![]() |
tpsa to zlodzieje!!
A więc jestem chyba pierwszym userem na forum który sklada oficjalnie sprawę do sądu przeciwko tpsa. Gnoje powiedzieli mi że zmienili neostradę na nowy numer i co się okazalo:) Niezmienili tego od pól roku i zabanowali mi neo. Mam teraz modem a w poniedzialek skladam pozew. Już mam adwokata i bandę zlodziei z sądu przygotowanych na ostrą jazdę. Powiem wam krótko sprawdzajcie zamówione uslugi w tepsie bo potem okaze się że nikt jej nie wprowadzil do systemu i placicie 2 razy więcej:) Skladam oficjalne wypowiedzenie im w poniedzialek plus sprawa o odszkodowanie zlamanie ustawy o prawie telekomunikacyjnym , zlamanie ogólne przepisow prawa kodeksu cywilnego:) Życzcie mi dobrze :))))
|
g00d luck ; ]
|
Zycze powodzenia :)
Oj, ty tymi sprawami w sadach sie wykonczysz :) |
Krowa która dużo muczy mało mleka daje,,,
|
"memorado -Jestem BOSKI" super podpis :)
mam nadzieje , że starczy ci kasy na adwokata ...;) |
Jak tak dalej pójdzie to sam możesz zostać adwokatem bo będziesz miał obeznanie :spoko:
Ale z telekomuną możesz się rozprawic :) Good Luck & Have Fun :P |
Cytat:
JAK CI BRAKNIE KASY NA SAD TO SIE NA FORUM ZRZUTE ZROBI (a jakbys sie nagloscnilo to mozna zrobic ogolnopolska akcje - pomoz Memo w walce z tepsa ) ps za***isty tekscior :D |
@Memo powodzenia :spoko:
Jest jeszcze sprawa z komputronikiem :D |
Witam!
Zycze Ci powodzenia, ale patrzac realnie nie wygrasz tej sprawy... a teraz optymistycznie: proces bedzie sie ciagnal latami, a jak w koncu wygrasz to i tak kasy nie dostaniesz. No ale walcz jak masz czas, pieniadze i mocne nerwy. |
-
krótko mówiąc powakl ich na ryj mnie tez wydymali
|
życzę ci naprawdę powodzenia.
pamiętajcie, aby zawsze wymagać od tym *****i numeru zgłoszenia oraz imienia i nazwiska osoby przyjmującej je. nie dajcie się zbyć, a jeśli mimo to nie będą chcieli wam tego podać, dzwońcie do upadłego. bo to wasza kasa. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Powodzenia!
|
Cytat:
i jakie upusty? :P wiecej szczegolow prosimy memciu! :) pozdro ;) |
Cytat:
:D:D:D Edit: bo moja sprwa jest w urzedzie ochrony konsumenta a jak chcialem zalatwic z nimi polubownie to sie nie odezwali :) |
Cytat:
|
Eee, a mi to tylko z komputronika maile przysłali że nici z płyt :)
|
Cytat:
a co ty chcesz od warszawiakow masz jakis uraz psychiczny - zastanow sie co piszesz bo ostatnio widze ze masz same problemy i chyba nie mozesz sobie z nimi poradzic i szukasz jakiegos pocieszenia na forum :( |
Cytat:
Jak czytam ostatnie posty Twojego autorstwa to niezła farsa z tego wychodzi. Pozdrawiam F. |
Cytat:
:spoko: Dobrze gadasz ... :piwo: |
Co nie którzy musza się dowartościowywać na forum: żałosne to i straszne ;(
Pozdro |
Memo...5% to ja dostaje za to ze kupilem u nich czesci za 5000zl...(wujas chcial kompa to skladalem...ale mniejsza o to)
Dali tobie 5% zebys sie cieszyl jak dziecko z pozytywki, a tak naprawde pozbyli sie ciebie. Co do sprawy z TPSA-są minimalne szanse (u mnie byla walka z rachunkami - nie przez sądy - ale wygralismy w domu z TPSA. Okazalo sie ze zle dane wpisywali i liczyli mi podwojnie...ehhh...dluga historia) sądownie ciezko bedzie wygrac.Ale zycze powodzenia memo |
Cytat:
takie male OT:) 5% od 3000 to dostaje 150 zeta rabatu czyli wychodzi po cenach normalnych w sklepach a nawet drozej bo jak sie dobrze poszukac to mozna znalesc ceny super :) a te ceny super mozna znalesc nie majac nawet firmy i kupujac na osobe prywatna :) wiec :> juz wiecej nie pisze bo szkoda pisac :) |
Cytat:
Ja tam z tepsą nie mam nic wspólnego i niech tak zostanie =) |
Hmm, Memo na 5 % to bym nawet nie patrzyl, jak masz na firme to kupuj w hurtowni a nie u tych detalistow.
