![]() |
Cytat:
On warzywem zawsze był. I zawsze będzie. Do śmierci. Do uschnięcia. Zero, nul, idol każdego magistra... |
Cytat:
On warzywem zawsze był. I zawsze będzie. Do śmierci. Do uschnięcia. Zero, nul, idol każdego magistra... |
Cytat:
kolejny archeolog || :respect: |
Gołota kolejnym rywalem "Bestii ze Wschodu"?
Nikołaj Wałujew niespełna dwa tygodnie temu pokonał w Berlinie Johna Ruiza i został nowym mistrzem świata wagi ciężkiej federacji WBA. Możliwe, że następnym rywalem 150-kilogramowego giganta będzie Andrzej Gołota - pisze "Super Express". |
Gazeta Wyborcza/MS/22 listopada 2004
Słynny komentator: Brewster rywalem Gołoty - Następnym przeciwnikiem Andrzeja Gołoty będzie Lamon Brewster, mistrz świata wersji WBO. Gołota jest największym nazwiskiem w wadze ciężkiej w USA - mówi w wywiadzie dla ***8222;Gazety Wyborczej***8221; legendarny komentator Bob Sheridan. - Wiem, że Brewster wkrótce wróci na ring w walce przygotowawczej, a w następnej mógłby bić się z Gołotą. To byłoby dla Polaka najlepsze rozwiązanie. Na miejscu Kinga zastanowiłbym się mocno, zwłaszcza po ciężkiej walce Brewstera ze słabym Nowozelandczykiem Kalim Meehanem, jak długo Lamon zdoła utrzymać mistrzowski pas. Krótko mówiąc - czy nie lepiej wyprzedzić fakty i dać mu przeciwnika z własnej grupy, właśnie Gołotę, z kalkulacją, że Polak ma wielkie szanse, aby wygrać. Ale chciałbym powiedzieć, że odgadnięcie tego, co zamierza King, jest niemal niewykonalne, bo facet jest geniuszem. Często chciałem to zrobić - King jest moim klientem numer 1 przez ostatnie 35 lat) - ale za każdym razem był dwa ruchy przede mną. Facet ma IQ Einsteina. - Walka Gołota - Brewster może być wypromowana po prostu jak zwyczajny pojedynek o mistrzostwo świata, bez jakichś wyjątkowych kłopotów. To dla Kinga naprawdę nie pierwszyzna. Natomiast zainteresowanie ludzi kolejnym pojedynkiem Ruiza, nawet rewanżem z Gołotą, jest zadaniem niemożliwym do wykonania. To trwonienie potencjału Gołoty, który można lepiej wykorzystać w innych przedsięwzięciach, łatwiejszych i bardziej wdzięcznych do wypromowania. King dorzuciłby do wieczoru z Gołotą jeszcze jedną walkę o tytuł, np. Byrda z kimś, i już. Zrobione ***8211; kontynuuje Sheridan. - W tej chwili największym nazwiskiem w wadze ciężkiej jest Gołota, co przekłada się na konkretną wartość w dolarach. Próbuje się wykreować Witalija Kliczkę. On i jego brat maja opinię wyrobioną dzięki marketingowi bokserskiemu - zakończył znany komentator. |
Ale do czasu rewanżu Andrzej musi byc na pierwszej stronie! :):):)
|
Cytat:
|
bedzie rewanz
http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wi...2FwJ2LBKdZeMHf |
Cytat:
-Edit- Najnowsze komentarze z prasy amerykańskiej Poważny "New York Times" zastanawia się, jak sędziowie mogli uznać, że Polak przegrał, mając Johna Ruiza dwukrotnie na deskach. "Chicago Sun-Times" pisze, że "magnetic" Gołota jest w tej chwili jedyną rozpoznawalną marką w boksie. I że boks w swoim zjeździe w dół w popularności, a zwłaszcza waga ciężka, nie może sobie pozwolić na to, aby taka postać jak Polak odeszła. Amerykanie piszą, że Gołota - jak zwykle - swoją osobą spowodował, że nawet John Ruiz musiał walczyć. Że z koszmarnej walki zrobiło się wydarzenie emocjonujące. A to również dzięki szalonym na punkcie Gołoty kibicom. "Chicago Sun" pisze, że w środowiskach ciężko pracujących emigrantów z Polski Gołota stał się idolem, kimś, kim był Mike Tyson dla czarnoskórych fanów boksu. "Tytuł mistrza świata przestał się liczyć. Najważniejsza jest charyzma, jaka otacza pięściarza. Gołota ma ją jako jedyny" - napisał Greg Couch z "Chicago Sun-Times". |
