Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   juz podjalem decyzje GSM //pytanie do użytk. Nokii 6100 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/juz-podjalem-decyzje-gsm-pytanie-uzytk-nokii-6100-a-44275/)

CIAPEK 10.12.2004 18:13

juz podjalem decyzje GSM //pytanie do użytk. Nokii 6100

Witam!
Dziś byłem odwiedzić punkt Plusa w celu doinformowania się co tam mi Plus oferuje w ramach przedłużenia umowy.
I oferuje wiele i fajnie :) na bank zostaje.
Nie dość że mi zmieniom abonix na sekundowe naliczanie, automatyczną taryfe min/sms, darmowe o każdej porze dnia no i... całkiem fajne telefony.
Na dniach musze sie u nich zjawić.

Czekam na opinie użytkowników telefonów oraz pomoc w wyborze aparatu.

-Motrola C550
-Nokia 3100
-Nokia 6610
-Sagem my x52
-jakies samsungi (x100/c100)
-Siemens C65, MC60
-SE T230 (T610 za drogo bym zaplacil)

W szczególności składam się ku Siemensowi C65 oraz jakiejś Nokii i na nie padnie wybór.

Najchętniej poczytam opinie na temat tego Siemensa.

Potrzebuje, łatwy, stabilny, bez zbędnych bajerów telefon komórkowy. C65 w sumie jest bajerancki, ale jest jednym z lepszych wyborów.

Pozdrawiam i czekam...

kraluk 10.12.2004 18:31

No to ja powiem tak:
Samsungi odradzam - może mają fajne wyświetlacze, ale to szajs. Np. C100 ma 65k kolorów, ale nawet nie ma mms'ów...
SE T230 - umiarkownie dobry telefon, ale ja bym go nie wziął.
C550 - nie miałem okazji się zapoznać z tym fonem
Sagem MYX5-2 - telefon ujdzie w tłumie, ale wg mnie ma trochę "dziwne" oprogramowanie
N3100 - ciekawy telefon, chociaż ja bym go nie wziął
N6610 - telefon całkiem, całkiem (wadą jest to, że wyświetlacz ma tylko 4k kolorów)
S C65 - nie miałem okazji zapoznać się z tą maszyną, ale słyszałem pochlebne opinie nt tego telefonu
S MC60 - telefon nie jest zły, ale wg mnie trochę kijową klawiaturę...

Ogólnie mówiąc ja bym wziął N6610 albo C65:D

siwy_mw 10.12.2004 18:36

z tych fonikow to bym polecil Nokie 6610, ma go moja siostra jest prosty i niezawodny, bateria trzyma srednio piec dni. Moje zdanie o telefonach jest podobne jak motto podczas produkcji Forda T. " wszystko jedno jaki telefon po warunkiem ze bedzie to nokia :D " a moja ulubiona to 6310i ale chyba juz jej nie ma w salonach :(

CIAPEK 10.12.2004 18:42

Nokia 6610 jest dla mnie piękna - wręcz idealna, wiem także że to fajny "typowy" telefon.
Do Siemensów mam senstyment (miałem już ich 3) mimo, że śmiercią naturalną pada mi HIT sezonu, a zarazem bubel a mowa o SL45i mam chęć na Siemensa.

Przeczytałem przed chwilką jakiś test w necie C65 (mimo, ze truno je znalezc a FKS nie działa) i telefon zbiera pochlebne uwagi :) )).

6610 vs. C65 :zongluje:

kizio 10.12.2004 18:45

mam N6610 i moge pwoiedziec ze to naprawde zaje***** telefonik! Ma wszystko co potrzebne a bateria mi trzyma ponad tydzien. jest dosc wytrzymala, pare razy mi zleciala z wysokosci ok 1m i nic sie jej nie stalo (ufff).

bakupl 10.12.2004 19:10

Mama też własnie zmienia telefon ... i ma jeszcze do wyboru CX65 (siemens) w cenie 6610... ..

Ja na Twoim miejscu własnie bym wybrał CX65 lub 6610 z przychyleniem do CX65... polecam...
Moja mama tez ma w Plusie

memorando 10.12.2004 19:11

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Witam!
Dziś byłem odwiedzić punkt Plusa w celu doinformowania się co tam mi Plus oferuje w ramach przedłużenia umowy.
Nie dość że mi zmieniom abonix na sekundowe naliczanie, automatyczną taryfe min/sms, darmowe o każdej porze dnia no i... całkiem fajne telefony.

-Motrola C550
-Nokia 3100
-Nokia 6610
-Sagem my x52
-Siemens C65, MC60

W szczególności składam się ku Siemensowi C65 oraz jakiejś Nokii i na nie padnie wybór.

Potrzebuje, łatwy, stabilny, bez zbędnych bajerów telefon komórkowy. C65 w sumie jest bajerancki, ale jest jednym z lepszych wyborów.

Pozdrawiam i czekam...

3100 jak padnie po wgwarze wyswietlacz zaplacisz duzo sosu za naprawę lepiej 6610

CIAPEK 10.12.2004 19:19

Cytat:

Napisany przez bakupl
Mama też własnie zmienia telefon ... i ma jeszcze do wyboru CX65 (siemens) w cenie 6610... ..

Ja na Twoim miejscu własnie bym wybrał CX65 lub 6610 z przychyleniem do CX65... polecam...
Moja mama tez ma w Plusie

chyba C65 bez X.
CX jest o niebo droższy (w przypadku zmiany także abonamentu na korzystniejszy - 349 zl bez vat)

Memorando - nie zakładaj, że padnie wyświetlacz :) Telefon to nie samochód, gdzie jak padnie slinik jest tzw. "załamka"

DreamCrusher 10.12.2004 19:31

takie male porownanie znalazlem miedzy Nokia 6610 a Siemensem C65:
http://www.esato.com/phones/index.php/phone=45,cp=149

btw. pod wzgledem wytrzymalosci na wszelkie upadki z wysokosci wybralbym Nokie :)

memorando 10.12.2004 19:36

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
chyba C65 bez X.
CX jest o niebo droższy (w przypadku zmiany także abonamentu na korzystniejszy - 349 zl bez vat)

Memorando - nie zakładaj, że padnie wyświetlacz :) Telefon to nie samochód, gdzie jak padnie slinik jest tzw. "załamka"

motorola e398 dwie zmieniane mialy wyswietlacz 6600 spadl mi z biurka 8 razy na pysk i dziala a 3100 spadl i rozlal się i zona ma teraz 6600

Mich@ł 10.12.2004 19:36

Wujek ma Siemensa c65, ja mam Siemensa ct65 (na oprogramowaniu c65). Strasznie się wieszają. Mój to może nie aż tak bardzo, ale wujka c65 wiesza się przy pierwszej lepszej czynności. Kalkulator się wczytuje ponad pół minuty... I bateria trzyma góra 3 dni przy ostrożnym użytkowaniu.
Ogólnie odradzam ten telefon, pomimo, że zdjęcia robi w miarę ładne i że ma kupę pamięci... :|

Życzę dobrego wyboru ||

bakupl 10.12.2004 19:53

Ke?

