Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   weekendowe tanie piwo (https://forum.cdrinfo.pl/f5/weekendowe-tanie-piwo-42243/)

Ormianin 05.11.2004 11:11

weekendowe tanie piwo

w zwiazku z tym ze dzis weekend, bardzo prosze o polecenie mi jakies dobrego taniego piwa, ktorego byc moze jeszcze nie probowalem :) Moga byc biedronkowe, czempionowe, muszkieterowate i inne dobre tanie dziwne browce :)

A tak swoja droga, mam nadzeje ze dzis na czacie naszym znajdzie sie troche ludzi z kuflem w dloni :piwo:

imola 05.11.2004 11:25

Cytat:

Napisany przez Ormianin
w zwiazku z tym ze dzis weekend, bardzo prosze o polecenie mi jakies dobrego taniego piwa, ktorego byc moze jeszcze nie probowalem :) Moga byc biedronkowe, czempionowe, muszkieterowate i inne dobre tanie dziwne browce :)

A tak swoja droga, mam nadzeje ze dzis na czacie naszym znajdzie sie troche ludzi z kuflem w dloni :piwo:

To ja polecam "MOCNE" z browaru Jabłonowo sprzedawane w plastikowych butelkach o pojemności 1L. Kosztuje 3,7 -3,8 w supermarketach. Jest jescze kilka odmian tych piw w plastikowych butelkach czasem zdażał się też jakiś czeski sikacz też bardzo dobry. To mocne nie jest zbyt "mocne" ale cena się kalkuluje. Z biedronkowych to chyba MEGAWAT najlepszy :peace:

Igloo 05.11.2004 11:42

harnaś też dobry :)

sherrif 05.11.2004 12:06

Z biedronkowych to V.I.P (ok 1,8PLN i 7%)

Air 05.11.2004 12:10

Może REJS lub SUPER PIWOSZ

Ormianin 05.11.2004 12:10

Cytat:

Napisany przez imola
To ja polecam "MOCNE" z browaru Jabłonowo sprzedawane w plastikowych butelkach o pojemności 1L. Kosztuje 3,7 -3,8 w supermarketach. Jest jescze kilka odmian tych piw w plastikowych butelkach czasem zdażał się też jakiś czeski sikacz też bardzo dobry. To mocne nie jest zbyt "mocne" ale cena się kalkuluje. Z biedronkowych to chyba MEGAWAT najlepszy :peace:

W biedronce to ja widze Sarmackie w pecie i kiedys sie skusilem, ale piwo to nie bylo specjalnie dobre... chociaz mocne bylo:) no ale ja nietylko dla procentow piwo pije, smak tez wazny... puszkowego biedronkowego nie znam, jest tez jakies w butelce, ale jakos nie mialem okazji.
Te z browaru jablonowo owszem probowalem, w pecie "MOCNE" ale nie szczegolne moim zdaniem chyba ze dla procentow, ciekawe ze to samo "MOCNE" w butelce smakuje inaczej, jest tez "SUPER MOCNE" i to bede musial sprobowac kiedys, a moze dzis :)
Harnasia pilem, ale to jest taki odpad moim zdnaiem z Okcimia, jak mam wydac na Harnasia pieniadze to wole dopalcic i kupic Tatre z tego browaru.

mr_spock 05.11.2004 12:48

Van PUR vel Donner - 1,39 puszka

za namowa kolegow z forum rozsmakowalem sie w Perle :)
a moj ukochany Volt, ktorego sacze od ladnych paru lat popadl w nielaske... zmneijszyl zawartosc % a cen nie zmienil :( teraz pije harnasie

icemac 05.11.2004 13:13

ja tez z MOCNEGO z browaru jablonowo przerzucilem sie na harnasia

:D bo harnas to piwo dobre i tanie :D

a co do Donnera - to VanPUR w porowniu do niego to piwo SUPERRRRRRRR
leja jakies siki tylko puszka podobna ;)
mialem porownanie vanpur zielony i donner zielony - dwa rozne piwa, z mocnym jest podobnie :(

mr_spock 05.11.2004 13:30

Cytat:

Napisany przez icemac
ja tez z MOCNEGO z browaru jablonowo przerzucilem sie na harnasia

