Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napêdy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Plextor-problemy... (https://forum.cdrinfo.pl/f15/plextor-problemy-43058/)

Turboni 30.01.2005 19:36

Cytat:

Napisany przez gsulko
To rozwia³o moje w±tpliwosci. Polecam Plexa ka¿demu.

:)
dolacz do nas z testami TU

gsulko 30.01.2005 19:34

To rozwia³o moje w±tpliwosci. Polecam Plexa ka¿demu.

Turboni 30.01.2005 19:27

Cytat:

Napisany przez gsulko
Jestem szczê¶liwym posiadaczem Plexa 716A.
Mam tyko jeden problem: jak w³o¿e jak±¶ p³ytke to dioda ca³y czas ¶wieci, nawet jak nie robie nic na p³ycie. Czy tak powinno byæ?????? Sorki za takie pytanie ale wcze¶niej nie spotka³em.

Pozatym sprzêt jest super i nie zamieni³ bym go na ¿aden inny :D

tak ma sie swiecic na zielono - oznacza to ze w palniku jest plyta i zebys przez przypadek np nie wgrywal biosu z plyta w palniku.

adax 30.01.2005 19:25

Nie mam Plexa ale pewnie ¶wiec±ca siê dioda informuje ¿e w napêdzie jest p³yta - tak jest w innych napêdach.

gsulko 30.01.2005 19:20

Jestem szczê¶liwym posiadaczem Plexa 716A.
Mam tyko jeden problem: jak w³o¿e jak±¶ p³ytke to dioda ca³y czas ¶wieci, nawet jak nie robie nic na p³ycie. Czy tak powinno byæ?????? Sorki za takie pytanie ale wcze¶niej nie spotka³em.

Pozatym sprzêt jest super i nie zamieni³ bym go na ¿aden inny :D

terpilowski 03.12.2004 22:05

Cytat:

Napisany przez Dirrac
tak, jestem leniwy:P

popracuj nad swoim lenistwem
jestem za leniwy by cos wiecej napisac :)

Dirrac 03.12.2004 16:48

a macie jakies testy tego plextora z firmware 1.05??... tak, jestem leniwy:P

Turboni 29.11.2004 12:07

plextor 716 dostepny w sprzedazy od polowy grudnia :)

wiadomosc prosto od dystrybutora :)

lyby 29.11.2004 10:53

Ja te¿ mam tego plextora i mia³em ten sam problem. Pomog³a wymiana firmware z 1.03 na 1.05. Z reszt± ju¿ w opisie ver. 1.04 mo¿na przeczytaæ: "usuniêto przyczynê zawieszania siê napêdu w momencie zapisu Lead-Out'u przy zapisie no¶ników z nisk± prêdko¶ci± w trybie DAO".

Pozdrawiam.

slawekj 28.11.2004 14:13

Cytat:

Napisany przez Dirrac
Lame: dajcie jakies linki do testow 716 plextora... gdzie niegdzie mozna sobie poczytac ze to jakies badziewie... jakie jest Wasze zdanie?

http://club.cdfreaks.com/showthread....t=plextor+716A
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=113522

Dirrac 28.11.2004 13:48

Lame: dajcie jakies linki do testow 716 plextora... gdzie niegdzie mozna sobie poczytac ze to jakies badziewie... jakie jest Wasze zdanie?

Marc_B. 22.11.2004 20:56

Pisalem ze mialem podobny problem,ale chyba go juz rozwiazalem,otoz okazalo sie ze winny jest...modem od neostrady(sic!),nie ma pojecia jak to mozliwe,ale fakt faktem ze gdy jest odpiety nagrywarka dziala jak trzeba,jak go tylko podepne znowu zaczyna sie jazda...PC to jednak dziwna sprawa czasami

Merle 21.11.2004 17:51

Ja bym sprobowal ...

