Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Windows 98 czy Me (https://forum.cdrinfo.pl/f5/windows-98-czy-me-42486/)

kodziu 11.11.2004 16:12

Cytat:

Napisany przez pablocoo
A DX zaistalowales i ustawiles przyspieszanie sprzetowe grafiki na full?

Dzieki za pomoc :spoko:
Zauważyłem że nie każde stery działają. Te nowsze miały problemy a wersja 52.16 działa bez problemu. Znalazłem również bardzo ciekawe poradniki do tego windowsa, może komuś sie przyda: http://xp.net.pl/art/windows2003_workstation.html

pablocoo 11.11.2004 12:29

A DX zaistalowales i ustawiles przyspieszanie sprzetowe grafiki na full?

kodziu 11.11.2004 11:53

Cytat:

Napisany przez pablocoo
A instalowales stery pod Xp'ka? Ja swojego GF FX 5200 zaistalowalem na 2003 ze sterami od XP is migal

Zainstalowałem, ale w szczegółach to znaczy tam gdzie sie zmienia odświeżanie i wogle są tam dane o sterownikach to to wogle nie działo :(

memorando 11.11.2004 11:52

Cytat:

Napisany przez Atlantis
PixelView PlayTV Pro
Jakby ktoś miał do tego stery to będę bardzo wdzięczny. Jak za pierwszym razem zainstalowałem u siebie XP to niby działała, ale w połowie rozdzielczości, za drugim podejściem przy próbuie uruchomienia wywalało mi już tylko jakiś komunikat o błedzie. Jak ktoś może pomóc to będe bardzo wdzięczny.

są pod xp i niebredź wczoraj księdzu instalowalem tą kartę na xp i dziala :)

pablocoo 11.11.2004 11:44

A instalowales stery pod Xp'ka? Ja swojego GF FX 5200 zaistalowalem na 2003 ze sterami od XP is migal

kodziu 11.11.2004 11:35

Cytat:

Napisany przez Morris
Nie kwestionuję jego wypasu, bo wiem, że taki XP-ek się chowa, ale miałem 2000 Server i miał prawie wszystko co serwerowi potrzebne, natomiast multimedia to była jego słaba strona - bo nie został przecież do tego stworzony.
A może ten W2k3 Serv da się skonfigurować odpowiednio tylko pod multimedia?
Tylko zabawy by z tym było trochę...

Ale żeby wszystko chodziło potrzebuje tylko sterów. Istnieją wogle?

sight 11.11.2004 08:52

98se

Morris 11.11.2004 00:45

Cytat:

Napisany przez kodziu
Ten server jest wypasiony :)
MA troche niepotrzebnych rzeczy ale pracuje nad tym. Najbardziej przeszkadza mi brak sterowników :/

Nie kwestionuję jego wypasu, bo wiem, że taki XP-ek się chowa, ale miałem 2000 Server i miał prawie wszystko co serwerowi potrzebne, natomiast multimedia to była jego słaba strona - bo nie został przecież do tego stworzony.
A może ten W2k3 Serv da się skonfigurować odpowiednio tylko pod multimedia?
Tylko zabawy by z tym było trochę...

kodziu 11.11.2004 00:24

Cytat:

Napisany przez Morris
Zapewniam, że nie tylko Twoje ^_^

A musisz to robić pod Win2003 Server? To chyba najgorszy wybór z możliwych do gier obok WinServer 2000.
Jeżeli komp nie musi działać Ci nonstop, to zainstaluj sobie do gier WIN98 SE i jako 2gi sys ten 2003 Server.

Ten server jest wypasiony :)
MA troche niepotrzebnych rzeczy ale pracuje nad tym. Najbardziej przeszkadza mi brak sterowników :/

Morris 11.11.2004 00:17

Cytat:

Napisany przez gallus
ME to wg mnie największy shit jaki powstał w stajni M$, już lepszy jest 98SE.
Ale to tylko moje zdanie :P

Zapewniam, że nie tylko Twoje ^_^

Cytat:

Napisany przez kodziu
Sorka że nie w temat i z takim off topiciem wyjeżdzam ale temat o windowsie i może ktoś pomoże :/
Czy istnieją jakiekolwiek stery do geForce'a 2 pod windows server 2003?
Chciałem pograć a brakuje opengl :/
Na stronce nvidi tylko xp bądź win 2003 ale edycja 64 bit :C

A musisz to robić pod Win2003 Server? To chyba najgorszy wybór z możliwych do gier obok WinServer 2000.
Jeżeli komp nie musi działać Ci nonstop, to zainstaluj sobie do gier WIN98 SE i jako 2gi sys ten 2003 Server.

kodziu 10.11.2004 20:40

Sorka że nie w temat i z takim off topiciem wyjeżdzam ale temat o windowsie i może ktoś pomoże :/
Czy istnieją jakiekolwiek stery do geForce'a 2 pod windows server 2003?
Chciałem pograć a brakuje opengl :/
Na stronce nvidi tylko xp bądź win 2003 ale edycja 64 bit :C

