![]() |
WinAmp the best...
szkoda że nie będzie już nowych wersji :podbite: |
Cytat:
Za święta :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
(rodzice dołożyli i dlatego jutro :>, a sam nie chciałem psuć magii świąt, w końcu moge poczekac.... ) |
Cytat:
|
Cytat:
Zapłaciłem 289zł :D Szkoda tylko, że na razie na karcie 2.1 więc pograją tylko trzy głośniki. |
Cytat:
o foobar nie bede sie wypowiadal bo zainstalowalem go kilka minut temu, wiec jeszcze za duzo o nim nie powiem ale powiem tyle: TO NIE WINAMP!! |
@kodziu kupiłeś te głośniki?
W komputroniku X-530 jest za 280zł :D |
Cytat:
Raczej był :D Wg mnie foobar ma lepszą jakość dźwięku, jakąś taką nie przytłumioną i inaczej brzmi muza w winampie i foobarze ale to tylko moje odczucia :) |
Mowcie co chcecie Winamp byl i jeszcze przynajmniej przez jakis czas bedzie najlepszym playerem!!!
|
Nowy winamp :P
No tak jakby nowy... ale sami zobaczcie: http://cdrinfo.pl/comment.php?id=7512 PS A już niby zginał a wciąż ma się dobrze :) |
Całe szczęście że strona winamp.com ma się całkiem dobrze :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
I widać że winampek wiecznie żywy :D
|
jeszcze jeszcze żyje... zapewne ostatnie tchnienia, no ale mamy nową wersję :)
Cytat:
* lite: http://download.nullsoft.com/winamp/...mp507_lite.exe * full/pro: http://download.nullsoft.com/winamp/...mp507_full.exe / http://download.nullsoft.com/winamp/...amp507_pro.exe |
dokladnie :)
|
Cytat:
|
masz racje - nie wierze ^_^
nie mowie ze nie masz racji co poprawy jakosci, tylko mi sie wierzyc nie chce ze na kompie dasz rade to uslyszec, ze wogule czlowiek to uslyszy no ale... z drugiej strony na pewno w standardowych ustawieniach fobar daje sobie rade co najmniej roznie dobrze jak winamp (sa tacy co twierdza ze lepiej, ale ja roznicy nie slysze), wiec czemu czekasz az foobar bedzie mniej pamieci zrzeral przy podwyzszaniu probkowania i rozdzielczosci dzwieku> winamp tego zdaje sie wogule nie potrafi? :> |
@ Nimal
nieuwierzysz ale byla slyszalna roznica w jakosci :) |
Winamp'a mi trochę szkoda. Długo go używałem i przyzwyczaiłem się... Potem przesiadłem się na 5x i po "dłuższym użytkowaniu" wróciłem do 2x...
A ostatnio, czyli od czasu new'sa o Foobar'rze v0.8.3, przesiadłem się na niego. Całkowicie zaskoczyła mnie obsługa *.psf, *.minipsf, *.psf2, *.minipsf2, *.psflib, *.spc i *.nsf ! I to bez rzadnych wtyczek... ... Jeśli chodzi o "zarzut brzydoty" Foobar'owi to jest niedorzeczne... Nie korzysta się przecież z player'ów tylko po to aby po włączeniu rozkoszować się menu, chyba nie o to chodzi, co? To tak jakbym miał Ferrari. Łoł!Jakie piękne! Tyle, że bez kół... ... A przyokazji: Czy ktoś wie, czy może są jakieś plugin'y do obsługi *.adx, *.rsn, *.cym i *.gym dla Foobar'a? (google'owałem ale nic nie znalazłem, więc pewnie nie ma :( ) |
Cytat:
Czy jest jakiś alternatywny player obsługujący pliki PLS (chyba) czy jakieś tam - obsługujące stacje radiowe słuchane przez Winampa??? |
a co ty nietoperz ze takie roznice w dzwieku slyszysz :>
|
a ja ostatnio sie skusilem na foobara zeby zobaczyc co potrafi ostatnia ver i jak sobie poustawialem "paramtry na max wycisk jakosci to jak spojrzalem na zapotrzebowanie na pamiec ram to sie przerazilem 0,5 GB RAM'u !! mila perspektywa zasobozernosci przy konfiguracji najwyzszego poziomu wydobycia jakosci z kazdego utworu w trybie 64 bit przy probkowaniu 96 KHz na razie poczekam sobie na winampie w ver 5.06 co bedzie dalej ale jak sie skonczy support winampa to wtedy o tym pomysle zeby wyemigrowac na inny alternatywny odtwarzacz muzyki.. co do WMP 9.x czy w ver 10.x to raczej nie uzywam jego bo proceso-zerny. Mam nadzieje ze foobara troche bardziej utrzymaja w ryzach szczegolnie dotyczy wysokiej jakosci przetwarzania utworow jak bedzie zjadal z 40 MB to moze byc a i nawet z 60 MB to bede zadowolony bo jednak foobar w przetwarzaniu utworow z 16 bit na 64 i na probkowanie z 44 na 96 KHz ma prawo zjesc troche zasobow tylko troche bez przesady :)
|
Na stronce Winampa to się chyba nie chwalą zamknięciem Nullsoftu - albo ja źle czytam :P Co do foobar'a to chyba trzeba będzie spróbować się nim pobawić - bo tak go tu chwalicie i chwalicie - chyba czas sprawdzić co to cudo potrafi :)
|
foobar u mnie gra od jakiegos czasu (kiedy to winamp zaczol cos tam mulic) i tylko mi footunes moglo by lepiej dzialac (znaczy poprawnie zapoamietywac polozenie podzialow na okna) :)
|
AOL zamknął należącą do siebie firmę Nullsoft, producenta popularnego Winampa. Założycielem Nullsoftu był Justin Frankel, który ostatnimi czasy wydawał się najbardziej zainteresowany drażnieniem szefów America OnLine. Ze swojego biura w budynku AOL Frankel wysłał do Sieci program Gnutella.
