![]() |
Cytat:
|
Cytat:
telekomunikacja to burdel :) bedziemy kontynuowac ten watek ? bo tepsa tez nie widzi tez nie czyta tez jest chamska zle wychowana arogancka i jakos sobie nie chce sama odejsc od nas !!! shit big |
kolega :> juz sobie poszedl i nie wroci :D
tak napisal :D |
tak czytam sobie ten temat wydaje mi sie ze kolega @aatoms troche dziwny problem przedstawil a juz takie przepychanki zaczely sie od systemu plikow do wielkosc plyt dvd :D ciekawe
ja proponuje moze sprawdzic aspi oraz czy problem powtarza sie na innych nosnikach np. na dvd+ |
:haha: :papa:
|
Cytat:
nikt nie ma tu o sobie super mniemania - no chyba ze ty :D ja nie preferuje takiego sportu - moze ty lubisz jak ktos ci w dupe cos wsadza :> kolejna rzecz to narazie wychodzi na to ze ty jestes madrala i nie potrafisz sie zachowac tylko obrazasz wszystkich - troche kultury nie zaszkodzi ale moze nie bylo ci dane doswiadczyc tego - tak mi przykro :D my tez zegnamy :papa: |
Cytat:
widze, ze wszyscy macie o sobie super mniemanie...fakt, nie ma z kim rozmawiac, same błazny...negatywa sobie wsadz w dupę, mądralo...zegnam na wieki:((((((( |
Cytat:
powiem ci bardzo krutko bujaj sie ze swoim problemem sam :D a odemnie negatyw :D |
Cytat:
ooo, jasnie mistrzu de zoo...błagam cie o litosc i powiedz mi, co mam zrobić!!!!zupełnie nie wiem, kto mi podpowie:(((jestem bezradny...chyba sie zabiję:( ..............echhhh, małpa, poradziłes już mi duzo, dzieki za podpowiedź , abym wrócił do win 3.11...i reinstalka systemu, a najlepiej wymiana procka i ramu...tyle umiesz podpowiedziec, co i ja wiem.... jestes, tytusdezoo, zwykłym bufonem, który gówno wie, a wyżej sra niż dupę ma...i na dodatek nie umiejący czytać, bo co i jak - napisalem we wstepie tej dyskusji...jakbyś wiedział i chciał podpowiedzieć, to byś napisał co i jak:), ale ty sie naśmiewasz i kpisz...co i ja robie teraz:)))) małpy na drzewo!!!!! :bluzga: prawdziwy Tytus de Zoo i ty to dwie skrajnosci:P Papcio Chmiel powinien ci sądownie zakazać tak błaźnić to imię:P:P:P |
Zastanów sie dlaczego wszyscy Cie tak potraktowali. Może zaczniesz od początku tak jak to się powinno robić. Napiszesz coś więcej o sofcie i sprzęcie, przyjmiesz z pokorą rady. Pewnie któraś z nich pomoże ci w twoim problemie.
|
Cytat:
hmmmmm, myślałem , ze tu sie naprawdę znają i umieją coś pomóc, ale to wielka bucówa:( sami pyskacze lub mądrale, a o konkretach wolą nie rozmawiać, bo na tym trzeba sie, niestety, znać..... :smutny: |
dzieki za wsparcie, ale znowu mam dylemat. Zakupiłem płyte benQ (DVD+R 8x) i zrobiłem taki bajer, że odpaliłem Win98 SE zeby zobaczyc co powie na podłączona wypalarkę. I w 98 widac pliki (w xp nie)... ale jak to się dzieje ze Win98 wskazuje tylko 1,99 Gb (wszystkie pliki widac, ale nie kazdy dziala).
|
Cytat:
ale nadal w temacie >< cisza....:( |
Cytat:
4,38gb to jest max i wiecej ci nie wejdzie - poczytaj pierw a potem pisz |
Cytat:
po 2> u mnie problem polega, ze płyta jest nagrana OK, (inny naped widzi ją dobrze, pliki są komplet), tylko ta nagrywarka, co ją nagrała jej nie widzi, a wlasciwie nie widzi pliku (dowolnego) nagranego ponad ok 3,5 GB (gdzies od srodka płyty ku zewnątrz - uszkodzen mech, czy struktury nie ma) w twoim przypadku mogą być faktycznie błędy zapisu na dvd-er i moze to być wina płytek..spróbuj na innym producencie...a 4,3 gb to wynik twego dobrania wielkosci zapisu (6 X ok 700mb ):P:Pdo 4,5 mozesz nagrywać;) |
4,7 w sytemie dziesiętnym
czyli 4 700 000 000 bajtów |
Cytat:
a po drugie czytaj czytaj tam gdzie pierwszy raz napisales bo 2 x pisac tego samego nie bede |
Proponuje powrót do tematu... Ja również mam problem. Po nagraniu płyty DVD-R media Store 1-4x nagrywarka nie mogła jej odczytać, zaś u kolegi na ASUS DVD 16x czyta ją ale niektóre pliki są uszkodzone i po sprawdzeniu przez Nero płytka ma ruże bugi. Czy jest to problem złego wybrania opcji nagrywania (u mnie Nero 6601)?? proszę o pomoc i jęśli to możliwe to niech ktoś poda swoją konfigurację opcji.
