![]() |
A ja my***347;la***322;em ***380;e kto***347; ma problem z rozpakowaniem prezent***243;w :( nic tu po mnie ||
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witamy pierwszego archeologa w 2008 roku! :cojest:
|
Ale problem macie ... :wow:
Sciagnij program HJSPLIT i to wystarczy :D |
zaznacz wszystkie pliki w TC i z menu file wybiez scalanie - scali do folderu otwratego w drugim panelu i nada rozszerzenie out - recznie zniem na avi
powinno smigac |
Witam!
Mam taki sam problem jak silent22, tylko ze jak robie podgląd pliku .001, to pierwsze 3 literki to avi Probowalem otworzyc to w odtwarzaczach, ale nic Winrar nie znajduje archiwum TC tez nic Pomozcie prosze!! |
Ilość załączników: 1
spróbuj jeszcze tego programiku - łączy podzielone nim pliki i wszystko bez pakowania
|
Cytat:
******yc to Dzieki wszystkim za pomoc nie udalo sie niestety Pozdrawiam Serdecznie |
Jeżeli pobrałeś film klikająć na link z jakiejś strony (np z torrentami czy z linkarni osiołkowej) to często jest gdzieś opisane w jakim formacie jest film dzwięk i czym to się rozpakowuje lub popytaj na forach tych serwerów
|
Cytat:
hmm dziwne co nie!! |
dochodze do wnisków że archiwum jest uszkodzone...:)
|
Cytat:
|
Ja bym spróbował przejechać Izarc'kiem. Rozpoznaje całą masę egzotycznych formatów...
*.7z, a, ace, arc, arj, b64, bh, bz2, bza, cab, cpio, deb, enc, gca, gz, gza, ha, ize, jar, lha, lib, lzh, mbf, mim, pak, pk3, rar, rpm, tar, taz, tbz, tgz, tz, uue, war, xxe, yz1, z, zip, zoo |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A ja bym to spróbował przejechać 7-zipem ;) On tam nie patrzy na rozszerzenie tylko na plik ;) Poza tym można zobaczyć początek pliku - w rarach plik zaczyna się od liter "RAR" ;)
|
Spróbuj odpalić allplayerem on potrafi obsługiwać różne typy filmów (ma własny zasów wtyczek).
Jeżeli ściągałeś film z Kazyy to może być uszkodzony (ale to inna historia) Może być to film zakodowany hasłem w Allplayerze Jeżeli to byłby film *.avi to jego nagłówek byłby RIFF |
Cytat:
|
a usuń out i zostaw tylko... tokyo.avi
|
Cytat:
zmienilem na ogg i nic nie startuje w winampie |
Łączysz te pliki w całość w total commanderze zaznaczasz pierwszy plik *.001 menu plik --> scalaj pliki --> wybierasz katalog i ok utworzy ci się plik tokyo.avi
zmieniasz rozszerzenie na tokyo.ogg |
Cytat:
Otwierajac w winace plik 001 wyskoczyl mi komunikat : ten plik ZIP jest uszkodzony lub niekompletny. Jezeli jest to jeden z wolumenow wcisnij anuluj i otwórz pierwszy plik z zestawu. Jezeli podejrzewasz uszkodzenie, wcisnij ok aby spróbowac odtworzyc przynajmniej czesc archiwum??? |
|
Nagłówek OggS jest nagłówkiem pliku *.ogg dzwiękowego
Połącz wszystkie części plików za pomocą total commndera Rozszerzenie pliku końcowego zmień na *.ogg i posłuchaj w winampie |
Cytat:
|
a czy oggs to nie ma czasem nic wspólnego z mp3 i czy to nie przypadkiem powinien być do tego jakiś player by to odtworzyć
|
pliki widzi ale tak jakby te pliki to nie archiwum nie rozumiem tego
|
Spróbuj rozpakować używająć WinACE 2.5, jak go używam i wszytsko mi pięknie śmiga;)
|
winrar powinien widzieć każdy plik a jerzeli byś wszedł do króregoś pliku np *.r19 to w archiwóm powinna pojawić się nazwa pliku spakowanego a na końcu <--> co oznacza że plik jest w wielu archiwach
|
nie widzi ich jako archiwum tzn nie mają ikonek czy co.
