![]() |
Jakie macie łącze?
Nie wiem czy był już taki temat (szukałem i nie znalazłem), ale pochwalcie się jakie macie łącze i ile za nie płacicie.
Ja mam Dialog DSL 2mbit dzielony na 6 osób w sieci lokalnej i płace za tę przyjemność 42zł miesięcznie (Pewnie będzie więcej po nowym roku ze względu na VAT).. Torrentem właśnie leci mi 200 kb/s bo nikt nie siedzi :D |
2mbit (radiówka) ~90osób, ale transfery z http ~210kb/s, torrent ~110kb/s, mulek chyba do ~40kb/s płace 50zł, może doczekam się nidługo 8mbit :D
PS nie rozumiem tego mojego podziału na 90osób, bo np ja i kumpel ssamy z torrenta po 100kb/s a innym nadal net dziala ok..., tzn moga ssac?? |
Niedzielone SDI TP
Cena: 101.87/m-sc :sciana: Transfer: 14kB/s (jak wiatr dobrze zawieje) :ysz: IP: stałe Czekam na Neo (jak narazie u mnie niedostępnę; powód: jeszcze stara centralka Siemensa EWSD :ysz: ) |
pn-pt : Neo 512
sb-nd : DSL 2mbit wszystko dzielone oczywiście... :) |
DSL 2 Mbity z telekomuny na około (tak na oko ??? 25 osób :)
Co miesiąć 25 zł :> |
Neo 512 tylko dla siebie
Cena 99zl :blee: Ale pocieszam sie faktem ze limit 15Gb przekraczam srednio o kolejne 16Gb :D:D:D |
kablowka 128 ale chodzi caly czas jak 185 a i czasami szybciej
transfer staly z http 21kb/s cena 79 zeta i nie trzeba placic co miesiac mozna co jakis czas :) brak limitow :) wewnetrzne IP - narazie ale bedzie zewnetrzne |
Neostrada (TP) - 640/160 - czyli stara, dobra nielimitowana neo :)
nie narzekam :D |
:niepow: :blee: Radiówka, w umowie 64kbit/s ale bywa baaardzo różnie. Czasami idzie po 16kb/s a czasami nie idzie się doczekać na załadowanie strony. Wogóle ostatnio coś to słabo idzie.
Płace 49zł na miesiąc. Zastanawiam się nad Neo, tylko te limity.. gdyby nie one to pewnie po nowym roku bym brał. A i jeszcze jedno. Radiówki są obłożone chyba jakimś innym VATem, bo jakoś ceny nie wzrosły. |
kablowka -128kb, 45 zl, bez limitow, zewnetrzne ip
|
Stary, dobry ISDN od tepsy:D
O ile dobrze pamiętam, był już podobny temat jakiś większy czas temu...:) |
Sieć osiedlowa ... 2Mbit na usera... p2p 38kb/s
|
Cytat:
Cena: 59zl Transfer: 16kb/s IP: zmienne Limit: ciagle niewykorzystany ;) w sumie nie mam na co narzekac bo nawet duzy plik sie sciaga w max jeden dzien ;) w ut/ut2004 pingi jak marzenie [nie to co na dawnej osiedlowce] |
Temat rzeczywiście już był, zresztą chyba nie raz, bo co jakiś czas go powtarzamy, ale sam ostatnio chciałem założyć podobny topic :) Ale że chodziło mi o trochę inne pytanie, to może jeszcze do niego wrócę.
A jeśli chodzi o ten tutaj, to ja mam NEO 512 KB za 99 złotych miesięcznie i nie narzekam. Chodzi bardzo ładnie i w zupełności wystarczająco jak na moje potrzeby :) |
NEO TP 128 - transfer z dobrego ftp równo 16kB/s i ani bajta wiecej... - cyrogral na 12 miesiecy (5 mies. za mna)
|
od szesciu lat mam Kablowke, 2.5mb. Tak sie idzie do tego przyzwyczaic ze gdy przychodzi mi pracowac na kompie z modemem 56k to !@#$%^!
kosztuje mnie to $49 na miesiac... |
sieć osiedlowa 256kb, 45zł/mc
|
Cytat:
nowy avatorek - fajny :) |
Tak jak pisałem 2Mbit na usera...38kb/s na p2p...
ip wewnetrzne...mam, ale forward mam na porty takie jakie chce.... 50zł abo .... |
DSL 1Mbit dzielony na ok.....dwadziescia kilka osob
cena-25 zł na miesiac za 2 komputery,w tym jeden tylko do internetu,bo nic innego na nim nie pojdzie-czyli gg strony + winamp(dla siostry starczy,jak narazie nie narzeka). |
Neo 640/160 bo w okolicy brak alternatywy, czekam może TP zniesie limit na 1 Mbit to sobie zmienie
|
Kablówka 100kb zewnętrzne IP bez limitów teraz 64 zyle od stycznia chyba coś koło 40 zyli.
|
kablówka, chello 1.5Mbit/256kbit
|
neo 640 bezlimitowe... dzielone na 3 ale sam nocki + osiol... :) :P 50 zl miesiecznie...
|
ja mam ch*jowe ;)
limit do 38kb godzina 1:50 a ja mam pingi do wp.pl 200-300ms |
Kablówka UPC Chello 1500/256 tylko dla siebie za 129 zeta
|
Neostrata 640/160 without limits :D.
|
Witam!
