Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Co o tym sądzicie:))"Zlot informatyczny" (https://forum.cdrinfo.pl/f5/co-o-tym-sadzicie-zlot-informatyczny-42808/)

epol 15.12.2004 18:13

Cytat:

Napisany przez nimal
tak jak aukcja allegro z pamiatkami firmy "varanty viod if removed" ||
kiedys w gazecie pokazywali zdjecie pana kolo 50tki z rodzinka w koszulce "i'm gey"
coz - oni sie uczyli ruska w szkole ||

Nie moge ^_^ ^_^

nimal 15.12.2004 08:47

tak jak aukcja allegro z pamiatkami firmy "varanty viod if removed" ||
kiedys w gazecie pokazywali zdjecie pana kolo 50tki z rodzinka w koszulce "i'm gey"
coz - oni sie uczyli ruska w szkole ||

Predi 15.12.2004 02:25

wazne ze sie fajnie czyta :D

Ufil123 15.12.2004 02:17

tam są naprawde durni ludzie (albo takich udają )!!!!

ciekawe czy brali udział w narodowym teście inteleigencji ,a jak tak to jakie mają IQ

czero 15.12.2004 01:50

Cytat:

Napisany przez KarolluZ
A co sądzicie o tym !?

Mój kumpel pracuje w serwisie komputerowym i opowiadał mi taką historię:
Kumpel: Serwis xxx, Słucham?
Pani: Mam problem kupiłam dla syna prezent, grę komputerową eeee... coś tam, coś tam Hołk.
Kumpel: Zapewne Tony Hołk tak?
Pani: Chyba tak... ale ten problem tzn. chodzi o to, że wkładam płytę do szufladki i nic się nie dzieje tzn. tak jakby płyty nie było.
Kumpel: Może płyta jest porysowana albo coś w tym stylu.
Pani: Ale to kupione w innym sklepie niż komputer może trzeba ściągnąć SimLOcka?
Kumpel: SimLock jest już ściągnięty.
(W tym momencie cały serwis nasłuchiwał rozmowy)
Kumpel: A może pani przeczytać co jest na płycie?
Pani: Hawk. Compact Disc Recordable Cd-R80 700MB...
Tu się pani rozłączyła, bo usłyszała śmiechy całego serwisu...

:haha: ^_^ :haha: Niezla babka. Ciekawe czy w koncu doszla czemu plytka nie dziala.
Super :spoko:.

Piterniel 14.12.2004 22:44

Simlock ;) ^_^ nie wiedziałem, że można takie coś wymyślić :P

KarolluZ 14.12.2004 22:19

A co sądzicie o tym !?

Mój kumpel pracuje w serwisie komputerowym i opowiadał mi taką historię:
Kumpel: Serwis xxx, Słucham?
Pani: Mam problem kupiłam dla syna prezent, grę komputerową eeee... coś tam, coś tam Hołk.
Kumpel: Zapewne Tony Hołk tak?
Pani: Chyba tak... ale ten problem tzn. chodzi o to, że wkładam płytę do szufladki i nic się nie dzieje tzn. tak jakby płyty nie było.
Kumpel: Może płyta jest porysowana albo coś w tym stylu.
Pani: Ale to kupione w innym sklepie niż komputer może trzeba ściągnąć SimLOcka?
Kumpel: SimLock jest już ściągnięty.
(W tym momencie cały serwis nasłuchiwał rozmowy)
Kumpel: A może pani przeczytać co jest na płycie?
Pani: Hawk. Compact Disc Recordable Cd-R80 700MB...
Tu się pani rozłączyła, bo usłyszała śmiechy całego serwisu...

Morris 08.12.2004 20:03

Dzieki za super rady. Nie mam na tyle ziemi, rzeby zmieniadź jom co tszy dni. Wyżuciłęm przez okno, ale sie nie uziemił, bo się zawiesił...
Na dżewie. :smutny:
.
.
.
.
PS Tak serio - osobiście jestem wdzięczny o2, że prowadzi takie durne forum. :spoko:
Gdyby nie było tego typu bredni na o2, to jak myślicie - gdzie trafiłaby część tego geniuszu? - Między innymi tutaj niestety...
Więc radujmy się bracia i siostry, że tamci nie poznali jeszcze uroków google'a i nie robią bydła tutaj!!!

