Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Vampire The Masquerade Bloodlines (https://forum.cdrinfo.pl/f11/vampire-masquerade-bloodlines-43396/)

alien666 21.08.2005 14:30

Cytat:

Napisany przez mateusz_se
Witam!
Ściągnąłem ową grę, na płycie nie było cukiereczka więc ściągnąłem sam z tej strony zamontowałem obraz za pomocą Alcohol 120% oraz Deamon Tool ale wywala mi załączony komunikat... Jak mam odpalić grę??

wyłącz virtuala w alcoholu i odpal z samego daemona...owa gra wykrywa napędy virtualne z programów alcohol i clone cd dvd i blokuje dostęp do gry

wolf 10.03.2005 00:28

poczekać na nowszą wersję w/w programów jak będzie zdjęta blocklista

mateusz_se 09.03.2005 17:21

Co to... Nikt ta to forum nie zagląda??!!

mateusz_se 07.03.2005 14:51

Ilość załączników: 1
Witam!
Ściągnąłem ową grę, na płycie nie było cukiereczka więc ściągnąłem sam z tej strony zamontowałem obraz za pomocą Alcohol 120% oraz Deamon Tool ale wywala mi załączony komunikat... Jak mam odpalić grę??

alien666 31.01.2005 18:08

amoże probleme jest system?...przeinstaluj....sam nie wiem ja nie miałem problemów z tym tytułem, a jeżeli chcesz to próbój moze wymienią ci płytę w co wątpię....pozdro

Gorgonek 31.01.2005 06:58

wlasnie problem jest taki ze to tez nie dziala :|

coz, znalazlem cracka ale nie chcialem na cracku grac :/

moze jest szansa ze plyte wymienia :?: bo nie ma zadnych fizycznych uszkodzen a gra nie dziala :?

Ja Ne,

• Motenai Gorgon

http://www.agnieszka.com.pl/forum_ph...42406caa65.gif

alien666 31.01.2005 02:44

albo zamiast demona może być virtual z alcohola.......

alien666 31.01.2005 02:43

odpowiem ci jak poprzednio z tym pliczkiem sriczkiem...
...nagraj drugą i trzecią płytę normalnie, a pierwsza nagraj z profilem safe disk 2/3 i z prędkoscią razy 4 i jeszcze jedno ...potrzebny jest pewien plik..który trzeba odpalić w emulatorze najlepiej daemon,a jak masz clone cd to musisz go odinstalować bo gra wykryje emulacje i nie ruszy a oto link http://dl.gamecopyworld.com/?d=2004&f=svtmb!rar i to trzeba odpalic w daemonie jako obraz przed odpaleniem gry ,oczywiscie masz oryginał i to jest ci potrzebne by nie zniszczyc sobie oryginałów... pozdrawiam....to ten spreparowany obraz cd 1 który ma 18 mb....:)

Gorgonek 30.01.2005 22:06

hmm, wiem ze wracam do starej dyskusji ale...

siadla oryginalna plyta a kopia zapasowa nie dziala :|

mam jeszcze backup obrazu na dysku, ale najwyrazniej liteon sobie nie poradzil z zapisem :( jakies opcje/propozycje :?:

dodam tylko ze dziala z obrazu na dysku, po wielu perturbacjach [unistal alcohola, daemon tools, ponowna instalka daemon itd itp] dziala i nie wywala "bledu o emulacji" ale chcialem zeby dzialalo z plyty ;/

jakas rada :?:

Ja Ne,

• Motenai Gorgon

alien666 16.12.2004 02:59

Cytat:

Napisany przez giena
Witam
Tak Litek ltr 52327S spokojnie zrobi kopie SD 3.2.
Uważam,że nie trzeba wcale spreparowywać żadnego obrazu.
Giena

litek wiadomo,że sobie poradzi a ten spreparowany obraz to czysta wygoda...zawiera sie w 18 Mb...a nie jak obraz całej płyty lub nie trzeba cd do napędu wkładac itp itd :)

giena 14.12.2004 11:52

Witam
Tak Litek ltr 52327S spokojnie zrobi kopie SD 3.2.
Uważam,że nie trzeba wcale spreparowywać żadnego obrazu.
Giena

Gorgonek 13.12.2004 19:24

Cytat:

Napisany przez alien666
u mnie właśnie chodzi z tym pliczkiem sriczkiem a bez niego...nie,w daemonie nie sprawdzałem ,a tak nawet mi to pasuje...mniej miejsca zajmuje "obraz" i tak dalej...

co nie zmienia faktu ze ciagle pytam o to czy LiteOn sobie poradzi z tym zabezpieczeniem, tzn SD 3.2 ??

