Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Szukam Windows XP 64BIT 360dniowa (https://forum.cdrinfo.pl/f5/szukam-windows-xp-64bit-360dniowa-44346/)

bakupl 11.12.2004 21:25

Szukam Windows XP 64BIT 360dniowa

Witam!

Temat nie bedize zamkniety bo to jest legal. Na www microsoftu jakos nie moge znaleźć, ma ktoś link do tegoż Windows'a i miejsca gdzie mozna nabyc seriala na te 360 dni? (of korz legal z www ms)... z góry bardzo dziekuje; )

gallus 11.12.2004 21:42

Kod:

http://download.microsoft.com/download/7/a/f/7af62a47-5020-42ec-9eb3-0b146bfd7501/srv03sp1_usa_1069_amd64fre_pro.iso
???

bakupl 11.12.2004 22:40

Cytat:

Napisany przez gallus
Kod:

http://download.microsoft.com/download/7/a/f/7af62a47-5020-42ec-9eb3-0b146bfd7501/srv03sp1_usa_1069_amd64fre_pro.iso
???

Dzięki, transfer 8mb/s ;).....Już mam... a numerek seryjny na stronie MS gdzie zdobęde? :)

mr_spock 11.12.2004 23:08

360cio dniowy - cwaniak :)
pewnie i tak co miesiac robisz format :P ;)

Ufil123 11.12.2004 23:57

Cytat:

Napisany przez mr_spock
360cio dniowy - cwaniak :)
pewnie i tak co miesiac robisz format :P ;)

heheh podobnie robie z Windows Server 2003 - co nie jest zabronione jest DOZWOLONE ^_^ :spoko:

P.S.

najlepsze jest to że wszystko jak najbardziej legalne

pozdro

mr_spock 12.12.2004 00:04

tak samo jak malo kto wie, ze NAV ma licencje na rok ;)

adixo 12.12.2004 00:14

Cytat:

Napisany przez mr_spock

Ja na przykład wiem i co roku mam nową wersję - kupuje za bezcen od takiego jednego osła
:mruga:

mr_spock 12.12.2004 00:20

Cytat:

Napisany przez adixo
Ja na przykład wiem i co roku mam nową wersję - kupuje za bezcen od takiego jednego osła
:mruga:

A ja instaluje z oryginalnej plyty MediaStore :)

Turboni 12.12.2004 00:42

Cytat:

Napisany przez mr_spock

wiem wiem i tez instaluje z mojego archiwum X co rok ale teraz dopiero co zainstalowalem 2005 :D

bakupl 12.12.2004 07:54

Aaaa.... co z serialem? Bo bym chciał./..legala seriala ;D

Ufil123 12.12.2004 12:00

Cytat:

Napisany przez bakupl
Aaaa.... co z serialem? Bo bym chciał./..legala seriala ;D

skoro jest on do wytestowania na 360dni to serial otzrymasz od Microsoftu wystarczy sie u nich zalogowac/zarejestrować w odpowiednim miejscu, a licencje i serial wyslą ci na emaila

bakupl 12.12.2004 15:01

Cytat:

Napisany przez Ufil123
skoro jest on do wytestowania na 360dni to serial otzrymasz od Microsoftu wystarczy sie u nich zalogowac/zarejestrować w odpowiednim miejscu, a licencje i serial wyslą ci na emaila

To wiem, ale własnie szukam tego odpowiedniego miejsca wiesz?! :blee:

mr_spock 12.12.2004 15:23

Microsoft popisal sie nie znajomoscia polskich realiow - dal nam zupelnie rezplatnie windowsa
tzn juz wszesniej to robil, ale teraz jest to legalne :)
malo kto ma jeden system przez rok...

a moze to jest pruba unicestwienia wszystkich z nielegalnym softem :] - taki podstep

kraluk 12.12.2004 16:25

Wiesz co Baku... Załamałeś mnie. Ty stary user forum szukać nie umiesz. Pare razy podawałem adres skąd zassać wxp64 i skąd można numerek legalnie zdobyć... :ysz:

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...8&highlight=64

Na przyszłość używaj wyszukiwarki (sory mam dziś bardzo zły dzień).

bakupl 12.12.2004 16:34

Cytat:

Napisany przez kraluk
Wiesz co Baku... Załamałeś mnie. Ty stary user forum szukać nie umiesz. Pare razy podawałem adres skąd zassać wxp64 i skąd można numerek legalnie zdobyć... :ysz:

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...8&highlight=64

Na przyszłość używaj wyszukiwarki (sory mam dziś bardzo zły dzień).

Szukałem, nie znalazłem, przepraszam. Oraz dziękuje :) Nie szkodzi i życze poprawy humorku:)

KarolluZ 03.01.2005 23:00

Cytat:

Napisany przez bakupl
a numerek seryjny na stronie MS gdzie zdobęde? :)

Otóż wlazłem na strone M$ i wybrałem download ISO winxp 64bit pro 360dniowego. Owszem trzeba było się zarejstrować i rzekomo w otrzymanym od M$ mailu miał być cd-key i link do iso. Niestety rejestrowałem się dwa razy, na dwa różne maile i jeszcze mi nie przysłali mi odpowiedzi :|, a zarejstrowałem się dzisiaj...

@Baku, a czy Ty próbowałeś uzyskać cd-key od M$ !? Skoro to trial i to za free to w sumie zawsze warto jeździć na swoim cd-key'u :)

edit: a czy ktoś przyglądał się bardziej temu systemowi ?

andrzejj9 04.01.2005 10:12

Rozumiem, że to już tylko na 64bitowe maszyny i na Athlonie XP nie ma co instalować?

KarolluZ 04.01.2005 11:43

WinXP 64bitowy jest zaprojektowany dla procesorów 64bitowych :) Także instalacja na innych prockach się nie powiedzie. Jednak ciekawi mnie w którym momencie winda wykryje ilo bitowego mamy procka ? Może ktoś przetestuje :>

EDIT: Napisałem dzisiaj maila do M$ i w ciągu niecałych 15 minut mi odpisali...

"Thank you for contacting the Microsoft WinXP 64-Bit Edition Order
Administration. We have received your e-mail regarding the trial
product and will respond to your inquiry within 2 business days."

No to sw33t :D Zostaje tylko czekać...

andrzejj9 04.01.2005 22:26

Cytat:

Napisany przez KarolluZ
WinXP 64bitowy jest zaprojektowany dla procesorów 64bitowych :) Także instalacja na innych prockach się nie powiedzie. Jednak ciekawi mnie w którym momencie winda wykryje ilo bitowego mamy procka ? Może ktoś przetestuje :>

EDIT: Napisałem dzisiaj maila do M$ i w ciągu niecałych 15 minut mi odpisali...

"Thank you for contacting the Microsoft WinXP 64-Bit Edition Order
Administration. We have received your e-mail regarding the trial
product and will respond to your inquiry within 2 business days."

No to sw33t :D Zostaje tylko czekać...

No to rzeczywiście Ci odpisali... ;) Dziwne, że musiałeś czekać aż 15 minut, a nie 15 sekund. :)

ps: Kto dał liczbę postów i reputacji do osobnych linii? Brzydko to wygląda...

Maciej 04.01.2005 22:58

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
[...]
ps: Kto dał liczbę postów i reputacji do osobnych linii? Brzydko to wygląda...

:glaszcze: może ciasteczko?

trudno wszystkim dogodzić, szczególnie tym wybrednym 8 )

andrzejj9 04.01.2005 23:03

Cytat:

Napisany przez Maciej
:glaszcze: może ciasteczko?

trudno wszystkim dogodzić 8 )

Z tym, że o to chyba nikt nie prosił ;) Ale spoko, przeglądam forum i widzę, że ramki przestały się rozjeżdzać, więc to chyba to było celem. Dalej mi się średnio podoba, ale spoko, przyzwyczaję się :)

A ciasteczko chętnie, ale, że przez net to trudne, to powiedz mi w zamian jak jest "macierz" po angielsku ;)

Maciej 04.01.2005 23:06

nie rozmawiajmy o gustach...bo mnie to lotto.
oglądałeś matrixa?