Mama ma abonamet za 30,50PLN....

I ma do wyboru

C65 > 29zł
CX65 > 149zł
3100 > 49zl
6610 > 149zł

Oczywiście to bez vat...

Innych telefonów pod wybór nie biezrze bo C60 to na karte jest za 300zł...., 3510i jest za 320zł na karte ... z watem of korz

yhh

Predi 10.12.2004 21:09

a ja mam trzeci roczek s m35i i dziala :P
boshe czego ten telefon nie przezyl :D upadkow z wysokosci pasa to on mial ze 100 (z czego 30% specjalnie :D - np. zaklady) telefon pancerny i bardzo go lubie (ach te gumowe przyciski :serdusz: )

jak bede zmienial to pewnie padnie na siema c65 - ale to tego czasu to juz chyba bedze siem 90 :D

andrzejj9 10.12.2004 22:28

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Witam!

-Motrola C550
-Nokia 3100
-Nokia 6610
-Sagem my x52
-Siemens C65, MC60

Pozdrawiam i czekam...

Wiesz co Ciapek, nie to, żebym się czepiał Plusa, ale ta oferta, którą Ci oferują jest beznadziejna... Rzeczywiście to ogromny łaska z ich strony, że dają Ci naliczanie sekundowe, kiedy ono już jest standardem w każdej taryfie, a nie wyjątkową okazją. Telefony, które wymieniłeś, to już według mnie zabytki (bez urazy). MC60? Sorki, ale na ten telefon dużo osób narzekało już jak był nowością, co miało miejsce jakieś 1,5 roku temu. Teraz to już naprawdę staroć. Samsung C100? Bez przesady... Kiedy to było, kiedy się on pojawił na rynku..

Z tamtej generacji telefonów, że tak to ujmę, polecałbym tylko Siemensa M55, ale tego chyba Ci nie oferują a szkoda.

Ale koniec krytykowania - powiem tylko jedno - porównaj to, co oni Ci oferują z tym, co proponują każdej przypadkowej osobie z ulicy, która do nich wstąpi. Niestety widziałem już przypadki i to wcale nie odosobnione, kiedy to po prostu te "rewelacyjne" warunki dla stałych klientów były o niebo mniej korzystne niż te oferowane dla każdego, kto zechce podpisać umowę. I mam niestety dziwne wrażenie, że tak właśnie jest w Twoim przypadku...

Sprawdź to.

CIAPEK 11.12.2004 02:49

:( kibel
powaliliście mnie :(

Nie chce za bardzo nowej umowy - wiem także, że wiele więcej nie dostane.
Jak coś to powiedzcie mi co moge i gdzie moge mieć za 50 zł/miesięcznie (bo takie mam minimalne opłaty/abonix)

A jak ten Siemensiak sie tak zwiesza to - nie dzięki, SL45i pokazał co to zawiechy.

P.S.
Wróciłem z imprezy :] dziś rano do budy... ołł men.

andrzejj9 11.12.2004 08:33

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
:( kibel
powaliliście mnie :(

Nie chce za bardzo nowej umowy - wiem także, że wiele więcej nie dostane.
Jak coś to powiedzcie mi co moge i gdzie moge mieć za 50 zł/miesięcznie (bo takie mam minimalne opłaty/abonix)

A jak ten Siemensiak sie tak zwiesza to - nie dzięki, SL45i pokazał co to zawiechy.

P.S.
Wróciłem z imprezy :] dziś rano do budy... ołł men.

Przede wszystkim zastanów się, czy masz kogoś, albo ewentualnie sam możesz to zrobić, aby podpisać umowę na firmę. Jeśli tak, to proponuję następujące rozwiązanie:

Tylko jedna IDEA dla firm 100.

Abonament 71 złotych, ale (wiem, że za dużo - dla mnie też ;) ) z możliwością zmiany po roku na niższy. Musisz się tylko zastanowić, czy będziesz w stanie przez rok płacić te 20 złotych więcej. Po roku zmieniasz sobie na 36zł/m i masz średnią niewiele ponad pięćdziesiąt, albo w ogóle na najniższy i wtedy wychodzi Ci jeszcze mniej.

Dodatkowo masz oczywiście naliczanie sekundowe, plus - rzecz dla mnie bardzo ważna - nieskończony kapitał sekund. Czyli to, czego nie wygadasz w danym miesiącu - a będzie tego sporo - 100 minut ze "zwykłego" abonamentu plus przez pierwsze sześć miesięcy dodatkowe 100 (albo 50 - nie pamiętam już) w ramach promocji "Biuro" - przechodzi Ci na przyszłość w nieskończoność. Czyli przez pierwszy rok, jeśli nie rozmawiasz dużo, będziesz mógł sobie nakumulować tych minut tyle, że nawet po zmianie na najniższą taryfę, ciągle sporo tego będziesz miał.

Oczywiście wszystkie usługi dodatkowe, plus pewnie jakieś, które nie są proponowane dla użytkowników indywidualnych, są zawarte w ofercie.

A teraz najlepsze - jeśli zdecydujesz się na taką opcję, to Siemensa CX65 będziesz miał za złotówkę :)

CIAPEK 11.12.2004 09:12

sąsiadka siedzi w Idei dla firm - jest konsultantem :)
ale chyba w to nie wejde, choć kusząco wygląda - abonix tani nie jest no i wogole musze kombinowac z tym braniem na jakas firme :/.
pomysle...
ale powiem też szczerze... mi nie potrzeba kupy tych minut. 50 z pewnością mi starczy.
a co do telefonów coś chyba składam się ku tej Nokii :>, ale musi być srebrna ;)

DreamCrusher 11.12.2004 09:12

promocje w Plusie:

Worek Prezentów
http://plusgsm.pl/res/1_worekprezent...zentow&ikona=1

Idea:
http://www.idea.pl/portal/map/map/on...rent_id=103307
telefony:
http://www.idea.pl/portal/map/map/phones

Era:
http://era.pl/index.php/id=p_jedyna/...0/section=indy
telefony:
http://era.pl/index.php/id=a_w_promo...n=indy/zone=-1

epol 11.12.2004 13:19

Motrola C550 - nie mialem okazji sie z nia zapoznac, ale nie gustuje w motkach, bo maja kilka duzych minusow - brak raportu sms i pl znaki w t9
Nokia 3100 - nie mialem z nia blizszego kontaktu
Nokia 6610 - ostatnio sie bujalem z wesja "i" telefonik taki sobie. nic rewelacyjnego. wszystko co mu jest potrzebne to ma.
Sagem myx5-2 - nie lubie Sagem, byly to kiedys jednorazowki i dlatego sie do nich zrazilem
samsung c100 - fon mi sie podoba, lcd fajny ale moglby byc wiekszy, brak mms, bateria max 3-4 dni, bardzo lekki
Siemens MC60 - tel ma starsznego mula, mi sie nie podoba, mozna go ladnie przerobic
SE T230 - mydelniczka, odradzam, wolny fon
SE T610 - jakis taki sobie, troche pochrzanione jest z ksiazka sim
Siemens C65 - fon fajny, jest do niego juz sporo patchy, mi sie podoba, chodz duzo osob na poczatku narzekalo na baterie, ale to sie dalo ustawic

Mich@ł 11.12.2004 19:58

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
....