innych plytek. Jak kupilem plexa 708 to kupilem 3 verbatimy i prawidlowo wypalil sie jeden. Od tamtego czasu jade na tdk -r x4 i nie mam problemow z plytami. Problemy sa za to z firmware. Jade na 1.02 i stabilny jest chyba jeszcze 1.04. Po problemach kolejno z 1.05 i 1.06 nawet nie chce mi sie wgrywac 1.07. Po prostu losie z plextora nie potrafia zrobic dobrego firmware, wrrrrr...

terpilowski 20.11.2004 23:58

Cytat:

Napisany przez legion
jak narazie to wstrzymali dostawy 716 bo spitolili cos plextools pokazuje niezle gory i doliny :D

:D a tak poza tym slawekj kupil sobie neca wiec niewiem czy jeszcze pleksa dokupi do liteona oraz nec'a 3500 :D

wydaje mi sie ze jest troche przesadzona opinia o plextorach podobnie jak o nec'ach :D

wpadki sie zdarzaja. ale o plexie zawsze mialem b.dobre zdanie. ale przeczytalem ze ich palnik ma byc na panasonicu i sie lekko podlamalem.
mam neca 3500 , zlego slowa na niego nie powiem. no moze ten cholerny zapis strefowy mnie drazni, wydluza jednak to czas o ok. minuty :)

plexy x8 to byly maszynki , jak ruskie t 34 z firmware 85 mm :)

Turboni 20.11.2004 16:06

ja tam czekam na plexa 716 jak bedzie juz dostepny :)

legion 20.11.2004 11:57

jak narazie to wstrzymali dostawy 716 bo spitolili cos plextools pokazuje niezle gory i doliny :D

:D a tak poza tym slawekj kupil sobie neca wiec niewiem czy jeszcze pleksa dokupi do liteona oraz nec'a 3500 :D

wydaje mi sie ze jest troche przesadzona opinia o plextorach podobnie jak o nec'ach :D

VIZZARD 20.11.2004 02:15

Cytat:

Napisany przez pawelblu
To ladna piosenka grechuty, ale do plextora srednio mi pasuje...

Otoz szykuje sie ze nowy klub plexa bedzie mial 3 czlonkow - mnie, slawka i turboniego + kazdego kto bedzie dysponowal sprzetem i bedzie chcial wziasc udzial w eksperymencie. Wydaje mi sie ze sklad nie jest stronniczy...

Zreszta stwierdzimy to wszyscy na podstawie faktow ktore bedzie nam probowal przekazac plextools. Powiedza nam one:

- czy kprobe jest rzeczywiscie do dupy a plextools nie
- czy moze plextoolsy a kprobe jest super [smiech]
- czy moze oba programy daja podobne wyniki (oba sa do dupy lub oba sa dobre).

Spodziewam sie ze programy dadza rozne wyniki i wydaje mi sie ze diagonoza plextoolsa bedzie bardziej wiarygodna, no ale narazie to tylko gdybania, jak bedzie - zobaczymy.

No!

To jestem w stanie przyj±æ :taktak:

I wydaje siê mieæ to sens

Faktycznie narazie nie ma co dalej gdybaæ :nie:

Trzeba poczekaæ a¿ przyjd± Plextory

I módlmy siê, ¿eby umia³y nagrywaæ [¶miech]

Bo w przeciwnym przypadku

Ca³y nasz misterny plan we¼mie w ³eb :taktak:

pawelblu 20.11.2004 02:08

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Jak nie wiadomo o co chodzi :idea:

To zawsze chodzi o pieni±dze ... :D

BTW Ale co zobaczymy?

Kto "my" zobaczymy?

Sk±d bêdziemy wiedzieæ, ¿e to co zobaczymy - jest tym czym jest, a nie ¿adnym oszustwem?

Kto wybierze gremium, które stwierdzi powy¿szy fakt?

Kim bêd± ci ludzie i sk±d wiadomo, ¿e bêd± oni kompetentni do wypowiadania siê w tej materii?

