Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Winamp R.I.P (https://forum.cdrinfo.pl/f5/winamp-r-p-42853/)

Divxtom 23.12.2004 22:58

WinAmp the best...
szkoda że nie będzie już nowych wersji :podbite:

B@rtek 23.12.2004 22:26

Cytat:

Napisany przez kodziu
Kupiłem, ale rozpakuje jutro jako prezent :)
(rodzice dołożyli i dlatego jutro :>, a sam nie chciałem psuć magii świąt, w końcu moge poczekac.... )

Już teraz rozumiem :taktak:

Za święta :piwo:

Pagerus 23.12.2004 22:21

Cytat:

Napisany przez kodziu
Raczej był :D
Wg mnie foobar ma lepszą jakość dźwięku, jakąś taką nie przytłumioną i inaczej brzmi muza w winampie i foobarze ale to tylko moje odczucia :)

Mam zainstalowane oba programy - i nie słyszę specjalnej różnicy... ale co tam - preferencje są różne :)

kodziu 23.12.2004 22:05

Cytat:

Napisany przez Bartek15
To kupiłes czy dostaniesz :> :D

Kupiłem, ale rozpakuje jutro jako prezent :)
(rodzice dołożyli i dlatego jutro :>, a sam nie chciałem psuć magii świąt, w końcu moge poczekac.... )

B@rtek 23.12.2004 22:01

Cytat:

Napisany przez kodziu
Kupiłem, ale rozpakuje jutro po wigili :)
Zapłaciłem 289zł :D
Szkoda tylko, że na razie na karcie 2.1 więc pograją tylko trzy głośniki.

To kupiłes czy dostaniesz :> :D

kodziu 23.12.2004 21:34

Cytat:

Napisany przez Bartek15
@kodziu kupiłeś te głośniki?

W komputroniku X-530 jest za 280zł :D

Kupiłem, ale rozpakuje jutro po wigili :)
Zapłaciłem 289zł :D
Szkoda tylko, że na razie na karcie 2.1 więc pograją tylko trzy głośniki.

MariuszV 23.12.2004 20:33

Cytat:

Napisany przez kodziu

..... i jeszcze przez jakis czas bedzie :D dopoki nie napisza cos podobnie dobrego
o foobar nie bede sie wypowiadal bo zainstalowalem go kilka minut temu, wiec jeszcze za duzo o nim nie powiem ale powiem tyle: TO NIE WINAMP!!

B@rtek 23.12.2004 20:18

@kodziu kupiłeś te głośniki?

W komputroniku X-530 jest za 280zł :D

kodziu 23.12.2004 20:15

Cytat:

Napisany przez MariuszV
Mowcie co chcecie Winamp byl i jeszcze przynajmniej przez jakis czas bedzie najlepszym playerem!!!

Wg mnie foobar ma lepszą jakość dźwięku, jakąś taką nie przytłumioną i inaczej brzmi muza w winampie i foobarze ale to tylko moje odczucia :)

MariuszV 23.12.2004 19:59

Mowcie co chcecie Winamp byl i jeszcze przynajmniej przez jakis czas bedzie najlepszym playerem!!!

kodziu 23.12.2004 18:50

Nowy winamp :P
No tak jakby nowy... ale sami zobaczcie: http://cdrinfo.pl/comment.php?id=7512

PS A już niby zginał a wciąż ma się dobrze :)

kiewas 04.12.2004 21:00

Całe szczęście że strona winamp.com ma się całkiem dobrze :D

Pagerus 04.12.2004 20:59

Cytat:

Napisany przez kiewas
Dokładnie, bo to jeden z programów który przyczynił się do wzrostu popularności formatu MP3 :P (tak mi się wydaje)

Mam podobne zdanie :piwo:

kiewas 04.12.2004 16:32

Cytat:

Napisany przez Pagerus
I oby tak pozostało :D

Dokładnie, bo to jeden z programów który przyczynił się do wzrostu popularności formatu MP3 :P (tak mi się wydaje)

Pagerus 04.12.2004 13:07

Cytat:

Napisany przez kiewas
I widać że winampek wiecznie żywy :D

I oby tak pozostało :D

kiewas 04.12.2004 03:21

I widać że winampek wiecznie żywy :D

Y@nkee_PL 03.12.2004 00:41

jeszcze jeszcze żyje... zapewne ostatnie tchnienia, no ale mamy nową wersję :)
Cytat:

Napisany przez xp.net.pl
Winamp 5.07

Nullsoft wydał kolejną wersję Winampa z serii 5. Winamp jest to jeden z najlepszych odtwarzaczy multimedialnych, może odtwarzać formaty MP3, CD, Audiosoft, Audio Explosion, MOD, WAV oraz inne. Program obsługuje wszystkie skórki przeznaczone dla Winamp 1, 2 i 3.