Cytat:
|
Cytat:
(Bo to naprawde mi sie podoba :) Kompaktowej hehe.) Od razu przypomina mi sie jak to kiedys spytali sie Walesowej (dla niewtajemniczonych zona bylego prezydenta RP) Jakie jest pani hobby? A ona na to:"Zupa pomidorowa" hehe |
Cytat:
Ale kiedy to bylo.W drugiej rundzie.Ta byla zakontraktowana az na 12.Potem nic i dlugo, dlugo nic i tak do konca. Poza tym ten drugi nock-down ( czy jak sie to tam pisze) to faul Goloty o ile pamietam uderzyl go w tyl glowy czy cos takiego.Sedzia tego zas nie widzial. :) |
Cytat:
|
Cytat:
A to za malo. Ten gosciu juz nie pierwszy raz daje plame. Wygrywal walki tylko z malo znanymi rywalami.Ruiz taka parodie odstawial a Golota zamiast zejsc w bok i zaladowac mu jakis cios to czekal az ten mu wlozy glowe pod ramie.Jak on nie potrafi takich sytuacji wykorzystac to nie ma o czym rozmawiac.Poza tym Ruiz w ostatnich rundach pare razy tak go walnal, ze Golota ledwo wytrzymal. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Proponowalbym tak sie nie ekscytowac tym calym Golota. Tylko obiektywnie spojrzec na jego walke i powiedziec a co on takiego zrobil, ze nalezalo mu sie zwyciestwo?....
NIC Dokladnie nic. |
... widzę Magda, że i Ciebie werdykt lekko wq..ił, dobry ten cytat z US Today :spoko:
|
USA Today: John Ruiz zabierze do domu mistrzowski pas, choć przez całą walkę z Andrzejem Gołotą nie było to wcale takie pewne. (...) Ruiz przetrwał, ale dający mu zwycięstwo werdykt arbitrów był co najmniej niejasny, by nie napisać ***8211; niesprawiedliwy.
Onet Sport: Werdykt sędziów przyznający Johnowi Ruizowi zwycięstwo w pojedynku z Andrzejem Gołotą wzbudził wiele kontrowersji. Na konferencji po walce zarzucono Donowi Kingowi zły dobór sędziów punktowych. - Jeśli trzech Amerykanów sędziuje pojedynek amerykańsko-polski, to Andrzej Gołota, żeby wygrać, musi znokautować rywala, na punkty nie ma szans ***8211; argumentował niemiecki dziennikarz. |
Cytat:
|
Tom Shreck:
runda Ruiz Gołota 1 10 9 2 7 10 3 10 9 4 10(-1) 9 5 10 9 6 10 9 7 10 9 8 10 9 9 10 9 10 9 10 11 9 10 12 10 9 suma 114 111 Frank Lombardi: runda Ruiz Gołota 1 10 9 2 7 10 3 10 9 4 10(-1) 9 5 9 10 6 10 9 7 9 10 8 10 9 9 10 9 10 9 10 11 10 10 12 10 9 suma 113 112 Oscar Perez: runda Ruiz Gołota 1 10 9 2 7 10 3 9 10 4 10(-1) 9 5 10 9 6 10 9 7 10 9 8 10 9 9 10 9 10 10 9 11 9 10 12 10 9 suma 114 111 Oto jak punktowali sędziowie. Wygląda to tak jakby komentatorzy w studiu oglądali inną walkę. Po sześciu runda mówili że Gołota ma super przewagę i jeżeli nic nie zmaści to wygra. Jednak ocena sędziów już w tym miejscu była inna. :boks: |
Cytat:
|
prawnikiem jest jego żona (no prawniczką) a Gołota to nawet nie wiem kim jest z wykształcenia
|
Cytat:
Nie mowie, ze Michalczewski jest elokwentny, tylko ze przy Golocie taki sie wydaje |
Cytat:
|
Cytat:
Chocby za to powinnismy go szanowac. |