....

Dzisiaj wgrałem sobie do mojego ct65 nowe (wydane w październiku) oprogramowanie. Wujkowi też je wgrałem, żeby zobaczyć, czy coś lepiej chodzi...
I rzeczywiście: telefony przestały się wieszać (co wcześniej zdarzało się bardzo często, np przy wchodzeniu do odebranych wiadomości), wydaje mi się, że szybciej pracują.
Ogólnie po wgraniu nowego oprogramowania mam dobre wrażenie. Zobaczymy jak będzie dalej...
Ale chyba mogę go już zacząć polecać innym ;)

epol 12.12.2004 12:16

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
Dzisiaj wgrałem sobie do mojego ct65 nowe (wydane w październiku) oprogramowanie. Wujkowi też je wgrałem, żeby zobaczyć, czy coś lepiej chodzi...
I rzeczywiście: telefony przestały się wieszać (co wcześniej zdarzało się bardzo często, np przy wchodzeniu do odebranych wiadomości), wydaje mi się, że szybciej pracują.
Ogólnie po wgraniu nowego oprogramowania mam dobre wrażenie. Zobaczymy jak będzie dalej...
Ale chyba mogę go już zacząć polecać innym ;)

A jakie wgrales? Bo kumplowi tez sie jeszcze troszke wiesza c65 na v12, a nie wiem ktora wersje mu wgrac v14 czy v16 czy moze v25 :D A jak wiadomo fks nie dziala :(

Mich@ł 12.12.2004 13:20

Cytat:

Napisany przez epol
A jakie wgrales? Bo kumplowi tez sie jeszcze troszke wiesza c65 na v12, a nie wiem ktora wersje mu wgrac v14 czy v16 czy moze v25 :D A jak wiadomo fks nie dziala :(

Wgrałem v25 i na razie jestem zadowolony. Telefon dostał kopa. Wszystko mu jakoś szybciej chodzi...

Pozdrawiam :spoko:

CIAPEK 12.12.2004 22:39

wraca mi chęć na C65, ale Nokia 6610 też jest kusząca. Jak będzie kolor srebrny to biore raczej ją, jak nie chyba wezme Siemensa :) a to tak ze względu na wygląd, choć ciągle się wacham.

gdzie moge w necie znalezc jakies opisowe testy tych telefonow?

andrzejj9 13.12.2004 07:24

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
wraca mi chęć na C65, ale Nokia 6610 też jest kusząca. Jak będzie kolor srebrny to biore raczej ją, jak nie chyba wezme Siemensa :) a to tak ze względu na wygląd, choć ciągle się wacham.

gdzie moge w necie znalezc jakies opisowe testy tych telefonow?

Jeżeli język nie robi różnicy, to najlepsza według mnie strona :) :

http://www.mobile-review.com

rycho 13.12.2004 07:33

Jeśli chodzi o NOKIE to np. http://www.nokia.com.pl/nokia/telefony/modele/

andrzejj9 13.12.2004 08:02

Cytat:

Napisany przez rycho

Jak tak patrzę na stylistykę, zwłaszcza ostatnich modeli, to dochodzę do wniosku, że projektanci Nokii to chyba na ciągłym kacu chodzą... ;)

epol 13.12.2004 14:02

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Jak tak patrzę na stylistykę, zwłaszcza ostatnich modeli, to dochodzę do wniosku, że projektanci Nokii to chyba na ciągłym kacu chodzą... ;)

...i ta dziwna numeracja :blee: :ysz:

CIAPEK 17.12.2004 20:46

powiem szczerze - nie chce przeglądać wszystkich tematów o firmach GSM i nie chce zakladac nowego tematu to pytam w tym :)
Gdzie najlepiej podpisać umowe na abonament w Erze czy w Idei? W Plusie chyba nie.
I jaki telefon polecacie. Raczej Nokia. Chodzi o taryfe za sume 50 zł. Telefon do 100 zł.
"Jedyna"/"Jedna Idea"?
pozdrawiam

Turboni 17.12.2004 20:47

ale nie oplaca sie miec teraz fona na abonament chyba ze chcesz miec nowy telefon to co innego

:)

memorando 17.12.2004 20:51

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
powiem szczerze - nie chce przeglądać wszystkich tematów o firmach GSM i nie chce zakladac nowego tematu to pytam w tym :)
Gdzie najlepiej podpisać umowe na abonament w Erze czy w Idei? W Plusie chyba nie.
I jaki telefon polecacie. Raczej Nokia. Chodzi o taryfe za sume 50 zł. Telefon do 100 zł.
"Jedyna"/"Jedna Idea"?
pozdrawiam

weź nokię 3230 czy jakoś tak w erze

niewarto brać 6610i i 6100 to straszne dno już lepiej cx 65 a najlepiej se t610 w idei albo t630 ja bym bral nokie 6230 teraz lub sep900:)

rycho 17.12.2004 20:56

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
"Jedyna"/"Jedna Idea"?
pozdrawiam

Jestem w ERAGSM.W tej chwili nie oferują do 100zł.nic ciekawego.
Czekam do lutego jak skończą mi się dwie umowy.Jak nie zaoferują nic lepszego to przechodzę na kartę.Nokie 2600 można kupić za 499zł w Media Markt.

mallow 17.12.2004 21:01

6610 :)

andrzejj9 17.12.2004 22:14

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
"Jedyna"/"Jedna Idea"?
pozdrawiam

Ja już w którymś topicu podałem Ci swoją propozycję. Jeśli jednak z jakiś powodów nie wchodzi to w grę, to proponuję IDEĘ za 50 złotych. Jest to bardzo dobra oferta, chyba najatrakcyjniejsza teraz na rynku (dla klientów indywidualnych), a i jakiś dobry telefon na pewno tam tam dobierzesz.

CIAPEK 17.12.2004 22:21

to co? Era i "Jedyna"? chyba tak bo w Idei jhest drożej pozatym widze że polecacie Ere.:)
A telefon? Już mówie co mam na oku
-Nokia 3200
-Nokia 3220
-SE T630

czekać chyba do nowego roku nie bede bo i tak wiele sie nie zmieni.

P.S.
A Plus faktycznie dał D...
Andrzeju, ale Idea jednak ma troche droższy abonix, Era ma aż 70 min.
A za ile miałbym nokie 6610 w Idei? Bo nie czaje tego ich cennika.
W sumie już nie wiem... :/
I pytanie....
Czy te warunki promocyjne na jakich podpisze umowe zostaja przez cale 2 lata? (minuty/smsy)

memorando 17.12.2004 23:04

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
to co? Era i "Jedyna"? chyba tak bo w Idei jhest drożej pozatym widze że polecacie Ere.:)
A telefon? Już mówie co mam na oku
-Nokia 3200
-Nokia 3220
-SE T630

czekać chyba do nowego roku nie bede bo i tak wiele sie nie zmieni.

