Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   nagrywa, ale nie czyta........ (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nagrywa-ale-nie-czyta-43515/)

legion 04.12.2004 17:07

Cytat:

Napisany przez terpilowski
aby trzymac sie tematu napisze tak:
telekomunikacja to burdel :)

bedziemy kontynuowac ten watek ?

bo tepsa tez nie widzi
tez nie czyta
tez jest chamska
zle wychowana
arogancka
i jakos sobie nie chce sama odejsc od nas !!! shit big

nie kumam co to ma do monopolisty to co napisales oni widza tylko po to by patrzec na ciebie i jak tu ci limit dac jak niemoga tak to cie z innej beczki :D

terpilowski 01.12.2004 19:52

Cytat:

Napisany przez Turboni
kolega :> juz sobie poszedl i nie wroci :D

tak napisal :D

aby trzymac sie tematu napisze tak:
telekomunikacja to burdel :)

bedziemy kontynuowac ten watek ?

bo tepsa tez nie widzi
tez nie czyta
tez jest chamska
zle wychowana
arogancka
i jakos sobie nie chce sama odejsc od nas !!! shit big

Turboni 29.11.2004 20:23

kolega :> juz sobie poszedl i nie wroci :D

tak napisal :D

legion 29.11.2004 20:16

tak czytam sobie ten temat wydaje mi sie ze kolega @aatoms troche dziwny problem przedstawil a juz takie przepychanki zaczely sie od systemu plikow do wielkosc plyt dvd :D ciekawe
ja proponuje moze sprawdzic aspi oraz czy problem powtarza sie na innych nosnikach np.
na dvd+

tytusdezoo 29.11.2004 19:43

:haha: :papa:

Turboni 29.11.2004 17:25

Cytat:

Napisany przez aatoms
widze, ze wszyscy macie o sobie super mniemanie...fakt, nie ma z kim rozmawiac, same błazny...negatywa sobie wsadz w dupę, mądralo...zegnam na wieki:(((((((

nikt nie ma tu o sobie super mniemania - no chyba ze ty :D

ja nie preferuje takiego sportu - moze ty lubisz jak ktos ci w dupe cos wsadza :>

kolejna rzecz to narazie wychodzi na to ze ty jestes madrala i nie potrafisz sie zachowac tylko obrazasz wszystkich - troche kultury nie zaszkodzi
ale moze nie bylo ci dane doswiadczyc tego - tak mi przykro :D

my tez zegnamy :papa:

aatoms 29.11.2004 17:16

Cytat:

Napisany przez Turboni
moze troche grzeczniej bo robisz z siebie posmiewisko ^_^ ^_^ ^_^

powiem ci bardzo krutko bujaj sie ze swoim problemem sam :D

a odemnie negatyw :D

widze, ze wszyscy macie o sobie super mniemanie...fakt, nie ma z kim rozmawiac, same błazny...negatywa sobie wsadz w dupę, mądralo...zegnam na wieki:(((((((

Turboni 29.11.2004 16:28

Cytat:

Napisany przez aatoms
ooo, jasnie mistrzu de zoo...błagam cie o litosc i powiedz mi, co mam zrobić!!!!zupełnie nie wiem, kto mi podpowie:(((jestem bezradny...chyba sie zabiję:(
..............echhhh, małpa, poradziłes już mi duzo, dzieki za podpowiedź , abym wrócił do win 3.11...i reinstalka systemu, a najlepiej wymiana procka i ramu...tyle umiesz podpowiedziec, co i ja wiem....

jestes, tytusdezoo, zwykłym bufonem, który gówno wie, a wyżej sra niż dupę ma...i na dodatek nie umiejący czytać, bo co i jak - napisalem we wstepie tej dyskusji...jakbyś wiedział i chciał podpowiedzieć, to byś napisał co i jak:), ale ty sie naśmiewasz i kpisz...co i ja robie teraz:))))

małpy na drzewo!!!!! :bluzga:

prawdziwy Tytus de Zoo i ty to dwie skrajnosci:P Papcio Chmiel powinien ci sądownie zakazać tak błaźnić to imię:P:P:P

moze troche grzeczniej bo robisz z siebie posmiewisko ^_^ ^_^ ^_^

powiem ci bardzo krutko bujaj sie ze swoim problemem sam :D

a odemnie negatyw :D

aatoms 29.11.2004 16:07

Cytat:

Napisany przez tytusdezoo
Zastanów sie dlaczego wszyscy Cie tak potraktowali. Może zaczniesz od początku tak jak to się powinno robić. Napiszesz coś więcej o sofcie i sprzęcie, przyjmiesz z pokorą rady. Pewnie któraś z nich pomoże ci w twoim problemie.

ooo, jasnie mistrzu de zoo...błagam cie o litosc i powiedz mi, co mam zrobić!!!!zupełnie nie wiem, kto mi podpowie:(((jestem bezradny...chyba sie zabiję:(
..............echhhh, małpa, poradziłes już mi duzo, dzieki za podpowiedź , abym wrócił do win 3.11...i reinstalka systemu, a najlepiej wymiana procka i ramu...tyle umiesz podpowiedziec, co i ja wiem....

jestes, tytusdezoo, zwykłym bufonem, który gówno wie, a wyżej sra niż dupę ma...i na dodatek nie umiejący czytać, bo co i jak - napisalem we wstepie tej dyskusji...jakbyś wiedział i chciał podpowiedzieć, to byś napisał co i jak:), ale ty sie naśmiewasz i kpisz...co i ja robie teraz:))))

małpy na drzewo!!!!! :bluzga:

prawdziwy Tytus de Zoo i ty to dwie skrajnosci:P Papcio Chmiel powinien ci sądownie zakazać tak błaźnić to imię:P:P:P

tytusdezoo 29.11.2004 15:37

Zastanów sie dlaczego wszyscy Cie tak potraktowali. Może zaczniesz od początku tak jak to się powinno robić. Napiszesz coś więcej o sofcie i sprzęcie, przyjmiesz z pokorą rady. Pewnie któraś z nich pomoże ci w twoim problemie.

aatoms 29.11.2004 13:39

Cytat:

Napisany przez Turboni
no chyba nie wiesz co mowisz :)

4,38gb to jest max i wiecej ci nie wejdzie - poczytaj pierw a potem pisz

hmmmmm, myślałem , ze tu sie naprawdę znają i umieją coś pomóc, ale to wielka bucówa:( sami pyskacze lub mądrale, a o konkretach wolą nie rozmawiać, bo na tym trzeba sie, niestety, znać..... :smutny:

boryskul 28.11.2004 12:18

dzieki za wsparcie, ale znowu mam dylemat. Zakupiłem płyte benQ (DVD+R 8x) i zrobiłem taki bajer, że odpaliłem Win98 SE zeby zobaczyc co powie na podłączona wypalarkę. I w 98 widac pliki (w xp nie)... ale jak to się dzieje ze Win98 wskazuje tylko 1,99 Gb (wszystkie pliki widac, ale nie kazdy dziala).

aatoms 28.11.2004 00:07

Cytat:

Napisany przez Turboni

może.....dvd bawie sie od tygodnia, wiec pewnie masz racje:)..i jest to akurat ok 6 x 700mb, co mi odpowiada.....

ale nadal w temacie >< cisza....:(

Turboni 27.11.2004 23:58

Cytat:

Napisany przez aatoms
a 4,3 gb to wynik twego dobrania wielkosci zapisu (6 X ok 700mb ):P:Pdo 4,5 mozesz nagrywać;)

no chyba nie wiesz co mowisz :)

aatoms 27.11.2004 23:42

Cytat:

Napisany przez boryskul
Proponuje powrót do tematu... Ja również mam problem. Po nagraniu płyty DVD-R media Store 1-4x nagrywarka nie mogła jej odczytać, zaś u kolegi na ASUS DVD 16x czyta ją ale niektóre pliki są uszkodzone i po sprawdzeniu przez Nero płytka ma ruże bugi. Czy jest to problem złego wybrania opcji nagrywania (u mnie Nero 6601)?? proszę o pomoc i jęśli to możliwe to niech ktoś poda swoją konfigurację opcji.
p.s. jestem laikiem, dopiero co podłączyłem wypalarke i każda płyta ma nie 4,7 Gb a 4,383 Gb. Jeśli może ktoś wspomnieć o tym Dzięki.

po 1 >mi mediastore polecono jako bezodpadowe, wiec to wina partii, lub wiary, na czym sie nagrywa;);)
po 2> u mnie problem polega, ze płyta jest nagrana OK, (inny naped widzi ją dobrze, pliki są komplet), tylko ta nagrywarka, co ją nagrała jej nie widzi, a wlasciwie nie widzi pliku (dowolnego) nagranego ponad ok 3,5 GB (gdzies od srodka płyty ku zewnątrz - uszkodzen mech, czy struktury nie ma)

w twoim przypadku mogą być faktycznie błędy zapisu na dvd-er i moze to być wina płytek..spróbuj na innym producencie...a 4,3 gb to wynik twego dobrania wielkosci zapisu (6 X ok 700mb ):P:Pdo 4,5 mozesz nagrywać;)

maj3 27.11.2004 23:34

4,7 w sytemie dziesiętnym
czyli 4 700 000 000 bajtów

Turboni 27.11.2004 23:29

Cytat:

Napisany przez boryskul
Proponuje powrót do tematu... Ja również mam problem. Po nagraniu płyty DVD-R media Store 1-4x nagrywarka nie mogła jej odczytać, zaś u kolegi na ASUS DVD 16x czyta ją ale niektóre pliki są uszkodzone i po sprawdzeniu przez Nero płytka ma ruże bugi. Czy jest to problem złego wybrania opcji nagrywania (u mnie Nero 6601)?? proszę o pomoc i jęśli to możliwe to niech ktoś poda swoją konfigurację opcji.
p.s. jestem laikiem, dopiero co podłączyłem wypalarke i każda płyta ma nie 4,7 Gb a 4,383 Gb. Jeśli może ktoś wspomnieć o tym Dzięki.

temat w dwoch miejscach nie ladnie - po co jeszcze raz piszesz jak juz raz napisales to samo :>

a po drugie czytaj czytaj tam gdzie pierwszy raz napisales bo 2 x pisac tego samego nie bede

boryskul 27.11.2004 23:25

tytusdezoo 27.11.2004 22:53

Jak chcesz cwaniakować radź sobie sam.

aatoms 27.11.2004 22:46

prosze o konkrety, a nie o pyskowanie:(...kto ile lat ma kompa, o niczym nie swiadczy...znam takich , co mają prawo jazdy 40 lat , a jeżdzić nie umieją.....koniec z dygresjami.......;)

aatoms 27.11.2004 22:44

łoki, nie ma co sie pienić:):):)....system jest świeży , choć nie znaczy , ze sie nie skopał...co do 98se , moze i archaiczny, ale nadal przyjaźniejszy i prostszy( w strukturze plików ;) )

a pliki sa standartowe, do 1 GB , wiec wszystkie spory w tym kierunku są bezpodstawne...

zresztą wcześniej zapisane na tej samej nazwie nośniku dvd-rki chodzą przyzwoicie...czyżby laserek sie wypalił po kilku godzinach pracy??...a refresh systemu, nawet z "duszka" to ostateczność:(:(:(

maj3 27.11.2004 22:37

Cytat:

Ja się myle, ^_^ komputerami zajmuje sie 15 lat, a zawodowo od 6. Wiec nie pisz takich bzdur.

i nie widziałes pliku o wymiarch 1,99GB na fat16 dziwne
ja kiedys miałem
pII 350 win98 na fat16 zgrywałem filmy za pomocą avermedia TVPhone98w/VCR
i własnie takie pliczki mi tworzył
i co ciekawe dysk miał 6,4 GB i 2 partycje
w sumie dziwne
ale działało

tytusdezoo 27.11.2004 22:25

Ja się myle, ^_^ komputerami zajmuje sie 15 lat, a zawodowo od 6. Wiec nie pisz takich bzdur, bo znajde ci link z opisem systemów plików.

