![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
procxpnt - wpisuje w google ale nic nie dostaje... czy moze chodzi o procexpnt? albo to inna nazwa?
|
do 2k3 nikogo namawiac nie bede, u mnie sprawuje sie wysmienicie, smigaja mi pod tym gry, zarzadzanie pamiecia musi byc naprawde dobre bo gry ktore mi [kiedy mialem 512mb ramu] zajmowaly 400 - przycinaly bardzo sporadycznie, wszsytkie problemy z MSInstallerem ktory mowi ze na 2k3 sie nie zainstaluje rozwiazuje MS'owy program ORCA pozwalajacy edytowac config installera
na systemie nie mam antywirusa - starcza mi rozsadek - badania prowadzone co jakis czas onlineowymi klientaim potwierdzaja sens tej reguly [ale mniej ostroznym uzytkownikom avira jednak jakiegos polecam] - opera/the bat pozbawiaja system dwoch najwiekszych dziur, niechec do p2p zamyka trzecia furtke rozprzestrzeniania sie baboli jako firewall lata u mnie sygate pers firewall - darmowy, troche okrojony, ale umie tyle ile mi potrzeba system bez reinstalki przezyl zmiane 3 kart graficznych i przeniesienie systemu na inny dysk - najdluzszy uptime to 28 dni, potem zaczalem walczyc z wiatrakami pozatym przestalo mnie podniecac to 'jak dlugo mi stoi' wszelkie pomiary zjadanej pamieci polecam robic programem procxpnt - prorgam praktycznie stworzony przez MS [z bardzo duza pomoca], pozwala wyciagnac o ssytemie naprawde duzo informacji - w tym to jaki proces siega do ktorego pliku czy wpisu rejestru - fajna zabawka ps. bootvis jak najbarzdiej dziala z 2k3, tak samo serwerowe wersje diskeepera i perfectdisca - zarowno defrag jak i bootvis poprawia komfort pracy z systemem, polecam rowniez |
Cytat:
Jedna aplikacja sav ma 1700 druga 3204hb trzecia 720kb.... a wiec ~2,8mb |
Cytat:
Uwaga! Nie mylić z NAV Corp,a tym bardziej z NAV. SAV to zupełnie inny antywirek. Jeśli ktoś używał powiedzmy NAV 8 Corp i przesiadł się na SAV 9 to odczuwa dużo różnicę - przynajmniej ja ją odczułem:D |
Cytat:
|
jak zwykle temat przeradza sie w 'doglebny' offtopic
... za namowa forum na testy zainstalowalem nod32'a ... a uzywalem od kilku lat nortona - corporate i wersji stand alone - ... wniosek jest prosty ... ... notrona instalowac nie bede - zycie |
Cytat:
A potrzebny jest do tego numerek jakiś żeby update chodził?? |
Cytat:
Daj mu SAV! Symantec AntiVirus... bardzo mało pamięci je! 3MB!!! Dużo?! |
hm... postanowilem ze wsadze sobie NOD32 jako antywira, a firewall? Moze cos lzejszego... ZoneAlarm?
|
Cytat:
AVG antyvir |
Cytat:
|
łeeeeee... a ja juz przywiazany do nich bylem ... :D
a co jest najlepsze na ta platforme? Sygate? |
... chwała Bogu, nie działają :cool: ^_^ :*
|
Hmm.. a nie orientujecie sie czy Nortony 2005 nie dzialaja na 2003?
|
w2k3 ma kernela identycznie sformulowanego jak 2k serwer nie bredźcie że xp ma dużo w w2k3 oprócz shella nic niema już pod silnikiem aż tak dużo wspólnego. Ja osobiście badam 8in 1 iso i jak mi nie wywali się przez 45 dni to zostanę. Memory managment jest idealne w w2k3 serwerr jak używa się aplikacji zasobożernych winda wstanie w winxp bylaby kapucha i reset.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
... a tak a propos , fajniutki program nLite odchudził mi instalkę Windy 2003 o jakieś 55%, po zainstalowaniu świeżutka winda zajmuje 750 MB a nie 1,5 Gb, że nie wspomne już o instalacji, która trwała na moim Altku 1.2 Ghz raptem 13 minut :O
|
Cytat:
|
Cytat:
Chodziło mi o modyfikację usług, modyfikację rejestru etc... Takie rzeczy jak LUNA, jeśli komuś zależy na wydajności, to wyłącza od razu... ;) Odsyłam do: forum.xp.net.pl forum.infojama.pl Ps. Nie odpisuję na tematy jeśli IMHO nie wniosą nawet troszeczkę do tematu ;) co świadczy o ilości moich postów od daty rejestracji :) Pozdrawiam, |
Kristof po jakich przeróbkach XP działa szybciej?:)
W takim razie MS wydał ciulowy system jeśli zwykły użytkownik po zainstalowaniu gotowego produkstu może go przerobić na szybciej działający. Bez sensu. Jeśli mówisz o wyłączaniu luny i innych efektów to nie odpisuj ;) |
@Ormianin:
dużo rzeczy znajdziesz na forum.xp.net.pl = kopalnia wiedzy, oraz na forum.infojama.pl Ozdrawiam, |