P.S.
A Plus faktycznie dał D...
Andrzeju, ale Idea jednak ma troche droższy abonix, Era ma aż 70 min.
A za ile miałbym nokie 6610 w Idei? Bo nie czaje tego ich cennika.
W sumie już nie wiem... :/
I pytanie....
Czy te warunki promocyjne na jakich podpisze umowe zostaja przez cale 2 lata? (minuty/smsy)

czlowieku t630 reszta to zlomy gowno warte przynajmniej dla mnie

epol 18.12.2004 09:44

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
"Jedyna"/"Jedna Idea"?
pozdrawiam

!!! IDEA !!! Ja jestem od 3 lat i juz mam tyle znizek i juz nawet nie mam co robic z damowymi uslugami/minuta :D

A jak Ci nie zalezy na fonie to wez sobie jakies lepsze uslugi :)

CIAPEK 19.12.2004 18:49

może jszcze ktoś coś napisze?
nie wiem na co sie zdecydowac

memorando 19.12.2004 19:06

Cytat:

Napisany przez CIAPEK

jedna idea i t610 albo nokia 6600 6230:D

rycho 19.12.2004 19:16

Cytat:

Napisany przez CIAPEK

Ale Ty nie wiesz czego chcesz.
Mam Ci powiedzieć co się liczy dla mnie w telefonie?
1.cena
2.czas pracy do następnego ładowania
3.gabaryty,wielkość czcionki
Reszta pierdołek typuMMS,fotoaparat,kompozytor i masa innych mnie nie interesuje.
Musisz sam wybrać według swoich potrzeb i możliwości.
Korzystam z tel. kom.od początku uruchomienia telefonii w Polsce i miałem w tym czasie kilkanaście aparatów na siebie i firmę i generalnie najlepiej sprawdziły się NOKIE.

memorando 19.12.2004 19:21

Cytat:

Napisany przez rycho
Ale Ty nie wiesz czego chcesz.
Mam Ci powiedzieć co się liczy dla mnie w telefonie?
1.cena
2.czas pracy do następnego ładowania
3.gabaryty,wielkość czcionki
Reszta pierdołek typuMMS,fotoaparat,kompozytor i masa innych mnie nie interesuje.
Musisz sam wybrać według swoich potrzeb i możliwości.
Korzystam z tel. kom.od początku uruchomienia telefonii w Polsce i miałem w tym czasie kilkanaście aparatów na siebie i firmę i generalnie najlepiej sprawdziły się NOKIE.

fon musi mieć:
1. przeglądarkę html
2. bluetotha i irde
3. możliwość odpalania word dokumentów i xls:D
4. za***isty aparat
5. bateria trzymać dwa dni
6. notatnik przelicznik walut i mozliwość oglądania pdfów
7. seria 6 lub wyższa
8 wielki wyswietlacz o zajbistej ilości kolorow minimu 65 tysięcy:D
9. javę symbiana a najlepiej windows pocket:D
jak to fon ma to biorę:D
10. ewentualnie możliwość oglądania divixów:D

rycho 19.12.2004 19:29

Cytat:

Napisany przez memorando
fon musi mieć:
1. przeglądarkę html
2. bluetotha i irde
3. możliwość odpalania word dokumentów i xls:D
4. za***isty aparat
5. bateria trzymać dwa dni
6. notatnik przelicznik walut i mozliwość oglądania pdfów
7. seria 6 lub wyższa
8 wielki wyswietlacz o zajbistej ilości kolorow minimu 65 tysięcy:D
9. javę symbiana a najlepiej windows pocket:D
jak to fon ma to biorę:D
10. ewentualnie możliwość oglądania divixów:D

Każdy wie czego potrzebuje.Trzeba tylko wybrać.Dla mnie telefon to narzędzie pracy,którego bym się pozbył gdybym mógł.Dla młodszych ma oprócz funkcji czysto użytkowych jeszcze jakieś inne.

CIAPEK 19.12.2004 19:31

telefon nie musi być wypaśny, ma być dobry.
Era wg. mnie ma lepszą ofertę co do telefonów.
A ja wacham się miedzy Era/Ideą, Plus chyba nie.
Na stronie Idei nie moge znalezc danych co do taryfy np. Idea 50.gdzie to jest?
I pytałem już tutaj czy dane warunki obowiązują przez całe 2 lata (darnowe min/sms)

rycho 19.12.2004 19:39

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
I pytałem już tutaj czy dane warunki obowiązują przez całe 2 lata (darnowe min/sms)

Nie wiem jak w Toruniu,ale w Szczecinie IDEA ma dużo białych plam(brak zasiegu).Wybrałem ERĘ i NOKIĘ.Jeden z moich poprzednich aparatów wykąpał się i po przeschnięciu działa do dzis u teściowej,a minęły ze 4 lata.

andrzejj9 19.12.2004 19:53

Cytat:

Napisany przez CIAPEK

Na priva wysłałem Ci kilka linków. Powinieneś tam znaleźć odpowiednie informacje.

CIAPEK 19.12.2004 20:56

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Na priva wysłałem Ci kilka linków. Powinieneś tam znaleźć odpowiednie informacje.

nie znalazłem tam odpowiedzi na moje pytania własciwie.

W jednym z tematów napisałeś:
"NOWA IDEA 50

abonament - 36 złotych - 50 darmowych minut

cena za minutę - 0,73 grosze

wysłanie sms-a - 20 groszy

wysłanie mms-a 29 groszy"
skąd wiesz, że 50 darmowych min lub ileś tam smsów? 36 zł już z VAT?
wynika z tego, że Idea oferuje mniej darmowych, ale za mniejszy abonament. Era płacimy więcej mamy wiecej darmowych.
Trudna ta decyzja.
Chyba wezme Idee i Nokie 6100.
Nie czaje troche tego systemu z kwotami deklarowanymi.