PS2 Większość z nich to chyba ośmiolatkowie?

nimal 08.12.2004 08:49

i podlewac regularnie, nie mniej niz dwie fazy na tydzien, najlepiej pradu zmiennego 230V

Kris 08.12.2004 08:44

Cytat:

Napisany przez Morris
Lódzie pomuszcie!!!
Czy jest jakiś inny sposub?
Mieżkam na 10 pietsze i nie mam jak uziemidź komputer!!!!
Czy ta ziemia w doniczce wystarczy???
Z kury wielgie dzienki - jestescie super.

wyje**ć za łokno - bedzie udziemiony :) ewętualnie zmieniać ziemnie w doniczce co trzy dni, coby komputer miał świeżo ;)

Morris 08.12.2004 08:12

Lódzie pomuszcie!!!
Czy jest jakiś inny sposub?
Mieżkam na 10 pietsze i nie mam jak uziemidź komputer!!!!
Czy ta ziemia w doniczce wystarczy???
Z kury wielgie dzienki - jestescie super.

KarolluZ 08.12.2004 00:01

Cytat:

Napisany przez epol
Widze ze zmieniles avatarka :)

A ileż można mieć ganje :). A teraz cos się rusza nawet :D

epol 18.11.2004 18:42

Cytat:

Napisany przez KarolluZ
a taka sytuacyjka !?

Miałem onegdaj w pracy problem z kompem, bo nie wskakiwała mi literka "Ł", (do dzisiaj zresztą nie wiem dlaczego tylko ta litera). Poprosiłem informatyka żeby coś z tym fantem zrobił, ale że bestia z niego trochę była leniwa, to zaczął marudzić że jak to tylko jedna litera to sobie jakoś poradzę. Tak więc chcąc uświadomić mu, że ta jedna litera może być naprawdę ważna, napisałem mu następującego mail***8217;a:
"ZRÓB MI LASKĘ I NAPRAW TEN KOMPUTER"
Za godzinę komputer był w porządku

Nie no ^_^ Na taki tekscik polecial :P

Widze ze zmieniles avatarka :)

KarolluZ 17.11.2004 22:21

Cytat:

Napisany przez legion
na laske ci zrobil
:haha:

hie hie hie..na szczęście to nie moj przypadek :> :D

legion 17.11.2004 22:16

Cytat:

Napisany przez KarolluZ
a taka sytuacyjka !?

Miałem onegdaj w pracy problem z kompem, bo nie wskakiwała mi literka "Ł", (do dzisiaj zresztą nie wiem dlaczego tylko ta litera). Poprosiłem informatyka żeby coś z tym fantem zrobił, ale że bestia z niego trochę była leniwa, to zaczął marudzić że jak to tylko jedna litera to sobie jakoś poradzę. Tak więc chcąc uświadomić mu, że ta jedna litera może być naprawdę ważna, napisałem mu następującego mail***8217;a:

na laske ci zrobil

KarolluZ 17.11.2004 22:09

a taka sytuacyjka !?

smolik 16.11.2004 22:58

Tamto forum to tżeba raz na jakiś czas odwiedzać bo tam sa same perełki i tyle co sie tam człowiek moze pośmiać to nigdzie :haha: :haha: :haha:

andy 16.11.2004 21:32

Moze by tak na tym forum o2 umiescic linka do tego topica. Ale ludzie by sie zdziwili ze sa tematem smiechu :haha::haha::haha: ;) Tak jak to bylo z forum GryOnline czy jakos tak. Ilosc czytan nagle wzrosla. ;)

epol 16.11.2004 19:30

Cytat:

Napisany przez KarolluZ
A to znacie :> ?
...
...
Klient: Że mój zasilacz nie jest kompatybilny z komendą BEZDYMU.

