![]() |
Go³ota vs Ruiz
No to obstawiamy kto wygra. Walka ko³o 6 rano na TVN
Mój typ - wygrana Go³oty w szóstej rundzie przez KO |
a moj to przegrana Goloty na punkty .
|
GO£OTA
:piwo: :spoko: :boks: :boks: :najlepsz: :tak!: :sylwek: :worek_tre :worek_tre |
Cytat:
jego ostatnia szansa czyli jezeli nie teraz to nigdy. Trzymam kciuki choæ nie wiem czy dotrwam, my¶lê ¿e Andrju wygra na punkty. A oto krótka historyjka która opisuje wygran± Anrju :paker: :pompki: :worek_tre :boks: :podbite: :jupi: :piwo: :polska: :fala: :najlepsz: :sluze: |
Moja koncepcja jest taka, ¿e wygra Go³ota. :piwo:
|
3mam kciuki za Golote, choc dla mnie i tak juz jest przegrany
pozdro ;) |
Przegra!
Ucieknie! Pobije sedziego! (ten drugi jest za duzy i silny) Nie lubie G(H)oloty! |
Wydaje mi sie ze dzisiaj Golota jednak wygra ;)
:fala: |
zaraz wlacze TVN ;)
|
Chamstwo I Oszustwo
:klnie: |
przegra³ na punkty.
|
zalosne oszustwo :klnie:
|
Golota znowu sie nie popisal.Mimo, ze mial szanse to ja zmarnowal.Ja tych walk wcale nie ogladam bo nie od dzis wiadomo, ze ze sportem nie maja one nic wspolnego.Jako, ze dzisiaj walczyl Polak to postanowilem obejrzec.Walka brzydka, szmira jakich malo.Ruiz to normalny ciec.Skad on tam sie w ogole wzial?Golota za to nie umie walczyc efektywnie.Efektownie to i moze owszem zrobi jakis ciekawy unik, jakas ladna akcje techniczna.Tylko po co?....
|
Hahah, wiedzia³em ¿e przegra :) Jak zacz±³em topic czytaæ :P
|
Cytat:
|
... czego¶ tu nie rozumiem, facet zada³ wiêcej celnych ciosów niz przeciwnik i przegra³ u sêdziów jednomy¶lnie. Czy to jest do q...wy nêdzy gimnastyka artystyczna - gdzie licz± siê wra¿enia estetyczne - czy boks, gdzie chodzi o celne ciosy :klnie: :klnie: (( (( , ten sport jest poj...ny.
|
Cytat:
Naprawdê nie spodziewa³em siê, ¿e po takiej walce Go³ota mo¿e przegraæ. Co prawda my¶la³em, ¿e mo¿e wygraæ przez nokaut, ale i tak pokaza³ bardzo ³adn± i momentami skuteczn± walkê, czego nie mo¿na powiedzieæ o jego przeciwniku. Trudno mi powiedzieæ, dlaczego mimo to przegra³, ale niech bêdzie - nie mam pojêcia o boksie i nie mogê tego profesjonalnie oceniæ. Jednak z punktu widzenia laika naprawdê trudno mi siê z tym zgodziæ... ps: W kontrakcie jest przewidziany rewan¿, wiêc mo¿e jednak ta "pora¿ka" nie oznacza koñca kariery i za kilka miesiêcy zobaczymy podobn± walkê, jednak z innym zakoñczeniem. |
Jak zwylke przekupieni sêdziowe je¶li wogóle mo¿na ich tak nazwaæ. Pamietacie mo¿e walkê naszego Tigera? By³o podobnie... o niebo lepiej walczy³ a przegra³ z jakim¶ przeciwnikiem (nie pamietam jak sie nazywa) który sie przez wiêkszo¶æ czasu tylko za³ania³.... poprostu ¶miech na sali.. nie mam pytañ.
