Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wybór karty TV? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wybor-karty-tv-44212/)

roman01 09.12.2004 18:36

Wybór karty TV?

Mam problem która z kart polecalibyście:

1. AverTV Studio 303 Nicam Stereo FM
2. WinFast TV 2000 XP Expert

Ja osobiscie tweirdze ze chyba lepsza jest pozycja 1.

Pozdrawiam

bakupl 09.12.2004 18:50

Cytat:

Napisany przez roman01
Mam problem która z kart polecalibyście:

1. AverTV Studio 303 Nicam Stereo FM
2. WinFast TV 2000 XP Expert

Ja osobiscie tweirdze ze chyba lepsza jest pozycja 1.

Pozdrawiam

2 jest dobrej firmy...

kizio 09.12.2004 18:59

Nie lepiej odrazu zainwestowac w karte DVB? Do 300zł mozna coś kupić dobrego np. SkyStar2 :spoko:

Turboni 09.12.2004 19:01

2. :)

kodziu 09.12.2004 19:17

2 powinna spełnić twoje oczekiwania :)

Maciej 09.12.2004 19:46

a jakie są chipy na tych kartach? ...kiedyś posiadałem kartę TV to byłem na bieżąco.

[edit]
już wszystko wiem ...myślę, że AverMedia jest lepszym wyborem ...chociaż praktycznie nie różnią się właściwościami...i każdy wybór jest dobry.
a że niektórzy bezmyślnie napisali "2" patrząc tylko na post wyżej,,,ehhh to nie ładnie wprowadzać kolegę ...w kaktusy.

roman01 09.12.2004 19:50

Cytat:

Napisany przez kizio
Nie lepiej odrazu zainwestowac w karte DVB? Do 300zł mozna coś kupić dobrego np. SkyStar2 :spoko:

Czym sie charakteryzuja karty DVB? Co one w sobie dodatkowo oferują? Czy faktycznie jest sens takowa kupic?

Turboni 09.12.2004 20:01

Cytat:

Napisany przez Maciej
a jakie są chipy na tych kartach? ...kiedyś posiadałem kartę TV to byłem na bieżąco.

[edit]
już wszystko wiem ...myślę, że AverMedia jest lepszym wyborem ...
a że niektórzy bezmyślnie napisali "2" patrząc tylko na post wyżej,,,ehhh to nie ładnie wprowadzać kolegę ...w kaktusy.

@maciej nie wiem na jakim ukladzie jest aver ale winfast expert jest na conexancie 23881 10bitowym wiec jest to najnowszy uklad do kary

fakt jesli chodzi o odkodowanie kanalow typu c+ i hbo to lipa mozna ale bardzo cienko to wyglada

Maciej 09.12.2004 20:03

Cytat:

Napisany przez Turboni
@maciej nie wiem na jakim ukladzie jest aver ale winfast expert jest na conexancie 23881 10bitowym wiec jest to najnowszy uklad do kary

fakt jesli chodzi o odkodowanie kanalow typu c+ i hbo to lipa mozna ale bardzo cienko to wyglada

avermedia ma ten sam chip...Conexant CX23881-27 ,tak więc jak już napisalem niewiele się różnią ...no może ceną.

Turboni 09.12.2004 20:10

Cytat:

Napisany przez Maciej
avermedia ma ten sam chip...Conexant CX23881-27 ,tak więc jak już napisalem niewiele się różnią ...no może ceną.

no to wedle uznania tylko mi sie winfast podoba bo moze w locie kompresowac do roznych formatow a aver nie wiem bo sie nie bawilem i nie czytalem o nim.

ale stanowczo odradzam kart tv prolinka bo mam tez na takim ukladzie ale soft do niej jest zwalony nagrywa tylko do czystego avi

kodziu 09.12.2004 20:17

Cytat:

Napisany przez Maciej
[edit]
już wszystko wiem ...myślę, że AverMedia jest lepszym wyborem ...chociaż praktycznie nie różnią się właściwościami...i każdy wybór jest dobry.

WinFAst to sprawdzona i bardzo dobra marka. Bardzo często montowane są karty właśnie tej firmy :) Nie mówie że aver media jest gorsza ale jeżeli mają takie same parametry to lepiej wziąść renomowanej firmy :>

No i na pewno winfast będzie miał lepsze oprogramowanie...

Maciej 09.12.2004 20:19

Turbonii..ty przez 10 m-c zrobiłeś 3k postów...ooo ja pierd....le.

Cytat:

Napisany przez kodziu
WinFAst to sprawdzona i bardzo dobra marka. Bardzo często montowane są karty właśnie tej firmy :) Nie mówie że aver media jest gorsza ale jeżeli mają takie same parametry to lepiej wziąść renomowanej firmy :>

No i na pewno winfast będzie miał lepsze oprogramowanie...

AverMedia produkował karty TV, kiedy Winfast jeszcze nie miało pojęcia o czymś takim.

