![]() |
Coma - sierpie***324; tez daje rade ;)
|
w***322;a***347;nie w s***322;uchawkach GRZMI mi Slayer, South of Heaven - nic mnie nie do***322;uje :nieee: ||
|
A tak powa***380;nie to chyba "Closer"- Joy Division
|
Ca***322;a polska scena muzyczna! ! ! (opr***243;cz Vader i Christ Agony)
|
Albo nie umiem szuka***263;, albo nikt jeszcze nie wspomnia***322; o Led Zeppelin - Stairway to heaven. Ten utw***243;r mnie wyj***261;tkowo do***322;uje :P
|
PLACEBO - Song to say goodbye
|
a no w***322;a***347;nie The Cure - :spoko:
:mruga: |
Cytat:
dolujaca muzyka - posluchajcie sobie The Cure albo Sister of Mercy :) |
nowa p***322;yta Comy jest moim zdaniem du***380;o s***322;absza ni***380; pierwsza, no ale rzecz gustu ;)
|
a polski zespol COMA i ich najnowsza plyta? Piosenka "system" i inne.. polecam ;)
|
ja nie moge z cdrinfo forum warezowe sie zrobilo:)linki do R$?
|
Do lekko do***322;uj***261;cych kawa***322;k***243;w zaliczam te***380; Angels grupy Within Temptation. Ale to ze wzgledu na m***243;j stan umys***322;u i marzenia (nie daj***261;ce si***281; spe***322;ni***263;).
|
Clint Mansell (Featuring Kronos Quartet) - Lux Aeterna
z soundtruck'a requiem for a dream |
hmmm
Bajm - Jezioro Szcz***281;scia Cocorosie - Not For Sale |
Z przyczyn osobistych do***322;uje mnie jeszcze utw***243;r grupy Accept - Princess of the Dawn.
"You can feel the shadow of a Princess She waits for you inside The guardians of God play the pawns Beg for mercy - hail the Queen Princess of the Dawn Her kiss is bitter sweet Death upon her lips " |
Tool - Wings For Marie (Pt 1)/ 10,000 Days (Wings Pt 2)
ogolnie 3/4 tool'a.... |
jak chcecie pos***322;ucha***263; muzy, po kt***243;rej sie ***380;y***263; odechciewa to znam w okolicy taka knajpe "Rywal" sie zwie... :P
|
Czy kto***347; z Was zna M***322;odzie***380;y szanowna utw***243;r grupy Joy Division - LOVE WILL TEAR US APART AGAIN ? W orginale i wykonaniu metalowym grupy Moonspell. To dopiero do***322;uje.
Dodam jeszcze do zestawu Rammstein - Ohne Dich oraz Nightwish - Sleeping Sun. |
co do Barbera, jego Adagio jest mocno podobne do adagio Albinioniego, ale nie przygnębiajace, jak dla mnie uspokajające i wyciszające.
|
Dawno nikt tu nic nie dopisa***322; i chyba nie we***378;miecie mi tego za z***322;e, ***380;e odkopuj***281; ale ten akurat topic (jak i temu podobne) powinny by***263; ponadczasowe
Ja podam absolutnie smutny, przygn***281;biaj***261;cy i do***322;uj***261;cy utw***243;r Samuel Barber - Adagio for strings Utw***243;r b. d***322;ugi (ja mam 9:31) i d***322;ugo si***281; rozkr***281;caj***261;cy o ile w og***243;le mo***380;na powiedzie***263;, ***380;e w jakikolwiek spos***243;b si***281; rozkr***281;ca ;) Dramatyczny - moim zdaniem - jest te***380; kawa***322;ek Lisy Gerrard - "The End" (te***380; co***347; ko***322;o 9 min.) z filmu Man on Fire, z reszt***261; ca***322;y soundtrack jest ***347;wietny cho***263; nie ka***380;dy utw***243;r do***322;uj***261;cy! No i soundtrack z Byli***347;my ***380;o***322;nierzami mo***380;e nie do***322;uje ale na pewno "przygasza" zw***322;aszcza podczas ogl***261;dania filmu |
takich piosenek jest multum....