|
Cytat:
|
Ja tego calego Goloty nie lubie... trojmiejski bandzior i tyle
I zupelnie bez osobowosci, tampa maszynka, kawal napakowanego kloca Najbardziej rozbroila mnie jego wypowiedz podczas jakiegos wywiadu -jakiej myzyki pan slucha? -yyy, kompaktowej |
Cytat:
Przyznam, ¿e ja sam te¿ niespecjalnie go lubiê - rzeczywi¶cie to taka napakowana góra miêsa, niespecjalnie inteligentny i te¿ w sumie nie rewelacyjny w tym, co robi, bo jako¶ nigdy nie koja¿y³em go z byciem naprawdê dobrym bokserem. Owszem, zdarzy³o mu siê wygraæ kilka walk, ale nigdy nie by³o w tym tego czego¶, co charakteryzuje naprawdê wybitnych. Nie zmienia to jednak faktu, ¿e dzisiaj moim zdaniem powinien wygraæ, a przyznanie zwyciêstwa jego przeciwnikowi pozostaje dla mnie niezrozumia³e... |
Cytat:
Pamietacie piosenke Kazika pt Golota? |
Powinien wygraæ Go³ota, a ¿e go znowu oszukali to ju¿ jest inna historia. BTW nie mówcie, ¿e Andrzej by³ z³ym bokserem bo fakty mówi± co innego.
@mr_spock jakby¶ tyle razy dosta³ po g³owie co Go³ota, to by¶ siê wtedy nie dziwi³ z jego odpowiedzi @epol pewnie ¿e pamiêtamy KN¯ - Andrzej Go³ota (fragment) Niepokonany w dwudziestu o¶miu walkach A pokonany w dwóch ostatnich walkach Niepokonany w dwudziestu o¶miu walkach Oszukany w dwóch ostatnich walkach - jak¿e aktualne teraz Niepokonany w dwudziestu o¶miu walkach A pokonany w dwóch ostatnich walkach Niepokonany w dwudziestu o¶miu walkach Uwolniony z miasta W³oc³awka |
Cytat:
a Saleta? |
Cytat:
Nie wiele sie roznia. Saleta za to, no to fakt ten ich przebija.W pozytywnym tego slowa znaczeniu oczywiscie. |
Michalczewski - to nie ta waga i w/g mnie to on mial troche za czesto dobieranych rywali.
A Saleta NIGDY nic nie pokaza³ jako bokser. Mia³ jakis podrzêdnych przeciwników, od których za mocno nie oberwa³, ale z którymi sobie i tak nie poradzi³. pozdrawiam |
A ja darzê Go³otê pe³nym szacunkiem, mo¿e nie jest geniuszem alle nie ka¿dy musi byc, w koñcu jest bokserem a nie naukowcem, ma talent do ok³adania przeciwników po mordzie i robi to.
Co do Salety to ten kole¶ nadawa³by sie bardziej do polsatowskiego "baru" ni¿ na ring. Pozdro |
Kole¿anka mia³a dzi¶ opis
Go³ota :( nasz wielki moralny wygrany :) hehe podnius³ rêce (w ge¶cie wygranej) przed og³oszeniem wyników |
Cytat:
|
michalczewski? nie mowcie ze lepszy od goloty, przecieciez ten gosc zdal co dopiero mature :blee: a golota, przecie on jakis tam prawnik czy cus
|
Nie znam siê specjalnie na regu³ach punktowania w boksie ale z tego co widzia³am, to o niebo lepszy by³ Go³ota. Fakt, zbyt b³yskotliwy intelektualnie to on nie jest, ale szanuje go za to, ¿e przed jego walkami s³yszymy polski hymn (a dlaczego dzi¶ nie by³o?) albo widzimy or³a na jego plecach. Bywaj± tacy co to zmienili na niemiecki... Poza tym widaæ, ¿e facet pracowa³ nad swoja psychik± bo jaki¶ czas temu zachowanie takie, jakie prezentowa³ Ruiz wywo³a³oby rozróbê jak w westernowym saloonie. :)
|
Cytat:
Chocby za to powinnismy go szanowac. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie mowie, ze Michalczewski jest elokwentny, tylko ze przy Golocie taki sie wydaje |
prawnikiem jest jego ¿ona (no prawniczk±) a Go³ota to nawet nie wiem kim jest z wykszta³cenia
|
Cytat:
|
Tom Shreck:
runda Ruiz Go³ota 1 10 9 2 7 10 3 10 9 4 10(-1) 9 5 10 9 6 10 9 7 10 9 8 10 9 9 10 9 10 9 10 11 9 10 12 10 9 suma 114 111 Frank Lombardi: runda Ruiz Go³ota 1 10 9 2 7 10 3 10 9 4 10(-1) 9 5 9 10 6 10 9 7 9 10 8 10 9 9 10 9 10 9 10 11 10 10 12 10 9 suma 113 112 Oscar Perez: runda Ruiz Go³ota 1 10 9 2 7 10 3 9 10 4 10(-1) 9 5 10 9 6 10 9 7 10 9 8 10 9 9 10 9 10 10 9 11 9 10 12 10 9 suma 114 111 Oto jak punktowali sêdziowie. Wygl±da to tak jakby komentatorzy w studiu ogl±dali inn± walkê. Po sze¶ciu runda mówili ¿e Go³ota ma super przewagê i je¿eli nic nie zma¶ci to wygra. Jednak ocena sêdziów ju¿ w tym miejscu by³a inna. :boks: |
Cytat:
|
USA Today: John Ruiz zabierze do domu mistrzowski pas, choæ przez ca³± walkê z Andrzejem Go³ot± nie by³o to wcale takie pewne. (...) Ruiz przetrwa³, ale daj±cy mu zwyciêstwo werdykt arbitrów by³ co najmniej niejasny, by nie napisaæ ***8211; niesprawiedliwy.
