Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   liteon 1633s a nagrywanie na różnych nośnkach (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-1633s-nagrywanie-roznych-nosnkach-43300/)

ceramik 26.11.2004 12:26

Cytat:

Napisany przez mekong
Do 1633S polecam Platinum DVD+R x8, producent Ricoh JPN02. Palą się u mnie na biosie BS0K wyśmienicie, ich testy gdzieś na forum są, więc nie będę robił zrzutu. Kupowane z wałka - cena ok. 1,80 zł. Cena niestety poznańska, Nimal pewnie wiesz - Eltom (Wierzbięcice, Podgórna). Zaprawdę powiadam Wam - doskonałe płyty za optymalną cenę... :mruga: .

Takie kupiłem po 2zl. w opakowaniu i żadnego problemu
pozdrawiam :piwo:

ceramik 24.11.2004 21:43

Nie tylko bo mam nowa nagrywarke i mimo ustawien na 2x nagrywanie ustawia sie 4x myslalem ze to usterka .5 szt płytek poszło do kosza 1x-4x tanich(szmelc) sie nie wyrobiły.

anasiza 24.11.2004 20:45

Cytat:

Napisany przez ceramik
A jak najwolniej możesz nagra płytki DVD

a co ma bitsetting do prędkości nagrywania? a naj wolniej to x4

ceramik 24.11.2004 20:40

Cytat:

Napisany przez anasiza
A czy ktoś wie jak przystąpić do nagrywania płyty DVD +R zmieniając bitsetting
wiem że potrzebny jest program BookType tj dla nagrywarki liteona 1633s
ale jak to zrobić w jakiej kolejności i co robić a pozatym czy liteon 1633s obsługuje bitsetting?

A jak najwolniej możesz nagra płytki DVD

anasiza 24.11.2004 20:30

Cytat:

Napisany przez icemac
szukamy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a po drugie na +R da sie zmienic bitsettig i beda widoczne przez stacjonarny odtwarzacz jako -ROM (wieksza kompatybilnosc)

i nagrywaj na plytkach verbatim, tdk, platinum+R8x
ja pale na verbach AZO 4x i jestem bardzo zadowolony, co do jakosci to sie nie wypowiadam - jest dobra w zaleznoci od cake'a ;)

A czy ktoś wie jak przystąpić do nagrywania płyty DVD +R zmieniając bitsetting
wiem że potrzebny jest program BookType tj dla nagrywarki liteona 1633s
ale jak to zrobić w jakiej kolejności i co robić a pozatym czy liteon 1633s obsługuje bitsetting?

ceramik 24.11.2004 18:49

Cytat:

Napisany przez Przemek1980
:blee: moj 1633s na kilku takich wypalil bez problemu na biosach: teac B4S6 i oryginalnych litka BS0K & BS0C

No tak tylko jakie miały prędkości płytki 8x jak ustawisz na 4x min. to sie wypali ale jak jest 1x-4x to na lichej się nie wypali

Przemek1980 24.11.2004 17:40

Cytat:

Napisany przez ceramik
czyli tanich płytek np.GIGA master DVD-R 1x-4x nie wypale?
16:11:48 #33 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1853
Zapis z prędkością 4x (5*540 KB/s) nie powiódł się!

Jadę do sklepu po markowe płytki a te do kosza.
Myślałem ze coś z moją nagrywarką(nową)

Serdeczne dzięki za pomoc i cierpliwość :piwo:

:blee: moj 1633s na kilku takich wypalil bez problemu na biosach: teac B4S6 i oryginalnych litka BS0K & BS0C

ceramik 24.11.2004 17:13

Cytat:

Napisany przez mekong
Do 1633S polecam Platinum DVD+R x8, producent Ricoh JPN02. Palą się u mnie na biosie BS0K wyśmienicie, ich testy gdzieś na forum są, więc nie będę robił zrzutu. Kupowane z wałka - cena ok. 1,80 zł. Cena niestety poznańska, Nimal pewnie wiesz - Eltom (Wierzbięcice, Podgórna). Zaprawdę powiadam Wam - doskonałe płyty za optymalną cenę... :mruga: .