Czy Era też tak jak Idea pozwala podpisać umowe za okazaniem zaświadczenia, że jest sie studentem?

andrzejj9 19.12.2004 21:28

No kurcze Ciapek, przecież tu jest wyraźnie wszystko napisane :)

http://www.idea.pl/portal/map/map/pr...romo_id=117747 - firmy

http://www.idea.pl/portal/map/map/on...rent_id=103319 - osoby prywatne

CIAPEK 20.12.2004 10:05

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No kurcze Ciapek, przecież tu jest wyraźnie wszystko napisane :)

http://www.idea.pl/portal/map/map/pr...romo_id=117747 - firmy

http://www.idea.pl/portal/map/map/on...rent_id=103319 - osoby prywatne

czy ja na prawde jestem taki głupi, że moje pytania są tak niezrozumiałe?
Gdzie ty na tej stronie widzisz 36 zł? (screen) bo ja nigdzie.
Czy tak ciężko, a może to brak wiedzy odpowiedzieć na moje pytanka co do vatu, okresu 2 lat i promocji Ery względem Idei?
ehhh

memorando 20.12.2004 10:15

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
czy ja na prawde jestem taki głupi, że moje pytania są tak niezrozumiałe?
Gdzie ty na tej stronie widzisz 36 zł? (screen) bo ja nigdzie.
Czy tak ciężko, a może to brak wiedzy odpowiedzieć na moje pytanka co do vatu, okresu 2 lat i promocji Ery względem Idei?
ehhh

cholerka ceny idei podają koncowe a era podaje 1 zlotych a malymi plus vat w idei za fon bulisz 10 zeta jak pisze 10 zeta i koniec tematu

CIAPEK 20.12.2004 13:37

wróciłem właśnie z centrum handlowego gdzie mam 3 salony GSM na raz.
Udałem się najpierw do Plusa aby zerwać umowe - nie zerwałem bo gość uświadomił mnie, że Plus wcale nie jest gorszy.
Poszedłem do Ery, Ideii i oszalałem - wszędzie jest tak samo!! Tylko, że telefony inne. (Plus dawno byłby mój gdyby nie kijowe telefony).
Nie rozumiem do końca Ideii i jakiegoś pakietu na start. co to wogole jest?
Chłopaki nie wiem co mam zrobić :(
Może Era i SE T230, ale on mi się nie podoba, nie potrzebny mi taki telefon.
Nokia 3200?

memorando 20.12.2004 13:49

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
wróciłem właśnie z centrum handlowego gdzie mam 3 salony GSM na raz.
Udałem się najpierw do Plusa aby zerwać umowe - nie zerwałem bo gość uświadomił mnie, że Plus wcale nie jest gorszy.
Poszedłem do Ery, Ideii i oszalałem - wszędzie jest tak samo!! Tylko, że telefony inne. (Plus dawno byłby mój gdyby nie kijowe telefony).
Nie rozumiem do końca Ideii i jakiegoś pakietu na start. co to wogole jest?
Chłopaki nie wiem co mam zrobić :(
Może Era i SE T230, ale on mi się nie podoba, nie potrzebny mi taki telefon.
Nokia 3200?

aktywacja w idei 25 zeta w erze 60 zeta , bierz telefon w idei masz najtańsze rozmowy a telefon??? t610 sony eryk, nokia 6100 ale w najgorszym razie, motorola v220 bardzo dobra w tej cenie, ewentualnie cx65 siemens bardzo dobry ale wolniejsze menu to bierze wady ery wyższa aktywacja i wyższe ceny lepsza idea pod względem cen w idei masz o tyle Ÿle że bioršc najlepszy fon masz największš karę umownš, era z kolei ma jeszcze jednš wadę.....niejest możliwa zmiana taryfy na wyższš za free placisz tam 25 zeta za to przynajmniej mojej żonie tyle dowalili w idei masz za free takš zmiane.

CIAPEK 20.12.2004 14:05

wiec chyba to bedzie IDEA, Era widze nie jest popularna

Powtarzam nie chce widziec rachunkow wiekszych niż 50 zł (zakladaja ze tylko bede jechal na darmowych). Mam nadzieje ze oni nie sciemniajac piszac ze 50 zł to jest juz Z VAT.

Turboni 20.12.2004 14:08

ciapek to wez sobie start popa w jednej idei i nie bedziesz widzial rachunkow wogole a takie same oplaty sa za rozmowy.

no chyba ze chcesz nowa sluchawke to co innego :)

a za 50 zeta doladowania to masz mniej wiecej 66 minut gadania.

memorando 20.12.2004 14:10

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
wiec chyba to bedzie IDEA, Era widze nie jest popularna

Powtarzam nie chce widziec rachunkow wiekszych niż 50 zł (zakladaja ze tylko bede jechal na darmowych). Mam nadzieje ze oni nie sciemniajac piszac ze 50 zł to jest juz Z VAT.

z vatem mam 3 200 i placę 600 z vatem to że jeden fon pchnąłem to niemuszą wiedzieć:D

Pagerus 20.12.2004 14:48

Moja historia wyglądała w skrócie tak... Miałem Simplusa - ale chciałem zmienić aparat - nie było mnie stać na telefon z Allegro - więc postanowiłem podpisać umowę z Plusem. Znalazłem fajną dla mnie taryfę i... okazało się, że nie mają mojego aparatu... Chodziło mi o Siemensa CX65... Czekałem tydzień, dwa... miesiąc... półtora miesiąca... i zdecydowałem się na IDEĘ... jednakże zdaję sobie sprawę, że gdyby wówczas w Plusie był ten Siemens (stanu na dzień dzisiejszy nie znam) to zostałbym w Plusie...
Taryfa biznesowa 100 w IDEI jest spoxik - zwłaszcza w połączeniu z pakietem promocyjnym Biuro (nie wiem czy dalej jest czy nie - odkąd mam nowy numer to już nie interesuję się aktualnościami w kwestii ofert...) - dodatkowe 100 minut przy tym abonamencie na wykorzystanie w sieci IDEA po wyczerpaniu 100 bezpłatnych minut... Jedyny ból - to brak darmowych SMSów... jedynie można wykupić jakiś pakiet... albo słać normalnie... ale do wysyłania SMSów chyba zostawię sobie Sim+) - chociaż chodzenie z dwoma telelfonami średnio mi pasi :P Na szczęście 100 minut w zupełności mi wystarczy i ostatnio zamiast SMSów - dzwonię :D
Jeśli Plus oferowałby mi dobre warunki przedłużenia umowy i mieliby telefon, który chcę - przedłużyłbym umowę z PLUS'em - w przeciwnym wypadku wybórł padłby na IDEĘ... w moim przypadku ERA odpada - mam swoje powody, dla których już raczej nigdy nie skorzystam z ich usług...

Predi 20.12.2004 14:57

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Mam nadzieje ze oni nie sciemniajac piszac ze 50 zł to jest juz Z VAT.

z wlasnego doswiadczenia, podawanie cen:
idea - z vatem
plus - roznie
era - bez vatu

Pagerus 20.12.2004 15:00

A co do telefonów. Mój brat ma Nokię 6610i - ja mam Siemensa CX65... mimo tego, że dotychczas używałem tylko Nokii - to zdecydowałem się na Siemensa... jakoś bardziej przypadł mi do gustu - bo przyznam, że sam zastanawiałem się nad Nokią 6610i dla siebie...

epol 20.12.2004 15:07

IDEA podaje ceny z vatem. Natomiast ERA podaje dupnymi literami ceny bez vatu i maly dopisek + vat. W Plusie to juz bywalo roznie, jak sie im podobalo.