^_^ Zatkalo mnie ^_^

frog 16.11.2004 02:42

Karollu dobrete BEZ DYMU :D:D:D

smolik 16.11.2004 02:34

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
Niech żyje forum o2 :fala:

mgit 16.11.2004 00:01

Na tym forum http://forum.o2.pl/ jest prawdziwy zlot informatyków ^_^
Cytat:

Stacje dyskietek sa w cenie od 80 zł do 240 zł
:D

KarolluZ 15.11.2004 22:50

A to znacie :> ?

Po doświadczeniu niezliczonej ilości przeróżnych kłopotów z komputerem, zdesperowany użytkownik, zadzwonił do serwisu
technicznego:

Technik: Witam. W czym mogę pomóc?
Klient: Z zasilacza mojego komputera unosi się dym...
Technik: Wygląda na to, że potrzebuje pan nowego zasilacza do komputera...
Klient: Nie, nie, wcale nie! To trzeba tylko zmienić coś w plikach startowych.
Technik: Proszę pana, to, co pan opisał, to zepsuty zasilacz Musi go pan wymienić.
Klient: W żadnym wypadku! Ktoś mi powiedział, że wystarczy tylko zmienić pliki startowe, żeby się pozbyć tego problemu! Niech mi pan tylko poda właściwe komendy.
Przez następnych 10 minut, pomimo wysiłków technika w wyjaśnieniu problemu i jego rozwiązania, klient uparcie twierdził, że to on ma racje. W końcu zirytowany technik powiedział.
Technik: Przepraszam. Zwykle nie mówimy o tym naszym klientom, ale jest taka nieudokumentowana komenda w DOS'ie, która załatwia ten problem.
Klient: Wiedziałem!!!
Technik: Proszę tylko dodać linie "LOAD BEZDYMU.COM" na końcu pańskiego pliku CONFIG.SYS, i wszystko powinno zacząć działać. Proszę zadzwonić i powiedzieć jak poszło.
Dziesięć minut później, klient oddzwonił.
Klient: Nie zadziałało. Z zasilacza ciągle unosi się dym.
Technik: Której wersji DOS'a pan używa?
Klient: MS-DOS 6.22.
Technik: A no widzi pan, od razu trzeba było tak mówić! Tak naprawdę to tu leży problem. Ta wersja DOS'a nie obsługuje komendy BEZDYMU. Musi się pan skontaktować z Microsoft'em i zapytać ich o łatkę na system obsługującą tę komendę. Proszę zadzwonić i powiedzieć jak panu poszło.
Po około godzinie, telefon znowu zadzwonił.
Klient: Będę potrzebował nowego zasilacza.
Technik: Jak pan do tego doszedł?
Klient: No wiec, zadzwoniłem do Microsoft'u i powtórzyłem ich technikowi to, co pan mi powiedział, a on zaczął mnie wypytywać o wytwórcę zasilacza.
Technik: I co panu powiedział?
Klient: Że mój zasilacz nie jest kompatybilny z komendą BEZDYMU.

-----------------------------------------------------------------

Ilu techników Microsoftu potrzeba do wymiany żarówki ?
- ...
- Żaden tego nie zrobi. Po prostu zadeklarują ciemność jako nowy standard.

kraluk 15.11.2004 17:15

Masakra:ysz: Jak zacząłem to czytać, pomyślałem, że chwile padne... Takie brednie pisać...:blee:

paput2000 15.11.2004 10:27

To lepsze od "Głupi i Głupszy"
Ten tekst mnie rozwalił: "przed odkręceniem obudowy trzeba się uziemic." :buu:

Mily_ 15.11.2004 09:37

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
Jak umiesz i sie da to powiedz, bedziemy formatowac :D

Ale do tego potrzeba stacji dyskietek za 200 zł, dyskietek o pojemności 100 mb i podłączenia się pod min 220V :>

nimal 15.11.2004 09:33

pykson - la epomysle jaka pojemnosc ma taka pamiec przenosna typu monitor ^_^
glupota ludzka granic nie zna... czyzby na forum o2 wypowiadala sie lektorat przewodniczacego andrzeja i pieknego romana :>
^_^

pykson 15.11.2004 02:02

Cytat:

Napisany przez gallus
No moja mama jeszcze jakieś dwa lata temu również myślała, że komputer to monitor ^_^ - ale ją uświadomiłem :D

no, ale za Wielka Woda monitor to wlasnie jest komputer :D

a propos

nie wiem, gdzie o tym czytalem (moze nawet na tym forum), ale podobno przypadek autentyczny:

dwie kobity w biurze, obie siedza przy swoim PCcie
pierwsza do drugiej:
- skopiuj mi ten dokument, ktory zrobilas, na dyskietke

druga probuje, probuje, i po chwili:
- nie da sie, bo jest za duzy, komputer mi pisze, ze plik nie zmiesci sie na dyskietce

na to pierwsza wola:
- to wiesz co, skopiuj go sobie na pulpit i zamienimy sie monitorami!

gallus 15.11.2004 00:13

No moja mama jeszcze jakieś dwa lata temu również myślała, że komputer to monitor ^_^ - ale ją uświadomiłem :D

epol 15.11.2004 00:06

Cytat:

Napisany przez KarolluZ
To może ot takie sytuacyjki.....
...
...
...

Nie no nie mam pytan. Jak to mozliwe, ze sa tacy ludzie??? :\
^_^

czero 15.11.2004 00:01

:haha: :rotfl: :haha:
Wymiekam!.

KarolluZ 14.11.2004 23:57

To może ot takie sytuacyjki.....

Pewien gość w sklepie chciał kupić szesnastocalową kartę graficzną. Zapytałem czy nie ma czasem na myśli monitora. Odpowiedział, że tak ***8211; chodzi o monitor. Potem spytał czy musi kupować nowy i czy nie da się tego podrasować na 16***8221;...

Klient: Co Pan robi?
Informatyk: Zmieniam Panu monitor z 15***8221; na 17***8221;.
Klient: Super! Czy mój komputer będzie teraz działał szybciej?

Klient: TEN MONITOR NIE DZIAŁA!
Sprzedawca: A w czym jest problem?
Klient: WE WTYCZCE BRAKUJE JEDNEGO BOLCA!
Klient zakupił monitor 14***8221;. Jak większośc kabli, tak i w tym brakowało kilku pinów. Wytłumaczyłem mu, że to normalne. Na co Pan wykrzyczał:
Klient: ZAPŁACIŁEM ZA CAŁY MONITOR I MAJĄ BYĆ WSZYSTKIE BOLCE!

Klient: Czy ten monitor jest z najnowszą wersją Internetu?

Inny mądry Pan skarżył się, że jego komputer wciąż wyświetla: "Can***8217;t find the printer".
Klient: Panie, ja nawet trzymam mu tę drukarkę przed monitorem, a ten baran nic...

Jak już kiedyś pisałem, zajmuje się drukarkami i ich eksploatacją, wczoraj wpadła do mnie klientka:
Bystra: Dzień dobry, potrzebuję tusz do...(chwila skupienia)...LENOXA, czarny i kolor...
Ja: do LEXMARKA... - i nie zdążyłem skończyć zdania, bo ona na to:
- Aha, to nie, dziękuję... - i wyszła.

Autentyk z pracy (zakładam stałki).
Po instalacji sieciówki (w98) standardem jest usuwanie karty dial-up coby winda miała mniej powodów do wysypania.Internet działa,ping do bramy,ping do dns,dziękuje i do widzenia pełna kultura.Po powrocie do firmy zastajemy ogólną radość.Cytuje " pani zadzwoniła że podczas instalacji pracownik ukradł jej karte dial-up,bo przed instalacją miała ją napewno a teraz niema".Musieliśmy się wrócić i zainstalować dial-upa.

epol 14.11.2004 22:57

Cytat:

Napisany przez MacGyver

Te tematy po prostu mnie powalaja. Myslalem, ze w bravo i temu podobnych gazetach sa beznadziejne rzeczy, ale to powala.
^_^

andy 14.11.2004 22:51

ojejku sorry ze nie edytowalem ale to zasluguje na osobny post hehe:

Cytat:

on16
ludzie wale konia z 2 razy dzinnie i teraz wyskoczy***179;o mi cos czerwonego na zo***179;***234;dziu boli strasznie jest na brzegu jak wale to boli wiec nie moge walichttp://www.forum.o2.pl/emotikony/smutas.gifhttp://www.forum.o2.pl/emotikony/smutas.gifhttp://www.forum.o2.pl/emotikony/smutas.gif wyglada jak by sie przetar***179;ohttp://www.forum.o2.pl/emotikony/smutas.gifhttp://www.forum.o2.pl/emotikony/smutas.gif
Cytat:

koza z nosa
nie lam sie, niedlugo odpadnie i przestanie bolec http://www.forum.o2.pl/emotikony/smiech.gif
Ludzie to maja problemy :haha::haha::haha::haha::haha::|:|

andy 14.11.2004 22:45

Cytat:

Napisany przez MacGyver
...

:roftl
:\:|:rotfl::haha: Ale te tematy rozbrajaja na:
http://www.forum.o2.pl/forum.php?id_f=28

Cytat:

problem z wytryskiem
Cytat:

skrzywienie penisa
Cytat:

mam chlopaka ale lubie lody innych
Cytat:

podcieranie odbytu
:roftl: :haha: :)
Szkoda ze rodzice tych "ludzi"- chyba nie za bardzo dobre okreslenie dla nich, nie wiedzieli co to guma...:haha:8 )

legion 14.11.2004 22:44

pieknie niedlugo beda zadawac pytanie jak wykrecic srubke czym oraz jak instrukcja do tego potrzebna :D

MacGyver 14.11.2004 22:30

Cytat:

więc tak:
*bez uwzględnienia tego czy Adam Małysz przeskoczył punkt K po prostu nei da się tego określić w domowych warunkach, lecz przy uzyciu automatycznej sekretarki da się to zrobić.
*to zależy czy dyskietka jest zapełniona czy jest po formacie(średnio 2-3 łańcuchy grubości 3 cm, spawane)
*do tego będzie potrzebnu pistolep pneumatyczny, spreżarka i zestaw końcówek z pakietu choinkowego "zrób to sam"
*skutki mogą byc następujące: w przyszłym roku nei będzie śniegu, każda dyskietka zostanie sformatowana po włożeniu do napedu i nastąpi spalenie procesora, niezależnie jakiej marki gdzyż jego temperatura podskoczy do 121 stopni C(temp. wysypania się celerona)
*chyba każdy "poważny informatyk', taki jak wszyscy koledzy pana kalejdoskop_nauki, wie że predkość procesora, jak sama nazwa wskazuje mierzy się w kilometrach na godzinę
:rotfl: o ja pier****
Cytat:

Wszystkie fora na o2.pl biją wszelkie rekordy beznadzieji, prostactwa i tępoty!!!
MAm dla was kolejny przykład kretyństwa!
Wejdx na www.forum.o2.pl następnie na dział Gospodarka i pieniadze czy jaki ***. Następnie z paska adresu wy***cie koncówke 7 i w***cie 28 i wtedy sie ****a waszym oczom ukaże wieksza beznadzieja niż myśleliscie.
http://www.forum.o2.pl/forum.php?id_f=28
:wow: :sciana:

MacGyver 14.11.2004 22:24

Cytat:

Napisany przez zuk4u
ehhh co to za swiat... ja wracam do matrixa.. wraca ktos ze mna?

Ja ale najpierw wymienie FDD bo mi padło :ysz:
yyyy...to jak to jest z tym uziemieniem?? A jak mi cieknie z kranu woda to bedzie OK??
A jak sie dotykam kaloryfera w celu uziemienia to lepiej żeby był gorący czy zimny??

DreamCrusher 14.11.2004 22:13

ehhh co to za swiat... ja wracam do matrixa.. wraca ktos ze mna?

epol 14.11.2004 22:06

Cytat:

Napisany przez zuk4u
Przeciez oni sobie jaja robia.
Az tacy idioci nie istnieja przeciez...
prawda??

Chyba jednka musza istniec. Pomysl kto daje zarobic serwisom jak nie oni?
Brakuje mi tam buziek przy wypowiedziac.

