![]() |
ja bym to bral ... http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12726
asus to asus |
Cytat:
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6438 albo taką jaką ja posiadam :D : http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8600 |
heh, bo u mnie tak jak widać 45-46 w idle w stresie to będzie lekko powyżej 50stopni (przy podkręceniu procka ~100MHz).
Na procku mam Whisper Rock IV, ale w obudowie mam jeszcze dmuchawę wysysającą powietrze na zewnątrz :D gdy ją wyłączę temperaturki o 4-5stopni w górę lecą... edit: ale jeśli Wy na standardowych coolerkach wyciągacie 3200+ :/ to chyba u mnie może być tylko wina zasilacza :/ |
Eee... No dobra, jaką płyte do 300zł polecacie na Mobilnego proca?
|
Cytat:
|
w napieciu nic nie grzebie ... 1.65v default
a chlodzenie na jednym Arctic Cooling Copper Silent 2L na drugim Pentagram Freezone QC-80 Cu styka :spoko: |
heh, powiedzcie jakie max napięcie na rdzeniu ustawiacie na Bartku? aha i jakie macie chłodzenie? :D
|
Hm?! Zależy mi na szybkiej odpowiedzi
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A czy PCI z 33 na 36... tzn czy ...
Ehh Czy 36Mhz dla PCI to bezpieczna wartość? |
A więc....
U mnie 212*10,5 = 2226,3... mam w AIDA ...odczyt z pamieci wynik > 3094mb/s ... a jak miałem 212x11 to mam 2610mb/s :( Czemu tak jest? |
Mobilny mniej sie grzeje. Jest na nizszym napieci. A co za tym idzie? Mozna mu wiecej podnies napiecie. I jeszcze jedno wazne mobilny jest z najlepszej czesci wafla!!
|
Alex... ale zobacz
Cytat:
Mój (1.65)ma 333....... ale wiem że 1,45 się równie dobrze kręci na 400 :> A czemu ten co bierze 1,45 jest lepszy niż ten 1.65 ? Mój chodzi... na 2700mhz.... prime95 testowałęm.. :> |
ja swoje zaczynam wymieniac na TAKIE
|
Róznica polega na "." i ",". Czesto sie stawia "." aby oddzielic szereg cyfr w liczbie np 1mln=1.000.000, wtedy liczba staje sie czytelniejsza. Znak "," aby zrobic z liczby ułamek.
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
chłopaki :) a co powiecie na to?
http://fab51.com/workshop/work/axdl2500.html właśnie takiego zakupiłem :D za ... 380zł :) aha wiem, że ten język japoński jest nieznośny :/ (choć zależy jak dla kogo :) ) http://world.altavista.com/tr aha, zauważcie, że na rdzeniu jest 1,5V u mnie, heheh odblokowany mnożnik i standard 11x166MHz ps. cpu-z akurat nie potrafi poprawnie odczytać napięcia na rdzeniu, ale everest już ok. aha i jeszcze musiałem zjechać z mnożnikiem do 9.5 bo zasilacz 300W ModeCom jakoś nie wyrabia :/ (ale pomęczę go jeszcze, hehe) ale zamierzam zmieniać go niedługo na Chieftec 360W (albo już na 420W) |
Cytat:
|
Cytat:
Alee..... jakie masz płyty główne? :| |
|
+5 też jest w normie ... wynosi ... 4,811 :>
|
A ile wynois te +5V? +12V masz jeszcze w normie.
|
Zalezy jak mam tam w biosie ustawione...
TZN: Jak mam VCORE: Auto .... to W biosie jest 1.65... i reszta stabilnie....ale pod windą w pc probe to skaczą wartości o np. z 12,608 do 12,554... tak niby nie wiele ale troche...aaa... +5V to raczej dobrze stała wartość:D.... pod winzgroza a w biosie to wszystko ok.... chyba leciutko 12 skacze ale tak co ...2-3 minuty na chwile... A jak mam VCORE: 1,7 w biosie to w biosie pokazuje mi napiecie dla proca 1,66.... i wartosci bardziej skacza.... ale zato też w windowsie pokazuje mi napiecie dla proca VCORE: 1,664 1,668 ...skacze... Musze chyba karte graficzna też wymienic, ale podajcie jakiś spoób żeby naciągnać na to rodziców żeby mi dziś dali 250zł .... (bo 150zł oddałem tacie za pc bo pożyczyłem... no wymyślcie cos prosze)... :buu: |
MOże być ciężko. A jak sie mają napiecia +5V i +12V?
|
Yyy
A więc FDD 1,44 NEC ASUS A7V600-X (mobo) Athlon ....bla bla... wiadomo Sony CRX-230E (nagrywarka) DYSK 80GB ATA100 2mb cache 7200rpm (nawet cdromu nie mam) 1 WIATRAK NA PROCA 1 karta sieciowa 1 k. grafiki ASUS V3800 Nic więcej... |
Cytat:
|
Grafika ASUS V3800 ...no ale na P3 bylo dobrze....