Cytat:
A propos moze ktos wie jak wlaczyc i czy mozna wlaczyc w win 2003 szybkie przelaczanie uzytkownika? |
nie tylko Tobie - to praqwie jak rozbrywka fanatykow lina vs windy albo ie vs ff/opera :)
Kris - mi raz 2k3 zwolnil - jak zainstalowalem program do zarzadzania ramem - po usunieciu odzyskal czesc wigoru, po reinstalce juz ok win2k3 jest szybszy przedewszystkim dzieki optymalizacji zarzadzania ramem - czego w winxp nie zmienisz dodatkowo sp2 zmula reszta to kwestia doboru odpowiedniego softu - w pewnych przypadkach (korzystania glownie z programow nie zerujacyhc na ramie) roznica nie bedzie zauwazalna, w innych bedzie ogromna oczywiscie sa tez ludzie uzywajacy pewnego softu, np SystemWorks, ktorzy dobie nie wyobrazaja kompa bez tego - i tacy o win2k3 nawet myles nie beda |
Co do szybkości Win2003:
Miałem, szybki rzeczywiście... lecz po zainstalowaniu programów na których pracuję zwolnił do... WinXPPro, który miałem no i dwukrotnie dłużej się uruchamiał niż po instalacji (jak przy każdym Win-sysie)... opórcz tego nie omijały mnie znane "bluescreeny" znane z WinXp pojawiające się nawet częściej niż w Xp'ku (neostrada :( )... takie moje doświadczenia... ;) Moje zdanie jest takie, że WinXPPro po pewnych modyfikacjach może być równie szybki... Ps. Można wiele rzeczy dodać na płytkę za pomocą bodajże nLite... |
Cytat:
btw ... nie wiem czemu temat 2003 vs Xp zawsze zmienial mi grupe krwi |
AleX - ladnie to tak posty zmineiac :> teraz i ja musze czesc pokazowac ;)
Kris - prawda :) |
Cytat:
Nie używajcie tego g... bo będzie trzeba znów zmieniać na serwer...!!! Przy uruchomieniu pisze o błędzie w pliku licencji i dupa... ntswitch - OMIJAJCIE TEN PROGRAM Z DALEKA! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
zanim Ty napiszesz bzdure (bez urazy) to ja sprawdz http://expertanswercenter.techtarget...973117,00.html
edit: zeby nie byulo ze ludzie nie probowali dodac http://www.neowin.net/forum/lofivers...p/t245749.html |
Cytat:
|
AleX - z czego sie smiejesz? w winxp he nie ma komendy gpedit.msc bo to polecenie administracyjne, a te zostaly z tej wersi sysa wyciete - nie wiezysz? sprawdz :P
|
Cytat:
|
Kristoferros - a czy ktos napisal ze nie? dla uscislenia - w winxp he nie ma
|
Cytat:
|
... to nie jest ciężarówka to całkiem wypasione Porsche.
|
gpedit jest również w WinXP... ;)
Miałem W2003, ale... jak ktoś powiedział, nie będę "jeździł ciężarówką do pracy"... :) PS. Na: www.xp.net.pl, www.windows2003.pl, www.infojama.pl |
mallow - wyglad ogolny to wiesz - odblokowac themes i jazda, ale to bylo w opisie z xp net, wiec pewnie juz zrobiles :)
potem zostaje zabawa edytorem zasad grup - piekna sprawa o wieeeelkich mozliwosciach tylko uwazaj co klikasz bo jak zagrzebiesz za gleboko to ujzu nie odwrocisz :) mozesz np zamrozic pulpit albo usunac mozliwosc ywlaczania kompa :D wszystko w jednym miejscu: gpedit.msc |
service pack ma się pojawić luty-marzec, ale znając M$ przełoży go o pół roku :ysz: :\
|
w win2k3 niektóre aplikacje nie chciały startować z powodu braku dll'i, ocx (w winxp niema takiego problemu z tymi samymi aplikacjami - nie pamiętam jakimi...). I uzbierałem ich pare do kupy, coby ich więcej nie szukać: COMDLG32.OCX, MSCOMCTL.OCX, msvbvm50.dll, MSVCR70.DLL, MSWINSCK.OCX.
pozatym może taki sofcik http://www.sala.pri.ee/2k3optimize.htm taki reg: Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00 |
Tez sie podpinam pod prosbe...
Moze ktos wie jak zainstalowac kontroler ISA SCSI Adaptec do skanera pod win2k3 ? Win2k ma wbudowane drivery...moze da sie je jakos wyciagnac ??? |
hm, pisalem przeciez ze oprocz przerobek na workstation...
|
Można go dostosować do swoich potrzeb:
http://xp.net.pl/art/windows2003_workstation.html |
Windows 2003: modyfikacje i kosmetyka
Witam!
Mam windowsa 2003, i tak mysle co by tu mozna dodac do plyty i takie tam rozne, oprocz opsiu przeróbki na worksation? Sa jakies poprawki, service pack albo cos? No i co tu ewenualnie moza z takim windowsem jeszcze wymodzic? pozdro ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:13. |