Ciapek, bierz IDEE :)
A ta kwota deklarowana to jest ta, ktora bedziesz mogl wykorzystac na wszystkie uslugi jakie sa dostepne.

smolik 20.12.2004 15:55

@Ciapek w Jednej Idei nie ma darmowych minut!
Masz deklarowaną kwotę którą przeznaczasz na obojetnie jakie usługi.
Bierz Idee a nad Plusem sie nawet nie zastanawiaj.
Dodatkowym argumentem za Ideą jest topic który był omawiany na forum a mianowicie
zaskarżenie przez Erę oferty Idei.

andrzejj9 21.12.2004 09:48

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Pagerus
Moja historia wyglądała w skrócie tak... Miałem Simplusa - ale chciałem zmienić aparat - nie było mnie stać na telefon z Allegro - więc postanowiłem podpisać umowę z Plusem. Znalazłem fajną dla mnie taryfę i... okazało się, że nie mają mojego aparatu... Chodziło mi o Siemensa CX65... Czekałem tydzień, dwa... miesiąc... półtora miesiąca... i zdecydowałem się na IDEĘ... jednakże zdaję sobie sprawę, że gdyby wówczas w Plusie był ten Siemens (stanu na dzień dzisiejszy nie znam) to zostałbym w Plusie...
Taryfa biznesowa 100 w IDEI jest spoxik - zwłaszcza w połączeniu z pakietem promocyjnym Biuro (nie wiem czy dalej jest czy nie - odkąd mam nowy numer to już nie interesuję się aktualnościami w kwestii ofert...) - dodatkowe 100 minut przy tym abonamencie na wykorzystanie w sieci IDEA po wyczerpaniu 100 bezpłatnych minut... Jedyny ból - to brak darmowych SMSów... jedynie można wykupić jakiś pakiet... albo słać normalnie... ale do wysyłania SMSów chyba zostawię sobie Sim+) - chociaż chodzenie z dwoma telelfonami średnio mi pasi :P Na szczęście 100 minut w zupełności mi wystarczy i ostatnio zamiast SMSów - dzwonię :D
Jeśli Plus oferowałby mi dobre warunki przedłużenia umowy i mieliby telefon, który chcę - przedłużyłbym umowę z PLUS'em - w przeciwnym wypadku wybórł padłby na IDEĘ... w moim przypadku ERA odpada - mam swoje powody, dla których już raczej nigdy nie skorzystam z ich usług...

"Się zdecydowałeś" tak :P Ehh, no niech Ci będzie ;)

@ Ciapek

Tą ofertę, o której mówiłem, masz wklejoną poniżej. Był to oczywiście jeden z tych linków, który Ci podałem, wystarczyło dokładniej sprawdzić.

Jest to jednak oferta dla firm, o czym też już wcześniej wspominałem. Jednak one są zdecydowanie atrakcyjniejsze, więc jeśli miałbyś możliwość podpisania w ten sposób umowy, nawet na kogoś, to myślę, że warto. Zresztą, Pagerusa też do tego przekonałem i patrząc na post wyżej, wychodzi na to, że nie żałuje :)

A i sam pewnie postąpie podobnie :)

andrzejj9 21.12.2004 09:56

I jeszcze jedno Ciapek

Tutaj na forum możemy Ci podpowiedzieć kilka rzeczy, ale i tak cały czas będą to tylko nasze opinie, w jakiś sposób ukształtowane na podstawie własnych doświadczeń i opinii. Możesz je brać pod uwagę, ale nie powinieneś całkowicie zdawać się na nie przy ostatecznej opinii. Bo tak naprawdę tylko Ty sam wiesz czego mniej więcej oczekujesz i co mogłoby spełnić te oczekiwania.

Do wyboru jak widzę podchodzisz poważnie, i bardzo dobrze. Sam wiesz, jak długo ja zastanawiałem się nad podobnym wyborem. Ale dzięki temu dokładnie poznałem wszystkie oferty, różnego rodzaju kruczki, ale też promocje, z których warto skorzystać. I dzięki temu dość dobrze orientuję się teraz w ofercie na rynku i nie mam juz wątpliwości, co bym wybrał.

Tobie proponuję jeszcze jedno - przejrzyj raz jeszcze strony internetowe operatorów. Wybierz oferty, które w ogóle możesz wziąć pod uwagę pod względem finansowym i porównaj je ze sobą. A jeśli będziesz miał jakieś wątpliwości, a takie zawsze się pojawiają, to wyjaśnij je już w jakimś kompetentnym punkcie. To zawsze jest lepsze niż pójście tam i pozwolenie im na przedstawienie oferty. Bo, że robią to bardzo różnie, już nie raz miałem okazję się przekonać.

Od siebie dodam jeszcze tylko, że teraz oferty każdego operatora są naprawdę porównywalne. Dlatego przy podejmowaniu decyzji najrozsądniej będzie wziąć pod uwagę trzy rzeczy:

1) Ilość znajomych w danej sieci (w IDEI na przykład rozmowa w sieci kosztuje około 30 groszy za minutę)

2) Dostępność telefonów - to jest według mnie teraz podstawowa różnica pomiędzy operatorami - np. Siemens CX65 jest w świetnej cenie w IDEI, ale na przykład Motoroli E398 nie można dostać poza Erą. Z innymi modelami jest podobnie.

3) Sympatia do marki :-) Niby bez sensu, ale ja na przykład przez dłuższy czas miałem jakiś sentyment do ERY, który sprawił, że mimo iż konkurencji proponowali o wiele lepsze warunki, ja czekałem mając nadzieję, że Era w końcu za nimi podąży. Rozczarowałem się, ale nie zmienia to faktu, że zapewne podpisując umowę z Erą czyłbym się na pewno lepiej niż gdybym zrobił to np. z Plusem.

Pagerus 21.12.2004 13:02

Ty jak zwykle Andrew sądzisz, że mnie do czegoś przekonałeś :P
Co do tych 3 rzeczy do wzięcia pod uwagę to się zgadzam... moja zła opinia na temat ERY wykształtowała się na temat własnych doświadczeń i za chiny ludowe do nich nie wrócę :P Ja przy wyborze operatora mimo wszystko postawiłem na telefon i jego cenę - bo znajomych większość to mam w Plusie - ale teraz chociaż kumpel który ma IDEĘ dzwoni do mnie i gadamy po 20 minut :P A te 100 minut, które obecnie mam jest dla mnie wystarczające w zupełności - chociaż abonament kosztuje 70zł - brałem go z nastawieniem, że po roku przejdę na niższy - ale jeśli już się przyzywczaję do tych 100 minut to ciężko będzie się pewnie zdecydować na ten niższy abonament... :P

andrzejj9 21.12.2004 13:12

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Ty jak zwykle Andrew sądzisz, że mnie do czegoś przekonałeś :P

Noż kurcze, gdybym miał nagrane te rozmowy telefoniczne, jak to mówiłeś, że u Ciebie oferta dla firm odpada, bo nie masz, jak wziąć, a ja Cię namawiałem, że może razem na mojego ojca weźmiemy itd... Ehhh.... ;)

Pagerus 21.12.2004 14:12

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Noż kurcze, gdybym miał nagrane te rozmowy telefoniczne, jak to mówiłeś, że u Ciebie oferta dla firm odpada, bo nie masz, jak wziąć, a ja Cię namawiałem, że może razem na mojego ojca weźmiemy itd... Ehhh.... ;)

No bo odpadała - a że trafiła się akurat sposobność - to już nie moja wina :P

andrzejj9 21.12.2004 14:19

Cytat:

Napisany przez Pagerus
No bo odpadała - a że trafiła się akurat sposobność - to już nie moja wina :P

||

Pagerus 21.12.2004 14:38

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
||

Nie wysiliłeś się za bardzo z tym komentarzem... :haha:

CIAPEK 21.12.2004 16:58

ja juz podlałem decyzje....
czekam do nowego roku, wtedy na pewno zmieni się sytuacja i może Plus coś mi zaproponuje.
Wczoraj dwa razy zrywałem umowe :)

Pagerus 21.12.2004 19:09

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
czekam do nowego roku, wtedy na pewno zmieni się sytuacja i może Plus coś mi zaproponuje.

