Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Problem z kopiowaniem filmów - nie dokładne kopie - kto pomoze??? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-kopiowaniem-filmow-nie-dokladne-kopie-kto-pomoze-43703/)

nowy1503 01.12.2004 00:42

Problem z kopiowaniem filmów - nie dokładne kopie - kto pomoze???

Witam mam taki problem kupiłem nowiutkiego lite-ona i po przekopiowaniu filmu albo nie daje sie go uruchomic,albo brak tłumaczenia,albo brak menu. Prubowałem juz różnymi programami kopiowac dvd clone , shrinkiem i problem sie powtarza.

zorg 01.12.2004 00:44

napisz spokojnie co i jak robiles !
na wszystkie nurtujace pytania znajdziesz odpowiedz na tym forum , na 100%

VIZZARD 01.12.2004 01:03

Cytat:

Napisany przez nowy1503
Witam mam taki problem kupiłem nowiutkiego lite-ona i po przekopiowaniu filmu albo nie daje sie go uruchomic,albo brak tłumaczenia,albo brak menu. Prubowałem juz różnymi programami kopiowac dvd clone , shrinkiem i problem sie powtarza.

No i oczywiście standardowy zestaw pytań:

Co to za model? :idea:

Jaki bios? :idea:

Jaki jest producent płyt? :idea:

Jaki jest rodzaj płyt? :idea:

Jaka jest prędkość nagrywania? :idea:

Jaki jest schemat postępowania? :idea:

Jaka jest konfiguracja komputera? :idea:

Jaki jest układ urządzeń na kanałach IDE? :idea:

Jaki jest system? :idea:

Czy zainstalowane jest ASPI? :idea:

Czy włączona jest obsługa DMA? :idea:

Czy w Kolumbii rozlewa się Hoop Colę? :idea:

nowy1503 01.12.2004 17:05

Kupiłem poprostu nagryware podpiołem ją i to sie włąśnie dzieje. Nic wiecej nie konfigurowałem anie nie instalowałem nic po za programami do kopiowania

nowy1503 01.12.2004 17:06

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No i oczywiście standardowy zestaw pytań:

Co to za model? :idea:

Jaki bios? :idea:

Jaki jest producent płyt? :idea:

Jaki jest rodzaj płyt? :idea:

Jaka jest prędkość nagrywania? :idea:

Jaki jest schemat postępowania? :idea:

Jaka jest konfiguracja komputera? :idea:

Jaki jest układ urządzeń na kanałach IDE? :idea:

Jaki jest system? :idea:

Czy zainstalowane jest ASPI? :idea:

Czy włączona jest obsługa DMA? :idea:

Czy w Kolumbii rozlewa się Hoop Colę? :idea:

Kupiłem poprostu nagryware podpiołem ją i to sie włąśnie dzieje. Nic wiecej nie konfigurowałem anie nie instalowałem nic po za programami do kopiowania

VIZZARD 01.12.2004 17:37

Cytat:

Napisany przez nowy1503

No to po prostu zrób cośtam cośtam i nagraj dobrze :>

Oto cytat z pewnej instrukcji, do której link podano niedawno na forum:

Bądź precyzyjny i podawaj dokładne informacje dotyczące problemu
  • Opisz swój problem lub błąd, który znalazłeś, dokładnie i przejrzyście.
  • Opisz środowisko, w którym się pojawia (sprzęt, system, aplikacja, cokolwiek). Zaznacz wersję bądź dystrybucję systemu (na przykład "Red Hat 8.0", "Slackware 5.1" itp.).
  • Opisz, co sprawdziłeś, próbując zrozumieć problem, zanim zadałeś pytanie.
  • Opisz, jakie kroki podjąłeś, żeby ustalić, co jest problemem, zanim zadałeś pytanie.
  • Opisz wszelkie zmiany w komputerze i konfiguracji oprogramowania, jakie zaszły w ostatnim czasie i mogą mieć znaczenie.
Jak chcesz żebyśmy ci pomogli to może dasz kilka informacji niezbędnych do rozwiązania problemu? ???

Przez analogię podam ci przykład:

Kupiłem samochód i nie jeździ :nie:

Co może być przyczyną?

Wiesz? :>

VIZZARD 01.12.2004 17:39

Cytat:

Napisany przez nowy1503

• Opisz środowisko, w którym się pojawia (sprzęt, system, aplikacja, cokolwiek). Zaznacz wersję bądź dystrybucję systemu (na przykład "Red Hat 8.0", "Slackware 5.1" itp.).
  • Opisz, jakie kroki podjąłeś, żeby ustalić, co jest problemem, zanim zadałeś pytanie.
  • Opisz wszelkie zmiany w komputerze i konfiguracji oprogramowania, jakie zaszły w ostatnim czasie i mogą mieć znaczenie.
Zrób wszystko, co w Twojej mocy, by odpowiedzieć na pytania, jakie zostaną Ci przez nas zadane.

Jak chcesz żebyśmy ci pomogli to może dasz kilka informacji niezbędnych do rozwiązania problemu? ???