Do 1633S polecam Platinum DVD+R x8, ja mam w kaliszu za 2zl. w opakowaniu ale sie zlaszczylem na tańsze i efekt jest :bicz:

mekong 24.11.2004 16:25

Cytat:

Napisany przez nimal
plyta musi byc DOPASOWANA do nagrywarki czyli albo kilka przetestujesz lbo opresz sie na doswiadczeniach kolegow z forum i bedziesz palil na VERBATIM od MITSUBISHI 4x z predkoscia 4x (lub na 8x z predkoscia 8x)

ceramik 24.11.2004 16:22

Cytat:

Napisany przez nimal
niestety - proponuje wyciecze do skelpu i kupno verbow
jak nie masz w kaliszu hurtowni to kupuj przez net - spokojnie znajdziesz verby ponizej 3pln za sztuke (lacznei z przesylka przy wiekszej ilosci)

Myślałem że to nagrywarka coś nawala a to te płytki nie daja rady na zapisie 4x.
Płytki są w sklepie ale myślałem że bedą dobre .
Masz u mnie wielkie :piwo:

dzięki

nimal 24.11.2004 16:12

niestety - proponuje wyciecze do skelpu i kupno verbow
jak nie masz w kaliszu hurtowni to kupuj przez net - spokojnie znajdziesz verby ponizej 3pln za sztuke (lacznei z przesylka przy wiekszej ilosci)

ceramik 24.11.2004 16:02

Cytat:

Napisany przez tengu
Bo w RW (obojętnie + czy -) obsługiwane są niższe prędkości nagrywania, a w R (+ i -) najniższa jest 4 i koniec (nawet próbując to obejść innymi progsami niż nero i tak będzie nagrywało min. 4)

czyli tanich płytek np.GIGA master DVD-R 1x-4x nie wypale?
16:11:48 #33 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1853
Zapis z prędkością 4x (5*540 KB/s) nie powiódł się!

Jadę do sklepu po markowe płytki a te do kosza.
Myślałem ze coś z moją nagrywarką(nową)

Serdeczne dzięki za pomoc i cierpliwość :piwo:

nimal 24.11.2004 15:35

ceramik - litek to nie G tylko ty G plyt uzywasz
plyta musi byc DOPASOWANA do nagrywarki czyli albo kilka przetestujesz lbo opresz sie na doswiadczeniach kolegow z forum i bedziesz palil na VERBATIM od MITSUBISHI 4x z predkoscia 4x (lub na 8x z predkoscia 8x)
tym bardziej ze cane jest bdb - ponizej 3pln za sztuke, zaleznie od ilosci potrafi spasc nawet do 2,40 :)

icemac 24.11.2004 15:29

1633S czyli model o ktory pytasz ma MINIMALNA predkosc zapisy4x i wolniej NIE wypalisz

milego - jak juz pare razy napisalem - wolniej nie znaczy lepiej

uzywajcie do litkow plytek +R jakichs MARKOWYCH najlepiej Verbatim+R 4x
milego

ceramik 24.11.2004 15:23

Cytat:

Napisany przez icemac

a po drugie na +R da sie zmienic bitsettig i beda widoczne przez stacjonarny odtwarzacz jako -ROM (wieksza kompatybilnosc)

ja pale na verbach AZO 4x i jestem bardzo zadowolony, co do jakosci to sie nie wypowiadam - jest dobra w zaleznoci od cake'a ;)

liteon 1633s ja na tym G. jak ustawie szybkosc nagrania 2x to mi sie samo nagrywa 4x i powala plytke /co jest?:wsciekly:

Salem 24.11.2004 13:28

Cytat:

Napisany przez anasiza
Dzięki za linki już teraz wszystko nate tematy wiem nie wiem tylko czy moja nagrywarka liteon 1633s obsługuje bitsetting bo na stronie cdrinfo wchodząc w parametry jest napisane brak danych może coś wiesz na temat mojej nagrywarki

Jeżeli chcesz się dużo dowiedzeić swojej nagrywarce to poczytaj TEN TEMAT. Tylko nie czytaj na wyrywki,tylko ja to mówią od deski do deski. Wiele można się dowiedzieć na temat Lite-On 1633s. Bitsetting na tej nagrywarce jak najbardziej możliwy czy to na DVD+R, czy na DVD+RW, szczegóły w linku, który podałem.

