Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Do posiadaczy innych nagrywarek niż liteon (https://forum.cdrinfo.pl/f15/posiadaczy-innych-nagrywarek-niz-liteon-43368/)

Turboni 25.11.2004 15:48

ostanio wlasnie nie ma czegos takiego zmien na palnik litka i bedzie ok

za to jest paru userow co mowia zmien na palnik LG bo inne to smiec (a w szczegolnosci litek) - nie bede wymienial o kogo chodzi bo te osoby beda wiedzialy o kim mowa.

icemac 25.11.2004 14:56

Cytat:

Napisany przez Maras2
...Pozdrawiam wszystkich właścicieli napędów bez względu na markę i typ.

masz reputke ;) i ogolnie :spoko: i :piwo:

:niepow: nie juz nie mowie i tak prowokacja ;p :>

Maras2 25.11.2004 14:53

Cytat:

Napisany przez icemac
ja mysle podobnie jak moi szanowni koledzy, ze to jest swoista PROWKACJA
:spoko:

Widzę, że zostałem opatrznie zrozumiały. Naprawdę niechcę żadnej wojny. Każdy ma taki sprzęt jaki chce lub jaki może z pewnych osobistych względów kupić (choćby kasa). Chodziło mi głównie o pewne niepoważne komentaże, jeżeli tylko ktoś ma problem zinnym sprzętem niż ... Typu: zmień na palnik firmy ..., to będzie cool itp. Po prostu zacznijmy się traktować powaznie, wszyscy wszystkich i pomagajmy, a wtedy na pewno będzie cool :spoko:
Pozdrawiam wszystkich właścicieli napędów bez względu na markę i typ.

icemac 25.11.2004 13:50

ja mysle podobnie jak moi szanowni koledzy, ze to jest swoista PROWKACJA
:spoko:

nimal 25.11.2004 13:36

maras2 - jak poszukasz na tym forum to znajdziesz info ze LG maja problemy z przegreawniam, aczkolwiek faktycznie twojego potraktowania to nie akzdy naped by zniosl :)
co do prefernecji... kazdy jakies tam ma, napisanie prez ciebie tego wlasnie postu bylo ewidentnym atakiem na uzytkownikow litka
nie ma sensu sie przepychac co ktory naped poterafi - kazdy ma wady i zalety i zeby dzialal dobrze trzeba z glowo wypalac (dobor plyt i predkosci)

co do rankingu nagrywarek zapodanego powyzej - a co tam robi plextor? :> nic nie pokazali od dlugiego czasu oprocz cen z kosmosu ^_^

Maras2 25.11.2004 13:28

Pisanie ze nie miales z nia zadnych problemow juz nie do konca.

Pawelblu przyznaję masz rację, ale bardziej z serwisem. Nagrywarę wydaje mi się, że załatwiłem na własne życzenie, chociaż pewności też nie mam. Temperatura na zewnątrz była wtedy około 35 stopni i paliłem piątą płytę z rzędu bez żadnej przerwy, no i chyba tego nie wytrzymała.

pawelblu 25.11.2004 11:53

Cytat:

Napisany przez Czołgista
...

W moim mniemaniu ranking nagrywarek wygląda tak :

1.Plextor
2. Pioneer & NEC
3. Liteon (w sprawnych rękach nagrywarki Liteon przebijają Pionka i Neca)

i przepaść, reszta.

Jeśji LG Ci chodzi super to spoko, wszyscy biją brawo !
i tyle w tym temacie !

Plextor do tej pory nic nie pokazal. Chyba dobre wrazenie utrzymuje tylko po modelu plextor premium i wczesniejszych, bo w nagrywarkach DVD raczej wiecej rozczarowan niz powodow do zadowolenia. Co do tych rak, to nie wiem czy istnieja tak sprawne rece o ktorych piszesz.

Co do glownego posta:

Napedy LG byly ofiara atakow posiadaczy liteona, niewazne czy sie ktos tego wyprze czy nie, takie sa fakty. Uwaga o kaberecie jest dosc sluszna. Pisanie ze nie miales z nia zadnych problemow juz nie do konca.

zorg 25.11.2004 03:29

:kapkap: szkoda ze Yamaha nie robi napedow ! DVD+RW takich jak F1 :kapkap:

Czołgista 25.11.2004 02:52

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Sztuka być entuzjastą, a nie fanatykiem :podbite:

:D

No i to w Tobie lubię !
Umiesz rozgraniczać pewne odczucia !

