiedy (i czy wogóle) przyślą umuwiony dysk 120 GB :D |
no tak.... seagate nadal w ofercie nie ma :(
|
Cytat:
|
@Dj Mich@ł
Potwierdzam to pewna firma, ludzie na poziomie da sie z nimi dogadac i dotrzymuja slowa, wiec sie nie obawiaj |
Cytat:
|
No i od wczoraj cieszę się nowiutkim Seagate Barracuda 120 GB :)
Interesy z tą firmą to sama przyjemność :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No i dzisiejsza lista poszukiwanych dyskow
Cytat:
Czy zauwazyliscie w jaki sposob ontrack wysyla maile z powiadomieniem o poszukiwanych dyskach?? a konkretnie w jakim polu wpisuje adresy osob ktore maja dostac maila?? Wpisali wszystkich w polu "DO" i teraz widac adresy e-mail wszystkich ktorzy sa zapisani do systemu powiadamiania :\ :\ no jak zesz tak mozna bylo zrobic :| :boks: Swoja droga to myslalem ze wiecej osob jest zapisanych do systemu powiadamiania o poszukiwaniu nowych dyskow, a tu teraz tak patrze i jest 78 adresow e-mail. |
Cytat:
|
Cytat:
Dodam cos jeszcze. Zwykle w tytule wiadomosci pisali "Poszukiwany dysk" a tym razem temat wiadomosci brzmial "Pilne !!!!!!!!!" |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:01. |