Turboni 09.12.2004 20:23

Cytat:

Napisany przez Maciej
Turbonii..ty przez 10 m-c zrobiłeś 3k postów...ooo ja pierd....le.

sorki za OT

no wiesz jak siedzisz w domu i nie masz co robic (szukasz roboty ale lipnie jest z nia) to piszesz troche i tak sie zbiera ale to czy ktos ma tysiac, dwa czy piec to nie wazne bo chodzi przeciez zeby komus pomoc :)

@maciej :piwo:

kizio 09.12.2004 21:40

Cytat:

Napisany przez roman01
Czym sie charakteryzuja karty DVB? Co one w sobie dodatkowo oferują? Czy faktycznie jest sens takowa kupic?

Karty DVB sa to cyfrowe karty mogace rozkodowywać zakodowane w różnych systemach kanały np. Cyfrowy Polsat, stara Wizja (C+ jeszcze nie). Mają te same funkcje co karty TV + możliwosc rozkodowywania i polepszania jakosci obrazu (zalezne od programu)

kodziu 09.12.2004 21:45

Jak tak dalej będziesz pomagał tu na forum to niedługo moderatorem zostaniesz :)
3k w 10 miechów ładny wynik. Fajne masz statsy - 10 postów dziennie :P
Oby tak dalej.

Patrzyłem jeszcze na komputronik.pl, oceny tych kart są bardzo podobne. Obie karty nie mają jakiś większych wad czy nie różnią się wiele od siebie. Obojętnie którą weźmiesz to i tak powinna spełniać pokładane w nią oczekiwania. :spoko:

roman01 10.12.2004 00:18

Cytat:

Napisany przez kizio
Karty DVB sa to cyfrowe karty mogace rozkodowywać zakodowane w różnych systemach kanały np. Cyfrowy Polsat, stara Wizja (C+ jeszcze nie). Mają te same funkcje co karty TV + możliwosc rozkodowywania i polepszania jakosci obrazu (zalezne od programu)

W takim razie jakie sa do zaoferowania przez Was karty DVB do 500zł.
Mam pytanie jak sprawa wyglada z podlaczeniem do karty DVB anteny TV oraz zgrywanie w jakim formacie nastepuje na HDD?
Czy jest wyjscie pozniej z tej karty sygnalu do telewizora?

Kameleon 10.12.2004 07:19

Osobiscie polecam ci karte WinFast swego czasu sam szukalem kart TV i informacji o nich jak i jakosci odbioru tych kart.Zdecydowanie WinFast wypada najlepiej w tym przedziale cenowym karta jest naprawde warta swojej ceny i Sama firma robi do niej oprogramowanie a nie jak inne korzystaja z pomocy innych programów TV.Co jakis czas WinFast wypuszcza aktualizacje programu z dodanymi zmianami co poleprza tylko sam program i tak juz rozbudowany.Jakosc zapisu jak i odbioru jest naprawde b.dobra nagrywanie w locie jest naprawde b.dobre.Telewizor umnie to juz zadkosc jak ogladam to tylko na kompie a nagrywanie to tylko chwila.Polecam naprawde.

kizio 10.12.2004 12:39

Cytat:

Napisany przez roman01
W takim razie jakie sa do zaoferowania przez Was karty DVB do 500zł.
Mam pytanie jak sprawa wyglada z podlaczeniem do karty DVB anteny TV oraz zgrywanie w jakim formacie nastepuje na HDD?
Czy jest wyjscie pozniej z tej karty sygnalu do telewizora?

Zgrywanie nastepuje w formacie jaki ustawisz w programie obslugujacym. W każdej karcie jest wejscie antenowe. Wyjszie sygnalu jest w niektorych kartach (poszukaj czegoś na www.yansat.pl)

Polecam
Technotrend TT-PCline Premium S - 597 PLN
lub
Technisat SkyStar 2 TV

B@rtek 10.12.2004 12:58

Polecam SkyStar2 jest już za 260zł na allegro od pewnego sprzedawcy :D

Antena 60cm z konwerterem jest za 60zł, czyli za 320zł masz xxx kanałów :D

mr_spock 10.12.2004 14:52

mam avera 303, poza tym ze sa problemy z C+ (a przybajmniej nie jest to tak latwe jak na pixelach) to jestem zadowolony, nowy oficjalny soft tez poprawia funkcjonalbosc.
Ale slyszalem sporo dobrego o WinFastach. Nie bralem go pod uwage podczas kupowania, bo 303 mial wiecej funkcji za ta sama cene(np stereo, bo ten nicam to mozna sobie darowac)

roman01 10.12.2004 18:58

Cytat:

Napisany przez kizio

Jesli chodz i o ta karte Technotrend TT-PCline Premium S to czy jest możliwosc korzystania przez nia z internetu i jak to wygladałoby?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:44.