Licencja: Freeware/Shareware $14.95 (wersja Pro)

Zmiany:
- Naprawiono krytyczny błąd w zabezpieczeniach w pliku in_cdda.dll i alogrytmie obsługującym pliki .m3u
- in_mp3 i in_nsv powinny ponownie działać pod system Windows 95
- Ustawienia proxy ponownie działają
- Poprawiono instalator programu, dzięki czemu plik read_file.dll jest zawsze instalowany z obsługą modów
- Numer wersji powinnien być teraz poprawnie raportowany przez IPC_GETVERSION dla tego buildu

winamp:
* lite: http://download.nullsoft.com/winamp/...mp507_lite.exe
* full/pro: http://download.nullsoft.com/winamp/...mp507_full.exe / http://download.nullsoft.com/winamp/...amp507_pro.exe

nimal 24.11.2004 12:20

dokladnie :)

Ormianin 24.11.2004 12:13

Cytat:

Napisany przez nimal
masz racje - nie wierze ^_^
nie mowie ze nie masz racji co poprawy jakosci, tylko mi sie wierzyc nie chce ze na kompie dasz rade to uslyszec, ze wogule czlowiek to uslyszy
no ale... z drugiej strony na pewno w standardowych ustawieniach fobar daje sobie rade co najmniej roznie dobrze jak winamp (sa tacy co twierdza ze lepiej, ale ja roznicy nie slysze), wiec czemu czekasz az foobar bedzie mniej pamieci zrzeral przy podwyzszaniu probkowania i rozdzielczosci dzwieku> winamp tego zdaje sie wogule nie potrafi? :>

Az bez przesady tej roznicy w dzwieku az tak nie slychac... jedyne co na korzysc Foobara to to ze nie spowlania systemu (szczegolnie odczuwalne na slabszych komputerach) i mniej zajmuje pamieci

nimal 24.11.2004 09:29

masz racje - nie wierze ^_^
nie mowie ze nie masz racji co poprawy jakosci, tylko mi sie wierzyc nie chce ze na kompie dasz rade to uslyszec, ze wogule czlowiek to uslyszy
no ale... z drugiej strony na pewno w standardowych ustawieniach fobar daje sobie rade co najmniej roznie dobrze jak winamp (sa tacy co twierdza ze lepiej, ale ja roznicy nie slysze), wiec czemu czekasz az foobar bedzie mniej pamieci zrzeral przy podwyzszaniu probkowania i rozdzielczosci dzwieku> winamp tego zdaje sie wogule nie potrafi? :>

houston 24.11.2004 09:23

@ Nimal
nieuwierzysz ale byla slyszalna roznica w jakosci :)

Berion 23.11.2004 15:43

Winamp'a mi trochę szkoda. Długo go używałem i przyzwyczaiłem się... Potem przesiadłem się na 5x i po "dłuższym użytkowaniu" wróciłem do 2x...
A ostatnio, czyli od czasu new'sa o Foobar'rze v0.8.3, przesiadłem się na niego. Całkowicie zaskoczyła mnie obsługa *.psf, *.minipsf, *.psf2, *.minipsf2, *.psflib, *.spc i *.nsf ! I to bez rzadnych wtyczek... ...

Jeśli chodzi o "zarzut brzydoty" Foobar'owi to jest niedorzeczne... Nie korzysta się przecież z player'ów tylko po to aby po włączeniu rozkoszować się menu, chyba nie o to chodzi, co? To tak jakbym miał Ferrari. Łoł!Jakie piękne! Tyle, że bez kół... ...