Nie mogło się to spodobać firmie, która jest własnością Time Warner. Kolejnym osiągnięciem Frankela było stworzenie narzędzia, które usuwało reklamy z Instant Managera produkcji AOL. W ubiegłym roku twórca Nullsoftu opublikował program o nazwie Waste - to system P2P z szyfrowanymi danymi. Frankel doszedł do wniosku, że jeśli wytwórnie filmowe nie będą w stanie podejrzeć, jakie pliki są wymieniane, nie będą mogły też pozwać nikogo do sądu. Gdy AOL zamknął Waste Frankel zrezygnował z pracy i zajął się tworzeniem muzyki. Bez niego Nullsoft stał się bezużyteczny. mnie to wsio rybka, bo też używam foobar'a. |
Mnie to zwisa i tak używam Foobar :)
|
Hmm... Ciekawe info właśnie znalazłem, otóż niby winamp jest r.i.p, a tu nowa wersja wychodzi oznaczona numerkiem 5.06:ysz:
Wersja FULL: http://download.nullsoft.com/winamp/...mp506_full.exe Wersja LITE: http://download.nullsoft.com/winamp/...mp506_lite.exe |
Cytat:
Pozdro |
Zdaje sobie z tego sprawe i absolutnie nie ujmuje zaslug linuxa jako workstation'a, jednak zainstaluj laikowi linuxa i posadz go przed komputerem. I co :-/?
|
@Sid myslalem ze nie ma takiego pluginka, no ale teraz juz wiem. Jak bede mial troche czasu to poszukam i wyprobuje. A co do wersji to po numeracji myslalem ze to sa wersje poczatkowe.
|
Na serwery instaluje sie freebsd, to inna bajka i tyz darmo.
|
Cytat:
|
Winamp, nie winamp, zawsze pojawi sie cos nowego przelomowego i alternatywa super hiper hermetycznego programu dla zaawansowanych... po co ta dyskusja? Osobiscie "wychowalem" sie na winampie, nie jestem audiofilem i maniakiem wiec ten winamp mi wystarczy, foobara tez mam jakby co... do tego mnostwo ludzi z mojego oteczenia slucha muzyki lub oglada filmy przez slynny MS WMP, a to jest w kazdym windowsie
|
@ndy - foobar ma juz dobrze ponad rok, nie wiem czy nie 2-3 juz.. i ma wszystko to czego ktokolwiek moze potrzebowac - trzeba sie czasem naszukac za wtyczkami, a leza one np na japonskich stronach, ale jak ktos chce to moze
powiedzenie ze to poczatkowa wersja hmm.. smiesznie brzmi |
Cytat:
|
Cytat:
|
Siemka, tak czytam te wypowiedzi i w koncu sciagnolem tego foobara.
Pierwsze wrazenie przecietny uzytkownik nastawion na wyglad odrazu go usunie. Ale dla mnie moze byc. Opcji ma troche, choc brakuje mu fadingu ale takiego jakiego ma Winamp. Czyli na koniec kawalka, poczatek, miedzy utworami, i po pausie. Ale to dopiero pierwsze wersje odtwarzacza mozy w przyszlosci dodadza. A jezei chodzi o reszte to ma troche opcji. Ale narazie zostaje przy Winampie 5.05/Classsic. P.S. Szkoda Winamp'a. Pamieta ktos jeszcze Sonique na samym poczatku posiadania kompa uzywalem tego playera calkiem fajny. ['] pozdro |
przeszedłem na strone foobara jakiś czas temu, ale że "winamp pada"? jakoś mi się to w głowie nie mieści...
|
Sid : gdybys tworzyl program nastawiony na zysk to bys go nie sprzedal. Gdyby Linux byl platny nie znalalz by zastosowania poza serwerami. Windows jest prosty i dlatego zyski liczone sa w miliardach!