A zasiłka.....yy 300W Codegen (wiem shit) no ale to chyba aż tak źle przez to nie jest... :| |
A jaka zasiłka? Może jednka ona nie wyrabia?
|
Cytat:
|
W BIOSIE w Hardware Monitor napięcie pokazuje 1.65... (na auto) czyli tak jak powinno byc! A więc chyba jest ok, teraz robie testy prime, lecz zbytnio niewiem na czym to polega, ale w NHL2k3 to mi sie wiesza i to ostro! ;( Co zrobić?
|
U mnie AIDA i BIOS pokazuje napiecie wyzsze o okolo 0,05V jak mam ustawione. Mam Athlona XP.
|
Cytat:
KURFA!!! I CO Z TYM WALONYM NAPIĘCIEM DLA PROCKA!! ??? |
Cytat:
www.omegacorner.com |
Cytat:
a ma ktos pomysly jak zoptymilozowac chodzenie karty RADEON 9000 (power colora)? jakies lepsze stery, programy itp.? bo tnie [tylko czasami i niemocno] na Counter Strike'u Source :) - na nic innego narazie nie potrzebuje :P pozdro ;) |
Ustawiłem w biosie napięcie na manual i ... 1,7 i pod windą wyczytuje 1.64-1.68 :D czyli jest w normie chyba? Ale się zmienia tak 1.64-1.68....:> ide grac w nhl (bo wczesniej jak grałem to sie zamulał co chcwile - stawał zobacze jak teraz bedzie...)
EDIT!! Tylko jak gram multiplayer to przymula ;> |
No własnie i ja tam mam 1,78!! CZY TO JEST NORMALNE?!
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Aida-> Płyta główna-> Procesor (wszystko widać) |
No a co z tyym zasilaniem? Jak sprawdzić to w AIDA?
|
Cytat:
XP - komputery typu deskop XP-M - laptopy MP - serwery Ja podałem zostosowanie jakie AMD ma na swojej stronie... Co do programu do podkręcania z poziomu Windy - trudno takie coś znaleść, a pozatym nie jest polecane podkręcania z poziomu Windows'a. Do temperaturek polecam AIDA32 lub Everest. |
Ilość załączników: 1
START_EDIT!!
CPU-Z KUFA!! Pokazuje napięcie takie jak widać na rysunku czyli za dużo, w biosie mam AUTO!! Zmienić na 1.65 czy na 1.45?? END_OF_EDIT!! Nie powiem, bylo Ciężko bo ... to Athlon XP 2500+ Barton ... 339zl ukruszony sprawny na gwarancji itp. itd.... ehh aż w końcu znalazł się ;D Powiedzcie mi czy jest róźnica między Mobile MP XP-M I jakiś fajny programik do podkręcanie z poziomu windy, sprawdzania temperatury itp :> |
Cytat:
|
ja kupilem tydzien temu Bartona za 360 zl :) bo mam dostep do hurtowni... i wbrew pozorom mozna jeszcze dostac takie procki...
|
Cytat:
Np. tu: http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=33740492 |
bakupl ladna okazja nie powiem
btw:jak praktyki? Ty masz 15lat i juz praktyki? |
Cytat:
|
Kupilem to w tam gdzie mam praktyki :> Tj. u mnie na osiedlu :) To taki sklepik i kafejka netowa.... Zamówili mi i na następny dzień miałem .... Dałem za niego 429zł...
|
A gdzie kupiłeś to cudo?
Czy ktoś wie może gdzie to można dostać w Krakowie? |
poczytaj sobie tutaj http://forum.tweak.pl/forum-25.html znajdziesz tam wszystko o Bartonie ;)
|
Witam!
Standardowo ma 1833MHz 11x166 1,67V (ale napiecie zalezy od konkretnego modelu i moze miec 1,65-1,68V) po podkreceniu (u mnie) na 11x200 (2200MHz) ma 1,68V |
ASUS PC Probe nie potrafi zdefiniowac Twojego procesora... nie przejmowalbym sie tym :)
|
Mobile AMD Athlon XP-A 2500+ Barton
Witam!
Kupilem tegoż procka i ASUS A7V600-X... i teraz tak. W AIDA wykrywa 1833Mhz (ma odblokowany mnożnik, ustawiony ma na 11x166)... w panelu sterowania wykrywa.... 1,83..... Ale w ... ASUS PC Probe wykrywa go jako 1000MHZ? Jaka jest prawdziwa częstotliwość tego procka? Bo możliwe że mam coś źle ustawione ale w biosie mam 11x166, a w biosie nie moge sprawdzić bo tak szybko przelatuje że nawet pauzy nie zdążam zrobić...kombinowałem na róźne sposoby... ahh prosze o pomoc...I zasilanie... w biosie mam Auto, a w windzie mi pokazuje tzn w PC PRobe... 1,77V...!! A to dużo bo kufa 1,45 lub 1,65 powinno być! czy ten program przekłamuje i jaki polecacie? :| Prosze o szybką pomoc, dziękuje! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:08. |