Czyli sądzisz, że chcąc Cię zatrzymać u siebie złożą Ci jakąś ciekawą propozycję? :)

Koolo 21.12.2004 19:14

Cytat:

Napisany przez CIAPEK

Od marca podobno wchodzi nowy operator i żeby zaistnieć na rynku będzie musiał zaproponować jakieś korzystne warunki. Ja czekam w ***8222;kwasowym heyah-u***8222; do marca ***8211; kwietnia.

andrzejj9 21.12.2004 21:07

Cytat:

Napisany przez CIAPEK

Oj nie wiem Ciapek, czy to najlepsze wyjście. Tzn. jeszcze z miesiąc temu uznałbym je za najlepsze, ale nie wiem, czy pamiętasz, kiedy ja zacząłem się przymierzać do podpisania umowy? Pewnie nie, bo było to już tak dawno, że można było zapomnieć, ale przypomnę - pod koniec marca tego roku. Nie będę liczył, ile to miesięcy, ale zdecydowanie za długo. No ale tak to było, poczekam jeszcze tydzień, jeszcze dwa, może do następnej promocji, żeby sprawdzić, czy nie dadzą czegoś lepszego itp. Na dłuższą metę jednak ta metoda wydaje się nie sprawdzać ;)

Ale rób jak uważasz, tylko uważaj, żeby nie popaść w taką skrajność, jak ja. Może a nóż po nowym roku operatorzy zaoferują coś ciekawego?

Hmmm... a może by tak samemu poczekać i sprawdzić.... ;)

Pagerus 21.12.2004 23:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Hmmm... a może by tak samemu poczekać i sprawdzić.... ;)

Hmmm... nawet mnie nie wnerwiaj :P

andrzejj9 21.12.2004 23:10

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Hmmm... nawet mnie nie wnerwiaj :P

http://img70.exs.cx/img70/8982/kropek6nc.gif

Pagerus 21.12.2004 23:13

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

No i znowu bardzo inteligentna odpowiedź :P

andrzejj9 21.12.2004 23:17

Staram się ;)

Pagerus 22.12.2004 08:17

Kurde Ciapek - zmieniasz co 5 minut avatarka...

memorando 22.12.2004 08:26

Cytat:

Napisany przez Pagerus

bo kotek zjadł szczurka:D czyzby czas na kolejnego:D

andrzejj9 22.12.2004 12:51

Cytat:

Napisany przez Pagerus

Ale ten teraz jest bardzo fajny :spoko:

CIAPEK 22.12.2004 13:18

oj chopoki chopoki :>

RuDa 25.12.2004 15:39

Witam
Ciapek jeśli zdecydujesz się na Idee moge ci oddac kupon na darmowy pakiet smsów daj znac na e-mail: rudalbn@gazeta.pl

Pagerus 25.12.2004 15:42

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ale ten teraz jest bardzo fajny :spoko:

Fakt - jest fajny - pytanie tylko ile się utrzyma :P
A tak BTW - jak tam kwestia Twojego nowego telefonu? :>

Matievoo 25.12.2004 17:10

Ja jak bym miał wybrać to wybrał bym Nokie 6610 .
Ona jest fajnie zbudowana,mała i bateriaa czyma średnio 5 dni . ;)

Pagerus 25.12.2004 19:10

Cytat:

Napisany przez Mati.p
Ja jak bym miał wybrać to wybrał bym Nokie 6610 .
Ona jest fajnie zbudowana,mała i bateriaa czyma średnio 5 dni . ;)

Jak już to brałbym Nokię 6610i - z tym małym dodatkiem - w formie aparatu...

epol 25.12.2004 21:43

@Ciapek dowiedz sie czy jest jeszcze usluga "Po znajomosci". Dzieki temu Ty i ktos polecajacy Cie mozecie zyskac dodatkowe promocje :)

EDIT: Chodzi mi o IDEE.

andrzejj9 25.12.2004 23:09

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Fakt - jest fajny - pytanie tylko ile się utrzyma :P
A tak BTW - jak tam kwestia Twojego nowego telefonu? :>

Nie mam i nie wiem już, czy będę chciał mieć w IDEI. Zmieniłem w piątek diametralnie swoje plany, żeby zdążyć przed trzecią do salonu, co ostatecznie mi się udało, choć kosztowało mnie naprawdę dużo wysiłku. I kiedy już dotarłem na miejsce, usłyszałem, że nie mogę podpisać umowy, bo co prawda telefon, który chcę, mają (co też nie zdarza się często), ale jest ogólnopolska awaria systemu komputerowego i dzisiaj już nie zostanie to naprawione...

Jestem cierpliwy, ale tego dnia zdążenie do tego salonu kosztowało mnie tyle wyrzeczeń, że prawdopodobnie daruję sobie podpisywanie czegokolwiek z IDEĄ. Wiem, że nie jest to rozsądne i jednorazowa wpadka o niczym nie świadczy, ale ja świadomie podejmuję taką decyzję. Jeszcze tylko napiszę do nich maila z zapytaniem, czy mogą zaoferować mi coś, co pomoże mi jednak pozostać przy nich. Jeśli nie, to trudno, w konkurencyjnych ofertach pozostałych operatorów powinienem znaleźć coś odpowiedniego dla siebie...

Pagerus 26.12.2004 12:58

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie mam i nie wiem już, czy będę chciał mieć w IDEI. Zmieniłem w piątek diametralnie swoje plany, żeby zdążyć przed trzecią do salonu, co ostatecznie mi się udało, choć kosztowało mnie naprawdę dużo wysiłku. I kiedy już dotarłem na miejsce, usłyszałem, że nie mogę podpisać umowy, bo co prawda telefon, który chcę, mają (co też nie zdarza się często), ale jest ogólnopolska awaria systemu komputerowego i dzisiaj już nie zostanie to naprawione...