Yony_master 14.11.2004 22:02

I co ludziska niezły znalazłem temat :D jak to czytałem to prawie narobiłem w spodnie.Najlepszy jest "doradca doradcy" z tym swoim "komputer nie działa bez FDD" ^_^ jajcarze nie z tej ziemi :spoko:

siwy_mw 14.11.2004 21:59

Cytat:

Napisany przez zuk4u
prawda??

ja bym taki pewny do konca nie byl :haha:

Piterniel 14.11.2004 21:56

Napewno :\ :fiu:

DreamCrusher 14.11.2004 21:47

prawda??

ThanatoS 14.11.2004 21:36

Cytat:

Napisany przez Mily_
Yesoo... powiem tyle: sformatujcie sobie mózg...

Jak umiesz i sie da to powiedz, bedziemy formatowac :D

pawelblu 14.11.2004 21:34

Goscie przesadzaja ale prawda jest taka ze naelektyzowany czlowiek (np. w welnianym sweterku :) ) moze za pomoca dotyku wyladowac ladunek na HDD i go popsuc. Moj znajomy student elektroniki mial taki przypadek :)

epol 14.11.2004 21:27

Chłopaki wymiataj. ^_^ ^_^

Czasem jest dobrze sie posmiac ^_^

Mily_ 14.11.2004 21:24

Yesoo... powiem tyle: sformatujcie sobie mózg...

Turboni 14.11.2004 21:16

jestem pod wrazeniem :D

az napije sie :piwo:

Piterniel 14.11.2004 21:14

Pewnie to wiedza na zasadzie.

Kolega kolegi powiedział, a kolega kolegi wujka był obcokrajowcem i nie mógł tego dosłownie przetłumaczyć :P.

Kasprzak 14.11.2004 21:12

Przez chwile mialem wrazenie ze to ktos specjalnie pisal...:)
bez komentarza

gallus 14.11.2004 21:12

^_^

Berion 14.11.2004 21:11

A to jest najlepsze! (trochę off top, ale jaki!!!)

Cytat:

Ej ja mam problem z dyskiem, padaja mi klastry tzn.sa popsute(nie wiem co to ale tak jest napisane jak scandisc sie wlacza taki niebieski ekran jak komp sie zawiesi i wtedy wtyczke od zasilania wyjmuje zeby zrestartowac) kumpel powiedzial ze jak mi klasty padaja to zebym se je poprzylkejal ale jak? toz dysk sie kreci? on sie chyba nie zna bo nie jest informatykiem. pomocy!!!!!

siwy_mw 14.11.2004 21:07

brak mi slow jak to zobaczylem , :ysz:

Blaze 14.11.2004 21:07

:wow: Będę miał czytania na cały tydzień. Dobrze jest się czasami pośmiać , chociaż może wypadałoby płakać czytając niektóre wypowiedzi. Ale co mi tam, lepiej się śmiać niż płakać :haha: :haha: :haha:

bakupl 14.11.2004 20:56

...:| Jestem podwrażeniem, jak ludzie mogą być głupi

Berion 14.11.2004 20:50

Cytat:

to prawda, ale cena dvd nie wiele się rózni od ceny stacji dyskietek.
to jakas róznica 10 zł.
O_O !!! "Dżizas Krajst" !

Patrix 14.11.2004 20:37

Cytat:

Stacja dyskietek nie jest tania. Zapłaciłem w sklepie za stację LiteON x16 / x48 równo 100zł!!!
spoko... :\
Cytat:

Pomyliłes się
Stacje dyskietek sa w cenie od 80 zł do 240 zł
LOL :glaszcze:

Cytat:

Bez stacji dyskietek to nie uruchomisz komputera. Po naciśnięciu power, bios testuje wszystkie częci komputera. jeżeli bios nie wykryje stacji dyskietek to zatrzyma działanie komputera i na ekranie pojawi sie napis ERROR INSERT DISC. Nie załaduje się system.
Stacja dyskietek musi być podłaczona do płyty głownej.
hahaha :)
Cytat:

Wywal stacje z kompa, nie jest potrzebna. Stacja dyskietek to bardzo spowalnia komputer.
LUDZIE... :sciana:
Cytat:

Kupiłes złe dyskietki. najlepsze sa takie bez ruchomych części. Tylko ze ona maja podwyższoną pojemnośc do 120 MB.
:wow: mowa o FDD ??