:D bo harnas to piwo dobre i tanie :D

a co do Donnera - to VanPUR w porowniu do niego to piwo SUPERRRRRRRR
leja jakies siki tylko puszka podobna ;)
mialem porownanie vanpur zielony i donner zielony - dwa rozne piwa, z mocnym jest podobnie :(

jak dla mnie to tylko sie napis na puszcce zmienil :) juz nie porownam, bo nigdzie van pura nie dostane, a mocnego nie pilem, bo nie lubie

A harnas dobre piwko - i tanie przedewszystkiem (nawet lepszy i tanszy niz lajcepS <- )
1,99 na stacji BP pod moim blokiem :P
w koncu piwo po ch***, tzn zbuju ;)

icemac 05.11.2004 13:35

HARMAŚ ŻOMDZI :spoko:

:>

siwy_mw 05.11.2004 13:40

Ja tam wynalazkow nie pijam i polecam Zywca lub Hainekena :piwo:

Turboni 05.11.2004 13:40

ja z marketu to z alberta ich browarek 1,45 - 5% lub 1,75 - 7,2% :)

Ormianin 05.11.2004 14:30

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
Ja tam wynalazkow nie pijam i polecam Zywca lub Hainekena :piwo:

:) No tak ale jak czlowiek nie ma czasem wiecej pieniedzy a chcialby wiecej :)
A tak swoja droga to Zywiec jest mocno przereklamowane piwo, ja wole juz Tyskie sto razy, a Haineken to juz szczyt wyrzucenia pieniadza, owszem czasem wypije, ale uwazam ze krajowe sa lepsze piwa i to nie koniecznie te z wyzszej sfery cenowej

A ten topic o tanich piwach:)

W biedronce widzialem jeszcze taki browiec, w malych petach kiedys byl na promocji, nazywal sie "Zloty <cos tam>" moze ktos to pil i nazwe pamieta :)

A tka swoja droga to :piwo: dla wszytskich :)

mello 05.11.2004 14:39

LECH lub HEINEKEN czasem callsberg !! jak juz pile to wybieram te marki ale jak bibka to wódeczka rullez :D

mgit 05.11.2004 14:45

Dembowe i Tatra Mocne the best :)

Predi 05.11.2004 15:05

to ja bede patriota i polece LEŻAJSK :) inna rzecz ze ciezko dostac :( bo go wlasny koncern (Żywiec hu* :boks: ) zdusil

Pierwszy 05.11.2004 15:40

nie lubie najtańszych rozwiązań dla artykułów pierwszej potrzeby ;)
Także z piw: Tyskie, Żywiec, Tatra - kolejność nie przypadkowa

mr_spock 05.11.2004 15:43

Ludzi, co wy pijecie... Lech, zywiec haineken, jakies komercyjne siki :)

za niecale 2-2,50zl mozna miec jakies tanie, rownie smaczne... Bosman, harnas, specjal czy inne :)

Air 05.11.2004 17:22

właśnie kupiłem czeskie piwo z dodatkiem ekstraktu ganji. Tylko schłodzę i zobaczę jak działa

Morris 05.11.2004 17:47

Cytat:

Napisany przez Air
właśnie kupiłem czeskie piwo z dodatkiem ekstraktu ganji. Tylko schłodzę i zobaczę jak działa

Tylko, że najprawdopodobniej to jest taka jej odmiana, która działa identycznie jak siano zebrane z pola - chłyt materkidowy ^_^
ale zawsze można zapalić coś raz na jakiś czas... :glaszcze:

Air 05.11.2004 18:30

Cytat:

Napisany przez Morris
Tylko, że najprawdopodobniej to jest taka jej odmiana, która działa identycznie jak siano zebrane z pola - chłyt materkidowy ^_^
ale zawsze można zapalić coś raz na jakiś czas... :glaszcze:

Tez nie spodziewam się niczego więcej. Ot co butelka piwka z maryśką.

Piotr4s 05.11.2004 20:35

http://www.wielkarzeczpospolita.net/...my/pijpiwo.gif

:jezyk:

mr_spock 05.11.2004 23:18

Cytat:

Napisany przez Air

90% sukcesu to autosugestia, wiec uwazaj zebys na marsa nie odlecial ;) :P

Air 06.11.2004 00:39

Cytat:

Napisany przez mr_spock
90% sukcesu to autosugestia, wiec uwazaj zebys na marsa nie odlecial ;) :P

o dalej potrafię pisać, ściema jakaś!! Nie polecam!!