p.s. jestem laikiem, dopiero co podłączyłem wypalarke i każda płyta ma nie 4,7 Gb a 4,383 Gb. Jeśli może ktoś wspomnieć o tym Dzięki. |
Jak chcesz cwaniakować radź sobie sam.
|
prosze o konkrety, a nie o pyskowanie:(...kto ile lat ma kompa, o niczym nie swiadczy...znam takich , co mają prawo jazdy 40 lat , a jeżdzić nie umieją.....koniec z dygresjami.......;)
|
łoki, nie ma co sie pienić:):):)....system jest świeży , choć nie znaczy , ze sie nie skopał...co do 98se , moze i archaiczny, ale nadal przyjaźniejszy i prostszy( w strukturze plików ;) )
a pliki sa standartowe, do 1 GB , wiec wszystkie spory w tym kierunku są bezpodstawne... zresztą wcześniej zapisane na tej samej nazwie nośniku dvd-rki chodzą przyzwoicie...czyżby laserek sie wypalił po kilku godzinach pracy??...a refresh systemu, nawet z "duszka" to ostateczność:(:(:( |
Cytat:
ja kiedys miałem pII 350 win98 na fat16 zgrywałem filmy za pomocą avermedia TVPhone98w/VCR i własnie takie pliczki mi tworzył i co ciekawe dysk miał 6,4 GB i 2 partycje w sumie dziwne ale działało |
Ja się myle, ^_^ komputerami zajmuje sie 15 lat, a zawodowo od 6. Wiec nie pisz takich bzdur, bo znajde ci link z opisem systemów plików.
Ps.aatoms zainstaluj sobie na nowo system i wszystkie sterowniki. Jaki system??? Taki jak chcesz, ale pretensje mozesz miec tylko do siebie. Ps2. Najlepsze systemy do DVD to takie które mają NTFS lub systemy Linux dla specy. |
Cytat:
---------- system plków FAT32 to max wielkośc 1 pliku 4GB system plików FAT16 to max wielkość 1 plku 2GB a na takich chodzi 98 ----------------------- |
Cytat:
doksztalc sie i pisz :D bo troche moze wiesz ale duzo ci brakuje zeby wiedziec to co nalezy :D P.S. dzieki za negatywa teraz caly czas bedziesz dostawal :D jak masz zboczenie do LG to twoja sprawa ale jak tkos pisze zle o LG to negatyw - nie ladnie :bicz: |
Tak, a jeszcze lepszy jest win95osr2. Pewnie palisz ISO jak masz na twoim pliki 4 GB?? ^_^
FAT16 max pliku 2GB ^_^ , chyba ci sie z partycja pomyliło. :\ |
dla ułatwienia
system plków FAT32 to max wielkośc 1 pliku 4GB system plików FAT16 to max wielkość 1 plku 2GB a na takich chodzi 98 do tytusadezooo czep się tramwaja a nie 98se sam to mam i zero problemów z nagrywaniem etc. bo wiem ,ze dla fat32 to co wyzej |
Odezwał sie A`Tomek ^_^ ^_^ ^_^ :spoko:
|
Cytat:
|
WIN98 i nagrywanie płyt DVD......... ^_^ ^_^ ^_^ :bicz:
|
nagrywa, ale nie czyta........
nagrywarka TDK DVW-A080412N ma ze dwa tygodnie, wypalonych i uruchominych płytek kilkanaście....wiec jest w miare nowa i czysta...od kilku dni, po nagraniu płytki , zamknięciu NERO (6 z hakiem) , dopiero po przeładowaniu WIN 98, w exploratorze(totalcomandr) widać zapisane pliki...wie ktoś dlaczego???
i jeszcze jedna cieawostka - po ostatnim nagraniu okazało sie , ze nie widzi ostatniego pliku na wypalonym dvd-r (około 75% z 4,3GB zapisu)(płytka princo, ale zaraz bede robił z innym dvd-r)...nie uruchamia sie program z nim skojarzony, ani nie pozwala sie skopiować na hdd ...sprawdzalem, inny naped dvd w innym kompie widzi i odtwarza poprawnie nagraną płytę..nagrałem kilka płytek i za kazdym razem to samo:(((..acha, pliki żródłowe (na hdd) OK... w czym jest problem??? :help: czy jest to jakis mój błąd, czy też sprawa sprzętu??? :help: tomek |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:55. |