Nawet jakby były bez rozszeżen to jak go zaznaczysz i dasz rozpakuj musi go rozpakować jeżeli jest komunikat brak archiwów to szukaj innego programu do pakowania |
nie no ogolnie pliki widzi ale jak wejde w winrara dam prawy przycisk myszy na pliku r01 to mi wyswietla : nie znalazlem archiwóm w wybranych plikach i folderach!
|
Cytat:
|
Cytat:
Komunikat archiwum ma niewlasciwy format albo jest uszkozone:) |
Cytat:
|
W total commnderze wybierasz plik *.r00
i wciskasz F3 pojawi się okno z podglądem jeżeli pierwszych 5 liter ro Rar! to jest format rara jeżeli nie to jest to jakieś inne archiwóm |
jaki komunikat pojawia się ?
|
możesz zrobić jeszcze jedno i to musi pujść inaczej znaczy że rar sobie z tym nie poradzi, może zip-em.
Weź jaki kolwiek z tych plików np 005 do osobnego katalogu i rozpakuj go w tym miejscu powinien poprosić o 006 i utwożyć pusty katalog, poczy dać komunikat że nie może znajść 006 - jak tego nie zrobi to musisz czym innym rozpakować, jak zrobi to pierwszy na pewno jest uszkodzony. |
winrara mam 3.20 a co to znaczy naglowki??
|
Jakie są nagłówki plików czy to faktycznie rar
|
sprawdź wersje win.rara.
Przy wersji 2.x nie dało się rozpakowywać plików spakowanych przez 3.x |
Cytat:
Pozdro |
tylko r00
|
Cytat:
Pozdro |
a czasem nie udostepniasz tych plikow nadal?
|
spróbuj zrobić tak jak napisałem ...post 15 !
[edit] wystarczy zaznaczyć jeden plik o najmniejszym numerze np. .oo1 lub r01 i wypakuj, reszte automatycznie sie rozpakuje. |
to wogóle wyglada tak jakby to nie byly archiwa winrar pisze ze nie widzi zadnych archiwum w tym katalogu :( dziwne
|
to archiwum wieloczęściowe czyli typu Spanned.
W czasie problemów z wypakowaniem archiwum, należy zmiennić rozszerzenia z .001 .002... na .r01, r02... . Do zmian nazw najlepiej użyc do tego celu Total Commander i opcji Narzędzie Wielokrotnej zamiany. archiwum rozpakowujesz w WinRar wersja 3.0 lub nowszy ... trzeba najpierw otworzyć WinRar przejść do katalogu z archiwum i wypakować. A dzieje się tak ponieważ domyślnie pliki .001 nie są związane z WinRar. Pamiętac należy że pliki .rar ,001 .r01 są pierwszymi plikami w archiwum i należy rozpakowywać poprzez klikanie na te właśnie pliki. |
Jeśli to rar to po otwarciu pliku w hex edytorze będzie miał na początku sygnaturkę "rar!"
|
Cytat:
Kiedyś miałem podobny problem i wiem , że poradziłem sobie jakoś za pomocą winrara,ale starość i skleroza poczyniły postępy i nie pamietam dokładnie jak to zrobiłem. |
MI wyglada na to ze brak ci pierwszego pliku z rozszerzeniem rar (zazwyczaj takie pliki maja rozszezenie rar ; 001 ; 002 itd)
|
I to by znaczyło że możesz mieć uszkodzony pierwszy plik, chyba musisz ściągnąć go ponownie( chyba że ktoś pakował na forme .ex)e więc zmień rozszeżenie pierwszego na .exe i go odpal)
|
no to wygląda na to, że jeden z plików faktycznie może być walnięty
|
Cytat:
Pozdro |
będąc w TC uruchom plik .001
jeśli TC nie zareaguje to masz niezły orzech do zgryzienia :| może jeszcze WinZIP ??? 7-zip ??? |
Cytat:
|
spróbuj dodać rozszerzenie .rar do tych plików.
|
Cytat:
"NIe znalazlem archiwów w wybranych plikach i folderach" Jakies inne propozycje? |
Spróbuj tak.Uruchom Winrar,znajdź te pliki w oknie winrara i wypakuj.Kiedyś mi ten sposób pomógł.
|
Cytat:
|
Jeśli to rar to otwierasz pierwszy pliczek np: 001.rar za pomocą winrar i dajesz polecenie wypakuj, a program sam poszuka pozostałych plików 002.rar, 003.rar itd. i scali je w jeden plik wynikowy np: film.avi.
|
Jak Rozpakować??
Mam film ktory ma postać "nazwa filmu.avi.001" i tak do 070 pliki po 10mb wie ktos jak to rozpakowac?? Probowalem scalac w total commanderze to mi wyszedl plik "nazwa filmy.avi.out" skasowalem out to mi film nie chodzi w winrarze naciskam na 001 to pisze mi ze niepoprawne archiwum
Pozdro |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:42. |