Co do tej sprawy, to juz nie moge zliczyc ile ty spraw robisz, normalnie smiech na sali. Zreszta adwokaci kosztuja za darmo frajera nie znajdziesz. |
tepsa? tepsa ma klienta w dupie - ukladac sie nie bedzie a strona pozywajaca placi za WSZYSTKIE ekspertyzy bieglych z gory, zwrot dostaje dopiero po wygranym procesie [a i to nei zawsze]
prawnika akurat mozna znalesc za friko, jednak nie jest to dobry prawnik - bo to albo znajomy [a trzeba byc lubianym i to bardzo zeby prawnik tracil dla nas za darmo czas, a to trudne z trudnym charakterem] albo glodny praktyki student/aplikant, ktory moze sie podjac reprezentowania nas w sadzie [ale nie jako adwokat! i bez przyslugujacych mu uprawnien] - mi znajomy pomogl w sprawie z jednym z warszawskich sklepow, zadnego chodzenia po sadach nie bylo [bardzo duzo zachodu kosztuje zalozenie sprawy], wystarczyly 3h nad kodeksem i zapisami ustaw oraz orzeczeniami prezesa uokik'u zeby napisac ladne pismo do sklepu po ktorym rura im zmiekla [uokik moze nakladac na podmioty gospodarcze kary finansowe w postaci % od rocznego dochodu/obrotu - to sa POWAZNE kary, niejeden sklep musialby sie zamknac po nalozeniu takiej kary] zreszta, dobrze napisal to kowalik [pozdrawiam] - za duzo tu muczenia... |
powiem krótko turboni rozczulasz mnie wsiądż do taxówki w poznaniu i powiedz że jesteś warszawiak to zrozumiesz co mam na myśli po za tym polkomtel sprawa się rozwiąla dalem im dowody na piśmie i oddali kasę. Po za tym tepsa uznała reklamację i w sądzie sprawa będzie toczyć się o brak bilingów. Po trzecie prawnik kosztuje?? Jak masz w rodzinie prawnika i to sędziego to zazwyczaj są to tzw przysługi koleżeńskie i dlatego niepłacę nic. Co do dużej ilości spraw miały być 3, 1 wobec polkomtela dzięki mojej cierpliwości rozwiązana pozytywnie, nawet niemusialem iść do sądu, sprawę chcialem przeciw komputronikowi wytoczyć ale powiem wprost jesteście *****ami jak walczycie o te mobo jesteście warchołami i prostakami wystarczy przeczytać kodeks prawa cywilnego gdzie jest zawarty zapis że jedna ze stron ma prawo zerwać umowę bez podania przyczyn.... co do waszych strat??? hahahaha żadnych niemieliście a nawet jak udowodnisz Turbonku to nic nie dostaniesz niska szkodliwość czynu.. Po czwarte mam łeb na karku i zanim w coś się walnę analizuję od podszewki . W wypadku tepsy mam mocne podstawy kwity listów poleconych kopie reklamacji nr wniosków reklamacyjnych i oni zaś mają zero podstaw aby wyjść z tego w prosty sposób , po za tym sprawa nie będzie toczyć się latami ale najwyzej rok a dlaczego??? niejestem warcholem wystarczy że wydadzą mi bilingi i przeprosiny na piśmie. Żegnam, Turboni zaliczam Ciebie do typowo polskich oszołomów warchołow koniec tematu.
jedna osoba pozytywna reputa i niezgadujcie kto bo niezgadniecie reszta no coment 6 negatywów |
Witam!
