![]() |
Stacjonarny DVD
Rodzice chca kupic sobie DVD, a ja niby mam im w tym doradzic. Ma to byc cos taniego.
Myslalem nad jakims byle szajsem za 200zl albo czym bardziej markowym za 300zl lub rowniez za 300zl jakis shit z obsluga divx. A przed chwila zobaczylem ze mozna kupic takze jakies tandetne zestawy kina domowego za troche ponad 400zl z divx. Co byscie zrobili na moim miejscu? |
Ja mam DVD Yakumo DX2 za 200zł i czyta wszystko co mu się poda :D
Co do kina domowego to nie polecam takiego za 400zł. Kino domowe trzeba kupić markowe za min. 800zł :taktak: Byłem w Niemczech i odwiedziłem sklep Saturn i mieli zestaw kina domowego "Microstar" o mocy 150W za 99***8364;, ale jak mi to właczyli to juz nie chciałem kupować :nie: |
:cisza: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=43612 :cisza:
z tanich to ci polecam P90H mozna go nabyc za 235 zetow, czyta wszystko !!! bez dvix oczywiscie :spoko: |
Manta DVD-007 Emperor zobacz TU
|
Nie kupuj nic na "M" ...;)
|
Cytat:
|
Turboni : zgadzam sie... Manta juz od dawna produkuej dobre odtwarzacze na "polskie warunki" (wszystkie formaty VCD, SVCD, DVD, JPG, MP3, jak i wszystkie nosniki CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW), a w modelu emperor dodali to zego brakowalo do pelni szczescia - obsluge DivX I XviD wraz z napsiami w formaice TXT. Dodaj do tego mozliwosc flashowania biosu w warunkach domowych i wyjscie na monitor i masz pelny obraz. Wybor jest jeden ;-D!
|
A ile ta Manta DVD-007 Emperor kosztuje?
Maciej - dlaczeto nie "M"??? |
Aktuanie na stronie HAWK (oficjalnego partnera handlowego firmy Manta) widze tlyko zestaw sprzedawany razem z sredniej jakosci glosnikami Manty (http://www.hawk.com.pl/catalog/produ...roducts_id=265) za 449 zl. Prawdopodbnie wynika to z brakow na magazynie - odtwarzacze te ida jak woda ;-D!
|
A wczesniej po ile byly?
|
Na pewno byla to liczba trzycyfrowa i miala trojke z przodu. Dokladnie nie pamietam!
|
u mnie ta Manta w MM 299 zl...
|
299zl to cena do przyjecia. Bede musial sie porozgladac w ofertach z supermarketow :)
|
na stronie manty w ich sklepie internetowym 329 zeta + 12 zeta przesylka i na drugi dzien masz :D
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
to sie wycwanili bo 3 dni temu mozna bylo kupic sam czytnik bez glosnikow za 329 zeta :(
a teraz zrobili komplet ale w markecie pewnie sa bez glosnikow :) |
tez bym brak mante w tej chwili
jeszcze niedawno bellwood albo kiss a po tym jak koda odrzucila moje poprzednie zamowinenie (nie beda w polsce sprzedawac juz subwooferow pasywnych) to czaej sie na to - dzwiek wgniata :D http://www.koda.com.pl/koda_show_pro...60_av860_sw700 ale to inna cena i caly zestaw, a Ty sam dvd chcesz :) |
Mój kuzyn niedawno zakupił ten odtwarzacz Manta Emperor 007 (cóż za iście Bondowski kryptonim) i śmiga całkiem nieźle :D
|
ja mam ronina 908 i czyta wszystko co mu wrzuce ;) nawet shitowate plytki DVD+-R (+ z booktype i bez, mediastore, esperanza no i verbatimki na ktorych teraz pale :ognicho: ), plytki mp3 nagrane jako dane (bez zadnych kombinacji), obrazki
|
Cytat:
|
ostaqtnio roniny byly w selgrosie po 130 PLN :)
nagrywarki philipsa sprzedawali po 198 :) oczywiscie spawarka dvd do kompa nie powiem - musialem tam jechac przed praca (piatek itd) i jakiez bylo moje zdziwienia jak sie okazalo ze pol do siudmej rano parking pelny :) dobrze ze wstep na karty bo inaczej bym pewnie musial sie z babcimi przepychac :) dltego nie chodze do supermarketow ^_^ |
|
Cytat:
205 zlotych u dystrybutora, ale to tylko DVD bez Divx P.S. do divxow mam kompa ;) |
Cytat:
Bo jak już będe kupował to potrzebuje takiego odtwarzacza który ma mocarny czytnik, tzn. odczyta nawet najgorszy SHIT. Koleś ma niby super Philipsa, ale on to tylko z verbatimami i tłokami sobie radzi. |
kiewas - to biez najtanszy - serio
po prostu do tanich wkladane sa czytniki komputerowe, a te jak wiadomo lykaja wszystko do tych z polki sredniej roznie - wiec tez roznie sie zachowuja generalnie do drogiego sprzetu wkladana sa wlasne wynalazki poszczegolnych firm, co to niby maja zapenic swietna jakosc, co konczy sie nieczytaniem polowy plyt w niektorych przypadkach (np yamaha || ) lub swietnymi rezultatami - ale ten drugi przypdaek przewanie jest dosc drogi ;) |
@kiewas
wzialem ten model bo wyczytalem testy w necie ze czyta wszystko i to bez zajakniecia, moglem kupic jakis za 145pln ale +R/RW nie czytal i byl stereo. Jeszcze jedno 2 latka gwarancji :) @nimal - zalezy ktore czytniki wsadzaja :> |
Na razie sie tylko orientuje bo ostatnio nie mam kasy (kupiłem 512ramu, buty, i zestaw satelitarny)... Ale w przyszłości coś kupie, i być może będzie to XboX (lubie konsole). Czytałem forum napisy.info gdzie kolega Smartek poleca Xkloca do odtwarzania dvd/divx więc bardzo się tym zainteresowałem... Chociaż jako konsole do gier wolałbym Ps2. No ale wiadomo, nie można mieć wszystkiego :D
|
A co sadzicie o tych glosnikach Manta MM 1500 co sa w zestawie z 007 Emperor?
Czego mozna sie po nich spodziewac? Bedzie je slychac w pokoju 4x4 metry? |
Bellwood
Ja mam osobiscie bellwooda i jestem z niego bardzo zadowolony nie mialem jeszcze zadnej plyty ktorej by nie przeczytał to chyba jeden z nielicznych odtwarzaczy ktory ma programiki do edycji firmwaru mozna np zmienic sobie tapetke ktora sie pokaze po odpaleniu dvd'ka i soft ktory wychodzi zaczyna byc coraz bardziej dopracowany
|
Cytat:
:spoko: Gdybym wiedział o tym wcześniej to bym się głęboko zastanawiał nad kupnem DVD KISS 1500 Chociaż model 1500 z wifi nie jest tak kiepski pod względem softu jak model 1000 no i bajer że ma wifi i filmy oglądam bezpośrednio z kompa :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:20. |