Ps.aatoms zainstaluj sobie na nowo system i wszystkie sterowniki. Jaki system??? Taki jak chcesz, ale pretensje mozesz miec tylko do siebie.

Ps2. Najlepsze systemy do DVD to takie które mają NTFS lub systemy Linux dla specy.

maj3 27.11.2004 22:21

Cytat:

Tak, a jeszcze lepszy jest win95osr2. Pewnie plisz ISO jak masz na twoim pliki 4 GB?? ^_^

FAT16 max pliku 2GB ^_^ , chyba ci sie z partycja pomyliło. :\

mylisz sie małpko chyba wyraźnie napisłem dla 98

----------
system plków FAT32 to max wielkośc 1 pliku 4GB
system plików FAT16 to max wielkość 1 plku 2GB
a na takich chodzi 98
-----------------------

Turboni 27.11.2004 22:09

Cytat:

Napisany przez maj3
dla ułatwienia
a na takich chodzi 98
do tytusadezooo czep się tramwaja a nie 98se sam to mam i zero problemów z nagrywaniem etc. bo wiem ,ze dla fat32 to co wyzej

doksztalc sie i pisz :D

bo troche moze wiesz ale duzo ci brakuje zeby wiedziec to co nalezy :D

P.S.
dzieki za negatywa teraz caly czas bedziesz dostawal :D
jak masz zboczenie do LG to twoja sprawa ale jak tkos pisze zle o LG to negatyw - nie ladnie :bicz:

tytusdezoo 27.11.2004 21:50

Tak, a jeszcze lepszy jest win95osr2. Pewnie palisz ISO jak masz na twoim pliki 4 GB?? ^_^

FAT16 max pliku 2GB ^_^ , chyba ci sie z partycja pomyliło. :\

maj3 27.11.2004 21:47

dla ułatwienia
a na takich chodzi 98
do tytusadezooo czep się tramwaja a nie 98se sam to mam i zero problemów z nagrywaniem etc. bo wiem ,ze dla fat32 to co wyzej

tytusdezoo 27.11.2004 21:36

Odezwał sie A`Tomek ^_^ ^_^ ^_^ :spoko:

aatoms 27.11.2004 21:35

Cytat:

WIN98 i nagrywanie płyt DVD......... ^_^ ^_^ ^_^ :bicz:

hmmm...dzieki ci wielkie;)widać tyle wiesz, co bananów zjesz ^_^ ^_^ ^_^

tytusdezoo 27.11.2004 21:21

WIN98 i nagrywanie płyt DVD......... ^_^ ^_^ ^_^ :bicz:

aatoms 27.11.2004 20:34

nagrywa, ale nie czyta........

nagrywarka TDK DVW-A080412N ma ze dwa tygodnie, wypalonych i uruchominych płytek kilkanaście....wiec jest w miare nowa i czysta...od kilku dni, po nagraniu płytki , zamknięciu NERO (6 z hakiem) , dopiero po przeładowaniu WIN 98, w exploratorze(totalcomandr) widać zapisane pliki...wie ktoś dlaczego???

i jeszcze jedna cieawostka - po ostatnim nagraniu okazało sie , ze nie widzi ostatniego pliku na wypalonym dvd-r (około 75% z 4,3GB zapisu)(płytka princo, ale zaraz bede robił z innym dvd-r)...nie uruchamia sie program z nim skojarzony, ani nie pozwala sie skopiować na hdd ...sprawdzalem, inny naped dvd w innym kompie widzi i odtwarza poprawnie nagraną płytę..nagrałem kilka płytek i za kazdym razem to samo:(((..acha, pliki żródłowe (na hdd) OK...

w czym jest problem??? :help: czy jest to jakis mój błąd, czy też sprawa sprzętu??? :help:

tomek

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:55.