memorando przed okresem jestes czy jak? ja myslalem, ze taki uzytkownik jak Ty z lbem na karku to nie robi tylu bledow ortograficznych... no ale sie pomylilem... widac plytko analizowales swoja wypowiedz. A teraz powiem cos od siebie... rodzina w sadzie Ci nie pomoze, bo masz zakrotkie lapy zeby podskoczyc do tepsy - tutaj liczy sie kasa, a oni maja jej w ch***, a w takim kraju jak Polska to moga przekupic kazdego. W sumie nie o przekupienie tutaj chodzi bo ich po prostu stac na olewanie Ciebie i sadow. |
Cytat:
sam chciales zalozyc sprawe a mam ci zacytowac to co pisales na gg :> (po co - wiesz dokladnie a nie bede cie osmiesal) niska szkodliwosc czyny jest do kwoty 10000 zeta a nie jak przy moim zamowieniu prawie 20000 - wiec moze czytales ale nie do konca :( ty mnie zaliczasz to spojrz na siebie i popatrz kim jestes - czlowiekiem ktory ciagle ma klopoty, kompleksy i szuka pocieszenia na forum. nie potrafisz sie dowartosciowac to zakladasz glupie tematy na forum i myslisz ze ci cos pomoze . czasami pomysl co piszesz bo niestety twoj wiek nie idzie w parze z niektorymi rzeczami. na tym koncze i nie odpisuj poniewaz nie mam zamiaru pisac wiecej i przytaczac twoje bezsensowne wypowiedzi :( |
Cytat:
|
Cytat:
czy ty czlowieku czytasz co ja napisalem :> bo chyba nie ja pisze o komputroniku a ty dalej ciagniesz temat rachunkow, ktore mnie obchodza jak zeszloroczny snieg. ja mam urojenia - raczej nie ale ty chyba masz wiec sie lecz bo niedlugo moze byc zapozno. ja przeginam a twoj topic jaki jest memcio ( czy jakos tak) z ankieta to co bylo - wychodzilo z niego na to ze potrzebujesz sie dowartosciowac nic innego :) wiec ja w takim razie tez nie omieszkam ci dac negatywa i bez wyjasnien bo wyjasnilem to wszystko tu i nie mam zamiaru sie powtarzac |
Cytat:
|
memo@ nei chce mi sie tu pisac wywodow ... pozyjemy zobaczymy ... powodzenia :spoko:
Cytat:
to taksowkarz opowiadal mi jak to szkotow za skapstwo wyrzucili z ich kraju i zamieszkali w wielkopolsce ... tak pojawili sie pierwsi poznaniacy a jak by atomowka pizgnela w rynek z kosiolkami to by frytki zasypaly cala polske poznaniacy to bardzo mili ludzie ... umieja pic nie za swoje btw ... a ty to tam jestes chyba od niedawna :> |
Cytat:
ale twoje opowiesci dziwnej tresci mnie ostatnio rozwalaja. a rozmowe zakoncze cytatem "krowa ktora duzo muczy malo mleka daje" i wiecej tu nie napisze bo mi sie juz poprostu nie chce a jak masz cos do mnie to napisz to na priv. |
Turboni
nie ma co z nim wogóle dyskutować ...daj sobie spokój i luz. Bo oberwiesz jeszcze od memorada ...DEZAPROBATE tak jak Ja : :haha: |
Proponuje zamknąć temat bo nie ma sensu, chyba ze w tym samym memorando napiszesz ze pozywasz ATI za niedopracowane sterowniki...Czlowieku co ty kombinujesz?Najezdzasz na Turboniego jakby nie wiem co powiedzial - a powiedzial wszystko ok. I bez ciagniecia tematu
PS.memorando - Dzieki za DEZAPROBATE |
dawno już nie było takiej zadymy na tym forum... :D
|
Cytat:
|
@memo -
"dopoki siostra żyje" - a co, niebawem wybiera sie na temten swiat? ;) Sory, ale tylko jelop wierzy tepsie na slowo... Ja zanim zaczolm dzwonic "darmowe weekendny" 3X zadzonilem na blekitna linie zeby sie upewnic ze jest aktywowane 5%??!!tyle,to ja mam w sklepie spozywczym pod blokiem, bo mnie sprzedawczyni lubi... bez jaj |
Cytat:
|
ojjj "memcio", do tej pory to Cie bronilem, ale teraz to przestane... bo te % to mnie ro****alo :D za te 5% to bym sie wysrac na nich nie chcial... jedziesz po wszystkich nie wiadomo za co... a co do sprawy z tp sa... to powiedziec moge Ci tyle... ze moj pra (albo jeszcze raz pra)-dziadek sie sadzil z carem rosji... dlatego teraz moi rodzice nie sa znajomymi kulczyka :D:D:D:
pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
co do negatywa dla was jak nie ma opisu pod spodem to niejest negatyw ostry ale mający na celu nawrócić was na wlasciwe tory. Nieopisalem calej sytuacji z tepsą jak poprosicie wyjąsnię wszystko. Fakt niejesteście jasnowidzami dlatego też opiszę jutro dokladnie sprawę a może zmienicie zdanie. Pozdrawiam |
Cytat:
Nie jesteś godzien usera tego Forum...przegiołeś na całej linii. |
skończcie panowie tę bezsensowną pyskówka. Memo nie zaczynaj od początku - bo znowu będziesz olewany na Forum, a i reszcie tzw."dyskutantów" zimna woda by sie przydała. W sumie post i dyskusja o pierdołach - nic mi do nich- ale że wam sie tak chce. Chce Memo łazić po sądach -to niech łazi jeśli nic innego nie ma do roboty, nie musicie mu udawadniać, że jest idiotą i odwrotnie.