A przyokazji: Czy ktoś wie, czy może są jakieś plugin'y do obsługi *.adx, *.rsn, *.cym i *.gym dla Foobar'a? (google'owałem ale nic nie znalazłem, więc pewnie nie ma :( )

Pagerus 23.11.2004 15:16

Cytat:

Napisany przez nimal
a co ty nietoperz ze takie roznice w dzwieku slyszysz :>

Hehe - gacek :haha:
Czy jest jakiś alternatywny player obsługujący pliki PLS (chyba) czy jakieś tam - obsługujące stacje radiowe słuchane przez Winampa???

nimal 23.11.2004 15:06

a co ty nietoperz ze takie roznice w dzwieku slyszysz :>

houston 23.11.2004 14:54

a ja ostatnio sie skusilem na foobara zeby zobaczyc co potrafi ostatnia ver i jak sobie poustawialem "paramtry na max wycisk jakosci to jak spojrzalem na zapotrzebowanie na pamiec ram to sie przerazilem 0,5 GB RAM'u !! mila perspektywa zasobozernosci przy konfiguracji najwyzszego poziomu wydobycia jakosci z kazdego utworu w trybie 64 bit przy probkowaniu 96 KHz na razie poczekam sobie na winampie w ver 5.06 co bedzie dalej ale jak sie skonczy support winampa to wtedy o tym pomysle zeby wyemigrowac na inny alternatywny odtwarzacz muzyki.. co do WMP 9.x czy w ver 10.x to raczej nie uzywam jego bo proceso-zerny. Mam nadzieje ze foobara troche bardziej utrzymaja w ryzach szczegolnie dotyczy wysokiej jakosci przetwarzania utworow jak bedzie zjadal z 40 MB to moze byc a i nawet z 60 MB to bede zadowolony bo jednak foobar w przetwarzaniu utworow z 16 bit na 64 i na probkowanie z 44 na 96 KHz ma prawo zjesc troche zasobow tylko troche bez przesady :)

Pagerus 23.11.2004 14:36

Na stronce Winampa to się chyba nie chwalą zamknięciem Nullsoftu - albo ja źle czytam :P Co do foobar'a to chyba trzeba będzie spróbować się nim pobawić - bo tak go tu chwalicie i chwalicie - chyba czas sprawdzić co to cudo potrafi :)

nimal 23.11.2004 14:16

foobar u mnie gra od jakiegos czasu (kiedy to winamp zaczol cos tam mulic) i tylko mi footunes moglo by lepiej dzialac (znaczy poprawnie zapoamietywac polozenie podzialow na okna) :)

woitas 23.11.2004 14:08

AOL zamknął należącą do siebie firmę Nullsoft, producenta popularnego Winampa. Założycielem Nullsoftu był Justin Frankel, który ostatnimi czasy wydawał się najbardziej zainteresowany drażnieniem szefów America OnLine. Ze swojego biura w budynku AOL Frankel wysłał do Sieci program Gnutella.

Nie mogło się to spodobać firmie, która jest własnością Time Warner. Kolejnym osiągnięciem Frankela było stworzenie narzędzia, które usuwało reklamy z Instant Managera produkcji AOL. W ubiegłym roku twórca Nullsoftu opublikował program o nazwie Waste - to system P2P z szyfrowanymi danymi. Frankel doszedł do wniosku, że jeśli wytwórnie filmowe nie będą w stanie podejrzeć, jakie pliki są wymieniane, nie będą mogły też pozwać nikogo do sądu.
Gdy AOL zamknął Waste Frankel zrezygnował z pracy i zajął się tworzeniem muzyki. Bez niego Nullsoft stał się bezużyteczny.

mnie to wsio rybka, bo też używam foobar'a.

bakupl 20.11.2004 18:48

Mnie to zwisa i tak używam Foobar :)

kraluk 20.11.2004 18:39

Hmm... Ciekawe info właśnie znalazłem, otóż niby winamp jest r.i.p, a tu nowa wersja wychodzi oznaczona numerkiem 5.06:ysz:

Wersja FULL:
http://download.nullsoft.com/winamp/...mp506_full.exe

Wersja LITE:
http://download.nullsoft.com/winamp/...mp506_lite.exe

andy 16.11.2004 23:14

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Zdaje sobie z tego sprawe i absolutnie nie ujmuje zaslug linuxa jako workstation'a, jednak zainstaluj laikowi linuxa i posadz go przed komputerem. I co :-/?