Atlantis 10.11.2004 19:22

Oki, wszystkim bardzo chciałem podziękować za pomoc. Udało mi się wreszcie zainstalować XP. Chodzi idealnie, choć mój komp, to żadna rewelacja (Duron 700, 128 MB DDR) karta TV chodzi bez problemów na tych sterach. Wielkie dzięki! :)

Pierwszy 09.11.2004 22:59

Cytat:

Napisany przez Atlantis
PixelView PlayTV Pro
Jakby ktoś miał do tego stery to będę bardzo wdzięczny. Jak za pierwszym razem zainstalowałem u siebie XP to niby działała, ale w połowie rozdzielczości, za drugim podejściem przy próbuie uruchomienia wywalało mi już tylko jakiś komunikat o błedzie. Jak ktoś może pomóc to będe bardzo wdzięczny.

Udało mi się uruchomić tą karte u znajomego na xpsp1 (niewiem jak z sp2) i win2k. Rzeczywiście na sterach prolinka były z tym problemy... Ale za pomocą MoreTV działa wszystko pięknie :) a nawet więcej ;)

Don Laser 09.11.2004 22:26

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... a ja nie dam słowa złego powiedzieć na WinME, posiedziałem na nim ponad półtora roku i żadnego niebieskiego ekranu, żadnej zawieszki, żadnych problemów, oczywiście wyłączenie przywracania systemu to pierwsza rzecz po instalce. Może to szczęście, a może dbałość o system. A jak pięknie palił płytki na wiekowym LGx12, aż się łza w oku kręci.

Moge tylko potwierdzić, dla mnie żadnej róznicy, chyba tylko taka że ME mniej uaktualnień potrzebuje po instalacjai, .
Naprawdę nie moge złego słowa na Me powiedzieć/napisać .
Tym którym to instalowałem też nie , choć byli "rzeźbiarze" , którzy po pół godziny dzwonili że im padło, choc ja katowałem wczesniej kompa , na grach , filmach i programach przez pare godzin i nic szczególnego się nie wydarzyło.
Tak więc najepiej bedzie jak Atlantis sam "organoleptycznie" :haha: doświadczysz , czego Ci trza i co Ci pasuje 8 )

Turboni 09.11.2004 22:21

kiedys mialem laptopa i niestety nie moglem zainstalowac wszystkich driverow do niego - brak nawet na stronie producenta wiec zainstalowalem winde me i wykryla wszystko i tez na nia nie nazekalem

Zetoxa 09.11.2004 22:14

... a ja nie dam słowa złego powiedzieć na WinME, posiedziałem na nim ponad półtora roku i żadnego niebieskiego ekranu, żadnej zawieszki, żadnych problemów, oczywiście wyłączenie przywracania systemu to pierwsza rzecz po instalce. Może to szczęście, a może dbałość o system. A jak pięknie palił płytki na wiekowym LGx12, aż się łza w oku kręci.

Wawelski 09.11.2004 22:10

Ściągnij dirvery do karty i zainstaluj XP.

epol 09.11.2004 22:00

98se + service pack

Maciej 09.11.2004 21:49

jesli chodzi o karty TV to rozsądniej jest instalować Win98SE. Chociaż WinMe nie jest zły miałem i wiem.

rosol 09.11.2004 21:40

To prawda!! Na swoim komputerze zainstalowalem raz ten system ... chodzil doslownie minute ... pozniej to juz tylko Blue Screen'y

kodziu 09.11.2004 21:37

Wybierz 98 SE !!
Windows millenium to takie gówienko że sie w pale nie mieści :D
Minute po postawieniu systemu jak sie dobrze postarasz, a czasem nawet nie :P masz już na wstępie bluescreena :C

gallus 09.11.2004 21:32

Miałem podobną już nie pamietam nazwy Ale napewno Pixel View i też nie mogłem znaleść sterów. A później poszła z dymem :'(

Atlantis 09.11.2004 21:30

PixelView PlayTV Pro

AleX69 09.11.2004 21:23

98se

siwy_mw 09.11.2004 21:23

Jak juz masz do wyboru te dwa systemy to 98se , ME to straszny niiewypal .
ps. jaka to karta ze nie dziala na XP ? moze to kwestia odpowiednich sterownikow ?

gallus 09.11.2004 21:21

ME to wg mnie największy shit jaki powstał w stajni M$, już lepszy jest 98SE.
Ale to tylko moje zdanie :P

Atlantis 09.11.2004 21:16

Windows 98 czy Me

Witam!!!

Co powienienem zainstalowac mając do wyboru W98 lub Me? Niestety nie mogę zainstalować 2000 czy XP, bo nie działa mi na tym karta TV, której często używam. Dwa razy próbowałem już z XP i kończyło się na tym, że jeszcze tego samego dnia musiałem wracać do 98.
Co w takim razie sądzicie o Me? W końcu jest nowszy od 98, a kilku moich znajomych chwaliło ten system, a pracują na nim już od kilku lat.
Co o tym myślicie?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:20.