Szkoda że inni nie posiedli tego daru !.

VIZZARD 25.11.2004 02:40

Cytat:

Napisany przez Maras2
Brawo Vizzard. Byłem pewien, że znajdziesz ten post. Wymienili mi w końcu na nową, a serwis to inna bajka niż sprzęt. Z nagrywarki jestem dalej bardzo zadowolony. Nie chcę wcale wywoływać żadnej wojny, a tylko uświadomić niektórym, że czasami lepiej ugryźć się w język, niż być niegrzecznym.Pozdro dla wszystkich

Ależ oczywiście, że jest!

Ale jest tez i gorszy! :blee:

I to nie ulega wątpliwości :nie:

Ale tak jak już gdzieś to podobnie napisałem

Sztuka być entuzjastą, a nie fanatykiem :podbite:

:D

Maras2 25.11.2004 02:39

Cytat:

Napisany przez Turboni
to nie chodzi o to jaka nagrywarke kto ma to chodzi o podejscie nie ktorych osob do innych.

uwazam ze ten temat co napisales jest bez sensu bo moze wywolac awantury nie potrzebne - a to jest prowokacja - nie uwazasz :>

prosba skasuj go

albo inna prosba niech gora go :gerda:

Turboni tak właśnie było za komuny, jak się coś nie podobało KASOWAĆ ^_^

Czołgista 25.11.2004 02:37

Cytat:

Napisany przez Maras2
Nie piszcie proszę o innych nagrywarkach niż firmy liteon. To forum jest tylko o liteonach, a jeżeli odważycie się napisać, że może być lepszy sprzęt niż w/w to natychmiast narazicie się na atak. No bo po co kupować nagrywarkę, która wszystko wypala i nie trzeba jej flaszować raz w górę raz w dół, żeby w ogóle coś osiągnąć. Przepraszam, jeżeli kogoś uraziłem. Moim zamiarem nie jest wszczynanie wojny między posiadaczami różnego sprzętu, a tylko uświadomienie niektórym, że istnieją inne palniki niż tylko liteon. Dla wyjaśnienia osobiście posiadam LG GSA 4040B i jestem z niej bardzo zadowolony. Po prostu nie mam z nią żadnych problemów. Bardzo byłbym zadowolony, gdyby to wspaniałe forum znów było takie, jak dawniej, czyli:
bez szydzenia z kogoś, kto ośmielił się wiedzieć mniej, niż reszta wyjadaczy. Po prostu nie chcesz pomóc-to nie pisz nic. Myślę, że tak byłoby grzeczniej i przyjemniej, a samo forum znów stałoby się miejscem, gdzie można uzyskać pomoc; nie zaś kabaretem.

Ja mam Pionka 107 , i trochę dziwię się co do tego posta.
Bo to zwykle posiadacze np. NEC-ów napadają na posiadaczy Liteona!
OK , ja też kiedyś nadawałem na Litka, no ale jak mówią tylko krowa nie zmienia poglądów.
Krową nie jestem lecz swoje poglądy mam , Pionka nie zamieniłbym na Litka ale na Litka napadać nie dam. Zwłaszcza użytkownikom LG.

W moim mniemaniu ranking nagrywarek wygląda tak :

1.Plextor
2. Pioneer & NEC
3. Liteon (w sprawnych rękach nagrywarki Liteon przebijają Pionka i Neca)

i przepaść, reszta.

Jeśji LG Ci chodzi super to spoko, wszyscy biją brawo !
i tyle w tym temacie !

kasztan417 25.11.2004 02:37

VIZZARD KGB i SZTAZI to przy tobie wysiada hehe.

Maras2 25.11.2004 02:35

Brawo Vizzard. Byłem pewien, że znajdziesz ten post. Wymienili mi w końcu na nową, a serwis to inna bajka niż sprzęt. Z nagrywarki jestem dalej bardzo zadowolony. Nie chcę wcale wywoływać żadnej wojny, a tylko uświadomić niektórym, że czasami lepiej ugryźć się w język, niż być niegrzecznym.Pozdro dla wszystkich

VIZZARD 25.11.2004 02:24

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Maras2
Dla wyjaśnienia osobiście posiadam LG GSA 4040B i jestem z niej bardzo zadowolony. Po prostu nie mam z nią żadnych problemów

Taaaaaak?

