![]() |
a juz niedlugo H-DVD :D
|
ja mam jeszcze do poniedzialku litka 832 a potem plex 716 :)
ale z 832 jestem bardzo zadowolony najlepiej ze wszystkich litkow lamie zabezpieczenia cd :) juz przerobilem kilka litkow 411, 812 i teraz 832 i ta moge polecic a co do plexa to sie okaze jaki on naprawde jest :) |
Aha, odkąd mam stałke to bez nagrywarki DVD nie wiem jakbym żył (ponad tydzien mam już i ściągnąłem prawie 30GB)... Już to widze jakbym miał wszystko archiwizować na CDkach.. Dziękuje bardzo :D
|
JA mam Litka 1633S kupionego na urodzinki. Powiem krótko - jestem zadowolony. Nagrywam na niej i CD i DVD i jak na razie no problem. Nie twierdzę że Litek jest de beściak ale jest wart swojej ceny. Gdybym wiedział to, czego nie wiedziałem to dołożyłbym trochę na tego Pionka, ale i tak uważam że zakup był dobry. Zresztą zbierałem się do zakupu belwooda kupionego miesiąc później więc przydała mi się. :)
|
Cytat:
|
No wlasnie ja mam PIonka 108 i polecam kazdemu (jak to trza swoje chwalic;) Ma dobry odczyt porysowanych plytek ( inne napedy dvd mialy problemy a pionek odczytal) Nagrywa wszystko jak narazie ok. Gry PSX2, NA stacjonarne DVD narazie wszystkim kumplom chodza zarowna nagrane przezemnie "MINUSY" i "PLUSY" orac VCD i SVCD. Wczoraj wgralem nowy biosik i mam nadzieje ze bedzie jeszcze lepiej hehe ;)
|
ja mam TDK 880N - super nagrywareczka.. mozna zflashowac na DL :)
widzialem tez Pioneer 108 [nie pamietam dokladnego symbolu] - on juz jest DL, tez jest super - wujek sobie kupil to mnie przy jego kompie nie moglo w tej chwili zabraknac :D pozdro ;) |
No już niedługo pewnie się skuszę na DL, ale tak jak dojdzie do 15zł, więc jeszcze trochę poczekam :D
|
1633s + bios BS41. Po jego wgraniu mamy dokładnie 1653 :D Pali świetnie chociaż na dl jeszcze nie miałem okazji sprawdzić.
|
1653 - litek zawse poprawial jakosc zapisu po kilku miechach, wiec i tym razem tak bedzie
downgrade zawsze mozliwy - jak zauwazyl imola :) no i mozna liczyc ze upgradem da sie wyzej zajsc niz z modelu 1633 :) |
Cytat:
|
Ja ostatnio pale tylko na DVD nawet obrazy gier wypalam po kilka na DVD, a CD tylko dla znajomych co nie maja DVD :piwo:
|
Mam tego Litka 1633S ;] Tylko że niedługo go mam ;] To za dużo nie powiem ;] W każdym razie potrafi nagrać płyte DVD-R i CD-RW (to sprawdzałem). Obsługuje ona dwuwarstwowe płytki... Jakieś pytania? :D Fajna i tyle :) Z tym że u mnie w trybie DMA coś nie chciała płytek CD czytać ale to nie jej wina tylko kompa/OSu ;)
|
Cytat:
|
Napisalem ten temat, bo niedlugo mikolaj ;)
i mam sobie wlasnie cos wybrac... tymbardziej, ze nie mam specjalnego wyboru (bony do hipermarketu), wiec nie kupie zgrzewki browara i palety chipsow tylko cos na dziele kompowym. Nie chce robic z tego tematu w stylu "ktora nagryware wybrac?" ale przejzalem sporo topicow i nic z tego nie wynika ;) Litek 3S121 lit SOHW-1633 lit SOHW-1653 SOHW-832s co byscie wybrali? - wszystki sa w przedziale cenowym na jaki moge sobie pozwolic |
powiem krótko - mam około 600 szt tytułow filmów na divx to daje jakieś 650 płyt. myślę że na dvd zajęło by to około 1/3 tego. a koszt nagrywarki dvd to tylko stówa (około) więcej niż cdrw
|
Napiszę tak: niedawno był Mikołaj i sie nagrywarką DVD (DL!) ciesze :D Nagrałem aż 1 płytke DVD(film). Ale niedługo będę wszystkie filmy zrzucał na DVD i tylko sobie mp3 zostawie :) W związku z tym zyskam jakieś 20GB ;)
BTW: Widze że ostatnio stopień "Banned" i jego odmiany są trendy (jak nagrywarki DVD) - jutro se zmienie :P |
Jasne że się opłaca kupić dvd. Niesamowita wygoda i niska cena na 1MB. Teraz na cd wypalam tylko jeśli tego wymaga jakiś program/gra... resztę na dvd.