Nie znam się specjalnie na regułach punktowania w boksie ale z tego co widziałam, to o niebo lepszy był Gołota. Fakt, zbyt błyskotliwy intelektualnie to on nie jest, ale szanuje go za to, że przed jego walkami słyszymy polski hymn (a dlaczego dziś nie było?) albo widzimy orła na jego plecach. Bywają tacy co to zmienili na niemiecki... Poza tym widać, że facet pracował nad swoja psychiką bo jakiś czas temu zachowanie takie, jakie prezentował Ruiz wywołałoby rozróbę jak w westernowym saloonie. :)
|
michalczewski? nie mowcie ze lepszy od goloty, przecieciez ten gosc zdal co dopiero mature :blee: a golota, przecie on jakis tam prawnik czy cus
|
Cytat:
|
Koleżanka miała dziś opis
Gołota :( nasz wielki moralny wygrany :) hehe podniusł ręce (w geście wygranej) przed ogłoszeniem wyników |
A ja darzę Gołotę pełnym szacunkiem, może nie jest geniuszem alle nie każdy musi byc, w końcu jest bokserem a nie naukowcem, ma talent do okładania przeciwników po mordzie i robi to.
Co do Salety to ten koleś nadawałby sie bardziej do polsatowskiego "baru" niż na ring. Pozdro |
Michalczewski - to nie ta waga i w/g mnie to on mial troche za czesto dobieranych rywali.
A Saleta NIGDY nic nie pokazał jako bokser. Miał jakis podrzędnych przeciwników, od których za mocno nie oberwał, ale z którymi sobie i tak nie poradził. pozdrawiam |
Cytat:
Nie wiele sie roznia. Saleta za to, no to fakt ten ich przebija.W pozytywnym tego slowa znaczeniu oczywiscie. |
Cytat:
a Saleta? |
Powinien wygrać Gołota, a że go znowu oszukali to już jest inna historia. BTW nie mówcie, że Andrzej był złym bokserem bo fakty mówią co innego.
@mr_spock jakbyś tyle razy dostał po głowie co Gołota, to byś się wtedy nie dziwił z jego odpowiedzi @epol pewnie że pamiętamy KNŻ - Andrzej Gołota (fragment) Niepokonany w dwudziestu ośmiu walkach A pokonany w dwóch ostatnich walkach Niepokonany w dwudziestu ośmiu walkach Oszukany w dwóch ostatnich walkach - jakże aktualne teraz Niepokonany w dwudziestu ośmiu walkach A pokonany w dwóch ostatnich walkach Niepokonany w dwudziestu ośmiu walkach Uwolniony z miasta Włocławka |
Cytat:
Pamietacie piosenke Kazika pt Golota? |
Cytat:
Przyznam, że ja sam też niespecjalnie go lubię - rzeczywiście to taka napakowana góra mięsa, niespecjalnie inteligentny i też w sumie nie rewelacyjny w tym, co robi, bo jakoś nigdy nie kojażyłem go z byciem naprawdę dobrym bokserem. Owszem, zdarzyło mu się wygrać kilka walk, ale nigdy nie było w tym tego czegoś, co charakteryzuje naprawdę wybitnych. Nie zmienia to jednak faktu, że dzisiaj moim zdaniem powinien wygrać, a przyznanie zwycięstwa jego przeciwnikowi pozostaje dla mnie niezrozumiałe... |
Ja tego calego Goloty nie lubie... trojmiejski bandzior i tyle
I zupelnie bez osobowosci, tampa maszynka, kawal napakowanego kloca Najbardziej rozbroila mnie jego wypowiedz podczas jakiegos wywiadu -jakiej myzyki pan slucha? -yyy, kompaktowej |
Cytat:
|
Jak zwylke przekupieni sędziowe jeśli wogóle można ich tak nazwać. Pamietacie może walkę naszego Tigera? Było podobnie... o niebo lepiej walczył a przegrał z jakimś przeciwnikiem (nie pamietam jak sie nazywa) który sie przez większość czasu tylko załaniał.... poprostu śmiech na sali.. nie mam pytań.