P.S. Jak przeczytałem dokładnie - to w tym rozdwnictwie zielonych i czerwonych kwadracików widać zupełny bezsens. Memo daj czerwone wszystkim zarejestrowanym, a potem wal po zielonych. Większości przecież to i tak wisi |
Cytat:
|
Cytat:
ale mysle jak koledzy nad mna zeby dac sobie juz pokoj :D |
Cytat:
zebrakiem to moze ty jestes ale nie ja a na mobo ci nie zalazalo - zarty ^_^ twoje wypowiedzi z gg Memorando CDRInfo (7-11-2004 17:32) odwolali mi zamowienie Memorando CDRInfo (7-11-2004 17:32) ****a nie odpuszcze im ***** Memorando CDRInfo (7-11-2004 17:32) 37 plyt albo odszkodowanie Memorando CDRInfo (7-11-2004 17:37) ale mam prawo wytoczyć im sprawę że zamowilem mobo a przez nich stracilem cenny czas na zamowienie i zgodnie z prawem wygram z nimi na razie prawnik szuka punktu zaczepienia muszą podać podać przyzynę na piśmie mi że odwolali więc mnie ten mail nie obchodzi Memorando CDRInfo (7-11-2004 17:37) niewywiązali się Memorando CDRInfo (7-11-2004 17:37) z umowy Memorando CDRInfo (7-11-2004 17:37) wytoczę im też sprawę Memorando CDRInfo (7-11-2004 17:41) wytoczę wam sprawę ponieważ : a:\ zamowienie jest umową zgodnie z prawem kodeksu cywilnego b:\ prawnika mam i też potwierdza że mam prawo rządać od was odszkodowania dlatego też w poniedzialek oczekuję na informację jakie zadoścuczynienie mi zaoferujecie nie obchodzi ,mnie że wasz pracownik się pomylił pojadę do urzędu praw konsumenta i dowiem się jakim prawem rezygnujecie w końcu anulowaliście bez niczego i bez prawa odpisu? to parodia w/g was zamowienie jest prawnie uznane więc ladnie wam zalatwię sprawę sądową Memorando CDRInfo (7-11-2004 18:02) Art. 23. Kto wbrew obowiązkom określonym w art. 5 nie podaje danych, o których mowa w art. 5 ust. 2, 3 lub 5, albo podaje dane nieprawdziwe lub niepełne, podlega karze grzywny Memorando CDRInfo (7-11-2004 18:03) 1. Umowy zawierane z konsumentem bez jednoczesnej obecności obu stron, przy wykorzystaniu środków porozumiewania się na odległość, w szczególności drukowanego lub elektronicznego formularza zamówienia niezaadresowanego lub zaadresowanego, listu seryjnego w postaci drukowanej lub elektronicznej, reklamy prasowej z wydrukowanym formularzem zamówienia, reklamy w postaci elektronicznej, katalogu, telefonu, telefaksu, radia, telewizji, automatycznego urządzenia wywołującego, wizjofonu, wideotekstu, poczty elektronicznej lub innych środków komunikacji elektronicznej w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204), są umowami na odległość, jeżeli kontrahentem konsumenta jest przedsiębiorca, który w taki sposób zorganizował swoją działalność."; Memorando CDRInfo (7-11-2004 18:04) Sprzedawca jest obowiązany wydać kupującemu wraz z towarem konsumpcyjnym wszystkie elementy jego wyposażenia oraz sporządzone w języku polskim instrukcje obsługi, konserwacji i inne dokumenty wymagane przez odrębne przepisy. Memorando CDRInfo (7-11-2004 18:05) 3. Jeżeli sprzedawca, który otrzymał od kupującego żądanie określone w ust. 1, nie ustosunkował się do tego żądania w terminie 14 dni, uważa się, że uznał je za uzasadnione. Memorando CDRInfo (7-11-2004 18:06) Art. 12. 