|
przede wszystkim - duuza wygoda, mialem kissa - stacjonarna divx'arka.. nagrywam plytke dvd z 6-ma filmikami i ogladam kazdy po kolei - nie musze wypalac na 6CD... po drugie - taniej...
mozliwosc przegrania filmiku dvd itp. ogolnie - oplaca sie :) pozdro ;) |
A ja odkąd kupiłem nagrywarkę DVD mam niekiedy kolejke na chatę - kumpli którzy chcą coś wypalić :D
|
dvd - taniej i mniej miejsca :)
no i wygoda - nagrywam 6 divxow na 1 plyte (np trylogia die hard, wszystkie czesci dirty harrego) i mam wsio w jednym miejscu ostatnio nawet obrazy gier z cd nagrywam na dvd :) w zasadzie koszt 1 dvd = 2 cd, wiec sie bardzo oplaca :) a ze zlacza mia cigale przyspiesza to i potrzeby archwizacji rosna ;p |
ja mam kamerke cyfrowa, i nagrywam sobie trendy filmy na dvd, bo vcd/svcd maja zbyt malo trendy jakosc ;)
nagrywarka dvd jest mi do zycia koniecznie, absolutnie, calkowicie niezbedna! |
Cytat:
1dvd dobrej firmy to koszt 2,50 - srednio 7cd to koszt okolo 5,60 - srednio wiec na jednej plytce dvd jestes do przodu srednio 3,10 w porownaniu do takiej ilosci danych nagranych na cd |
Cytat:
|
Porównam to tak. mam jedną szafkę w ktorej leży gdzieś tak ze 100 cdków z filmami. Jest to niezła góra. W drugiej szafce leżą DVDiki na których archiwizuje DivXy. Mała górka. Powoli zaczynam całą swoją wideoteke przenosić na dyski DVD i zwalniać miejsce. Wygoda przede wszystkim :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Trendy... wlasnie :) |
Cytat:
|
ja napisze tak mialem cd-rw ale jak przesiadlem sie rok temu na dvd-rw to nigdy nie wrocr do cd-rw.
np: robisz backup dysku po instalce windy zeby pozniej nie bawic sie znowu w instalowanie na dvd mi zaja backup c: 2 plytki a jak bym mial to zrobic na cd to minimum 10. potem inna rzecz mam troche muzy w mp3 i zaczelo mi brakowac miejsca na dysku wiec wszystko na dvd - 3 plytki poszly a nie prawie 20. a cena teraz czystych plytek dvd porownywalna jest prawie z cd :) a nalezy wspomniec o mozliwosci robienia kopi "bezpieczenstwa" filmow :) |
Cytat:
Zdarzają sie ostatnio i gry (Half Life2, PES4, Silent Hill 4) Nagrywanie DVD ogólnie jest trendy :D Popatrz jak ostatnio spadły ceny nagrywarek DVD. |
nagrywarka DVD, czy to ma sens?
Naszla mnie taka mysl... czy (puki co) nagrywarki DVD maja sens?
Oczywiscie ktos napisze, ze to ma przyszlosc, niedlugo wszystko bedzie na dvd itd. ale gdy ta "przyszlosc" nastanie napedy beda lepsze i tansze. W zasadzie wszystkie programy, gry, muza etc. sa na CD, wiec do robienia kopi bezpieczenstwa wystarczy cdrw. W sytuacji gdy ktos ma dvd rom do odczytu i cdrw do nagrywania to sprawa staje sie jeszcze bardziej jasna. Tak naprawde 90% ktora nie nagrywa wielkich plikow, zawodowo czegos nie kopiuje;) obejdzie sie doskonale na tych 700MB Byc moze moj temat jest idiotyczny, ale jestem ciekaw waszych opini :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:56. |