![]() |
Cytat:
:idea: :rotfl: |
Witam.
A ja napiszę bardzo brzydko.Wczoraj pytałem się kolegi i odpowiedział : Kto kupuje Semprony ten w d... wal...... . Tylko Intele kupują menele. Więc jaki kupić ????? Giena |
Ilość załączników: 1
a ja odkopie troszke temat bo nie jestem pewien jednej sprawy
jak to jest z athlonami xp ??? tzn thoroughbred - A i B mam aaxp1800+@2400+ i w everescie wyswietla mi "B" a mi sie zdaje ze mam "A" |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wy się tu kłócicie ale prawda jest taka że bartek 2500+ M zjada tego semprona :)
Wystarczy go "lekko" podkręcić. :spoko: |
Wiesz... ten cache duzo robi :) Bo jeśli by tak nie było to... Celek 1800 byłby taki jak Athlon XP 2200+ ... (co prawda AXP ma 133mhz (konkretnie ten 2200+)...
|
Cytat:
Przy intelu mnozy się 4x, a przy amd 2x :taktak: Mam Celerona 1700Mhz i jest szyna nominalnie 100Mhz, a efektywnie 400MHz. 4x100Mhz=400Mhz :taktak: P.S. AMD też tak podaje np. magistrala FSB = 266Mhz, 333Mhz lub 400Mhz :taktak: A nominalnie to: 133Mhz, 166Mhz i 200Mhz :D |
Cytat:
pomnoz te wartosci co Don Laser dal x4 i wychodzi ci to co masz w komputroniku :) a jak jest z amd :> mnozysz tylko x2 i wtedy masz :) a intelu x4 |
Cytat:
A na komputroniku jest żle, ale nie dziwię się każdy orze jak może - chodzi przecież o magię w Hz wyrażoną i o jak największą sprzedaż. Jesli dalej nie wierzsz wystarczy uruchomić jakiś benchmark na P4 i zobaczyć ile pokazuje Hz przy FSB, a ile przy Bus Speed |
Cytat:
http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=2467 :taktak: |
Cytat:
Ale dlatego go polecam, bo z praktycznego (ekonomicznego) punktu widzenia jest to dobry wybór, - no chyba że komuś zależy by się szczycić że ma Bartona ..ale to już nie moja wina . ^_^ Z tym że każdy kto zna się na komputerach powie/napisze, że sam procesor to nie wszystko, jest tylko jednym z elementów uzyskania wydajności i komfortu pracy, pozostałe elementy, jak zasilacz, pamięci , dysk (o karcie nie wspominam bo to juz zalezy od przeznaczenia kompa) , są tak samo ważne IMO. |
Może ten Barton był ukruszony czy coś, ja w taki test nie wierze... inne testy temu zaprzeczaja jak przeglądałem ...
|
Cytat:
Cytat:
Mylisz nominalne FSB na której pracuje procesor z Bus Speed które rzeczywiście może tyle wynosić. nominalne FSB to 100MHz dla Pentium4 1.6 do 2.0 Northwood , dla P4 2.4, 2.6,2.8,3.0,3.2 Northwood FSB to 200MHz, dla P4 2.26 (też Northwood) , 2.4 (były dwa rodzaje), 2.53, 2.66, 2.8 (też 2 rodzje), 3.06 FSB to 133Mhz dla Prescota 2.4 i 2.8 FSB to 133 MHz a dla prescota 3.0 do 3.4 to 200Mhz P4 3.2 EE Gallatin FSB 200Mhz . I to wszystko na temat magii maketingu Intela i jego 800 Mhz |
Cytat:
nie jestem uprzedzony ale sampron zastapil durona i niestety taka jest prawda podejscie marketingowe :( a bartona zastepuje powoli A64 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Szczerze napiszę że to HT IMO przereklamowane , jak zwykle, zwykłemu userowi do doopy potrzebne.
Ale jak ktoś wierzy jego sprawa. Wystarczy jednak poświęcic chwilę i pogooglać na ten temat i okaże się, że to... , może nie pic na wodę , ale mocno przesadzony dodatek . |
AMD KINGS!... ale w tym przypadku P4... a ma HT?
|
Cytat:
wystarczy poszukac , a znajdziesz np. http://www.pcinpact.com/articles/a/94/5.htm Poza tym zobacz co na stronie Tweaka chłopcy wyprawiają z Sempronami . IMO nie ma wtej chiwili lepszego procka za psie pieniadze którego można tak podkrecić że będzie miał wydajność Bartona np. I nie mówię/piszę tu o Sempronie 3100+ który i bez tego jest lepszy IMO, ale o zwykłym na Socket A . Sempron postawiony FSB 200Mhz to jest to IMO. |
Zdecydowanie P4 - polecam ;-D
|
Cytat:
No właśnie jest :D A Ty załapałeś double posta :P Do tematu: Jak masz kase to p4 a jak nie to amd ale najlepiej na rdzeniu barton :spoko: |
Cytat:
www.amd.pl |
Cytat:
|
A ja bym zainwestował przyszłościowo i kupił Athlona XP 64.
W styczniu przymierzam się do kupna własnie takiego :taktak: Chyba, że P4 ale tylko fsb 800Mhz z HT :D |
:czar: sorki chlopaki zagapilem sie i niezauwazylem ze chodzi o P4 2.4 ale i tak nie zmieniam zdania.
|
Zalezy ktorego bys wzial pentiuma ale z reguly one sie grzeja szybko .A wogole juz powyzej 2ghz nie widac roznicy bo i tak procek nie uzywa swoich 100%.Takze wolalbym Semprona (nizsza cena)
|
Bez przesady mimo ze nie produkuja Bartonow to jednak w sklepach jeszcze ich wiele. Wystrczy przejsc sie osobiscie do kilku i samemu zobaczyc...
|
Cytat:
teraz najlepiej kupic to http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2...145&kat=&pkat= ale osobiscie bym bral 64 |
no co ty ja bylem wczoraj na warszawskiej gieldzie elektronicznej tam sa sklepy z czesciami komputerowymi i w kazdym pawilonie mieli je normalnie dostepne :)
|
wybierz Intela PIV .
|
chyba na allegro
po ostatnim moim zakupie na allegro mam dość kupilem karte grafiki PRO a okazalo sie ze to zwykly model bez PRO, sprzedajacy sugerowal ze podmienilem karty a puzniej ze jego w sklepie oszukali |
ale mozna je kupic jeszcze bez najmniejszych problemow :)
|
własnie chciałbym Bartona ale juz nie produkuja :smutny:
|
p4 bo sempron to lipa chyba ze mialbys do wyboru bartona 2500+ to wtedy bartka
|
P4 2.4 czy Sempron 2500
Witam ktory procek wybrac jak z wydajnoscia ??
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:50. |