|
Cytat:
Naprawdę nie spodziewałem się, że po takiej walce Gołota może przegrać. Co prawda myślałem, że może wygrać przez nokaut, ale i tak pokazał bardzo ładną i momentami skuteczną walkę, czego nie można powiedzieć o jego przeciwniku. Trudno mi powiedzieć, dlaczego mimo to przegrał, ale niech będzie - nie mam pojęcia o boksie i nie mogę tego profesjonalnie ocenić. Jednak z punktu widzenia laika naprawdę trudno mi się z tym zgodzić... ps: W kontrakcie jest przewidziany rewanż, więc może jednak ta "porażka" nie oznacza końca kariery i za kilka miesięcy zobaczymy podobną walkę, jednak z innym zakończeniem. |
... czegoś tu nie rozumiem, facet zadał więcej celnych ciosów niz przeciwnik i przegrał u sędziów jednomyślnie. Czy to jest do q...wy nędzy gimnastyka artystyczna - gdzie liczą się wrażenia estetyczne - czy boks, gdzie chodzi o celne ciosy :klnie: :klnie: (( (( , ten sport jest poj...ny.
|
Cytat:
|
Hahah, wiedziałem że przegra :) Jak zacząłem topic czytać :P
|
Golota znowu sie nie popisal.Mimo, ze mial szanse to ja zmarnowal.Ja tych walk wcale nie ogladam bo nie od dzis wiadomo, ze ze sportem nie maja one nic wspolnego.Jako, ze dzisiaj walczyl Polak to postanowilem obejrzec.Walka brzydka, szmira jakich malo.Ruiz to normalny ciec.Skad on tam sie w ogole wzial?Golota za to nie umie walczyc efektywnie.Efektownie to i moze owszem zrobi jakis ciekawy unik, jakas ladna akcje techniczna.Tylko po co?....
|
zalosne oszustwo :klnie:
|
przegrał na punkty.
|
Chamstwo I Oszustwo
:klnie: |
zaraz wlacze TVN ;)
|
Wydaje mi sie ze dzisiaj Golota jednak wygra ;)
:fala: |
Przegra!
Ucieknie! Pobije sedziego! (ten drugi jest za duzy i silny) Nie lubie G(H)oloty! |
3mam kciuki za Golote, choc dla mnie i tak juz jest przegrany
pozdro ;) |
Moja koncepcja jest taka, że wygra Gołota. :piwo:
|
Cytat:
jego ostatnia szansa czyli jezeli nie teraz to nigdy. Trzymam kciuki choć nie wiem czy dotrwam, myślę że Andrju wygra na punkty. A oto krótka historyjka która opisuje wygraną Anrju :paker: :pompki: :worek_tre :boks: :podbite: :jupi: :piwo: :polska: :fala: :najlepsz: :sluze: |
GOŁOTA
:piwo: :spoko: :boks: :boks: :najlepsz: :tak!: :sylwek: :worek_tre :worek_tre |
a moj to przegrana Goloty na punkty .
|
Gołota vs Ruiz
No to obstawiamy kto wygra. Walka koło 6 rano na TVN
Mój typ - wygrana Gołoty w szóstej rundzie przez KO |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:34. |