Jestem cierpliwy, ale tego dnia zdążenie do tego salonu kosztowało mnie tyle wyrzeczeń, że prawdopodobnie daruję sobie podpisywanie czegokolwiek z IDEĄ. Wiem, że nie jest to rozsądne i jednorazowa wpadka o niczym nie świadczy, ale ja świadomie podejmuję taką decyzję. Jeszcze tylko napiszę do nich maila z zapytaniem, czy mogą zaoferować mi coś, co pomoże mi jednak pozostać przy nich. Jeśli nie, to trudno, w konkurencyjnych ofertach pozostałych operatorów powinienem znaleźć coś odpowiedniego dla siebie...

Eeeeee... ale żeś wymyślił...

CIAPEK 19.01.2005 00:17

wybór

nokia 6100
nokia 2600 ?? :) co to
SE T610

chyba 6100 :)

Pagerus 19.01.2005 08:29

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
nokia 6100
nokia 2600 ?? :) co to
SE T610

chyba 6100 :)

To na sieć się zdecydowałeś a teraz wybierasz telefon? Czy ja już się całkiem pogubiłem???

CIAPEK 19.01.2005 10:55

Cytat:

Napisany przez Pagerus
To na sieć się zdecydowałeś a teraz wybierasz telefon? Czy ja już się całkiem pogubiłem???

pytanie zadałem jasno "wybór"
no comment - to jak chcesz coś konkretnego napisać to się znajdź

a zostaje w Plusie

andrzejj9 19.01.2005 14:11

Cytat:

Napisany przez CIAPEK

a zostaje w Plusie

Każdy patrzy na coś innego i ma różne oczekiwania, więc weź to też pod uwagę.. Mój typ - Nokia 6100. Wygląda na bardzo przyjemną maszynkę. Na drugim miejscu Sony, chociaż to już trochę wiekowy aparat.. (chociaż Nokia w sumie też), dużym krokiem w przód byłby 630.. (tylko mówię ;) )

Pagerus 19.01.2005 14:28

Cytat:

Napisany przez CIAPEK

a zostaje w Plusie

No dobra - nie musisz się czepiać... a odnaleźć to się już odnalazłem - po prostu nie wiedziałem, że zostajesz w Plusie...

andrzejj9 19.01.2005 16:59

Przy okazji - zwracam uwagę na najnowszą ofertę Plusa. Sama w sobie jest dość niezła, a dodatkowo są niej nowe modele telefonów i to w całkiem przyzwoitych cenach. Szczególnie pozytywnie zaskoczyła mnie obecność Sony Ericcsona K500i, a jeszcze bardziej jego cena :) :

http://www.gsmonline.pl/news/?link=s...s.php?id=10788

Burak_PL 19.01.2005 17:38

Cytat:

Napisany przez CIAPEK

-Motrola C550
-Nokia 3100
-Nokia 6610
-Sagem my x52
-Siemens C65, MC60

Sorki że już po kilkunastu postach, ale.......

ja wybrałbym Nokię 6610 bo.........
Nokia jak Nokia sama marka
duzo bajerów
łatwy dostęp do tapet, gier, dzwonków
bateria wytrzymuje nawet 8 dni !!!
możliwośćdołaczenia apartu
zdjęcia wychodzą super
duża pamięć
itd.........

CIAPEK 20.01.2005 00:44

mam juz Nokie 6100 :)
Jest fajna, ale...

czy to normalne, że nie moge miedzy telefonami (np. SE T610, Nokia jakas z aparatem) przesylac obrazkow? Kumple mi wysylali i nie chcialo sie odebrac. Wizytowki przechodza bez problemu.
Tak samo w tej Nokii nie widze opcji wyslania przez Irde obrazka :|, a wizytowke moge wyslac.

P.S.
Z dźwiękami chyba jest podobnie.

dzieki, pozdrawiam!!

-Kowalik- 20.01.2005 01:33

Nie wyślesz przez Irde, albo MMS albo kabelek.

Burak_PL 20.01.2005 08:45

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
mam juz Nokie 6100 :)
czy to normalne, że nie moge miedzy telefonami (np. SE T610, Nokia jakas z aparatem) przesylac obrazkow? Kumple mi wysylali i nie chcialo sie odebrac. Wizytowki przechodza bez problemu.
Tak samo w tej Nokii nie widze opcji wyslania przez Irde obrazka :|, a wizytowke moge wyslac.

No niestety nie da się wysyłać :/ ale można z komórki na kompa i odwrotnie najlepiej Irda (do USb coś koło 85 zeta a do płyty głównej 40 zeta) na a kabel za 20dychy na allegro 8 )

epol 20.01.2005 11:59

Cytat:

Napisany przez CIAPEK

Nic nie wyslesz do inego fonu :> Nokia blokuje takie rzeczy softwarowo. Mozesz co najwyzej wysylac wizytowki ^_^ ^_^ i sie z tego cieszyc ^_^ I patrzec jak uzytkownicy Siemensow :> wysylaja sobie za darmo dzwonki, obrazki, jave, smsy itd. Tak juz jest od dlugich lat.
Sprzedaj ja i wez sobie CX65 :cool:

Cytat:

Napisany przez Burak_123
ja wybrałbym Nokię 6610 bo.........
Nokia jak Nokia sama marka
duzo bajerów
łatwy dostęp do tapet, gier, dzwonków
bateria wytrzymuje nawet 8 dni !!!
możliwośćdołaczenia apartu
zdjęcia wychodzą super
duża pamięć
itd.........

Nokia :| To ma byc marka? Ta marka z kazdym nowym telefonem jeszcze badziej sie pograza. Duzo bajerow ma N6610? Jakie, bo nie wiem? Latwy dostep? Ciekawe gdzie. Bateria wytrzymuje 8dni? Nie zartuj sobie ze mnie, roczny telefon wytrzymuje mi max 2dni. Dolaczany aparat - pierwsze slysze? Zdjecia super - gdzie? Duza pamiec - chyba jak sobie ja namalujesz.

Cytat:

Napisany przez Burak_123
No niestety nie da się wysyłać :/ ale można z komórki na kompa i odwrotnie najlepiej Irda (do USb coś koło 85 zeta a do płyty głównej 40 zeta) na a kabel za 20dychy na allegro 8 )

Skad ty te ceny bierzesz? Chyba masz marże 100% ^_^

IceManSpy 20.01.2005 14:02

polecam nokie 6610 ja mam 6610i ;)

Smartek 20.01.2005 14:09

@epol - masz racje, pare miesiecy temu irda pod usb kosztowala 35zl [jak ja kupowalem], teraz juz pewnie mozna ja kupic taniej ~30zl..., pod plyte sie nie oplaca, ale cena ~10zl zacheca :)
pozdro ;)

Krzycho83 20.01.2005 18:57

Cytat:

Napisany przez Burak_123

Ja kupilem Irde pod USB za 23,90+6 koszty wysylki 8-)

Burak_PL 20.01.2005 20:46

ale nia da się wysyłać z telefonu na telefon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Krzycho83 20.01.2005 21:01

Wiem, podobno Nokia to zablokowala :[

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:42.