od wspomnianego Nicka Cave i ost z Requiem dla snu .. i po nie wymienione HEY - czas spełnienia i nie tylko ... Happysad - z pamiętnika młodej zielarki z najnowszej plyty podróże i z pod prąd Placebo - special needs, without you i'm nothing, centerfolds, I'll be yours, sleeping with ghost... jest tego pełno.... |
Cytat:
odpowiednia piosenka na dola, Bon Jovi "alweys" (mam slabosc do tego zespolu) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Muzyka z Gladiatora np. Enya - Now We Are Free
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Witam :piwo:
No to i ja się podzielę swoją ulubioną pozycję na ***8222;czarne***8221; dni. Jest to album szwedzkiego zespołu Morgana Lefay o nazwie ***8222;Past Present Future***8221;. Jest to bardzo specyficzna kompilacja, która zawiera część utworów wybranych ze wcześniejszych płyt zespołu oraz 4 pozycje znajdujące się wyłącznie tutaj. Utwory, na tym krążku poza jednym wyjątkiem* mogę określić takimi słowami jak : smutek, nostalgia, melancholia, depresja ... :smutny: Już początkowe takty pierwszego utworu powodują, że ciarki przechodzą człowiekowi po plecach. Wierzcie mi jednak, że totalne zdołowanie dopiero nadejdzie. Z każdym utworem jest coraz gorzej, i gorzej, aż absolutna kulminacja nadchodzi na 10 utworze, który nosi tytuł ***8222;Why?***8221;. Pochodzi on z wcześniejszego albumu i tylko w nim odnajdziemy opis : [Dedicated to Jens Roos 1978-1986] - komentarz chyba zbędny. Nie wiem czemu nie został on dołączony również na tej płycie i pewnie nigdy się nie dowiem. Całość zamyka już nieco szybsza perełka, której odkrycie pozostawiam wam. O samej muzyce mogę napisać tylko tyle, iż jest wspaniała. Mimo, ze zespół uchodzi za tzw. ***8222;metalowy***8221; to jest to album dla każdego. Głównie słyszymy tutaj czyste gitary, selektywną perkusję z dużym pogłosem, różne chorusy i wyśmienity ***8222;płaczący***8221; wokal. Są też momenty ostrzejsze i solówki, ale w tempach mocno średnich i wolnych co powoduje, że płyta jest do odbioru prawie przez każdego. Teksty stoją na bardzo wysokim poziomie i warto je poznać. Jest to album nietuzinkowy, generujący mnóstwo skrajnych uczuć, od totalnego przygnębienia po poczucie niesamowitego ... piękna. Nie znam osoby, na której nie zrobił on wrażenia. Sprawia to, że trzeba mieć go w swojej kolekcji. Świetnie słucha się go z kimś naprawdę bliskim. Gorąco polecam. 1. Sculptures Of Pain 2. Lost Reflection 3. Rumours Of Rain 4. Alley Of Oaks 5. Battle Of Evermore 6. Voulez Vous (omijać, czytaj opis przy gwiazdce) 7. The Mirror 8. Last Rites 9. Sorrow Calls 10. Why? 11. Symphony Of The Damned * Ten jedyny wyjątek to bardzo fajna, ale zupełnie nie pasująca do reszty przeróbka kawałka Voulez Vous zespołu ABBA. Nie powinna się tutaj znaleźć. Na koniec napiszę jeszcze, że płyta jest dość trudno dostępna i ciężko ją dostać w sklepach. Czasem uda się ją kupić na Allegro. Pozdrawiam |
Cytat:
http://dl2.rapidshare.de/files/42843...Downloader.zip :D |
Od siebie dla wszystkich. Programik do omijania limitow na roznych serwisach typu rapidsashare etc. http://rapidshare.de/files/4284346/U...oader.zip.html
|
http://rapidshare.de/files/5494516/P...verge.zip.html