"Jak rozpoznaæ ludzi których ju¿ nie znamy
Jak pozbieraæ my¶li z tych nieposk³adanych
Jak odnale¼æ nagle rado¶æ i nadziejê
Odpowiedzi szukaj, czasu jest tak wiele "

To ladna piosenka grechuty, ale do plextora srednio mi pasuje...

Otoz szykuje sie ze nowy klub plexa bedzie mial 3 czlonkow - mnie, slawka i turboniego + kazdego kto bedzie dysponowal sprzetem i bedzie chcial wziasc udzial w eksperymencie. Wydaje mi sie ze sklad nie jest stronniczy...

Zreszta stwierdzimy to wszyscy na podstawie faktow ktore bedzie nam probowal przekazac plextools. Powiedza nam one:

- czy kprobe jest rzeczywiscie do dupy a plextools nie
- czy moze plextoolsy a kprobe jest super [smiech]
- czy moze oba programy daja podobne wyniki (oba sa do dupy lub oba sa dobre).

Spodziewam sie ze programy dadza rozne wyniki i wydaje mi sie ze diagonoza plextoolsa bedzie bardziej wiarygodna, no ale narazie to tylko gdybania, jak bedzie - zobaczymy.

VIZZARD 20.11.2004 01:57

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Najpierw zwracasz uwage zeby nie wracac do tej dyskusji, a potem podejmujesz ja na nowo - zdecyduj sie o co ci chodzi.

Wiarygodnosc -> tzn wyniki przekladaja sie na stan rzeczywisty. Niestety kprobe nie ma tego warunku spelnionego (co zostalo udowodnione i zachecam do przejrzenia odpowiadajacych temu tematow). Plextools - zobaczymy wkrotce ...

Jak nie wiadomo o co chodzi :idea:

To zawsze chodzi o pieni±dze ... :D

BTW Ale co zobaczymy?

Kto "my" zobaczymy?

Sk±d bêdziemy wiedzieæ, ¿e to co zobaczymy - jest tym czym jest, a nie ¿adnym oszustwem?

Kto wybierze gremium, które stwierdzi powy¿szy fakt?

Kim bêd± ci ludzie i sk±d wiadomo, ¿e bêd± oni kompetentni do wypowiadania siê w tej materii?

"Jak rozpoznaæ ludzi których ju¿ nie znamy
Jak pozbieraæ my¶li z tych nieposk³adanych
Jak odnale¼æ nagle rado¶æ i nadziejê
Odpowiedzi szukaj, czasu jest tak wiele "

pawelblu 20.11.2004 01:44

Najpierw zwracasz uwage zeby nie wracac do tej dyskusji, a potem podejmujesz ja na nowo - zdecyduj sie o co ci chodzi.

Wiarygodnosc -> tzn wyniki przekladaja sie na stan rzeczywisty. Niestety kprobe nie ma tego warunku spelnionego (co zostalo udowodnione i zachecam do przejrzenia odpowiadajacych temu tematow). Plextools - zobaczymy wkrotce ...

VIZZARD 20.11.2004 01:10

Cytat:

Napisany przez legion
jak wiecej ludzi bedzie kupowac plexa bedzie to samo co z kp:D plextools tez bedzie nie wiarygodny:D

Za tak± cenê sprzêt ten nie mo¿e byæ niewiarygodny :nie:

Wiarygodno¶æ jest ju¿ wkalkulowana w cenê

I nie jest kwesti± os±du czy wniosków

Ale ma byæ przyjmowana jako pewnik ^_^

legion 20.11.2004 00:41

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Kiedy do kProbe tak¿e mia³o dostêp ma³o osób

Nikt nie podwa¿a³ wiarygodno¶ci tego¿ :nie:

I w tym miejscu rozpoczyna siê ca³y przekrêt

Bo je¿eli Liteon osi±ga zbyt dobre wyniki nagrywania - to jest to fake

A je¿eli Plextor zacznie osi±gaæ podobne i lepsze wyniki na swoim sofcie - to bêdzie to jako¶æ :spoko:

:rotfl:

jak wiecej ludzi bedzie kupowac plexa bedzie to samo co z kp:D plextools tez bedzie nie wiarygodny:D

VIZZARD 20.11.2004 00:35

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Tak, a czyje bo jakos sobie nie przypominam zeby kiedykolwiek ktos podwazal wiarygodnosc PlexTools (zreszta z bardzo prostego powodu - narazie bardzo malo osob mialo do niego dostep...).