Stare poczciwe Neo+ 640 NO LIMITS :) Tylko dla siebie. |
Dialog DSL 1Mbit (1024/256)
na trzech, ale mam to łącze praktycznie dla siebie, pozostałe osóbki nic nie doją, tylko www przeglądają od czasu do czasu :D 35zł/miech od osoby Torrencik leci zazwyczaj ~80KB/sek, przy bardzo dobrym trackerze mam ~110KB/sek, jak coś nie tak to mam ~40KB/sek ogólnie rewelka :spoko: |
Cytat:
|
U mnie siec osiedlowa ( radiowa ) od wakacji ;)
Predkosc: do 64kb/s Cena: 39zl/m Ogolnie wypas choc na samym poczaku kolesie walneli cus kijowatego ze padalo co sobote, ale po wymianie chodzi jak nigdy. |
W pracy neostrada (nie wiem jaka) podzielona na 8+1 komputerów.
W domu "radiówka" w drodze do niedawna modem 56k |
Stare dobre NIELIMITOWANE NEO 640 :> ZA FREE :> Oplaca 3 innych userow ktorzy nie wiedza co to p2p a ja sem maly adminek :>>>
|
Cytat:
|
A ja mam LAN z netem prędkość w umowie 128
trasfer: z www: do 17 kb/s z torrenta: do 3 kb/s z emule: do 8 kb/s Są tygodnie ze chodzi tylko i wyłoncznie 2 kb/s, w sieci jest 200 osób tak więc jak są wszyscy zalogowani to 2 kb/s a jak tylko 80 osób jest zalogowanych to 17 kb/s :) brak limitów, + nienormalny admin sieci. Buli się 48 zł |
neozdzierstwo 640/160 bezlimitowe za jedyne 186 zł (139 zł + 45 zł za abonament) :blee:
|
Ja mam radiówkę 2Mbit, wewnętrzne ip, transfer z http w granicach 150 - 200 kb/s. Wszystko za 40 zł. :cool:
|
Radiowe 2MBit/s a na p2p 1MBit/s podzielone na jakieś 60 osób. Ale zazwyczaj to jest góra 20 osób :D Jeśli dobrze pamietam to 45zł/mies. Forwardowanie portów za free :>
|
Pakiet TwójDom
W ramach pakietu Klient ma zapewniony: Transfer z zasobów Operatora do 768 kb/s Transfer z Internetu do 256 kb/s Transfer wysyłania danych do 128 kb/s 30 MB na 3 konta i niekomercyjną stronę WWW 6 adresów e-mail (po 2 na konto) adres IP z klasy publicznej lub prywatnej możliwość podłączenia do 2 dodatkowych komputerów Cena: 116,00 PLN Nocne myszkowanie Promocja polega na zwiększeniu do 768 kb/s parametrów pobierania danych z Internetu dla użytkowników pakietu TwójDom w nocy - w godzinach 1.00 - 11.00 pozwalając, tym samym znacznie szybciej ściągać duże ilości danych. |
łocze
ja mam załorzony internet z firmy comnet i tylko nie kiedy sciaga mi z torrentu 38kb/s i płace za nie go 48zł
|
DSL 2Mbit/LAN 14 Users/;Free
|
Cytat:
ja mam neo640 nolimits - lepsze to niz nic :D pozdro ;) |
radiowo 2Mbit, okolo 100 userow, nielimitowany przydzial, wewnętrzne ip, transfer z http 100 - 180 kB/s, na torrentach nie przekracza lacznie 20kB/s
cena w zaleznosci od sposobu platnosci 38 - 45 zl/miesiac na moje potrzeby wypas! |
Cytat:
|
Cytat:
|
a telefonu nie chciales :>
to juz bylby komplet :) |
Narazie mam TeleMende.. to znaczy TePse :)
O telefonie też myślałem, ale jakoś brak mi czasu żeby się tym na poważnie zająć. :( |
no jest troszke tanszy ale zawsze to tansze niz telemenda :)
i jened rachunek za wszystko :) |
Od trzech dni ma radiówke 512 kbs z 39 zl.
przy pomiarach wychodzi średnio ponad 400 kbs, ale bylo tez ponad 800 kbs |
NEO+ 640 no limit dzielona na 2 kompy, tylko ja używam p2p. Trasnfery: z HTTP: jak bardzo dobry serwer to 105 kbps zwykle 80 kbps. Torrent: 20 kbps (co ja robie nie tak???) eMule Morph: 20kbps (co ja robie nie tak????)
|
Cytat:
|
Cytat:
a jak teraz drugi raz podnieśli prędkość za free to już całkiem nie żałuje :spoko: |
Dsl
|
NEO+640 jak narazie no-limit
|
NEO 640 bez limitu :D
|
neo 640, place tyle co wszyscy plus mam abonament darmowe wieczory [zmienie pewnie na tele2 jak tylko wejdzie] - obawiam sie ze to sie zaczyna robic drogie
limit mnie wali, gdyby nie to ze przejscie na nizsza opcje jest drogie to juz dawno zmienilbym na nizszy wariant - bo jak widac limitu nie wyczerpuje http://img20.exs.cx/img20/2632/v3mclipboard1.th.png ps. jak jest teraz z limitami? ktos moze podac ile na jaka opcje przypada teraz w 'promocji'? |
Ja teraz mam neo 128kbps i jak dla mnie wystarczy ... co prawda lepiej by bylo bez limitu ...
PS. Sidu oto limity na neo: neo 128 - 7GB neo 512 - 15GB neo 1024 - 25GB |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:35. |