Wtedy taki uzytkownik robi format i instaluje Winzgroze hehe. A tak powaznie to samo instalowanie Linux'a zeby przykozaczyc przed qmplami tez jest glupota. Ale jezeli ktos kce poznaac ten system to niewidze przeszkod. Zreszta sam kiedys chcialem sie na niego przesiasc tak zeby sprobowac jak to jest ale stwierdzilem ze za duzo jest wyrzeczen...

Pozdro

M@X 16.11.2004 22:44

Zdaje sobie z tego sprawe i absolutnie nie ujmuje zaslug linuxa jako workstation'a, jednak zainstaluj laikowi linuxa i posadz go przed komputerem. I co :-/?

andy 16.11.2004 15:46

@Sid myslalem ze nie ma takiego pluginka, no ale teraz juz wiem. Jak bede mial troche czasu to poszukam i wyprobuje. A co do wersji to po numeracji myslalem ze to sa wersje poczatkowe.

ThanatoS 16.11.2004 13:51

Na serwery instaluje sie freebsd, to inna bajka i tyz darmo.

luminat 16.11.2004 12:51

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Sid : gdybys tworzyl program nastawiony na zysk to bys go nie sprzedal. Gdyby Linux byl platny nie znalalz by zastosowania poza serwerami. Windows jest prosty i dlatego zyski liczone sa w miliardach!

I tu sie mylisz, linuks jest juz od dawna komercyjnym (czyt. platnym) systemem operacyjnym. Tylko wersje podstawowe i beta dystrybucji linuksa sa darmowe. Przejrzyj sobie troche stron to zobaczysz, ze takie dystrybucje jak Mandrake, Fedora i Aurox sa tak naprawde platne i kosztują od 200zł w górę (sic!). Darmowych wersjach czesto brakuje nawet podstawowych pakietow do instalacji nie ktorych programow (nie ma ich na cd) i w takich przypadkach musze korzystac z takich wyszukiwarek jak rpm.pbone.net.

Ormianin 16.11.2004 11:26

Winamp, nie winamp, zawsze pojawi sie cos nowego przelomowego i alternatywa super hiper hermetycznego programu dla zaawansowanych... po co ta dyskusja? Osobiscie "wychowalem" sie na winampie, nie jestem audiofilem i maniakiem wiec ten winamp mi wystarczy, foobara tez mam jakby co... do tego mnostwo ludzi z mojego oteczenia slucha muzyki lub oglada filmy przez slynny MS WMP, a to jest w kazdym windowsie

-Sid-The-Rat=> 16.11.2004 11:05

@ndy - foobar ma juz dobrze ponad rok, nie wiem czy nie 2-3 juz.. i ma wszystko to czego ktokolwiek moze potrzebowac - trzeba sie czasem naszukac za wtyczkami, a leza one np na japonskich stronach, ale jak ktos chce to moze

powiedzenie ze to poczatkowa wersja hmm.. smiesznie brzmi

Pagerus 16.11.2004 08:58

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Jest ta opcja, ale trza mieć wtyczke ;)

Czyli wychodzi na to, że wszystko jest tam możliwe do zrobienia - tylko trzeba znaleźć odpowiednie wtyczki... może w wolnej chwili rzucę okiem na ten program :)

Piterniel 16.11.2004 00:56

Cytat:

Napisany przez @ndy
Siemka, tak czytam te wypowiedzi i w koncu sciagnolem tego foobara.
Pierwsze wrazenie przecietny uzytkownik nastawion na wyglad odrazu go usunie. Ale dla mnie moze byc. Opcji ma troche, choc brakuje mu fadingu ale takiego jakiego ma Winamp. Czyli na koniec kawalka, poczatek, miedzy utworami, i po pausie. Ale to dopiero pierwsze wersje odtwarzacza mozy w przyszlosci dodadza. A jezei chodzi o reszte to ma troche opcji. Ale narazie zostaje przy Winampie 5.05/Classsic.