1. W przypadku zaspokojenia roszczeń wynikających z niezgodności towaru konsumpcyjnego z umową sprzedawca może dochodzić odszkodowania od któregokolwiek z poprzednich sprzedawców, jeżeli wskutek jego działania lub zaniechania towar był niezgodny z umową sprzedaży konsumenckiej. Do odpowiedzialności odszkodowawczej stosuje się przepisy Kodeksu cywilnego o skutkach niewykonania zobowiązań. Memorando CDRInfo (7-11-2004 18:14) masz szanse na odszkodowanie Memorando CDRInfo (7-11-2004 18:14) i wplacasz 8 % i wygrywasz do 75 % wartości rzeczywistej towaru Memorando CDRInfo (7-11-2004 18:14) za 2 może 3 lata Memorando CDRInfo (7-11-2004 18:14) ale wygrasz Memorando CDRInfo (7-11-2004 18:16) plus procenty lombardowe mam wyciagnac wiecej rzeczy zeby cie osmieszyc co pisales do mnie :> wyciagne bo nie bedziesz mnie obrazal na forum pisalem ci ze jak masz cos do mnie to pisz na priv Memorando CDRInfo (3-11-2004 19:35) chcesz kotlecika? Memorando CDRInfo (3-11-2004 19:36) dobry kotlecik ze smażonej żony Memorando CDRInfo (24-11-2004 9:25) madafaka buraka lol Memorando CDRInfo (24-11-2004 9:26) <> Memorando CDRInfo (24-11-2004 9:28) era dzwoni do mnie i mowią pan nieplaci faktur od roku ja na to wyślę faksem wyslalem a ta baba dzwoni przepraszam ale niezaksięgowaliśmy tych faktur (nie zaksiegowali faktur przez rok - smieszne :) jak nie maja wplywu kasy za fv przez 3 miesiace to wylanczaja telefon) Memorando CDRInfo (20-11-2004 22:49) kasa kasa $$$$$$$$$$$ Memorando CDRInfo (20-11-2004 22:49) jak każdy biznesmen patrzę tylko na $$$$$$$ i gajerki Memorando CDRInfo (20-11-2004 22:50) morda może być poszrpana ale gajer musi być minimum pierre cardin i żadnych bialych skarpet jak preferują polscy pseudo biznesmeni Memorando CDRInfo (20-11-2004 22:50) i kanty jak brzytwa Memorando CDRInfo (20-11-2004 22:12) hehehe w****ia mnie wymalowala mnie markerem Memorando CDRInfo (20-11-2004 22:12) Memorando CDRInfo (19-11-2004 19:27) ****a Memorando CDRInfo (19-11-2004 19:27) ***ana ****** w dupe przez oczy Memorando CDRInfo (19-11-2004 19:27) uff turbusiku ulzylo Memorando CDRInfo (19-11-2004 19:27) nienapisze jej to tobie napisalem Memorando CDRInfo (19-11-2004 19:28) forma terapi odstresowującej LECZ SIĘ BO BĘDZIE ZAPUŹNO prosze o :gerda: bo nie ma sensu ta dyskusja |
@Memo ciekawa teoria i niby ci nie zalezalo :> z tego co przeczytalem to wynika cos innego niz z tego co mowisz :)
ale panowie dajcie juz spokuj bo tak sie znienawidzicie przed swietami i po co :D P.S Memo troche mi zal ciebie ale kiedy ja bylem nie grzeczny to dawales mi dobre rady a teraz tobie by sie przydala popraw sie :) bez obrazy |
oj, Memorando naprawde przegiales. Tolerowalem wszystkie Twoje wybryki, zaczepki itd., ale zeby publicznie obrazac kolegow-userow to jest niedoprzyjecia.
Zachowujesz sie gorzej jak pierwszoklasista. Jesli nie wierzysz to przeczytaj swoje wypowiedzi z kilku ostatnich tygodni. Ty tutaj wywolujesz wiekszosc awantur, najezdzasz na innych i co najciekawsze probujesz sie tutaj dowartosciowac kazac wszystkim pisac, ze jestes "Boski". To jest smieszne. A zeby jeszcze bylo ciekawiej to sam jako pierwszy byles napalony na sprawe w sadzie z Komputronikem i twiedziles ze masz wygana w kieszenie. A 5% upustu to nic. Oni i tak na tobie zarabiaja, ich marza jest wieksza. A jak masz firme to kupuj w hurtowni. Pamietaj o jednym - kolegom Twojej siostry tez znudzia sie w koncu Twoje problemy z sadami itd. Nadejdzie moment gdy powiedza oni STOP i bedziesz musial sam za to placic. Badz tak mily i uzywaj znakow interpunkcji, bo Twoje wypwoiedzi sa strasznie nieczytelne. A na koniec malutki joke of kors :P - Uwazaj, abysmy Ciebie do sadu nie podali, bo straszysz nas DEZAPROBATAMI i SĄDAMI, a to podlega pod paragrafy :D ^_^ EDIT: Maciej, czy Memo dostal BANAnka :banan: ??? |
:gerda:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:07. |