Onet Sport: Werdykt sêdziów przyznaj±cy Johnowi Ruizowi zwyciêstwo w pojedynku z Andrzejem Go³ot± wzbudzi³ wiele kontrowersji. Na konferencji po walce zarzucono Donowi Kingowi z³y dobór sêdziów punktowych. - Je¶li trzech Amerykanów sêdziuje pojedynek amerykañsko-polski, to Andrzej Go³ota, ¿eby wygraæ, musi znokautowaæ rywala, na punkty nie ma szans ***8211; argumentowa³ niemiecki dziennikarz. |
... widzê Magda, ¿e i Ciebie werdykt lekko wq..i³, dobry ten cytat z US Today :spoko:
|
Proponowalbym tak sie nie ekscytowac tym calym Golota. Tylko obiektywnie spojrzec na jego walke i powiedziec a co on takiego zrobil, ze nalezalo mu sie zwyciestwo?....
NIC Dokladnie nic. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A to za malo. Ten gosciu juz nie pierwszy raz daje plame. Wygrywal walki tylko z malo znanymi rywalami.Ruiz taka parodie odstawial a Golota zamiast zejsc w bok i zaladowac mu jakis cios to czekal az ten mu wlozy glowe pod ramie.Jak on nie potrafi takich sytuacji wykorzystac to nie ma o czym rozmawiac.Poza tym Ruiz w ostatnich rundach pare razy tak go walnal, ze Golota ledwo wytrzymal. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale kiedy to bylo.W drugiej rundzie.Ta byla zakontraktowana az na 12.Potem nic i dlugo, dlugo nic i tak do konca. Poza tym ten drugi nock-down ( czy jak sie to tam pisze) to faul Goloty o ile pamietam uderzyl go w tyl glowy czy cos takiego.Sedzia tego zas nie widzial. :) |
Cytat:
(Bo to naprawde mi sie podoba :) Kompaktowej hehe.) Od razu przypomina mi sie jak to kiedys spytali sie Walesowej (dla niewtajemniczonych zona bylego prezydenta RP) Jakie jest pani hobby? A ona na to:"Zupa pomidorowa" hehe |
Cytat:
|
Cytat:
-Edit- Najnowsze komentarze z prasy amerykañskiej Powa¿ny "New York Times" zastanawia siê, jak sêdziowie mogli uznaæ, ¿e Polak przegra³, maj±c Johna Ruiza dwukrotnie na deskach. "Chicago Sun-Times" pisze, ¿e "magnetic" Go³ota jest w tej chwili jedyn± rozpoznawaln± mark± w boksie. I ¿e boks w swoim zje¼dzie w dó³ w popularno¶ci, a zw³aszcza waga ciê¿ka, nie mo¿e sobie pozwoliæ na to, aby taka postaæ jak Polak odesz³a. Amerykanie pisz±, ¿e Go³ota - jak zwykle - swoj± osob± spowodowa³, ¿e nawet John Ruiz musia³ walczyæ. ¯e z koszmarnej walki zrobi³o siê wydarzenie emocjonuj±ce. A to równie¿ dziêki szalonym na punkcie Go³oty kibicom. "Chicago Sun" pisze, ¿e w ¶rodowiskach ciê¿ko pracuj±cych emigrantów z Polski Go³ota sta³ siê idolem, kim¶, kim by³ Mike Tyson dla czarnoskórych fanów boksu. "Tytu³ mistrza ¶wiata przesta³ siê liczyæ. Najwa¿niejsza jest charyzma, jaka otacza piê¶ciarza. Go³ota ma j± jako jedyny" - napisa³ Greg Couch z "Chicago Sun-Times". |
bedzie rewanz