Morris 06.11.2004 01:40

Cytat:

Napisany przez Air

Tylko że na nalepce ^_^

Cytat:

Napisany przez Air
o dalej potrafię pisać, ściema jakaś!! Nie polecam!!

wystarczy, że jednorazowo kupi go 38 mln Polaków - tylko żeby spróbować - a nuż komuś posmakuje... :piwko2:

CIAPEK 06.11.2004 07:48

od biedronkowego Harnasia wole biedronkowego Fasberga - 6,2% i wchodzi dobrze.
Ten Van Pur Donner nie jest taki zły, ale tylko mocny bo jasny to siki weroniki.

Ogólnie ja wieczorkami chodze do pobliskiego sklepu z buteleczką na wymiane np. po Żubra :spoko: 1,99 zł i to jeszcze w butelce :)

Koolo 06.11.2004 09:07

Jak dla mnie to ŻUBR albo Tatra ...

Posłany 06.11.2004 17:08

Może powiecie że komercyjne i mało-goryczkowe ale lubie reddsa ;) Ale malinowego Reddsa jeszcze nie próbowałem...

47 07.11.2004 00:47

Jak ma być tanie i ma sponiewierać to najlepsze będzie winko za 3.50 z datą ważności ;) NIe wiem czy jeszcze jest, ale kiedyś był taki wynalazek jak Warka Winna, wyglądało to jak zwykłe piwo nawet butelka taka sama. Raz spróbowałem i zalizyłem wszytkie punktu z topic'u o rodzajach upojenia ;).
A tak na serio to polecam Perełkę-nie zadroga a jaka dobra ....
A co do wynalazków a'la biedronka to nigdy jakoś mi nie smakowały. Z wyjątkiem Tatry ale to chyba juz jest piwo z wyższej pólki.
Pozdro
P.S. Od 6 tygodni jestem abstynentem :smutny: wiecie że można żyć nie pijąc - tylko co to za życie . :idea:

Morris 07.11.2004 03:06

Cytat:

Napisany przez Posłany
Może powiecie że komercyjne i mało-goryczkowe ale lubie reddsa ;) Ale malinowego Reddsa jeszcze nie próbowałem...

Zawsze można sokiu dolać i spróbować ;)

epol 07.11.2004 12:22

Ja polecam jedyne i najlepsze piwo: Dębowe Mocne :) oczywiscie dlugo wazone i zimniutkie prosto z butelki.

A co do tanich piw to jakos mi nie smakuja. No ewenatualnie Kompan w puszcze. A jak juz mowa o puszkach to nie lubie piwka z puszki. Ma inny smak niz butelkowe.

Ostatnio ojciec kupil chyba W Realu jakiegos Hammera (Mocne) w puszcze, ale piwa nie dalo sie pic. Fuj!

mr_spock 07.11.2004 17:17

Co do smaku beczka, puszka, butelka to mam swoje zdanie, ktorego nie zmienie...
Smak jest ten sam... chyba , ze beczke chrzcza w knajpach, butelkowe jest przeterminowane, a puszkowe ma uszkodzony lakier ochronny wewnatrz.
Robili testy z ludzmi pracujacymi w browarach, nalali im do szklanek to samo piwo z beczki , puchy i butli - nie byli w stanie rozpoznac

Ja osobiscie z butelki nie lubie, wszystkie piwa wtedy maja podobny, ciezki aromat wg mnie

czero 07.11.2004 19:49

Specjal, Perła, Dębowe, Lech. Dla mnie tylko te piwa sie licza ;).

Turboni 07.11.2004 19:50

ja dzisiaj zakupilem sobie tatre mocna i nie jest zle :)

Air 07.11.2004 21:42

Właśnie saczę Carlsberg'a za niecałe 2,50 zł. Probably the best beer in the world :peace:

Golomb 07.11.2004 22:22

Nienawidze egzotyków pocoz sie truc ale najbardziej hardcoreowe to widzialem DIABELSKIE w litrowych butelkach - mimo wszytsko Carlos rzadzi (Calrsberg)

Ormianin 08.11.2004 11:34

Cytat:

Napisany przez Golomb
Nienawidze egzotyków pocoz sie truc ale najbardziej hardcoreowe to widzialem DIABELSKIE w litrowych butelkach - mimo wszytsko Carlos rzadzi (Calrsberg)

To ja juz wole Brooka za 2 zl w Championie w zielonych bezkaucyjnych butelkach... :piwo:

javor 08.11.2004 15:42

Ja rówineż nie przepadam za wynalazkami typu "piwo z jedynką" czy jakiś Hammer lub Edelmajster... czy jakoś tak...
Ja jeśli już pijam to: Tyskie, Dębowe, Żubr, czasem Heineken lub Królewskie a ostatnio lubuję się w Tatrze :D
aha..Carlsberga ostatnio piłem...koszmar...co się z tym piwem stało?!!