|
piekne porownanie, foobar wsrod playerow jak google wsrod stron www :)
i wszystko jasne ;) |
Hmm, ja od dawna uzywam Winamp'a 2.91 na moje potrzeby jest wystaczajacy mpc z wtyczka odtwarza i to najwazniejsze, czasem wideoklipy uruchamiam za jego pomoca :). Tak jak pisze Sid foobar odstrasza (prostota i wpanialym uzytkowaniem), ludzie wola wodotryski niz efektywne uzytkowanie, o malym zapotrzebowaniu na zasoby.
|
nareszcie :) jupijajej :) i takie tam
foobar odstrasza wygladem? i dobrze - tak ma byc - gdybym ja pisal program dla profesjonalistow tez zrobilbym wszytko zeby uzytkownik z ulicy nie zawracal sobie nim glowy [a potem mojej glowy] bzdurnymi pytaniami typu: co to jest dithering? ten program wymaga pewnej wiedzy i pewnego poziomu - nie spelniasz tych kryterium - jest masa innych programow, ktore tobie beda dobrze sluzyc - bo wbrew jakiejs dziwnej opini foobar nie 'brzmi' lepiej, jest po prostu bardziej przemyslana konstrukcja, nastawiona na uzytkownika swiadomego swoich potrzeb i wymagajacego jesli komus nie odpowiada wyglad - trudno, znaczy to ze nie potrafi zadbac o siebie i znalesc modulu do zmiany GUI - to sie nazywa selekcja i prawie mi jest przykro ze wiele osob jej nie przechodzi, ale sprawia to, ze niewiele jest osob, ktore zachecone przez kogos ulegaja 'modzie na foobara' a potem robia wies bo nie maja umiejetnosci zeby ten program okielznac - nie zmuszajcie sie ludzie, nie ma takiej potrzeby, winamp naprawde wystarcza, sam uzywalem 2.75 i bylo mi z nim dobrze, ale prawda jest tez ze do winampa nigdy juz nie wroce |
Nie podoba mi się ta informacja - w sumie sam chciałem po przeczytaniu jej w necie założyć odpowiedni topic - ale zostałem uprzedzony :P
Używam obecnie wersji "5" i jestem z niej bardzo zadowolony... ciekawi mnie tylko czy internetowa obsługa stacji radiowych i telewizyjnych w Winampie się utrzyma... mam nadzieję, że tak :) |
To tak jak byś powiedział patrząc na Google że jest ubogą nawet bardzo stroną ale jak wiadomo ma bardzo duże możliwości. Kto będzie chciał, ten zbada program, kto nie skasuje go; proste.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A mi to w sumie wisi, mam teraz Winampa 5.05, ale jak mi się znudzi to zainstaluje foobara, już go kiedyś miałem, ale siostrze bardziej odpowiadał winamp :|
PS zawsze można zastosować dobrowolny przymus :D |
no ja tez jade na 5 :)
a szkoda bo fajny byl - jest :D |
hehe z ust mi to wyjales Czero :D mialem dokladnie to samo pisac, tez siedze na 5 (dlugo sie zbieralem z 2.74), niemniej szkoda, a foobar feeeeeeeee
|
Szkoda.
Ale i tak dalej go bede uzywal, nie zamierzam sie przesiadac na cos nowego. Obecnie jade na "5" |
Cytat:
|
A mnie kiedys Sid przekonal swoja wypowiedzia o foobarze i tak juz zostalo :D nie zamieniam go, i rowniez jak winamp nie potrzebuje aktualizacji :) mozna co jakis czas zmienic wersjie ale nie jest to konieczne. Nie ma zbajerowanego wygladu wiec mniej ramu zjada :D a tak poza tym... to winamp był taki sobie ;)
pozdro ;) |
Cytat:
Ja używam "5". |
Cytat:
Cytat:
|
Szkoda WinAmp'a:(... Trzeba będzie popróbować innych player'ów, ale wg mnie i tak WinAmp był jednym z najlepszych...
|
Cytat:
Hehhe, taka prawda :D JA jade na 2.91 ale na razie po formacie nie zdążyłem zainstalować :/ |
wyglada wiec na to, ze za dziesiec lat na Windowsie 2k15 bede mial zainstalowanego MS Office 2015, AutoCADa 2015 PL, Adobe Photoshop 17 PL i ... Winampa 2.92...
|
Szkoda... [']
Ja używam 2.91 @epol czym się różni 2.95 od 2.91? warto zmieniać? |
Szkoda Winampa
['] Ja dalej uzywam wersji v2.95 i tak narazie zostanie. |
Cytat:
Mi on do odsłuchu muzyki w zupełności wystarcza... Pozdrawiam, |
Winamp R.I.P
:(
Cytat:
no i na rynku zostaje już tylko foobar, który w moim odczuciu ma wszystko i nie ma nic (bez urazy, takie po prostu jest moje odczucie) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:40. |