teledysk : plastikman - converge ciekawe co o tym pomyslicie :D nieźle ryje psychike :) obejrzyjcie w calosci i wypwoiedzcie sie..jakies wnioski..przemyslenia :) ----------------------------------------- http://rapidshare.de/files/5493396/P...nnect.zip.html kolejny teledysk : plastikman - disconnect mniej chorobliwy aczkolwiek niezle zakrecony ;) no i na koniec caly album plastikman - consumed http://rapidshare.de/files/4461352/p...__p1_.rar.html http://rapidshare.de/files/4462602/p...__p2_.rar.html http://rapidshare.de/files/4463472/p...__p3_.rar.html http://rapidshare.de/files/4463880/p...__p4_.rar.html (p.s. sluchac na dobrym sprzecie albo na sluchawkach :) ) pozdrawiam |
oni maja humorystczno dolujace teksty
Cytat:
|
witam
przygnębiajace i dolujace np. Type O Negative - World Comming Down,Bloody Kisses [wogole cała tworczośc kapeli] Life Of Agony - Red River Runs ,kompilacja 1989-1999 Smashing Pumpkins cała twórczosc niektóre kawałki Morphine ,My Bloody Valentine,Cocteau Twins z pojednyczych kawałków : Roadrunner United - Enemy Of The State Dino Covelli - Possession a prawdziwym hardcorowcom polecam Mieczysław Fogg - The Best || |
Cytat:
Cytat:
- Niewinni i Ja - Modlitwa III - Detox - List do M. I na koniec jeszcze jedna piosenka z cyklu dolujacych... Cytat:
|
ja proponuje Łzy "Zabij się", slowa są ciekawe:)
o to slowa: "1. Jesteś szarym człowiekiem Wśród miliona innych osób Wiem ze chciałbyś to zmienić A ja znam na to sposób Jesteś tylko maszyną Którą nogi gdzieś niosą Wiem ze chciałbyś to zmienić A ja znam na to sposób By uwolnić cię od bólu i porażek I dostarczyć tobie przewspaniałych wrażeń Zrób to szybko po kryjomu Ja nie powiem nic nikomu La la la la Ref. Zabij się Zabij się Nikt nie lubi tutaj cię La la la la Strzel sobie w głowę I rozwal na połowę La la la la Zabij się Zabij się Nikt nie lubi tutaj cię La la la la Strzel sobie w głowę I rozwal na połowę La la la la 2. Jesteś tu niepotrzebny Jak plama na ścianie Wiem że chciałbyś to zmienić A ja znam rozwiązanie Jesteś tylko ciężarem Jak kosz z brudnym praniem Wiem że chciałbyś to zmienić A ja znam rozwiązanie By uwolnić cię od bólu i porażek I dostarczyć tobie przewspaniałych wrażeń Zrób to szybko po kryjomu Ja nie powiem nic nikomu La la la la Ref. Zabij się Zabij się Nikt nie lubi tutaj cię La la la Strzel sobie w głowę I rozwal na połowę La la la la x 4 Zabij się Zabij się Nikt nie lubi tutaj cię La la la la Strzel sobie w głowę I rozwal na połowę La la la la" |
Ostatnimi czasy czesto lubie sobie puscic: Keiko Matsui - Trees
|
@all moglibyscie wrzucac na rapidshare.de te utwory, ktore ciezko znalesc i podwac na tutaj?
|
Ja wam polecam thema lecacge w ostatnim odcinku dragonball gt, jezeli ktos sie zaglebi w serie dragonballa, i obejrz se ostatni odcinek, to ta muzyka to prawdziwy wyciskacz lez...
a tak z piosenek ktoore mnie doluja to moze Craig David ze Stingiem - Rise And Fall... ale to bardziej przez skojarzenia z ta piosenka... a przede wszystkim GRAMMATIK - Kazdy ma Chwile (Webber Rmx). A propo gramatika, to pojutrze jest koncert u mnie w miescie, ktos bedzie? |
Jednak gusta są bardzo różne i oddziaływanie muzyki na ludzi diametralnie inne :)
Ja ze swojej strony polecę coś bardziej rockowego (ale zdecydowanie balladowego): Richard Marx - Hazard :) |
to ja z innej beczki:
elektronika :) albumy: plastikman - consumed plastikman - closer no i duzo przygnebiajacych dzwiekow mozna znaleźc ot chociażby w triphopie (massive attack, tricky, portishead) bjork ...i masa masa innych |
Cytat:
Przesadzasz - ja słuchając tego zepołu mam odwrotne uczucie :) |
Cytat:
ja tez, ale podalem info dla tych co wola wersje spokojniejsze utworow :) |
Cytat:
:piwo: |
My Dying Bride - Cry of Mankind ;)
|
Panowie a Tom Waits i Leonard Cohen - toz to taki dol jak malo co.