Kiedy do kProbe tak¿e mia³o dostêp ma³o osób

Nikt nie podwa¿a³ wiarygodno¶ci tego¿ :nie:

I w tym miejscu rozpoczyna siê ca³y przekrêt

Bo je¿eli Liteon osi±ga zbyt dobre wyniki nagrywania - to jest to fake

A je¿eli Plextor zacznie osi±gaæ podobne i lepsze wyniki na swoim sofcie - to bêdzie to jako¶æ :spoko:

:rotfl:

terpilowski 19.11.2004 22:38

Cytat:

Napisany przez justysia
jako ze sa to gry na konsole predkosc jest x2, nie wywala zadnych bledow, po prostu po zapisaniu lead-in nie nagrywa juz dalej(tylko na plytach DVD, bo na CD wszystko ladnie chodzi),nagrywarka zachowuje sie tak jakby chciala odczytac plyte a nie ja zapisac....

a jestes pewna, ze nosniki nie maja jakis uszkodzen mechanicznych ?
moze to wina po prostu kiepskich nosnikow .. no ale to troszke naciagana teoria. pewnie sprawdzialas kilka rodzajow plytek :)

justysia 19.11.2004 21:16

jako ze sa to gry na konsole predkosc jest x2, nie wywala zadnych bledow, po prostu po zapisaniu lead-in nie nagrywa juz dalej(tylko na plytach DVD, bo na CD wszystko ladnie chodzi),nagrywarka zachowuje sie tak jakby chciala odczytac plyte a nie ja zapisac....

legion 19.11.2004 20:56

@justysia no koledzy dobrze doradzaja ale powiem tak ze magiczne slowo Plextor nie zawsze przedstawia soba bezawaryjnosc ale ktos ma na forum plexa moze ci doradzi cos :D

pawelblu 19.11.2004 20:35

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Co za ró¿nica?

I tak przecie¿ - nie moje to zdanie

¯e wszystkie testy

To jedno wielkie gówno :mruga:

BTW Je¿eli PlexTools jest dla prawdziwych mê¿czyzn

To co ma powiedzieæ justysia :idea:

:>

Tak, a czyje bo jakos sobie nie przypominam zeby kiedykolwiek ktos podwazal wiarygodnosc PlexTools (zreszta z bardzo prostego powodu - narazie bardzo malo osob mialo do niego dostep...).

VIZZARD 19.11.2004 19:22

Cytat:

Napisany przez terpilowski
a dla prawdziwych mezczyzn to tylko plex-tools ?
bo ja to wole przesluchiwac :)

Co za ró¿nica?

I tak przecie¿ - nie moje to zdanie

¯e wszystkie testy

To jedno wielkie gówno :mruga:

BTW Je¿eli PlexTools jest dla prawdziwych mê¿czyzn

To co ma powiedzieæ justysia :idea:

:>

terpilowski 19.11.2004 18:49

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Jaaaaaa?!?

Chocia¿ .... :idea:

Z polskich te¿ siê co¶ nagrywa ... :>

a dla prawdziwych mezczyzn to tylko plex-tools ?
bo ja to wole przesluchiwac :)

wracajac do tematu tego plextora, moze partia/seria plytek jest zwalona - nie takie cuda sie juz zdarzaly. moze autor posta da nam wiecej informacji :)

VIZZARD 19.11.2004 18:31

Cytat:

Vizzard, moze ty z polskich nagran jestes ?

Jaaaaaa?!?

Chocia¿ .... :idea:

Z polskich te¿ siê co¶ nagrywa ... :>

terpilowski 19.11.2004 16:50

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
I tak to jest jak siê wierzy w magiczne s³owa :>

O 716 te¿ tak mówili - ¿e musi ...