Powodzenia

VIZZARD 24.11.2004 13:04

Cytat:

Napisany przez anasiza
Dzięki za linki już teraz wszystko nate tematy wiem nie wiem tylko czy moja nagrywarka liteon 1633s obsługuje bitsetting bo na stronie cdrinfo wchodząc w parametry jest napisane brak danych może coś wiesz na temat mojej nagrywarki

Niestety mam 832 i nie siedzę aż tak w temacie 1633

Ale wiem, że były jakieś problemy z bitsettingiem
Kwestie biosów czy też softu :idea:

Jednak jest to do zrobienia :taktak:

Jeżeli chcesz dokładnie się wywiedzieć zapytaj slawkaj

On w temacie 1633 jest na bieżąco

I ciągle coś tam grzebie :>

Jak on nie wie - to nikt nie wie :>

anasiza 24.11.2004 12:54

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
To, że jesteś początkujący

Nie oznacza chyba, że jesteś analfabetą :O

Czy też nieudacznikiem życiowym? :wow:

Mogę jednak się mylić ... :>

Zapraszam TU oraz TU :czytaj:

VIZZARD 24.11.2004 12:36

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez icemac
:piwo: :piwo: dla VIZZARDA

ja tam jeszcze odpisuje, bo przeciez w pracy zasuwam :>

No! :piwo: zawsze chętnie

BTW Oczywiście zapomniałem o cake

Cake - to takie pudełko na płyty jest :taktak:

Najczęściej spotykane to na 10 szt, 25szt, 50szt, 100szt :D

icemac 24.11.2004 12:21

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

:piwo: :piwo: dla VIZZARDA

ja tam jeszcze odpisuje, bo przeciez w pracy zasuwam :>

VIZZARD 24.11.2004 12:18

Cytat:

Napisany przez anasiza
Dzięki ale ponieważ jestem początkującym w tej dziedzinie mam do ciebie pytanie co to znaczy bitsetting i określenie AZO

icemac 24.11.2004 12:17

Bitsetting w laicki sposob to mozliwosc zmiany, jak bios oferuje taka opcje, plytek DVD+R aby byly widzialne przez odtwarzacze jako DVD-ROM (wieksza kompatybilnosc) - program zmienia info o plytce i jest widziana jako -ROM

a AZO to no jakby to rzec model plytki "Verbatim AZO 4x" - tak sie nazywaja ;)

cake - pudelko plastikowe na plytki z plytkami lub bez ;) (10, 25, 50 sztuk) - zamykany walek.

anasiza 24.11.2004 12:14

co to znaczy bitsetting i określenie AZO jakie użyłeś przy płycie verbatim i co to jest cake'a jestem początkuącym więc przepraszam za głupie pytania

anasiza 24.11.2004 12:08

Cytat:

Napisany przez icemac

Dzięki ale ponieważ jestem początkującym w tej dziedzinie mam do ciebie pytanie co to znaczy bitsetting i określenie AZO

icemac 24.11.2004 10:44

anasiza 24.11.2004 10:40

Cytat:

Napisany przez anasiza
tzn że lepiej jest nagrywać filmy na nośnikach +R niż -R

A czy ktoś jest zorientowany jaka jest różnica pomiędzy -R a +R i które waszym zdaniem są lepsze do nagrywania filmów Mój odtwarzacz stacjonarny odtwarza oby dwa formaty ale jak nagrałem na clonedvd2452 na nośniku +RW wszystko było ok a jak nagrałem kilka płyt na -R to na niektórych film się zatrzymywał na ułamek sekundy natomiast nie próbowałem nagrywać jeszcze na +R

anasiza 24.11.2004 10:35

Cytat:

Napisany przez icemac
i jeszcze jedno jak nagrasz wolniej to nie znaczy, ze bedzie LEPIEJ

tzn że lepiej jest nagrywać filmy na nośnikach +R niż -R

icemac 24.11.2004 10:18

Cytat:

Napisany przez anasiza
dzięki tak właśnie myślałem ale nie byłem pewien

i jeszcze jedno jak nagrasz wolniej to nie znaczy, ze bedzie LEPIEJ

icemac 24.11.2004 10:16

Cytat:

Napisany przez slatas
Czesc (liteon1633s)
A ja mam taki problemik- nagrałem płyte dvd+r double layer firmy Platinum w kompie wszytko ok, natomiast na stacjonarnym sprzecie w w polowie filmu stop i dalej ani rusz. Jestem poczatkujacy w nagrywaniu płytDVd, chyba bede musial potrenowac na tańszych plytkach. Moze cos podpowiecie w tym temacie. Weryfikacja po nagraniu przeszła ok.