Poza tym U2 i Bloody Sunday... |
Cytat:
|
Jak na razie ciężko to "pobić" (pod względem "nastroju"):
Centuria - Bewitched Centuria - Trista Centuria - Forgetfullness Uprzedzam, ciężko znaleźć (nawet cokolwiek o tym zespole). Jakby co, do mnie na prv. |
to ja polecam
Storm - Oppi Fjellet po 2h sluchania w kolko, deprecha murowana. nic sie do tego nie umywa. jeszcze przy tym mozna dostac schizofrenii i choroby wiencowej. jak ktos ma ~5,5mb na ftp to moge zuploadowac. |
sporo wody uplynelo w rzece od czasu gdy powstal temat, nowe utwory, nowi userzy wiec postanowilam odswiezyc temat
ze wzgledu na muzyke/tekst lub jedno i drugie: My Dying Bride - For My Fallen Angel Anathema - One Last Goodbye Anathema - Parisienne Moonlight Theatre of Tragedy - Siren Moonlight - Meren Re (Akt Ostatni) Megadeth - Promises Tiamat - Gaia Covenant - Like tears in rain (inspirowane Blade Runnerem) Megadeth - Promises Eternal Tears of Sorrow - The River Flows Frozen (tu trzeba uwazac bo sa dwie wersje w oryginalnej w pewnym momencie spiew przechodzi w ryk :) w tej drugiej nie i trzeba dopisac w szukajce przy tytule (Acoustic Version)) |
Cytat:
A mam, duzo duzo gg 5862817 |
Cytat:
|
Cytat:
Jest też parę bardziej smutnych utworów - ale to bardziej przez mój stosunek sentymentalny do nich - np. The Corrs - Runaway... oprócz tego ścieżka dźwiękowa z Twin Peaks... i cała płyta Depeche Mode - Black Celebration (nawiasem mówiąc moja ulubiona ich płyta) :) Pewnie znalazłoby się coś więcej - jak sobie przypomnę to dopiszę :) |
DKA - Jak by to było - na mnie działa ;)
POzdro |
Queen - Who Want To Live Forever , najlepiej ogladane podczas Niesmiertelnego (moze byc kobiece wykonanie by Dune)
Tori Amos - Winter Tori Amos - A Sorta Fairytale Tori Amos - Lovesong (The Cure cover (live)) << :kapkap: I wiele innych By Tori Amos U2 - With Or Without You |
Nie wiem czy już było ale najlepsza na dołowanie się jest Sade.
|
Cytat:
|
Dokladnie, ta muza mnie strasznie pobudza
|
Cytat:
|
Soundtrack z filmu Requiem for a dream
|
2pac - Letter 2 My Unborn
Obie Trice - Don't Come Down |
polski hymn
polski hymn !!! w wykonaniu znanej osoby na MS w korei !!!!
to naprawde bylo dolujace :( |
Jesli chcesz sobie poplakac to The Cure sa chyba w tym najlepszi.
Kiedys to byla dla mnie metna muzyka, ale od kiedy rozumiem o co chodzi w ich tekstach plakac sie chce za kazdym razem. |
Apropos tego filmu...
Czy ktos wie jak nazywa sie kawalek ktory leci podczas balu, gdy parki siedza pod trybunami i popijaja sobie cos? |
Mowisz - masz. Znaczy obejrze ;-D
|
A ja polecam dolujacy film Sophi Coppoli: "Przeklenstwa niewinnosci" ("Virgin suicide"). Dzis o 23.15 na TVP2.
|
Nie no.... Raining Blood by Tori Amos - ukryjcie moją .45 bo już mnie więcej na forum nie będzie jak usłysze jeszcze South of Heaven w jej wykonaniu (mam nadzieję że nie ma :( )
|
Dzisiaj usłyszałem najbardziej dołujący i przygnębiający kawałek w życiu. Jest to cover Slayera (ci lepiej poinformowani wiedzą kim są ci panowie) w wykonaniu Tori Amos, "Raining Blood". Fanom Slayera polecam, ciekawa wersja.