Ja Ne,

• Gorgon

http://www.agnieszka.com.pl/forum_ph...42406caa65.gif

alien666 13.12.2004 18:39

Cytat:

Napisany przez Gorgonek
kto tu sie uniosl ??

i dodam ze sprawdzalem :-) ale przy nim to juz wogole nic nie chodzilo :bicz:

Ja Ne,

• Gorgon

u mnie właśnie chodzi z tym pliczkiem sriczkiem a bez niego...nie,w daemonie nie sprawdzałem ,a tak nawet mi to pasuje...mniej miejsca zajmuje "obraz" i tak dalej...

Gorgonek 13.12.2004 06:32

Cytat:

Napisany przez alien666
apropos tego pliczka sriczka...to nie jest żaden krak to spreparowany obraz pierwszej płyty... sprawdź,a potem sie unoś ....no i po co te emocje.......

kto tu sie uniosl ??

i dodam ze sprawdzalem :-) ale przy nim to juz wogole nic nie chodzilo :bicz:

Ja Ne,

• Gorgon

alien666 13.12.2004 03:07

Cytat:

Napisany przez Gorgonek
i tu sie nie zgodze :>

przy emulacji daemonem plyta rusza bez zadnych pliczkow sriczkow :cool:

czyli LiteOn sobie poradzi z tym zabezpieczeniem, tzn SD 3.2 :?:

bo w sumie tylko o to pytalem, a nie o cracka :P

po to sie w koncu kopiuje z zabezpieczeniami, zeby plyta bez crackow ruszyla 8-)

Ja Ne,

• Gorgon

apropos tego pliczka sriczka...to nie jest żaden krak to spreparowany obraz pierwszej płyty... sprawdź,a potem sie unoś ....no i po co te emocje.......

Gorgonek 12.12.2004 08:23

Cytat:

Napisany przez alien666
oczywiscie płyte wypali ale nie ruszy z niej gry...niestety trzeba pliczek o którym pisałem powyżej...... :|

i tu sie nie zgodze :>

przy emulacji daemonem plyta rusza bez zadnych pliczkow sriczkow :cool:

czyli LiteOn sobie poradzi z tym zabezpieczeniem, tzn SD 3.2 :?:

bo w sumie tylko o to pytalem, a nie o cracka :P

po to sie w koncu kopiuje z zabezpieczeniami, zeby plyta bez crackow ruszyla 8-)

Ja Ne,

• Gorgon

alien666 12.12.2004 03:49

Cytat:

Napisany przez giena
Witam.
A ja uważam,że spokojnie pyknie kolega(Gorgonek) na LTR 52327S tę grę.
Przecież to tylko SD 3.2.
Niepotrzebnie tylko by ZMENELIŁ gre dodając jakies pliki,sriki,emulacje i inne
cuda na kiju typu cracki.
Blondynki z Macrovision nie popisały się znów tym razem.
Giena

oczywiscie płyte wypali ale nie ruszy z niej gry...niestety trzeba pliczek o którym pisałem powyżej...... :|

alien666 12.12.2004 03:47

już pisałem dwa razy tu masz link do "pliku",który trzeba odpalić jako cd1 w daemonie lub alcoholu jak masz clone cd to musisz odinstalowac bo vampir wykrywa tego progsa i blokuje dostęp do gry link http://

giena 11.12.2004 22:04

Witam.
A ja uważam,że spokojnie pyknie kolega(Gorgonek) na LTR 52327S tę grę.
Przecież to tylko SD 3.2.
Niepotrzebnie tylko by ZMENELIŁ gre dodając jakies pliki,sriki,emulacje i inne
cuda na kiju typu cracki.
Blondynki z Macrovision nie popisały się znów tym razem.
Giena

Predi 11.12.2004 17:01

mam maly problem wlasnie z ta gra, mam posciagane jakies iso ktore niby maja dzialac ale dalej wykrywa emulacje :( moze jakis nocd? ;)

alien666 11.12.2004 14:58

Cytat:

Napisany przez Gorgonek
witam, to moj pierwszy post wiec prosze nie bic ze pytam :!:

szukalem ale nie moge znalezc :( wiec pytam...

