![]() |
Cytat:
Takie kupiłem po 2zl. w opakowaniu i żadnego problemu pozdrawiam :piwo: |
Nie tylko bo mam nowa nagrywarke i mimo ustawien na 2x nagrywanie ustawia sie 4x myslalem ze to usterka .5 szt płytek poszło do kosza 1x-4x tanich(szmelc) sie nie wyrobiły.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A czy ktoś wie jak przystąpić do nagrywania płyty DVD +R zmieniając bitsetting wiem że potrzebny jest program BookType tj dla nagrywarki liteona 1633s ale jak to zrobić w jakiej kolejności i co robić a pozatym czy liteon 1633s obsługuje bitsetting? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Płytki są w sklepie ale myślałem że bedą dobre . Masz u mnie wielkie :piwo: dzięki |
niestety - proponuje wyciecze do skelpu i kupno verbow
jak nie masz w kaliszu hurtowni to kupuj przez net - spokojnie znajdziesz verby ponizej 3pln za sztuke (lacznei z przesylka przy wiekszej ilosci) |
Cytat:
16:11:48 #33 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1853 Zapis z prędkością 4x (5*540 KB/s) nie powiódł się! Jadę do sklepu po markowe płytki a te do kosza. Myślałem ze coś z moją nagrywarką(nową) Serdeczne dzięki za pomoc i cierpliwość :piwo: |
ceramik - litek to nie G tylko ty G plyt uzywasz
plyta musi byc DOPASOWANA do nagrywarki czyli albo kilka przetestujesz lbo opresz sie na doswiadczeniach kolegow z forum i bedziesz palil na VERBATIM od MITSUBISHI 4x z predkoscia 4x (lub na 8x z predkoscia 8x) tym bardziej ze cane jest bdb - ponizej 3pln za sztuke, zaleznie od ilosci potrafi spasc nawet do 2,40 :) |
1633S czyli model o ktory pytasz ma MINIMALNA predkosc zapisy4x i wolniej NIE wypalisz
milego - jak juz pare razy napisalem - wolniej nie znaczy lepiej uzywajcie do litkow plytek +R jakichs MARKOWYCH najlepiej Verbatim+R 4x milego |
Cytat:
liteon 1633s ja na tym G. jak ustawie szybkosc nagrania 2x to mi sie samo nagrywa 4x i powala plytke /co jest?:wsciekly: |
Cytat:
Powodzenia |
Cytat:
Ale wiem, że były jakieś problemy z bitsettingiem Kwestie biosów czy też softu :idea: Jednak jest to do zrobienia :taktak: Jeżeli chcesz dokładnie się wywiedzieć zapytaj slawkaj On w temacie 1633 jest na bieżąco I ciągle coś tam grzebie :> Jak on nie wie - to nikt nie wie :> |
Dzięki za linki już teraz wszystko nate tematy wiem nie wiem tylko czy moja nagrywarka liteon 1633s obsługuje bitsetting bo na stronie cdrinfo wchodząc w parametry jest napisane brak danych może coś wiesz na temat mojej nagrywarki
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
BTW Oczywiście zapomniałem o cake Cake - to takie pudełko na płyty jest :taktak: Najczęściej spotykane to na 10 szt, 25szt, 50szt, 100szt :D |
|
Cytat:
Nie oznacza chyba, że jesteś analfabetą :O Czy też nieudacznikiem życiowym? :wow: Mogę jednak się mylić ... :> Zapraszam TU oraz TU :czytaj: |
Bitsetting w laicki sposob to mozliwosc zmiany, jak bios oferuje taka opcje, plytek DVD+R aby byly widzialne przez odtwarzacze jako DVD-ROM (wieksza kompatybilnosc) - program zmienia info o plytce i jest widziana jako -ROM
a AZO to no jakby to rzec model plytki "Verbatim AZO 4x" - tak sie nazywaja ;) cake - pudelko plastikowe na plytki z plytkami lub bez ;) (10, 25, 50 sztuk) - zamykany walek. |
co to znaczy bitsetting i określenie AZO jakie użyłeś przy płycie verbatim i co to jest cake'a jestem początkuącym więc przepraszam za głupie pytania
|
Cytat:
|
szukamy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a po drugie na +R da sie zmienic bitsettig i beda widoczne przez stacjonarny odtwarzacz jako -ROM (wieksza kompatybilnosc) i nagrywaj na plytkach verbatim, tdk, platinum+R8x ja pale na verbach AZO 4x i jestem bardzo zadowolony, co do jakosci to sie nie wypowiadam - jest dobra w zaleznoci od cake'a ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
i jeszcze jedno jak nagrasz wolniej to nie znaczy, ze bedzie LEPIEJ |
Cytat:
po pierwsze twoj odtwarzacz stacjonarny moze nie obslugiwac DVD+R-DL PO drugie to zycze szczescia w trenowniu na "tanszych nosnikach" na litku :glaszcze: na litku pal na markowych plytkach i w dodatku plusach, bo takie lepiej wypala |
Cytat:
|
Bo w RW (obojętnie + czy -) obsługiwane są niższe prędkości nagrywania, a w R (+ i -) najniższa jest 4 i koniec (nawet próbując to obejść innymi progsami niż nero i tak będzie nagrywało min. 4)
|
Cytat:
DOTYCZY modelu 1633s[/B] A czy ktoś może mi powiedzieć wkładam płytę -RW x2 i w nero nagrywa się z prędkością x2 natomiast po włożeniu płyty np: -R x8 w nero mam najmniejszą prędkość do wyboru x4 potem x6 x8 nie ma dostępu do mniejszych prędkości nagrywania np: x2[B] |
Cytat:
''nagrywarka liteon 1633s ja nie moge nagrac ta nagrywarka plytek 1x-4x powala je nie idzie ustawic nagrania mniej jak 4x a tyle plytka sie nie wyrabia a u ciebie?'' trzeba się chyba domyśleć że chciałeś powiedzieć że model1633s nie nagrywa wolniej niż x4 |
Cytat:
|
Czesc (liteon1633s)
A ja mam taki problemik- nagrałem płyte dvd+r double layer firmy Platinum w kompie wszytko ok, natomiast na stacjonarnym sprzecie w w polowie filmu stop i dalej ani rusz. Jestem poczatkujacy w nagrywaniu płytDVd, chyba bede musial potrenowac na tańszych plytkach. Moze cos podpowiecie w tym temacie. Weryfikacja po nagraniu przeszła ok. |
:spoko:
|
Cytat:
|
wszystko w rekach plytek ??? jedne lepiej czytaja a reszta szmelc tak bywa.
A jak najwolniej mozesz nagrac ta nagrywarka?? 4x pod nero |
liteon 1633s a nagrywanie na różnych nośnkach
Witam
nagrywarka liteon 1633s nagrywałem własne filmy DVD na platinum -R oraz platnium -/+RW wszystko jest OK Kupiłem wczoraj płyty TDK nagrałem ten sam film co na platinum i mi się zatyka przy odtwarzaniu zarówno na kompie i na stacjonarnym Proszę o pomoc Nadmieniam że na platinum na obu nośnikach idzie płynnie |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:00. |