P.S. Szkoda Winamp'a. Pamieta ktos jeszcze Sonique na samym poczatku posiadania kompa uzywalem tego playera calkiem fajny. [']

pozdro

Jest ta opcja, ale trza mieć wtyczke ;)

andy 16.11.2004 00:53

Siemka, tak czytam te wypowiedzi i w koncu sciagnolem tego foobara.
Pierwsze wrazenie przecietny uzytkownik nastawion na wyglad odrazu go usunie. Ale dla mnie moze byc. Opcji ma troche, choc brakuje mu fadingu ale takiego jakiego ma Winamp. Czyli na koniec kawalka, poczatek, miedzy utworami, i po pausie. Ale to dopiero pierwsze wersje odtwarzacza mozy w przyszlosci dodadza. A jezei chodzi o reszte to ma troche opcji. Ale narazie zostaje przy Winampie 5.05/Classsic.

P.S. Szkoda Winamp'a. Pamieta ktos jeszcze Sonique na samym poczatku posiadania kompa uzywalem tego playera calkiem fajny. [']

pozdro

Pierwszy 16.11.2004 00:23

przeszedłem na strone foobara jakiś czas temu, ale że "winamp pada"? jakoś mi się to w głowie nie mieści...

M@X 16.11.2004 00:13

Sid : gdybys tworzyl program nastawiony na zysk to bys go nie sprzedal. Gdyby Linux byl platny nie znalalz by zastosowania poza serwerami. Windows jest prosty i dlatego zyski liczone sa w miliardach!

mallow 15.11.2004 23:27

piekne porownanie, foobar wsrod playerow jak google wsrod stron www :)
i wszystko jasne ;)

ThanatoS 15.11.2004 21:38

Hmm, ja od dawna uzywam Winamp'a 2.91 na moje potrzeby jest wystaczajacy mpc z wtyczka odtwarza i to najwazniejsze, czasem wideoklipy uruchamiam za jego pomoca :). Tak jak pisze Sid foobar odstrasza (prostota i wpanialym uzytkowaniem), ludzie wola wodotryski niz efektywne uzytkowanie, o malym zapotrzebowaniu na zasoby.

-Sid-The-Rat=> 15.11.2004 20:30

nareszcie :) jupijajej :) i takie tam

foobar odstrasza wygladem? i dobrze - tak ma byc - gdybym ja pisal program dla profesjonalistow tez zrobilbym wszytko zeby uzytkownik z ulicy nie zawracal sobie nim glowy [a potem mojej glowy] bzdurnymi pytaniami typu: co to jest dithering?
ten program wymaga pewnej wiedzy i pewnego poziomu - nie spelniasz tych kryterium - jest masa innych programow, ktore tobie beda dobrze sluzyc - bo wbrew jakiejs dziwnej opini foobar nie 'brzmi' lepiej, jest po prostu bardziej przemyslana konstrukcja, nastawiona na uzytkownika swiadomego swoich potrzeb i wymagajacego

jesli komus nie odpowiada wyglad - trudno, znaczy to ze nie potrafi zadbac o siebie i znalesc modulu do zmiany GUI - to sie nazywa selekcja i prawie mi jest przykro ze wiele osob jej nie przechodzi, ale sprawia to, ze niewiele jest osob, ktore zachecone przez kogos ulegaja 'modzie na foobara' a potem robia wies bo nie maja umiejetnosci zeby ten program okielznac - nie zmuszajcie sie ludzie, nie ma takiej potrzeby, winamp naprawde wystarcza, sam uzywalem 2.75 i bylo mi z nim dobrze, ale prawda jest tez ze do winampa nigdy juz nie wroce

Pagerus 15.11.2004 20:03

Nie podoba mi się ta informacja - w sumie sam chciałem po przeczytaniu jej w necie założyć odpowiedni topic - ale zostałem uprzedzony :P
Używam obecnie wersji "5" i jestem z niej bardzo zadowolony... ciekawi mnie tylko czy internetowa obsługa stacji radiowych i telewizyjnych w Winampie się utrzyma... mam nadzieję, że tak :)

Banana Coctail 15.11.2004 19:58

To tak jak byś powiedział patrząc na Google że jest ubogą nawet bardzo stroną ale jak wiadomo ma bardzo duże możliwości. Kto będzie chciał, ten zbada program, kto nie skasuje go; proste.