KarolluZ 04.01.2005 23:09

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
[...] ciasteczko chętnie, ale, że przez net to trudne [...]

a Może wymieńcie się ciasteczkiem po przez p2p albo mail z załącznikiem :> Jednak ważne by ono się nie pokruszyło :> :D

memorando 04.01.2005 23:40

Cytat:

Napisany przez bakupl
Witam!

Temat nie bedize zamkniety bo to jest legal. Na www microsoftu jakos nie moge znaleźć, ma ktoś link do tegoż Windows'a i miejsca gdzie mozna nabyc seriala na te 360 dni? (of korz legal z www ms)... z góry bardzo dziekuje; )

kup ją mam retaila:D

andrzejj9 04.01.2005 23:49

Cytat:

Napisany przez KarolluZ
a Może wymieńcie się ciasteczkiem po przez p2p albo mail z załącznikiem :> Jednak ważne by ono się nie pokruszyło :> :D

Dostałem już Matrixa, zamiast ciasteczka ;)

@ Maciej - masz na myślli film? Za dużo tych matrixów dzisiaj ;)

KarolluZ 04.01.2005 23:52

Cytat:

Napisany przez memorando

jak to masz retaila ? O ile wiem to można sobie płytke zamówić za free z M$. Lecz pewnie jak dowalą koszty przesyłki plus podatek to wcale nie będzie za free :|. Dlatego sam się wahałem czy zasysnąć iso z netu i jechać na kluczu od M$ czy wypełnićankiete i żeby mi wysłali niby za free.

Ale z drugiej strony... Retail czyli końcowa wersja czy jak !? A ile to Ciebie wyniosło i czy kupiłeś ją dla siebie czy dla firmy !? A za ile ją kupiłeś ?

andrzejj9 05.01.2005 00:05

Cytat:

Napisany przez KarolluZ
jak to masz retaila ? O ile wiem to można sobie płytke zamówić za free z M$. Lecz pewnie jak dowalą koszty przesyłki plus podatek to wcale nie będzie za free :|. Dlatego sam się wahałem czy zasysnąć iso z netu i jechać na kluczu od M$ czy wypełnićankiete i żeby mi wysłali niby za free.

Ale z drugiej strony... Retail czyli końcowa wersja czy jak !? A ile to Ciebie wyniosło i czy kupiłeś ją dla siebie czy dla firmy !? A za ile ją kupiłeś ?

Office'a chyba za darmo przesyłali, więc niewykluczone, że tu również.

Turboni 05.01.2005 00:07

Cytat:

Napisany przez KarolluZ

przestan zadawac tej osobie takie pytania bo bedziesz mial wiecej dziwnych wypowiedzi niz to warto :)

beda opowiesci dziwnej tresci :D

memorando 05.01.2005 00:33

Cytat:

Napisany przez Turboni
przestan zadawac tej osobie takie pytania bo bedziesz mial wiecej dziwnych wypowiedzi niz to warto :)

beda opowiesci dziwnej tresci :D

***** pozostanie *****em niezapominaj że niekażdy jest alfą omegą jak ty dziadku:>

Turboni 05.01.2005 00:53

Cytat:

Napisany przez memorando
***** pozostanie *****em niezapominaj że niekażdy jest alfą omegą jak ty dziadku:>

chcesz dymu na forum :>
ja nie chce bo nie chce mi sie znowu ciebie osmieszyc

nie chce dyskutowac bo twoj rozwoj inteligencji zatrzymal sie na etapie przedszkola, a twoje problemy skieruj to jakiegos pisma dla kobiet to bedziesz mogl sobie pogadac i nawiazesz nowe znajomosci.