http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wi...2FwJ2LBKdZeMHf |
Cytat:
|
Ale do czasu rewan¿u Andrzej musi byc na pierwszej stronie! :):):)
|
Gazeta Wyborcza/MS/22 listopada 2004
S³ynny komentator: Brewster rywalem Go³oty - Nastêpnym przeciwnikiem Andrzeja Go³oty bêdzie Lamon Brewster, mistrz ¶wiata wersji WBO. Go³ota jest najwiêkszym nazwiskiem w wadze ciê¿kiej w USA - mówi w wywiadzie dla ***8222;Gazety Wyborczej***8221; legendarny komentator Bob Sheridan. - Wiem, ¿e Brewster wkrótce wróci na ring w walce przygotowawczej, a w nastêpnej móg³by biæ siê z Go³ot±. To by³oby dla Polaka najlepsze rozwi±zanie. Na miejscu Kinga zastanowi³bym siê mocno, zw³aszcza po ciê¿kiej walce Brewstera ze s³abym Nowozelandczykiem Kalim Meehanem, jak d³ugo Lamon zdo³a utrzymaæ mistrzowski pas. Krótko mówi±c - czy nie lepiej wyprzedziæ fakty i daæ mu przeciwnika z w³asnej grupy, w³a¶nie Go³otê, z kalkulacj±, ¿e Polak ma wielkie szanse, aby wygraæ. Ale chcia³bym powiedzieæ, ¿e odgadniêcie tego, co zamierza King, jest niemal niewykonalne, bo facet jest geniuszem. Czêsto chcia³em to zrobiæ - King jest moim klientem numer 1 przez ostatnie 35 lat) - ale za ka¿dym razem by³ dwa ruchy przede mn±. Facet ma IQ Einsteina. - Walka Go³ota - Brewster mo¿e byæ wypromowana po prostu jak zwyczajny pojedynek o mistrzostwo ¶wiata, bez jakich¶ wyj±tkowych k³opotów. To dla Kinga naprawdê nie pierwszyzna. Natomiast zainteresowanie ludzi kolejnym pojedynkiem Ruiza, nawet rewan¿em z Go³ot±, jest zadaniem niemo¿liwym do wykonania. To trwonienie potencja³u Go³oty, który mo¿na lepiej wykorzystaæ w innych przedsiêwziêciach, ³atwiejszych i bardziej wdziêcznych do wypromowania. King dorzuci³by do wieczoru z Go³ot± jeszcze jedn± walkê o tytu³, np. Byrda z kim¶, i ju¿. Zrobione ***8211; kontynuuje Sheridan. - W tej chwili najwiêkszym nazwiskiem w wadze ciê¿kiej jest Go³ota, co przek³ada siê na konkretn± warto¶æ w dolarach. Próbuje siê wykreowaæ Witalija Kliczkê. On i jego brat maja opiniê wyrobion± dziêki marketingowi bokserskiemu - zakoñczy³ znany komentator. |
Go³ota kolejnym rywalem "Bestii ze Wschodu"?
Niko³aj Wa³ujew niespe³na dwa tygodnie temu pokona³ w Berlinie Johna Ruiza i zosta³ nowym mistrzem ¶wiata wagi ciê¿kiej federacji WBA. Mo¿liwe, ¿e nastêpnym rywalem 150-kilogramowego giganta bêdzie Andrzej Go³ota - pisze "Super Express". |
Cytat:
kolejny archeolog || :respect: |
Cytat:
On warzywem zawsze by³. I zawsze bêdzie. Do ¶mierci. Do uschniêcia. Zero, nul, idol ka¿dego magistra... |
Cytat:
On warzywem zawsze by³. I zawsze bêdzie. Do ¶mierci. Do uschniêcia. Zero, nul, idol ka¿dego magistra... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:12. |