Hehe, ja doszedłem już dawno do stwierdzenia, że piwo poniżej 2zł to na 90% lipa na maxa... (no ale są wyjątki - np. Żubr :D czy choćby piwko z kija u sąsiadów z południa :D)

Jak to się mawia...: "Dzień bez piwa - dniem straconym"

Nacias 08.11.2004 15:51

Cytat:

Napisany przez Posłany

Redds jest dobry :) wydaje sie być taki babski ale jak na piwo tego typu jest dość niezły, nie to co przereklamowany Gingers :ysz:
Lecz osobiście polecam Lech, Tyskie i Żywiec :)

mr_spock 08.11.2004 16:08

Ja nie pijam drogiego piwa, uwazam, ze stosonke cena-jakosc nie jest najlepszy...

Prawda jest taka, ze marka ktora chce uchodzic za dobra musi sprzedawac swoje produkty za wyzsza cene, mimo ze ich produkt wcale nie musi byc lepszy... A twierdzenie, ze piwko za 3zl jest lepsze (smaczniejsze) od tego za 2 jest przewaznie autosugestia (na socjoligi mnie takich rzeczy ucza;))
Gdyby zywiec sprzedawal piwo za 1,99 to raczej nikt bvy nie uwierzyl w ich reklama - ze jest markowe, ekskluzywne, zdobywa nagrody itd.

epol 08.11.2004 17:47

To ja dodam jeszcze, że nie lubie, bardzo nie lubie Heinekena i Calrsberga.

M@X 08.11.2004 19:57

Z tanszych polecam Harnasia, ostatnio sie poprawil :ok::piwo:!

mr_spock 08.11.2004 21:50

3XTAK... harnas the best, tani/smaczny/sponiewiera

po olaniu Volta pije tylko to (no i czasem perle) :)

epol 14.11.2004 21:19

Nie wiem czy zauwazyliscie roznice miedzy piwem mocnym, a "zwyklym", ale ja tak. Mocne szybciej sponiewiera, a co za tym idzie taniej nas to wychodzi :D

gum1s 14.11.2004 22:05

Tyskie ponad wszystkie

Turboni 14.11.2004 22:08

Cytat:

Napisany przez epol
Nie wiem czy zauwazyliscie roznice miedzy piwem mocnym, a "zwyklym", ale ja tak. Mocne szybciej sponiewiera, a co za tym idzie taniej nas to wychodzi :D

o i tu sie zgodze :spoko:

wiec :piwo:

Zetoxa 15.05.2018 21:27

ponieważ łikend coraz bliżej, trzeba zakupić tanie :piwo:

Justoko 22.05.2018 14:25

Oj tam tanie :) Wystarczy zbierać butelki ze sobą i z kaucją wcale nie wychodzi tak drogo piwko :) Jakiś zubr czy cos :)

grzeniu 22.05.2018 14:52

Tak. Najszybciej zbieranie wychodzi w śmietniku. Chwila moment, 5-6 flaszek i piwko jest za darmo.

Justoko 22.05.2018 14:58

Coś w tym jest :)

ed hunter 22.05.2018 15:19

Mam w domu ze 20 flaszek, ale nie chce mi się ich pozbierać, w końcu etykiety staną się muzealne. :D

joujoujou 22.05.2018 16:35

Etykiety dla mnie trzymaj! :tak!:

komus 24.06.2018 11:49

mnie ostatnio zaskoczyła wiadomość,jak znajoma chciała sobie kupić lecha free limonka i to było po 22, nie mogła kupić. Dlaczego? Ponieważ w mieście Mysłowice wprowadzono zakaz sprzedaży alkoholu po godzinie 22 !!

ilonakaminska80 28.11.2018 11:46

Czy paliwo bedzie jeszcze tanie? xD

ed hunter 28.11.2018 12:23

Cały czas jest tanie, tylko na początku trochę trzeba zainwestować w dobrą bimbrownię. :taktak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:29.