a kto pyta nie bladzi :D

sprawdzalem emulujac plyte w daemon tools (bylo troche problemow ale sie udalo :piwo: ) i dziala, czyli zgrane jest dobrze

i tu jest problem, nie wiem czy moja nagrywarka nagra w/w :blee:

posiadam LiteOn LTR-52327S oraz NEC ND-3500A, w NEC robilem flash do firmware'u 2.18 a w LiteOn do... nie pamietam :\

moje pytanie jest nastepujace, ktora z w/w nagrywarek poradzi sobie z tym zabezpieczeniem i czy wogole ktoras :?:

pozdrawiam

Ja Ne,

• Gorgon

nagraj drugą i trzecią płytę normalnie, a pierwsza nagraj z profilem safe disk 2/3 i z prędkoscią razy 4 i jeszcze jedno ...gra ci nie ruszy z tego dysku...potrzebny jest pewien plik..który trzeba odpalić w emulatorze najlepiej daemon,a jak masz clone cd to musisz go odinstalować bo gra wykryje emulacje i nie ruszy a oto link http://dl.gamecopyworld.com/?d=2004&f=svtmb!rar i to trzeba odpalic w daemonie jako obraz przed odpaleniem gry ,oczywiscie masz oryginał i to jest ci potrzebne by nie zniszczyc sobie oryginałów...;) pozdrawiam

Gorgonek 11.12.2004 09:46

witam, to moj pierwszy post wiec prosze nie bic ze pytam :!:

szukalem ale nie moge znalezc :( wiec pytam...

a kto pyta nie bladzi :D

sprawdzalem emulujac plyte w daemon tools (bylo troche problemow ale sie udalo :piwo: ) i dziala, czyli zgrane jest dobrze

i tu jest problem, nie wiem czy moja nagrywarka nagra w/w :blee:

posiadam LiteOn LTR-52327S oraz NEC ND-3500A, w NEC robilem flash do firmware'u 2.18 a w LiteOn do... nie pamietam :\

moje pytanie jest nastepujace, ktora z w/w nagrywarek poradzi sobie z tym zabezpieczeniem i czy wogole ktoras :?:

pozdrawiam

Ja Ne,

• Gorgon

alien666 08.12.2004 06:15

z prędkością razy 4!!!!...zapomniałem dodać...

alien666 08.12.2004 06:14

nagraj pierwszą płytę alcoholem z profilem safedisk 2/3 a potem odwiedź stronę....http://dl.gamecopyworld.com/?d=2004&f=svtmb!rar tam wybierz mirrora i czytaj readme... oczywiscie chodzi o kopię gry oryginalnej(zakupionej) na użytek własny;)

Yetixxl 05.12.2004 20:29

Na LG-8525B skopiowałem Vampire...alcoholem na profilu A-Ray Skanera 2.9xx-3.2xx.

wolf 26.11.2004 00:34

dlaczego ten model SD pali bezproblemowo SD3.15 zrób tak odczyt z profilem ustawionym z programu alcoholer prędkość jak najmniejsza nawet x6 lub x8 zapis z prędkością x8 i profilem SD2/3 i zaznaczoną korekcją EFM i pamietaj najnowsza wersja alcohola jeżeli masz CloneCD to aktualizuj go do najnowszej wersji

Turboni 25.11.2004 22:45

no to mozesz miec problem ze skopiowaniem tego :(
i nie tylko ty

Finwe 25.11.2004 22:14

a ray wykył safedisca 3.20.. próbowałem najnowszym alcoholem.. mój "sprzęt" :-) to lg gce 8525b

Mich@ł 25.11.2004 18:22

A jakim softem to kopiujesz?? Może gierka jest zabezpieczona przed kopiowaniem? Sprawdź programem A-Ray Scanner jakie ma zabezpieczenie i nagrywaj Alkoholem.

Finwe 25.11.2004 16:54

Vampire The Masquerade Bloodlines

Wybaczcie jeśli ten temat był już poruszany na forum.. być może cierpię już na jakąś odmianę ślepoty.. starość nie radość.. mam pytanie czy ktoś próbował już kopiować grę której tytuł zamieściłem w tytule posta? i czy się komuś udało? ja od paru dni prowadze bezowocne tego próby i proszę.. ba.. błagam o pomoc :-) z dołu dziękuję

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:48.