Kris 15.11.2004 19:56

Cytat:

Napisany przez luminat
(...)Jedno mnie zastanawia gdzie byli tworcy Foobara jak były lekcje z projektowania programów... Gdyby linux przemawiał do mnie tak jak foobar to nigdy by nie zagościł na moim dysku... Wygląd Foobara to zenada, a programy mają to do siebie, że muszą zachęcać użytkowników swoim wyglądem(!) i działaniem do jak najczestrzego korzystania. Powłoka to bardzo istotna rzecz to wlasnie ona odpowiada za komunikacje pomiedzy uzytkownikiem a komputerem. A wlaczajac Foobara mam wrazenie ze jej tam nie ma, wiec tym samym nie ma programu!!!

może... zapłać twórcom, to dorobią... ;) mi taka wersja free odpowiada...

luminat 15.11.2004 19:53

Cytat:

Napisany przez mallow
A mnie kiedys Sid przekonal swoja wypowiedzia o foobarze i tak juz zostalo :D nie zamieniam go, i rowniez jak winamp nie potrzebuje aktualizacji :) mozna co jakis czas zmienic wersjie ale nie jest to konieczne. Nie ma zbajerowanego wygladu wiec mniej ramu zjada :D a tak poza tym... to winamp był taki sobie ;)
pozdro ;)

Foobar nie ma zbajerowanego wygladu? Ciekawe stwierdzenie... Jedno mnie zastanawia gdzie byli tworcy Foobara jak były lekcje z projektowania programów... Gdyby linux przemawiał do mnie tak jak foobar to nigdy by nie zagościł na moim dysku... Wygląd Foobara to zenada, a programy mają to do siebie, że muszą zachęcać użytkowników swoim wyglądem(!) i działaniem do jak najczestrzego korzystania. Powłoka to bardzo istotna rzecz to wlasnie ona odpowiada za komunikacje pomiedzy uzytkownikiem a komputerem. A wlaczajac Foobara mam wrazenie ze jej tam nie ma, wiec tym samym nie ma programu!!!

gallus 15.11.2004 19:13

A mi to w sumie wisi, mam teraz Winampa 5.05, ale jak mi się znudzi to zainstaluje foobara, już go kiedyś miałem, ale siostrze bardziej odpowiadał winamp :|
PS zawsze można zastosować dobrowolny przymus :D

Turboni 15.11.2004 19:08

no ja tez jade na 5 :)

a szkoda bo fajny byl - jest :D

Predi 15.11.2004 18:58

hehe z ust mi to wyjales Czero :D mialem dokladnie to samo pisac, tez siedze na 5 (dlugo sie zbieralem z 2.74), niemniej szkoda, a foobar feeeeeeeee

czero 15.11.2004 18:23

Szkoda.

Ale i tak dalej go bede uzywal, nie zamierzam sie przesiadac na cos nowego. Obecnie jade na "5"

-Kowalik- 15.11.2004 18:23

Cytat:

Napisany przez kraluk
Szkoda WinAmp'a:(... Trzeba będzie popróbować innych player'ów, ale wg mnie i tak WinAmp był jednym z najlepszych...

A że się tak spytam - po co ? To że nie wypuszczą nowej wersji to nie znaczy że wszystkie instalki znikną. Ja tam się nie martwię i nie przejmuję. Od lat śmigam na jednej wersji i nie czuję potrzeby jej zmieniania.

mallow 15.11.2004 18:04

A mnie kiedys Sid przekonal swoja wypowiedzia o foobarze i tak juz zostalo :D nie zamieniam go, i rowniez jak winamp nie potrzebuje aktualizacji :) mozna co jakis czas zmienic wersjie ale nie jest to konieczne. Nie ma zbajerowanego wygladu wiec mniej ramu zjada :D a tak poza tym... to winamp był taki sobie ;)
pozdro ;)

CIAPEK 15.11.2004 17:39

Cytat:

Napisany przez epol
Szkoda Winampa
[']

Ja dalej uzywam wersji v2.95 i tak narazie zostanie.

dokładnie! Jak widać i ja tak zawsze sądziłem Winamp pozostanie nieśmiertelny i jest jedynym programem który nie wymaga aktualizacji i jest wręcz niezastąpiony. To co ma robić czyli odtwarzać muze robi znakomicie i nawet jeśli nowe wersje Winampa nie powstaną Winamp zostanie.
Ja używam "5".

epol 15.11.2004 17:19

Cytat:

Napisany przez Ziele
@epol czym się różni 2.95 od 2.91? warto zmieniać?