po pierwsze twoj odtwarzacz stacjonarny moze nie obslugiwac DVD+R-DL

PO drugie to zycze szczescia w trenowniu na "tanszych nosnikach" na litku :glaszcze:

na litku pal na markowych plytkach i w dodatku plusach, bo takie lepiej wypala

anasiza 24.11.2004 09:58

Cytat:

Napisany przez tengu
Bo w RW (obojętnie + czy -) obsługiwane są niższe prędkości nagrywania, a w R (+ i -) najniższa jest 4 i koniec (nawet próbując to obejść innymi progsami niż nero i tak będzie nagrywało min. 4)

dzięki tak właśnie myślałem ale nie byłem pewien

tengu 24.11.2004 09:52

anasiza 24.11.2004 00:08

Cytat:

Napisany przez anasiza
Napisz to bardziej stylistycznie bo nie wiadomo o co ci chodzi

''nagrywarka liteon 1633s ja nie moge nagrac ta nagrywarka plytek 1x-4x powala je nie idzie ustawic nagrania mniej jak 4x a tyle plytka sie nie wyrabia
a u ciebie?''

trzeba się chyba domyśleć że chciałeś powiedzieć że model1633s nie nagrywa wolniej niż x4

DOTYCZY modelu 1633s[/B]

A czy ktoś może mi powiedzieć wkładam płytę -RW x2 i w nero nagrywa się z prędkością x2 natomiast po włożeniu płyty np: -R x8 w nero mam najmniejszą prędkość do wyboru x4 potem x6 x8 nie ma dostępu do mniejszych prędkości nagrywania np: x2[B]

anasiza 23.11.2004 23:55

Cytat:

Napisany przez ceramik
Moge tylko tyle podpowiedziec DVD+RW i jak bedzie ok to wtedy copy na DVD-R szkoda kasy :piwo:

Napisz to bardziej stylistycznie bo nie wiadomo o co ci chodzi

''nagrywarka liteon 1633s ja nie moge nagrac ta nagrywarka plytek 1x-4x powala je nie idzie ustawic nagrania mniej jak 4x a tyle plytka sie nie wyrabia
a u ciebie?''

trzeba się chyba domyśleć że chciałeś powiedzieć że model1633s nie nagrywa wolniej niż x4

ceramik 23.11.2004 23:47

Cytat:

Napisany przez slatas
Czesc (liteon1633s)
A ja mam taki problemik- nagrałem płyte dvd+r double layer firmy Platinum w kompie wszytko ok, natomiast na stacjonarnym sprzecie w w polowie filmu stop i dalej ani rusz. Jestem poczatkujacy w nagrywaniu płytDVd, chyba bede musial potrenowac na tańszych plytkach. Moze cos podpowiecie w tym temacie. Weryfikacja po nagraniu przeszła ok.

Moge tylko tyle podpowiedziec DVD+RW i jak bedzie ok to wtedy copy na DVD-R szkoda kasy :piwo:

slatas 23.11.2004 23:39

Czesc (liteon1633s)

ceramik 23.11.2004 23:29

:spoko:

anasiza 23.11.2004 23:09

Cytat:

Napisany przez ceramik
wszystko w rekach plytek ??? jedne lepiej czytaja a reszta szmelc tak bywa.
A jak najwolniej mozesz nagrac ta nagrywarka?? 4x pod nero

Ale TDK jest chyba dobrą firmą a nagrywałem w clonedvd 2,4,5,4 spróbuje na nero może będzie lepiej

ceramik 23.11.2004 22:50

wszystko w rekach plytek ??? jedne lepiej czytaja a reszta szmelc tak bywa.
A jak najwolniej mozesz nagrac ta nagrywarka?? 4x pod nero

anasiza 23.11.2004 21:38

liteon 1633s a nagrywanie na różnych nośnkach

Witam
nagrywarka liteon 1633s nagrywałem własne filmy DVD na platinum -R oraz platnium
-/+RW wszystko jest OK
Kupiłem wczoraj płyty TDK nagrałem ten sam film co na platinum i mi się zatyka przy odtwarzaniu zarówno na kompie i na stacjonarnym Proszę o pomoc
Nadmieniam że na platinum na obu nośnikach idzie płynnie

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:00.