Co może być przyczyną?

nowy1503 01.12.2004 19:15

Jest taki problem:
Kupiłem nagrywarke Lite-on DVDRW SOHW-832S
Podłączyłem ją do sprzętu,
zainstalowałem nero które dostałem do nagrywarki i postanowiłem sobie przegac filmik DVD. I tu zaczyna sie problemik:
Kończy sie powodzeniem według nero oczywiscie poniewaz po włożeniu nagranej płytki do stacjonarnego DVD albo nie odczytuje jej,albo po ponownym nagraniu odczytuje ją ale nie ma menu które jest na oryginalnej płytce,lub nie ma tłumaczenia(napisów) co oczywiscie jest na oryginale. Poprostu nie robi idealnej kopi.
I to samo powtarzałem na np. CLONE DVD2 , DVD Shrink i takze Prubowałem tez na róznych płytkach i dzieje sie cały czas to samo.
Bardzo prosze o pomoc.Co moze byc powodem.

nowy1503 01.12.2004 19:16

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

Zrób wszystko, co w Twojej mocy, by odpowiedzieć na pytania, jakie zostaną Ci przez nas zadane.

Co może być przyczyną?

Jest taki problem:
zainstalowałem nero które dostałem do nagrywarki i postanowiłem sobie przegac filmik DVD. I tu zaczyna sie problemik:
Kończy sie powodzeniem według nero oczywiscie poniewaz po włożeniu nagranej płytki do stacjonarnego DVD albo nie odczytuje jej,albo po ponownym nagraniu odczytuje ją ale nie ma menu które jest na oryginalnej płytce,lub nie ma tłumaczenia(napisów) co oczywiscie jest na oryginale. Poprostu nie robi idealnej kopi.
I to samo powtarzałem na np. CLONE DVD2 , DVD Shrink i takze Prubowałem tez na róznych płytkach i dzieje sie cały czas to samo.

zorg 01.12.2004 22:27

tak zebys mial prosto do zrozumienia

i nie wnikajac co masz w komputerze.

ale wazne !!!! system NTFS

zorg 01.12.2004 22:32

drugie !

uzyj programu dvdxcopy xpress !
zaznacz------ ENTIRE DISC-------- jesli chcesz miec menu ze wszystkimi dodatkami !!! (nie polecam)

VIZZARD 01.12.2004 22:36

Cytat:

Napisany przez nowy1503
Jest taki problem:

A przegrywasz z płyty tłoczonej czy nagrywanej? :idea:

Bardziej chodzi mi tu o objętość oryginału :taktak:

zorg 01.12.2004 22:41

xpress

Lepiej uzyj opcji--wyboru audio i napisow !!!

bedzie wtedy caly film z 1 sciezka dzwiekowa + napisy ktore wybierzesz . ;p

i to wszystko

o jeszcze bym zapomnial -book type !! uzyj tego programu !
http://www.liteonit.com/ODD/Zip/BookType.zip
i zaznacz DVD-ROM !! zeby odtwarzal na stacjonarnych

tengu 02.12.2004 17:40

A wypalasz też w nero (mnie też zwalił parę płytek) - bo ja dawno przeszedłem na wypalanie CLONE DVD2 (Shrink też sobie z tym radzi), no i nie poruszył najważniejszego - nośnika :D. Bo litki lubią markowe nośniki (dla niewtajemniczonych esperanza to żadna marka :P ) i najlepiej palić na plusach

nowy1503 04.12.2004 20:05

Cytat:

Napisany przez zorg

Nie mam NTFS tylko fat 32 może to byc powodem????undefined

nowy1503 04.12.2004 20:09

Cytat:

Napisany przez tengu
A wypalasz też w nero (mnie też zwalił parę płytek) - bo ja dawno przeszedłem na wypalanie CLONE DVD2 (Shrink też sobie z tym radzi), no i nie poruszył najważniejszego - nośnika :D. Bo litki lubią markowe nośniki (dla niewtajemniczonych esperanza to żadna marka :P ) i najlepiej palić na plusach

undefinedKurcze wypalałem w shrinku i clone dvd i nadal to samo. Moze byc powodem to ze mam fat 32 a nie ntfs????

nowy1503 04.12.2004 20:20

Cytat:

Napisany przez zorg
zaznacz------ ENTIRE DISC-------- jesli chcesz miec menu ze wszystkimi dodatkami !!! (nie polecam)

undefinedczy ten program powinien pomóc???undefined

nowy1503 04.12.2004 20:25

A czy jesli mam FAT 32 to moze byc powodem?????????Czy to ze mam fat 32 moze byc powodem
Cytat:

Napisany przez zorg

nowy1503 04.12.2004 20:29

Czasem z takiej czasem z takiej i to sie powtarza.
Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A przegrywasz z płyty tłoczonej czy nagrywanej? :idea:

Bardziej chodzi mi tu o objętość oryginału :taktak:

nowy1503 04.12.2004 21:25

Cytat:

Napisany przez zorg

SKĄD WZIĄC dvdxcopy xpress ITP

tengu 06.12.2004 08:42

Cytat:

Napisany przez nowy1503
A czy jesli mam FAT 32 to moze byc powodem?????????Czy to ze mam fat 32 moze byc powodem

1.Nie wrzeszcz tak. Uszy bolą ^_^
2. Tak może (dla nagrywania DVD potrzebujesz NTFS), tz niby można z fata nagrywając Katalog VIDEO_TS ale i tak z NTFS pali się lepiej

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:57.