Ja osobiscie nie zauwazylem roznic miedzy v2.91. A moze juz nie pamietam jakie byly ||

Cytat:

Winamp 2.95:
* startup with hung winamp process in background fixed (opens new instance)
* CD ripping support in media library (with OGG Vorbis encoding support)
* Preliminary AAC playback support added to in_mp3.dll
* ryan fixed shuffle again
* minibrowser ctrl+l fix
* media library: lots of bugfixes
* media library: listener count in internet tv/radio
* media library: query playback mode preferences
* media library: skinnable list/treeview selection colors
* nsv: subtitle bugfixes
* nsv: more buffering options
* nsv: shoutcast metadata support
* nsv: better invalid bitstream handling
* nsv: better display options
* nsv: new ASYN aux chunk handling.
* nsv: support for new extended TOC with frame-accurate seeking
* video: overlay fixes on 556 and other unusual modes
* video: drag&drop URL to video window now works.
* video: subtitle fixes.
* video: support for alt+enter and alt+f4 to leave fullscreen
* cdda: bugfixes
* avs: evallib | and & operator fixes
* in_vorbis fixes/updated libvorbis to post-1.0 cvs
* in_midi fixes

kraluk 15.11.2004 17:11

Szkoda WinAmp'a:(... Trzeba będzie popróbować innych player'ów, ale wg mnie i tak WinAmp był jednym z najlepszych...

kodziu 15.11.2004 17:00

Cytat:

Napisany przez pykson
wyglada wiec na to, ze za dziesiec lat na Windowsie 2k15 bede mial zainstalowanego MS Office 2015, AutoCADa 2015 PL, Adobe Photoshop 17 PL i ... Winampa 2.92...

Hehhe, taka prawda :D
JA jade na 2.91 ale na razie po formacie nie zdążyłem zainstalować :/

pykson 15.11.2004 16:56

wyglada wiec na to, ze za dziesiec lat na Windowsie 2k15 bede mial zainstalowanego MS Office 2015, AutoCADa 2015 PL, Adobe Photoshop 17 PL i ... Winampa 2.92...

Ziele 15.11.2004 16:53

Szkoda... [']

Ja używam 2.91

@epol czym się różni 2.95 od 2.91? warto zmieniać?

epol 15.11.2004 15:37

Szkoda Winampa
[']

Ja dalej uzywam wersji v2.95 i tak narazie zostanie.

Kris 15.11.2004 15:31

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
:(
no i na rynku zostaje już tylko foobar, który w moim odczuciu ma wszystko i nie ma nic (bez urazy, takie po prostu jest moje odczucie)

A co Twoim zdaniem ma mieć? Przecież to odtwarzacz plików dźwiękowych w różnych formatach. Są jeszcze wtyczki, które go czynią jeszcze bardziej funkcjonalnym... ;)
Mi on do odsłuchu muzyki w zupełności wystarcza...

Pozdrawiam,

Y@nkee_PL 15.11.2004 15:21

Winamp R.I.P

:(
Cytat:

WinAmp jest skończony

Wszystko wskazuje na to, że los WinAmp***8217;a jest już przesądzony.

Producent tego niegdyś niezwykle popularnego player***8217;a, Nullsoft, po wykupieniu przez AOL i odejściu Justin***8217;a Frankel***8217;a został zmuszony do zaprzestania prac nad aktualizacjami WinAmp***8217;a.

Co więcej, w Nulsofcie pozostała jedynie trójka pracowników, która zajmie się drobnymi poprawkami obecnej wersji jednak nowe, rozwojowe edycje nie są już planowane.
Nieznane są jeszcze dokładne losy dwóch innych ważnych produktów Nullsoftu, czyli Showcast i NSIS.

Decyzja AOL jest związana z obniżaniem swych korporacyjnych kosztów oraz przekonaniem zarządu, że utrzymywanie przy życiu WinAmpa po odejściu jego twórcy nie ma już sensu.

WinAmp podzieli więc losy również niegdyś popularnego i konkurencyjnego playera Sonique firmy Lycos.
źródło: http://mp3.wp.pl | http://mp3.wp.pl/p/informacje/njus/229668.html

no i na rynku zostaje już tylko foobar, który w moim odczuciu ma wszystko i nie ma nic (bez urazy, takie po prostu jest moje odczucie)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:40.