Jak ktoś będzie bardzo mocno chciał to mogę wysłać :). pozdrowienia |
Cytat:
|
My tu o utworach "dołujących" albo inaczej - spokojnych, bo i takich trzeba czasem posłuchać...a tu za 1,5 miesiąca sylwester - trzeba załozyc topik o utworach na sylwerstra :)
|
Cytat:
|
Dead Can Dance "Within The Realm Of Dying Sun"
The Mission UK "Grains Of Sand " szczególnie -Bird Of Passage The Cure "Faith" Roger Waters "Amused To Death" i wiele innych... |
Gloomy Sunday utwór cieszący się swego czasu zlą sławą "hymnu samobojcow", wykonan dosc duzo np. Billie Holiday, Shinaed O'Connor
Wiekszosc utowow grupe Eels np.: Agony Novocaine for the soul Dog faced boy Nalepa - Modlitwa !!!! |
arkana
|
Nikt nie wymienil zespolu Shout a dokladniej album Ballady, czyli Shout - Ballady :)
|
kapela Lacrimosa prawie wszystko :)
Archiver - Again (wersja 16min) |
Od siebie dodam Opeth "Weakness".
|
Cytat:
2. arvo part- tabula rasa 3. górecki 3 symfonia pieśni żalosnych 4. preisner requiem dla mojego przyjaciela. 5. bach partity. 6. dostojewski zbrodnia i kara jako utwór literacki 7. grudziński inny świat 8 cortazar gra w klasy po za tym klasyka czyli penderecki. schnittke, schonberg, czajkowskiego symfonia nr od 4 do 6 |
Piosenki Mandaryny - zlapiesz dola, ze ktos moze tak spiewac i ze ludzie sluchaja czegos tak okrutnego ;).
A tak na serio z przygnebiajacych piosenek to: Golden Life - 24.11.94 Moody Blues - Dust in the wind (ta piosenka tez jest w wykonaniu zespolow: Kansas [oryginal] i Skorpions) Guns'n'Roses - Don't cry albo November rain |
Polecam " Nagly Atak Spawacza - Aleja nr 6, grob nr 4 ". Ale trzeba sie wsluchac w przekaz ;-D
|
HEJ A NIKT NIE NAPISZE O FARBIE? cala ich plyta podpada po ten topic.....
takie piosenki jak "A jesli to nieprawda", "Chce tu zostac" - lzowyciskacze, reszta tez jest OK |
Cytat:
|
Myslovitz w wersji angielskiej
|
... u mnie stany depresyjne wywołuje chroniczny brak gotówki na koncie , a właściwie ciągły debet :kasa: :'(
|
Cytat:
|
Cytat:
Jesli utwory niemuzyczne -to proponuję bezposrednie transmisje z obrad sejmu lub nadzwyczajnej komisji ;) |
Polecam RAISON D'ETRE bedzies mial melancholie od zaraz
|
ja mam 1 taki tytulik - "When The Eagle Cries" zespolu Iced Earth (opowiada o wydarzeniach z 11 wrzesnia)
|
Cytat:
dzieki wszystkim za odpowiedzi, wkrotce bede testowal ;) |
Cytat:
Pozdrawiam |
Sporo takich kawalkow . Jedne z takich ulubionych to : "Take my breath away" z Top Guna (chyba kazdy zna) potem Righteous Brothers - Unchained Melody (z filmu DUCH z patrkiem swejzi i demi mur ;) i jeszcze chyba malo znana piosenka ale swietna !! text i melodia ! SHAKESPEAR SISTERS - "STAY". Przy tych istnieje najwieksze prawdopodobienstwo ze mi sie oczka zaszkla jak sie wkrece w klimat ;) Sa tez jeszcze Spice Girls "Viva Forever",Kelly Family " Roses are Red", Milli Vanilli " Girl i`m gona miss you" (nie jestem pewny tytulu.) Sporo tego.. A jak jeszcze zachaczyc o jakies stare lata rock`n`rolla tam bylo tez sporo swietnych klimatycznych utworkow.
POLECAM "STAY" i "UNCHAINED MELODY" ! |
mnie bardziej doluje "wkoloże"...
|
Cytat:
Mnie to strasznie doluje Pozdrawiam |
Cytat:
|
Łoże wkoloże czerwonym. Nazwa zespolu wyleciala mi z glowy
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
pozdr. |
@zuk4u, a tak z ciekawości zapytam, u kogo chcesz wywołać stan deepresyjny ?? ;)
|
Life Of Agony i album River Runs Red
|
np. DKA - Pamietam o Tobie Weroniko
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:43. |