A kto to napisał? :idea:

Pytanie za zielona kropkę! :ja_chce:

Cytat:

Chcialbym wszystkich przestrzec przed serwisem LG. Jakies dwa tygodnie temu padla mi nagrywara GSA 4040, po prostu przestala czytac DVD R/RW, zarowno + jak i -. Poniewaz jest na gwarancji, to odwiedzilem z nia serwis lg w moim miescie. Tam dowiedzialem sie, ze oni na miejscu tego nie naprawiaja, tylko odsylaja do warszawy. No i wczoraj dostalem ja z powrotem z serwisu w warszawie w dokladnie takim samym stanie jak oddalem, czyli niesprawna . Na karcie gwarancyjnej byla adnotacja serwisanta PRZELUTOWANIE ^_^ . Zawiozlem nagrywarke z powrotem i oczywiscie znowu mam czekac min. 10 dni. Tylko nie wiadomo na co. Z nagrywarki bylem zadowolony, ale jak widze jaki maja serwis w LG, to juz chyba nigdy nie kupie sprzetu tej marki.
A odpowiedź znajdziecie TU :czytaj:

:>

VIZZARD 25.11.2004 02:12

Cytat:

Napisany przez Maras2
Nie piszcie proszę o innych nagrywarkach niż firmy liteon. To forum jest tylko o liteonach, a jeżeli odważycie się napisać, że może być lepszy sprzęt niż w/w to natychmiast narazicie się na atak. No bo po co kupować nagrywarkę, która wszystko wypala i nie trzeba jej flaszować raz w górę raz w dół, żeby w ogóle coś osiągnąć. Przepraszam, jeżeli kogoś uraziłem. Moim zamiarem nie jest wszczynanie wojny między posiadaczami różnego sprzętu, a tylko uświadomienie niektórym, że istnieją inne palniki niż tylko liteon. Dla wyjaśnienia osobiście posiadam LG GSA 4040B i jestem z niej bardzo zadowolony. Po prostu nie mam z nią żadnych problemów. Bardzo byłbym zadowolony, gdyby to wspaniałe forum znów było takie, jak dawniej, czyli:
bez szydzenia z kogoś, kto ośmielił się wiedzieć mniej, niż reszta wyjadaczy. Po prostu nie chcesz pomóc-to nie pisz nic. Myślę, że tak byłoby grzeczniej i przyjemniej, a samo forum znów stałoby się miejscem, gdzie można uzyskać pomoc; nie zaś kabaretem.

Stary!

Każdy widzi to, co chce widzieć :taktak:

Jeżeli widzisz tylko ataki posiadaczy Liteona na inne maści

To otwórz oczy! :O

W tej chwili bez szukania wymieniam ci kilku gości

Co tylko piszą, że Litek to gówno

Więc nie gadaj bzdur - a ten temat to chyba raczej na off-topic, co?

A temat wiedzących mniej przewijał się już setki razy!

Po 150 pytaniu: "Co kupić?" lub "Różnica między DVD+R i DVD-R"

Anielska cierpliwość ma prawo się skończyć, no nie?

Ty też jak zaczynałeś to pytałeś co to DVD-ROM?

Jeszcze raz powtórzę:

To, że ktoś jest zielony i wie mniej :idea:

Nie znaczy, że musi z siebie robić analfabetę, kalekę czy ofiarę losu :\

Bozia oczki, rączki i rozumek dała?

Tylko instrukcji aniołki nie dołączyli jak tego używać, prawda? ???

:matrix:

Turboni 25.11.2004 02:11

to nie chodzi o to jaka nagrywarke kto ma to chodzi o podejscie nie ktorych osob do innych.

uwazam ze ten temat co napisales jest bez sensu bo moze wywolac awantury nie potrzebne - a to jest prowokacja - nie uwazasz :>

prosba skasuj go

albo inna prosba niech gora go :gerda:

Maras2 25.11.2004 01:46

Do posiadaczy innych nagrywarek niż liteon

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:00.