nie obrazam cie wiec ty mnie tez nie obrazaj - ja nie twierdze ze jestem alfa i omega jeszcze duzo mi brakuje a czlowiek uczy sie cale zycie, a ty widze ze jestes specem od wszystkiego, wiesz wszystko ale ci troche nie wychodzi.

usiadz sobie pod niebieska wiata , odprez sie i poczekaj na pks, ktorym pojedziesz na dworzec kolejowy tylko nie miej nic przy sobie bo cie znowu okradna i pare osob z allegro bedzie nie zadowolonych - a siostra w takich sprawach juz nie pomoze.

KarolluZ 05.01.2005 08:43

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Office'a chyba za darmo przesyłali, więc niewykluczone, że tu również.

Sorki, ale jakoś w to nie wierzę. Oni zapewne wysyłają za free wersje jeszcze niefinalne albo trialowe. A czy w związku z tym za ktoś linka do iso trialowego xp pro pl :>

KarolluZ 05.01.2005 08:56

Cytat:

Napisany przez memorando

a ja nadal będę obstawiał przy swoim. RETAIL'a jeszcze uważam, że nie ma bo M$ nie skończył prac na wersją 360dniową... finalna wersja ma chyba wyjść w maju, ale mogę się mylić.

andrzejj9 05.01.2005 14:13

Cytat:

Napisany przez KarolluZ
Sorki, ale jakoś w to nie wierzę. Oni zapewne wysyłają za free wersje jeszcze niefinalne albo trialowe. A czy w związku z tym za ktoś linka do iso trialowego xp pro pl :>

Na forum nawet o tym było. Niektórzy po kilkanaście sztuk zamawiali i, o ile dobrze pamiętam, kilka osób nawet tyle dostało :)

mallow 05.01.2005 14:58

BOŻEEE!!! memo wrocil???

mamo a juz niby miales nie wracac... jak to ludzie szybko zdanie zmieniaja ;)ehhh ;)
pozdro ;)

-Sid-The-Rat=> 05.01.2005 15:25

mallow - gratulejszyn za subtelność :)

ms posyłał owszem, ale sp2, nie triale windowsów, choć pewnie i to można zrobić, pamiętać trzeba, że MS jest firmą bogatą, którą na niektóre fanaberie stać

a wersje RETAIL to najczęściej na warezach leżą.. ms z tego co wiem tego windowsa jeszcze nie wydał, doprowadzając tym coraz większą grupę userów do lekkich nerwów

bakupl 05.01.2005 15:29

memo :) Napisz coś fajnego :) Co robiłeś przez ten tydzień ? :>

Ludzie, kiedy znowu zrobimy spotkanie na chacie??

A do tematu to...

Przeciez ta wersje xp64bit to jest chyba juz finalna.... a memo .. moze jeszcze napisze że ma po polsku to już wogóle breszka ;D

KarolluZ 05.01.2005 15:50

jakoś wątpie aby M$ wysłał mi bezpłatną wersje winxp 64 bit... W sumie na ich stronie pisze, że niby free, ale dziwi mnie fakt, że jak chcę zamówić winxp64bity to wszystko jest po angielsku :| Czyli de facto jakby wysyłali oni to z zagranicy od siebie to by im się nie kalkulowało bo przecież musieli by płacić jakieś tam śmieszne podatki, dlatego wstrzymałem się z zamawianiem xp 64bit za free bo uważam że to nie jest tak do końca za free. W0 firmie w której pracuje było pełno SP2 na krążkach... Zatem było to samo sp2, a nie chociażby trialowy xp z sp2 :D a szkoda...

A co do memo... to wrócił, bo miał do tego prawo. Uważam, że to jest forum dla każdego. Także jak macie coś do memo to proszę załóżcie sobie nowy topic, albo załatwcie to poza forum [może na gg !?]

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:34.