Tam są same GŁĄBY :ysz:
pseudo-informatycy, którzy wsadzą do cdromu płyte dvd i zmartwią sięczemu nie działa :haha: :haha:

andy 14.11.2004 20:21

Cytat:

domator70
Nie słuchaj się tego gościa wyzej. Srubokretem to se może śruby kręcic.
Wkrętak jest do wkrętów. Stacja FDD to poważna sprawa, wkrętakiem mozesz uszkodzic dyski twarde. Posłuchaj się dobrych rad i nie rób tego samemu. Najlepije żeby naprawił ktoś z duzym doświadczeniem. Np. informatyk. Mozesz dac ogłoszenie w gazecie. Albo idź do punktu gdzie składaja komputery. Tam sa informatycy i pewnie pomogą ( oczywiście nie za darmo). Stacja dyskietek ma 4 wkręty z jednej strony i 4 wkrety z drugiej strony. W zalezności od obudowy nie zawsze łatwo wykręcić te wkrety. Do FDD podłaczone sa dwa przewody jeden zasilający (chyba na stałe napięcie 24 V, to napięcie jest szkodliwe)
a drugi przewód do przepływania danych. Samemu to mozesz pomylic te przewody. To może byc fatalne w skutkach. Odkręcajac FDD od obudowy to wkrętak może się osunąc i zepsujesz dysk twady albo wketak poleci dalej i zatrzyma sie na procesorze. Mozesz uszkodzić procesor. Po odkręceniu wkretów bardzo trudno jest wyjąc FDD, trzeba mieć do tego ogromna wprawę. Sam widzisz , ze to trudnre i niebezpieczne. lepiej samameu nie wyjmowac stacji dyskietaek.
Jeszcze jedna trudnośc wiąze się z otwarciem obudowy. Człowiek zwykle jest naelektryzowany. Po otwarciu obudowy ładunki elektryczne moga przepłynąc z człowieka na płytę główną. Te ładunki przepalają pamięci RAM i CHIPSET. Musisz miec łańcuszek do uziemienia ręki. Trzeba taki łańcuszek załozyć na rękę z jednej strony a z drugiej podłaczyc do rury. Rura powinna być metalowa i częściowo wkopana w ziemię. Może to być rura knalizacyjna. Widzisz ile z tym kłopotów.
Nie słuchaj się tych rad , które mówią zebys to zrobił samemu.
Jak zapłacisz to informatyk napewno zrobi to dobrze i dostroi stacje dyskietek.
Acha , zapomniałem o sterownikach. Możesz miec problemy z wgraniem sterowników.
Informatyk bedzie wiedział jak wgrac sterowniki do stacji dyskietek.
Ja pitole ale pierd**a :haha::haha::haha:

Tutaj tez jest fajne:

Cytat:

Dorian_S
Sorry że się wtrące, ale czytając wasze wypowiedzi to wnioskuje, że jak bede wymieniał stacje dyskietek to mam się łańcuchem podłączyć do rur kanalizacyjmych bo inaczej zniszczę pamięć i chipset?
Naszczęście moja stacja dyskietek pracuje bez problemów. Nie muszę jej wymieniać
A odpowiedz jest jeszcze lepsza:

Cytat:

cymbały wielkie
Najlepiej to takim łańcuchem, którym chłop na polu wiąże krowę.
To jest chyba nawet lepsze od antyradarow z DVD na pokladzie :haha::haha::haha::haha::haha:

mallow 14.11.2004 20:10

O w k***e! Niezle z typem jada, podobne troche do "Plyta DVD lepszym Antyradarem od CD" pozdro ;)

Yony_master 14.11.2004 19:30

Co o tym sądzicie:))"Zlot informatyczny"

Nie wiem czy taki temat był poruszony bo ciężko by go było znaleźć ale napiszcie co ewentualnie o tym sądzicie?? :wow: :wow: :wow: :wow:
http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=2944452&start=0

Dzięki za wypowiedzi :cool:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:41.