A na razie jedyne co musi

To spu¶ciæ g³owê i nauczyæ siê nagrywaæ :D

Vizzard, moze ty z polskich nagran jestes ?
to spuszczam sie z pracy do domu. nic lepszego nie wymyslilem, ale checi mialem dobre - wypalilem baaardzo duzo cdr
dvd juz troszke mniej.
magiczne slowo plextor ? ja w nie jednak wierze. a ze wpadki sie moga zdarzyc i plexowi.
przy okazji, milego weekendu everyone
czas na beersy, wiec cheers :)
weekend !!

VIZZARD 19.11.2004 16:32

Cytat:

kurcze, to plextor, nic lepszego nie wymyslono
musi dzialac.

I tak to jest jak siê wierzy w magiczne s³owa :>

O 716 te¿ tak mówili - ¿e musi ...

A na razie jedyne co musi

To spu¶ciæ g³owê i nauczyæ siê nagrywaæ :D

terpilowski 19.11.2004 16:17

Cytat:

Napisany przez justysia
a dziekuje za przywitanie :D
wszystko jest podlaczone jak trzeba, DMA tez :) mimo to nagrywarka cos szwankuje... a nagrywam na verbatimkach, takze nie powinno byc problemow :)
no a tymczasem sa..:/

moze soft do wypalania ...
odinstaluj reszte, zostaw jeden tylko
odinstaluj napedy wirtualne typu daemon tools, alcohol 120 [ten czesto miesza]
wylacz systemowe nagrywanie na cdr
wylacz pracujace programy w tle do zapisu pakietowego np.incd
uaktualnin soft [ten co zostal] do wypalania, dla nero bedzie to 6.6.01
...
kurcze, to plextor, nic lepszego nie wymyslono
musi dzialac.
jak mozesz to instaluj windowsa na nowo.
a potem to juz serwis chyba, no moze uaktualnienie firmware [jesli jest, tego nie wiem].
...
i napisz czy cokolwiek pomoglo :)

Bartez 19.11.2004 16:14

Cytat:

Napisany przez justysia
wszystko jest podlaczone jak trzeba, DMA tez :) mimo to nagrywarka cos szwankuje... a nagrywam na verbatimkach, takze nie powinno byc problemow :)

Hmm, no to dziwne. A czym nagrywasz, z jak± prêdko¶ci±, jakie b³êdy. Podaj trochê wiêcej informacji :)

justysia 19.11.2004 15:52

Bartez 19.11.2004 13:43

Cytat:

Napisany przez justysia
mam problemy z plexem PX-712A , wszystko dobrze zainstalowane, nagrywarka chodzi,ale psuje mi co druga plytke:/ zaczyna nagrywac a po jakich dwoch minutkach nagle przerywa... nagrywarke mam od wczoraj wiec nie mozna powiedziec zeby sie juz wyeksploatowala... jestem troche tym zdziwiona bo przeciez to raczej jedna z lepszych nagrywarek.. no i moje pytanie- czy ktos z was mial podobne problemy? co robic?? ???
pozdr. justyna :papa:

Sprawd¼, czy DMA jest w³±czone. Jak podpiêta jest nagrywarka (jaki kana³, master, slave?). Na jakich p³ytkach nagrywasz?

PS: Witamy na forum :)

justysia 19.11.2004 13:37

Plextor-problemy...

mam problemy z plexem PX-712A , wszystko dobrze zainstalowane, nagrywarka chodzi,ale psuje mi co druga plytke:/ zaczyna nagrywac a po jakich dwoch minutkach nagle przerywa... nagrywarke mam od wczoraj wiec nie mozna powiedziec zeby sie juz wyeksploatowala... jestem troche tym zdziwiona bo przeciez to raczej jedna z lepszych nagrywarek.. no i moje pytanie- czy ktos z was mial podobne problemy? co robic?? ???
pozdr. justyna :papa:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:55.